USA - A Nyugati-part nemzeti parkjai

17 napos körutazás az USA nyugati partjainál

17 nap kanyonok, tavak és óriásfenyők között a világ talán legváltozatosabb táján. Körutazásunk alatt felfedezhetjük az USA nyugati részét, a térség nagyobb városait. Megcsodálhatjuk a nemzeti parkok lenyűgöző tájait.

Alapár tartalmazza

15 éjszaka szállást 3* szállodákban, reggelis ellátást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz), a magyar és a helyi csoportvezetők díját, az idegenvezetést, asszisztenciát az ESTA regisztrációhoz, a Budapest-Los Angeles-Las Vegas-Bp repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (250 USD), ESTA engedély díja 15 USD, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, kilépési illetékek, stb.), a kötelező biztosításokat és a fakultatív programok árát.

Hossz: 
17 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 20 fő
Program: 

1. nap: Budapest - Los Angeles
Indulás kora reggel Budapestről átszállással Kalifornia központjába, Los Angelesbe-be. Érkezés késő este. A szállás elfoglalása és pihenés következik. Szállás: Los Angeles

2. nap: Los Angeles
Reggeltől kora délutánig tart programunk az angyalok multikulturális városában: mexikói negyed, belváros, séta Beverly Hillsben és Santa Monicában. A Hollywood Boulevardon ballagunk le a legendás Grauman’s Chinese Theatre elé. Opcionális programokon nézhetünk be az Universal Filmstúdió kulisszái mögé illetve meglátogathatjuk a Griffith csillagvizsgálót. Szállás: Los Angeles.

3. nap: Joshua Tree Nemzeti Park
Ma reggel Arizona felé vesszük az irányt, hogy Palm Springs után a Colorado és a Mojave sivatagok ölelte Joshua Tree Nemzeti Parkban tegyünk könnyű túrát. Óriás kaktuszok, mintegy 240 madárfaj, speciális fafajták bűvölik el a látogatót. Szállás: Scottsdale

4. nap: Sedona - Grand Canyon Nemzeti Park
A Sonoran sivatagon keresztül folytatjuk csodás utunkat Sedona felé, ahol vörös sziklák elképesztő labirintusában talál-juk magunkat. Jó hangolódás lesz a másnapi világcsodák előtt.. Innen indulunk tovább az Oak Creek Canyonon keresztül a világhírű Grand Canyonhoz. A South Rim-i kilátópontról a képekről jól ismert fantasztikus táj tárul a szemünk elé. Szállás: Grand Canyon Nemzeti Park

5. nap: Page
A Colorado folyó vájta mérföld-mély kanyon az emberiség természeti örökségének legfontosabbjai közé tartozik és kimeríthetetlen élményanyagot jelent a látogatónak. Page városa felé folytatjuk utunk gondolván ma már sok új nem következhet. Az emberkéz alkotta Powell-tó és a Glen-kanyon gát Észak-Európa fjordjainak hangulatát sugározzák és csodálatos alakzataikkal alaposan rácáfolnak délutáni érzéseinkre. Megtekintésük után vadnyugati hangulatban zárjuk a napot. Szállás: Page.

6. nap: Monument Valley - Canyonlands Nemzeti Park
Fantasztikus sivatagi tájon utazunk át a Monument Valleybe; a 25 mérföld hosszú sivatag a westernfilmek állandó kulisszája. Opcionális navajo dzsiptúrán is részt vehetünk a völgyben. Délután a Canyonlands Nemzeti Park felfedezése következik, a Colorado-folyó kanyonlabirintusára néző kilátópontot keresünk fel (Dead Horse Point), majd rövid pihenő következik a természet formálta mészkőszobrok között. Szállás: Moab

7. nap: Arches Nemzeti Park - Salt Lake City
A meredek vörös szikláktól körülvett zöld sziget, a Colorado-folyó partján fekvő Moabot elhagyva belépünk Utah államba és a rendkívüli íveiről híres Arches Nemzeti Parkban töltjük a délelőttöt. Délután áthaladunk a Fishlake National Forest-en, majd az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza, vagyis a mormonok székhelyére utazunk. Szállás: Salt Lake City.

8. nap: Salt Lake City - Jackson
Körbe nézünk a mormon fővárosban, sétálunk egyet a templom téren és kicsit megismerkedünk a sajátos mormon admi-nisztrációval és világnézettel. Innen északnak indulunk tovább, hogy a délutánt és az estét egy tipikus „western” városká-ban, Jacksonban töltsük. Szállás: Jackson (Wyoming)

9. nap: Grand Teton Nemzeti Park - Yellowstone
Dél felé indulunk a Grand Teton Nemzeti Parkba. Rejtett ösvényeken, 4000 méteres hósapkás csúcsok alatt haladunk a 2000 m magas lánchegységben. Megállunk a Jenny-tónál és a Krisztus Színeváltozása kápolnát is meglátogatjuk a park szívében. Fürdőzés a meleg vizű tavaknál. Szállás: Yellowstone

10. nap: Yellowstone Nemzeti Park
Egész napos túra az ezerszínű Yellowstone Nemzeti Park látnivalói közt. A világ egyik legnagyobb gejzíre, az Old Faithful és más különleges vulkanikus képződmények sora következik. Gyönyörködés a festői Yellowstone-folyó völgyében. Bölények, jávorszarvasok, antilopok, prérifarkasok, medvék és Buffalo Bill otthonában járunk. Szállás: Yellowstone.

11. nap: Twin Falls
Reggeli után Idaho felé haladunk tovább. Az Idaho vízesésnél röviden megállunk, majd A Hold kráterek lávaföldjeivel is-merkedünk, majd a Malad River kanyon lenyűgöző hasadékával. Szállás: Twin Falls

12. nap: Nagy Sós-tó - Salt Lake City
Visszaúton Salt Lake City felé meg is állunk a Nagy Sós-tónál, mely a nyugati félteke legnagyobbja, majd újra kulturális látnivalók várnak ránk Salt Lake Cityben: Déli Templom, University of Utah, Fort Douglas, városi könyvtár, Heritage Park. Éjszaka itt. Szállás: Salt Lake City.

13. nap: Bryce-kanyon
A mai napunk fő programja Dél-Utah nevezetessége a Bryce-kanyon; gyalogtúra keretében keressük föl a híres Rózsaszín Sziklákat és megismerkedünk a mormonok itteni történetének kezdeteivel.Szállás: Bryce

14. nap: Zion Canyon - St George - Las Vegas
Reggeli után Utah legrégebbi parkjába indulunk a Zion Canyon-ba. Majd rövid St George pihenő után 4 óra sétaautózást követően megérkezünk Las Vegasba. Egy délutánunk s egy éjszakánk van, hogy belevessük magunkat a világ egyik leg-őrültebb városának forgatagába. Szállás: Las Vegas (Nevada)

15. nap: Las Vegas
Egész napos pihenés. Opcionális programként el kirándulhatunk a Valley of Fire nemzeti parkba, ami Nevadában a legnagyobb. Számtalan sci-fi és western film forgatási helyszíne is volt ez a réges-régi park. Burt Lancestertől Claudia Cardinaléig, Arnold Schwarzeneggertől Keira Knightleyig sokan megfordultak itt a kamerák előtt. Itt megismerkedhetünk az őshonos pueblo kultúrával is. Szállás: Las Vegas (Nevada)

16-17. nap: Las Vegas - Budapest
Szabadprogram. Utazás a reptérre. Hazaindulás átszállással Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» New York a Grand Canyonban - Etédi Alexa, 2013. július. 24
» Irány Észak! Bringatúra keresztül a Amerikán - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Észak-Amerika csodálatos tájain - Kovács Attila, 2018. március. 02
» San Francisco utcáin - Kovács Attila, 2018. február. 19
» Egy hét Montanaban - Kovács Attila, 2018. február. 07
» A világ legnagyobb kötélhintája - Kovács Attila, 2017. november. 19
» Jackson Hole tilt-shift videón - Kovács Attila, 2017. augusztus. 11
» Nyár a hegyekben - Kovács Attila, 2017. május. 19
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív programok

Universal látogatás: 29 000 Ft/fő
Grand Canyon helikopter túra: 63 000 Ft/fő
Navajo túra: 19 000 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

15 éjszaka szállást 3* szállodákban, reggelis ellátást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz), a magyar és a helyi csoportvezetők díját, az idegenvezetést, asszisztenciát az ESTA regisztrációhoz, a Budapest-Los Angeles-Las Vegas-Bp repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (250 USD), ESTA engedély díja 15 USD, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, kilépési illetékek, stb.), a kötelező biztosításokat és a fakultatív programok árát.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
ESTA regisztráció.
Kötelező biztosítások.

 

Helyszíni költségek leírása: 

Belépőjegyek, borravalók, egyéb kinti költségek, további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest-Los Angeles útvonalon.

Szállás: 

3* szállodákban 2 ágyas szobákban, egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyarország része a vízummentességi programnak, amely lehetővé teszi a magyar állampolgárok számára, hogy vízum nélkül utazhassanak az Egyesült Államokba. 2009. január 12-től a vízummentességi program kellékévé vált az elektronikus beutazási engedélyezés (ESTA). Az ESTA engedély nem vízum, hanem egy előzetes engedély arra, hogy az országba utazhassanak. Egy jóváhagyott ESTA kérelem még nem garantál belépést az Egyesült Államokba. A vízum nélküli utazás nem vonatkozik azokra, akik tanulni vagy dolgozni szeretnének az Egyesült Államokban, illetve 90 napnál hosszabb időt szándékoznak ott tartózkodni. Ezeknek az utazóknak szükségük van vízumra. Ha a bevándorlási tisztviselőnek oka van azt feltételezni, hogy az utazó a Vízummentességi Program keretein belül tanulni ill. dolgozni fog, vagy 90 napnál hosszabb időt fog kint tartózkodni, megtagadhatja a belépést. Szükséges iratok: elektronikus chipet tartalmazó érvényes magyar útlevél. Az útlevélnek érvényesnek kell lennie a hazautazástól számított legalább még 6 hónapig. (A vízummentes utazás szempontjából lényegtelen, hogy ez a chip tartalmaz-e ujjlenyomatot.) Ennek az e-útlevélnek bordó a borítója, ellentétben a régebbi nem-elektronikus kék borítójú útlevéllel. Érvényes USA vízummal rendelkezők továbbra is utazhatnak azzal, részükre külön ESTA engedély igénylése nem szükséges.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltás nem szükséges. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot! Cím: Budapest, IX. Gyáli u. 3/a, telefon: 06-1 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!