USA - A Szépséges Dél - Atlanta, Charleston, Savannah, Pensacola, New Orleans

9 napos körutazás az USA-ban

Georgia állam fővárosában Atlantában kezdjük az utunkat, mely az Amerikai Polgárháború alatt a déliek egyik legfontosabb városa volt, de Margaret Mitchell is ebben a városban lakott amikor az Elfújta a szél című világhírű regényét írta. A 12 napos utazás alatt felfedezzük Charleston, Savannah, Jacksonville, Pensacola, New Orleans városait, megismerkedünk nevezetességeikkel.

Alapár tartalmazza

8 éjszaka szállást középkategóriájú szállodákban, autóbuszos körutazást, a jelzett programokat a szükséges belépőkkel, adók, szerviz- és csomagdíjat (1 bőrönd/fő), és az angol nyelvű idegenvezetést. A megadott árak 1 USD=300 HUF árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza

A program indulási helyszínére ill. a visszaútra szóló szóló repülőjegyet és a reptéri illetéket, étkezéseket, a fakultatív programok árait, a programcsomagban nem szereplő külön programok árait és a belépőket, útlemondási biztosítást és a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1.nap Atlanta
14:00-20:00 között találkozó partnerirodánk angol nyelvű képviselőjével Atlantában a Holiday Inn Downtown Hotelben.  Atlanta Georgia állam fővárosa, az Amerikai Polgárháború alatt a déliek egyik legfontosabb városa volt. 1864-ben Sherman tábornok foglalta el és teljes egészében felégette. Az azóta eltelt 140 év alatt a város fokozatosan fejlődött. Ennek eredménye volt az 1996-os Nyári Olimpiai Játékok megrendezése. Szállás: Crowne Plaza Midtown.

2.nap Atlanta
Délelőtt egy rövid városnézés keretében ismerkedés Atlantával. Látogatás a Margaret Mitchell házban (ma már múzeum), ahol az írónő az Elfújta a szél című világhírű regényét írta. Délután utazás Jonesboro-ba, a regény cselekményének a helyszínére, látogatás a Stately Oaks ültetvényen. Szállás: Crowne Plaza Midtown.

3.nap Atlanta - Augusta - Charleston
Reggel továbbutazás Augusta városán keresztül Charleston felé. Augusta, Georgia állam második legidősebb városa többek között a golfversenyeiről is híres (Masters Golf Tournament). Délután érkezés Charleston-ba, Dél egyik legbájosabb városába. Szállás: Holiday Inn Charleston.

4.nap Charleston
Reggel hajókázás a Fort Sumter erődhöz, az Amerikai Polgárháború emblematikus jelképéhez.  A délutáni szabadprogram keretén belül érdemes felkeresni a történelmi városrészt. Fakultatív program keretében lehetőség van egy történelmi ültetvény, a Boone Hall Plantation meglátogatására. Szállás: Holiday Inn Charleston.

5.nap Charleston - Antebellum Plantation - Savannah
Indulás délre. Útközben rövid megálló Port Royal szigetén, látogatás Beaufort-ban, Dél-Karolina állam második legöregebb városában. Az itt látható építészeti stílus (Antebellum) számos hollywoodi produkció hátteréül szolgált mint például a Forrest Gump. Ebéd után folytatjuk utunkat a világ legnagyobb gyapotkikötője, Savannah felé. A gyapot fénykorában innen irányították a világ gyapotpiacát. Érkezés után gyalogos városnézés a történelmi épületek között. Szállás: Comfort Inn Historic.

6.nap Savannah -St. Augustine- Tallahassee
Továbbutazás Georgia állam partjai mentén délre. Utunkat gazdag történelmi hátterű, bájos városkák szegélyezik. Délután átlépünk Florida államba, érintjük Jacksonville városát. Este érkezés Florida állam fővárosába Tallahasse-ba, mely az egyik legkisebb és legcsendesebb az államok székhelyei közül. Tölgyfával szegélyezett kedves utcái elvarázsolják az idelátogatókat. Szállás: Courtyardby Marriott Tallahasse.

7.nap Tallahassee - Pensacola -Gulf of Mexico- New Orleans
Indulás Florida egyik legismertebb nyaralóhelye, Pensacola felé. 1599-ben spanyol gyarmatosítók alapították a várost, kiindulópontként a további terjeszkedéshez. Manapság a mérföld hosszúságú partszakaszokról ismerik a környéket. A következő megálló Mobile (Alabama). Az 1702-ben alapított város nagyon gyorsan a partvidék legfontosabb kikötőjévé vált. Este érkezés New Orleans-ba, Louisiana állam legfontosabb kikötővárosába. A város egy különleges elegye a spanyol, francia, karibi, afrikai és angol stílusnak. Ez a keveredés a gasztronómiában, építészetben és a zenében a legszembetűnőbb. Fakultatív program: séta a híres Francia Negyedben és látogatás egy Jazz klubban. Szállás: Sheraton New Orleans.

8.nap New Orleans
Egésznapos szabadprogram. Élvezzük USA egyik legkülönlegesebb városát. Az idegenvezető segítségével megtervezhetjük a napi programot. Brunch Fakultatív program: reggel látogatás egy louisianai ültetvényen, majd villásreggel a Francia Negyedben. Vásárlás a Royal Street-en, séta a Mississippi partján, látogatás a Garden District-ben. A program vége. Szállás: Sheraton New Orleans.

9.nap New Orleans
Hazautazás.

Kapcsolódó cikkek

» Irány Észak! Bringatúra keresztül a Amerikán - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Észak-Amerika csodálatos tájain - Kovács Attila, 2018. március. 02
» San Francisco utcáin - Kovács Attila, 2018. február. 19
» Egy hét Montanaban - Kovács Attila, 2018. február. 07
» A világ legnagyobb kötélhintája - Kovács Attila, 2017. november. 19
» Jackson Hole tilt-shift videón - Kovács Attila, 2017. augusztus. 11
» Nyár a hegyekben - Kovács Attila, 2017. május. 19
» Észak Amerika döbbenetes tájain - Kovács Attila, 2017. március. 25
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

8 éjszaka szállást középkategóriájú szállodákban, autóbuszos körutazást, a jelzett programokat a szükséges belépőkkel, adók, szerviz- és csomagdíjat (1 bőrönd/fő), és az angol nyelvű idegenvezetést. A megadott árak 1 USD=300 HUF árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza: 

A program indulási helyszínére ill. a visszaútra szóló szóló repülőjegyet és a reptéri illetéket, étkezéseket, a fakultatív programok árait, a programcsomagban nem szereplő külön programok árait és a belépőket, útlemondási biztosítást és a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy, repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Étkezések, személyes kiadások, borravalók.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Egyénileg menetrend szerinti repülőjáratokkal, Ame­ri­kában légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

 Jó középkategóriájú szállodákban.

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz. Az étkezésekre a szállodákban, illetve környékükön többféle lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt.
Vízum: 
Az utazáshoz 2006. okt. 26. után kiállított, biometrikus (bordó) útlevél szükséges, amelynek a hazautazást követően további 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az érvényes útlevél beszerzése az utasfelelőssége. Magyar állampolgár vízum nélkül utazhat az Egyesült Államokba, azonban rendelkeznie kell ESTA engedéllyel. Az engedély beszerzését irodánk segíti, de felelőssége az engedély elbírálására nem terjed ki. Az ESTA engedély két évig érvényes, többszöri kiutazásra jogosít fel,alkalmanként maximum 90 napos kinttartózkodással. Az Egyesült Államokba a belépést az érvényes vízum, ill. ESTA engedély nem garantálja, a végső döntést a belépési pontnál a Bevándorlási Hivatal tisztviselője hozza meg. Az Amerikai Bevándorlási Hivatal döntéséért az utazási iroda felelősséget nem vállal, az ebből eredő valamennyi kár az utast terheli.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!