USA - a nyugati part és a Grand kanyon

13 napos körutazás az USA Nyugati-Partján

USA - Nyugati-part: Utazzon el velünk az Amerikai Egyesült államok nyugati partvidékére és csodálja meg a táj lebilincselő szépségeit, valamint a monumentális épületeket, a hatalmas amerikai városokban!

Alapár tartalmazza

Utazást menetrend szerinti repülőjárattal turista osztályon, a körutazás során légkondicionált autóbusszal, 10 éjszakai szállást helyi három- és négycsillagos szállodák (a szeptemberi időpontban 1 éj tranzitszállás Isztambulban), középkategóriájú Inn-nek kétágyas szobáiban, programokat belépők nélkül, reggelis ellátást, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, magyar idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetékeket, a belépőket, valamint a fakultatív programok árát.

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 25 fő
Program: 

1. nap Elutazás Budapestről San Franciscóba menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással. Érkezést követően transzfer a szállodába, szállás San Franciscóban.

2. nap Városnézés a páratlan elhelyezkedésű, meredek utcák jellemezte városban: Golden Gate híd, Kínai negyed, Fisherman’s Wharf, az Alamo Square viktoriánus házai, Városháza, Union tér, Telegraph
Hill, Coit Tower, Trans America piramis. Szállás San Franciscóban.

3. nap Reggel indulás a Yosemite Nemzeti Park irányába. A park Kalifornia egyik legismertebb látnivalója, az Egyesült Államok második nemzeti parkja, amely 3081 km² területével a Sierra Nevada hegyvonulatának nyugati lejtőin fekszik. Hatalmas sziklák, a magasból lezúduló vízesések, a hűs patakok, zöldellő völgyek jellemzik a tájat. A park déli részének fő látványosságát az egyedül Kaliforniában található óriásfenyők jelentik. Szállás Fresnóban.

4. nap Utazás a Death Valley-n, az Egyesült Államok legnagyobb nemzeti parkjának kopár vidékén át a neonreklámjairól, kaszinóiról híres, sivatag övezte Las Vegasba. A Death Valley igazi katlan,
amely 57 fokos melegrekordot is magáénak tudhat. Késő délután érkezés a kivilágított kaszinóvárosba. Séta a spanyolul egyszerűen csak „A rét” elnevezéssel illetett város főutcáján a Strip-pen,
amely a világ egyik legnagyobb szórakoztató-, bevásárló- és szerencsejáték központja. Este fakultatív Las Vegas by night túra. Szállás Las Vegasban.

5. nap Délelőtt utazás autóbusszal a Nevada és Arizona határán, a Colorado folyóra épült zseniális építészeti különlegességhez, a Hoover-gáthoz. Délután szabad program Las Vegasban.

6. nap Utazás és látogatás a Mojave sivatagban található Zion Nemzeti Parkban, és a Bryce kanyon varázslatos, rózsaszín természeti képződményekben gazdag vidékén, amelyet a mormonok fedeztek
fel. Szállás Kanabban.

7. nap Elutazás a Colorado folyó által több millió év alatt vájt meredek szurdokba, a Grand Canyonhoz. A kopár, óriás vörös sziklák szabdalta völgyeket látva érezni csak igazán a természet lenyűgöző
erejét. Fakultatív programlehetőség: 25 perces helikoptertúra a Grand Canyon felett. Szállás Flagstaffban.

8. nap Utazás változatos természeti képződményeket felvonultató tájon Barstow-ba. A szállás elfoglalása.

9. nap Látogatás Calicóban, az ezüstbányászatáról híres szellemvárosban, amely a XIX. században elnéptelenedett. Utazás az „Angyalok városába”, Los Angelesbe, ahol szállás.

10. nap Városnézés Los Angelesben: El Pueblo óváros, Beverly Hills, Rodeo Drive, séta a Hollywood Boulevardon, a hírességek kéz- és lábnyomainak megtekintésével. Szállás Los Angelesben.

11. nap Szabad program, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás Isztambulba, majd tovább Budapestre. A szeptemberi időpontban szállás Isztambulban.

12. nap Megérkezés Budapestre. A szeptemberi időpontban továbbutazás Budapestre repülőgéppel.

13. nap A szeptemberi időpontban megérkezés Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» San Francisco utcáin - Kovács Attila, 2014. július. 25
» New York a Grand Canyonban - Etédi Alexa, 2013. július. 24
» Elképesztő homokkő formák, vad sziklás vidékek... - Kovács Attila, 2016. október. 16
» A tavasz Manhattanben - Kovács Attila, 2016. május. 09
» A világ legnagyobb kötélhintája - Kovács Attila, 2016. április. 30
» A Tahoe-tó csodája - Kovács Attila, 2016. április. 03
» Hihetetlen Oregon... - Kovács Attila, 2016. március. 21
» Egy nap Kaliforniában - Kovács Attila, 2016. január. 25
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fakultatív programok minimum 15 főtől indulnak.

Las Vegas by night 16.000 Ft/fő
Grand kanyon 25 perces helikoptertúra 79.000 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást menetrend szerinti repülőjárattal turista osztályon, a körutazás során légkondicionált autóbusszal, 10 éjszakai szállást helyi három- és négycsillagos szállodák (a szeptemberi időpontban 1 éj tranzitszállás Isztambulban), középkategóriájú Inn-nek kétágyas szobáiban, programokat belépők nélkül, reggelis ellátást, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, magyar idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetékeket, a belépőket, valamint a fakultatív programok árát.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Belépők.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, borravalók

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.  

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.
 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – San Francisco / Los Angeles – Budapest útvonalon, turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

Helyi három- és négycsillagos szállodák, középkategóriájú Inn-nek kétágyas szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanziós ellátás kérhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok esetében az útlevélnek legalább a hazaérkezés napjáig kell érvényesnek lennie. Az Egyesült Államokba történő belépés módjai: 1. bordó színű útlevél + elektronikus beutazási engedély (ESTA); 2. kék színű útlevél + érvényes amerikai vízum. ESTA: 2008. november 17-től magyar állampolgárok a Vízummentességi Program keretében üzleti vagy magáncélból 90 napnál nem hosszabb időtartamra vízum nélkül, ESTA engedéllyel utazhatnak az Egyesült Államokba. A beutazási engedélyt interneten keresztül lehet igényelni, a következő honlapon: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ Az ESTA engedély többszöri beutazásra jogosít. VÍZUM: A vízum újonnan történő igénylését nem ajánljuk, mivel annak ügyintézése jóval körülményesebb és költségesebb a fent említett ESTA beutazási engedélynél. Ebben az esetben inkább az új (bordó színű) útlevél kiváltását és az ESTA engedély igénylését javasoljuk. Ha valaki már rendelkezik érvényes amerikai vízummal, nem kell ESTA engedélyt igényelnie, és az érvényes vízumot a régebbi nem elektronikus, kék borítójú, útlevélben is elfogadják. Az amerikai vízum a lejáratának napjáig jogosít a beutazásra, ezért az érvényes vízumot a lejárt útlevélben is elfogadják, ez esetben persze szükség van egy új, érvényes útlevélre is. A beutazási engedély (vagy a vízum) egyénileg intézhető, de természetesen irodánk szükség esetén segítséget nyújt. További információk az elektronikus utazási engedéllyel és a vízummal kapcsolatban: www.usembassy.hu
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítást és az útlemondási biztosítást a részételi díj tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltás nem szükséges. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot! Cím: Budapest, IX. Gyáli u. 3/a, telefon: 06-1 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!