USA - A romantikus Dél

7 napos körutazás az Egyesült Államok déli részén

Utunk során visszacsöppenünk a 18-19. századi Amerika hangulatába. New Orleans egy különleges elegye a spanyol, francia, karibi, afrikai és angol stílusnak. Natchez a Polgárháború előtti ún. antebellum építészeti stílusával varázsol el, Memphis a blues városaként is ismert, Nashville pedig a country és a western zene fővárosa.

Alapár tartalmazza

6 éjszaka szállás középkategóriájú szállodákban, autóbuszos körutazást, a jelzett programokat és a szükséges belépőket, adók, szerviz- és csomagdíjat (1 bőrönd/fő), angol nyelvű idegenvezetést. A megadott árak 1 USD = 300 HUF árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet és a repülőtéri illetéket, ellátást, fakultatív programok árait, a programcsomagban nem szereplő külön programok árait és a belépőket, útlemondási biztosítást, valamint a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1.nap New Orleans
Érkezés és szállás elfoglalása du. a Holiday Inn Superdome Hotelbe.  Az 1718-ban alapított New Orleans Louisiana állam legfontosabb kikötője. Hírnevét mégis a romantikájának köszönheti. A város egy különleges elegye a spanyol, francia, karibi, afrikai és angol stílusnak. Ez a keveredés a gasztronómiában, építészetben és a zenében a legszembetűnőbb. Szállás: Sheraton New Orleans.

2.nap New Orleans
Egésznapos szabadprogram. Élvezzük az USA egyik legkülönlegesebb városát. Sétáljunk a Royal Street-en galériák, kávézók, éttermek között. Fakultatív program kora reggeli indulással: látogatás egy egy louisianai ültetvényen. Szállás: Sheraton New Orleans.

3.nap New Orleans - Baton Rouge - Natchez
Indulás Mississippi államba, utazás Natchez felé, ahová minden évben ezer és ezer turista zarándokol el, hogy gyönyörködjön a Polgárháború előtti ún. antebellum építészeti sítlusban. Ez a város az egyik legjobb példája a késő 19. századi gyarmati építészetnek. Szállás: The Vue.

4.nap Natchez - Memphis
Indulás Memphis felé. Ez a hatalmas folyami kikötő volt az egyik legfontosabb láncszeme a polgárháború előtti korszak gyapotkereskedelmének. De Memphis a blues városaként is ismert. A rövid városnézés során belekóstolhatunk a Beale Street varázslatos hangulatába. és a Front Street hangulatába, melyet korábban a gyapotkereskedelem főutcájaként is ismertek. És természetesen a memphisi kirándulás nem lenne teljes egy Graceland-i látogatás nélkül. Fakultatív program keretében ismerkedhetünk Elvis Presley egykori otthonával. Szállás: Sleep Inn Memphis.

5.nap Memphis - Nashville
Utunkat a country és a western zene fővárosában, Nashville-ben folytatjuk. A város azzal nyerte el ezt a titulust, hogy itt kezdte el sugározni az első adásait a WSM Barn Dance rádióadó, mely az előfutára volt a most is népszerű Grand Ole Opry adónak. Az adó központja Nashville belvárosában található az újjáépített Ryman Auditorium-ban. Szállás: Clarion Hotel Downtown

6. nap Nashville - Chattanooga - Atlanta
Indulás Chattanooga felé. Innen indult el világhódító útjára a híres Choo Choo. Fakultatív ebéd a városban majd továbbutazás, visszatérés Georgia államba. Az atlantai végállomás előtt egy rövid kitérő Roswell városában. Látogatás a Bulloch Hall ültetvényen. Visszautazás Atlantába. Szállás: Crowe Plaza Midtown.

7. nap Atlanta
Hazautazás.

Kapcsolódó cikkek

» Irány Észak! Bringatúra keresztül a Amerikán - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Észak-Amerika csodálatos tájain - Kovács Attila, 2018. március. 02
» San Francisco utcáin - Kovács Attila, 2018. február. 19
» Egy hét Montanaban - Kovács Attila, 2018. február. 07
» A világ legnagyobb kötélhintája - Kovács Attila, 2017. november. 19
» Jackson Hole tilt-shift videón - Kovács Attila, 2017. augusztus. 11
» Nyár a hegyekben - Kovács Attila, 2017. május. 19
» Észak Amerika döbbenetes tájain - Kovács Attila, 2017. március. 25
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

6 éjszaka szállás középkategóriájú szállodákban, autóbuszos körutazást, a jelzett programokat és a szükséges belépőket, adók, szerviz- és csomagdíjat (1 bőrönd/fő), angol nyelvű idegenvezetést. A megadott árak 1 USD = 300 HUF árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet és a repülőtéri illetéket, ellátást, fakultatív programok árait, a programcsomagban nem szereplő külön programok árait és a belépőket, útlemondási biztosítást, valamint a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást

Kötelező költségek: 

Repülőjegy, repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Fakultatív programok díja, étketések, ajánlott borravaló 5 USD/nap/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Egyénileg, valamint a helyszínen légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

 Középkategóriájú szállodákban.

Étkezés: 
Ellátást a részvételi díj nem tartalmaz. (A szállodákban, illetve környékükön többféle étkezési lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt.)
Időjárás: 
Míg az Egyesült Államok nagy részén szeszélyes az időjárás, a csendes-óceáni partvidéknek kiegyensúlyozott éghajlata van. Az óceán kiegyenlítő hatásának következtében San Franciscóban nincs hideg tél és forró nyár, mindössze egy hosszúra nyúlt tavaszból és őszből áll az év. A nemzeti parkokban (Grand Canyon, Yosemite) tavaszias időjárásra kell számítani. Kalifornia déli része mediterrán éghajlatú, Los Angelesben és San Diegóban a nappali csúcshőmérsékletek már megközelíthetik a 25-30 °C-ot. A Halál Völgyében és a Mojave sivatagban szintén meleg idő várható, hiszen ezek éghajlata sivatagi.
Vízum: 
Az utazáshoz 2006. okt. 26. után kiállított, biometrikus (bordó) útlevél szükséges, amelynek a hazautazást követően további 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az érvényes útlevél beszerzése az utasfelelőssége. Magyar állampolgár vízum nélkül utazhat az Egyesült Államokba, azonban rendelkeznie kell ESTA engedéllyel. Az engedély beszerzését irodánk segíti, de felelőssége az engedély elbírálására nem terjed ki. Az ESTA engedély két évig érvényes, többszöri kiutazásra jogosít fel,alkalmanként maximum 90 napos kinttartózkodással. Az Egyesült Államokba a belépést az érvényes vízum, ill. ESTA engedély nem garantálja, a végső döntést a belépési pontnál a Bevándorlási Hivatal tisztviselője hozza meg. Az Amerikai Bevándorlási Hivatal döntéséért az utazási iroda felelősséget nem vállal, az ebből eredő valamennyi kár az utast terheli.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!