Keleti Parti Nagyvárosok és a Niagara vízesés

11 vagy 14 napos utazás a keleti parton

Városnézés a New-York-i metropoliszban várja a Times Square, a Macy's, a Rockefeller Center és a 5th Avenue, töltsön el egy estét a Broadway világában, majd kirándulása a lélegzetelállító Niagara vízeséshez. Appalache-hegységen keresztül látogatás a történelmi jelentőségű Gettysburgi csatamező helyszínére. Az Egyesült Államok fővárosának felfedezése után városnézés Philadelphia-ban és New York-ban.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet turista osztályon, elhelyezést jó minőségű és elhelyezkedésű klimatizált szállodai szobákban, közlekedést klimatizált autóbusszal, helyi- és állami adókat, magyar idegenvezetést a túra során, gazdag programajánlat, transzferek és belépőjegyek a leírás szerint,

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítás, BBP biztosítást leírásban nem szereplő étkezéseket, melyben idegenvezetőnk segítséget fog nyújtani (tájékoztatásul egy ebéd kb. 15-20, egy vacsora kb 20-30 USD/fő/nap), borravalókat helyi szokás szerint 45 USD/fő (összesen a körút során), a fakultatív programokat, ESTA engedélyt.

Hossz: 
11 vagy 14 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1. nap: Budapest – Washington, DC
Utunk Budapestről indulva a reggeliórákban veszi kezdetét, melynek első megállója nem más, mint az USA fővárosa,Washington DC. Érkezést követően a jó elhelyezkedésű szállodánk felé vesszük az irányt.

2. nap: Washington, DC
A délelőtt folyamán felfedezzük Washington DC-t: felkeressük a város legnépszerűbb látványosságait. Olyan Amerika történelmében, és jelenlegi működésében is meghatározó helyszíneket nézünk meg, mint a Fehér Ház, Capitolium, a Legfelsőbb Bíróság épülete, Jefferson- és Lincoln-emlékművek. Délután a Nemzeti Légi- és Űrhajózási Múzeumot látogathatjuk meg fakultatívan, ahol az amerikai repülésről és űrhajózásról tudhatunk meg számos érdekességet. A napot pedig egy kellemes vacsorával zárjuk opcionálisan, Washington egyik népszerű éttermében.

3. nap: Utazás New Yorkba (Út közben Philadelphia)
Harmadik napunkon búcsút veszünk a fővárostól, és busszal elindulunk a világ legizgalmasabb metropoliszába: New Yorkba. Út közben Philadelphia történelmi városában állunk meg egy városnézőkörre, hogy meglátogassuk az Egyesült Államok függetlenségének legfontosabb emlékhelyeit, a Szabadság haragját és a Függetlenség csarnokot.

4. nap: New York városnézés
Félnapos buszos-gyalogos városnézés, melynek keretei közt olyan világhírű látványosságokat tekinthetünk meg, mint a folyton nyüzsgő Time Square, a Manhattan látképét meghatározó Empire State Building, a színjátszás világközpontjaként ismert Broadway, és az amerikai függetlenséget jelképező Szabadság-szobor. A program ezzel nem ér véget, hiszen remek idegenvezetőnk elkalauzol minket a new york-i poszterekről jól ismert Brooklyn hídhoz, a tőzsde leghíresebb központjához, a Wall Streethez, a 2001. szeptember 11-i tragédia emlékhelyéhez, a 911 Memorialhoz, és még a különleges High Line-hoz is, amely egy már nem működő magasvasút 2,3 km hosszú szakaszán kiépített nyilvános park.
Az igazi New Yorki kalandokra vágyóknak feltétlen ajánljuk fakultatív programjainkat! Tegyen egy helikopteres sétarepülést Manhattan felhőkarcolói felett, vagy vegyen részt New York by night programunkon, melyen az éjszaka fényeiben fedezheti fel Manhattant, vacsorával és esti belépővel az Empire State Builiding kilátójába.

5. nap: New York városnézés
Folytatódjék túránk a városban, hiszen még rengeteg látnivaló hátra van! Végighaladva a 5th Avenuen olyan ismert épületekkel találjuk szemben magunkat, mint a Rockefeller Center, a bámulatos St. Patrick katedrális, de itt található a New Yorkban forgató filmesek kedvenc helyszíne,a Central Park is. A park közvetlen közelében elhelyezkedő Metropolitan is kihagyhatatlan úti cél. Nem rajongóknak is erősen ajánljuk, hiszen a múzeum kreatív térrendezésével nem pusztán műtárgyakat mutat meg, hanem az adott korba helyezi a látogatót. A 5th Avenue-i élmények mellett a Grand Central Terminal is ezen napunk fényét emeli: a világ legnagyobb és legszebb vasútállomását most saját szemével is megtekintheti!
A remek nap zárásaként töltsön el egy kellemes estét a Broadway rivaldafényében! Vegyen részt fakultatív programunkon, amely egy világhírű musical megtekintése.

6. nap: New York szabadprogram
Egész napos szabadprogram, vagy félnapos kirándulás az Ellis Island-re majd a Szabadság Szobor talapzatához látogathatunk el. Az Ellis Island-en található a Bevándorlási Múzeum, próbáljuk felidézni a hangulatot, amikor a hosszú hajóút után a fáradt és csüggedt emberek végre megérkeznek az „Ígéret Földjére.” 

7. nap: utazás Bostonba (közben New Port)
Boston felé vesszük az irányt.Útközben a mesés történelmi belvárossal büszkélkedő New Portba teszünk egy kis kitérőt. A város az európai mintára épült kastélyainak köszönheti hírnevét. Bostonba az esti órákban érkezünk meg.

8. nap: Boston városnézés
Boston városa igen nagy szerepet kapott, és kap ma is az amerikai történelemben, kultúrában és oktatásban. A városnézés keretein belül végighaladunk a Szabadság-ösvényén, amely az Egyesült Államok történetének 16 jelentős állomását mutatja be. Megnézzük még a Városházát, teszünk egy sétát az elbűvölő Beacon Hill macskaköves utcáin, végül pedig a meglátogatjuk a világhírű Harvard egyetemi negyedét.

9. nap: Niagara Vízesés
Reggel továbbutazás, folytatás a Niagara vízesés megtekintésével, melyet a világ legszebb Ma a természet egyik elképesztőcsodáját keressük fel: a Niagara vízeséshez látogatunk el. 2 remek programlehetőséggel fokozhatjuk a „Niagara-élményt”. Kishajóval mehetünk el a vízesés lábához, hogy testközelből szemrevételezzük azt, vagy a Skylon Tower kilátójából csodálhatjuk meg a zubogó vízáradatot egy kellemes ebéd mellet. Az éjszakát Torontóban töltjük el.

10-11. nap: Toronto városnézés és hazaút
Fél napos városnéző utunkon az Ontario-tó partján fekvő Toronto-t járjuk be. Fakultatív módon a magasból is szemlélődhetünk: a CN torony 350 m magas kilátójából mindent belátunk!
A nap második felében kijelentkezünk a szállodából, és búcsút veszünk Torontotól. Másnap érkezünk meg Budapestre.
 

Hosszabbítson Kelet Kanadában!!!

A program tetszőlegesen meghosszabbítható + 3 éjszakával, melynek során folytatjuk a kelet kanadai városok felfedezését. Városnézés Ottawa-ban, fakultatív bálna les Quebec-ből, majd a montreali városnézés után hazautazás.

(Minimum 10 fő jelentkezése esetén indítjuk!)

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» A tavasz Manhattanben - Kovács Attila, 2016. május. 09
» A világ legrondább pályaudvarai? - Etédi Alexa, 2013. július. 26
» New York a Grand Canyonban - Etédi Alexa, 2013. július. 24
» Elérte végleges magasságát a WTC-utódtorony - Etédi Alexa, 2013. június. 13
» Perzsaszőnyeg 7 MILLIÁRD forintért? - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» A világ legnagyobb kötélhintája - Kovács Attila, 2017. november. 19
» Egy hét Montanaban - Kovács Attila, 2017. október. 15
Fakultatív programok

Fakultatív élmények:
1.) Vacsora Washingtonban 
2.) Helikopteres sétarepülés 
3.) New York by night 
4.) Broadway musical 
5.) Niagara vízesés hajózás és ebéd 
6.) Toronto CN torony kilátó
7.) Hajózás a Szabadság Szoborhoz és az Ellis Island-re, szállodai transzferekkel
8.) Hajózás és bálna les a Szent Lőrinc öbölben

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet turista osztályon, elhelyezést jó minőségű és elhelyezkedésű klimatizált szállodai szobákban, közlekedést klimatizált autóbusszal, helyi- és állami adókat, magyar idegenvezetést a túra során, gazdag programajánlat, transzferek és belépőjegyek a leírás szerint,

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítás, BBP biztosítást leírásban nem szereplő étkezéseket, melyben idegenvezetőnk segítséget fog nyújtani (tájékoztatásul egy ebéd kb. 15-20, egy vacsora kb 20-30 USD/fő/nap), borravalókat helyi szokás szerint 45 USD/fő (összesen a körút során), a fakultatív programokat, ESTA engedélyt.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.
Utasbiztosítás.
ESTA engedély.
 

Helyszíni költségek leírása: 

Étkezés: tájékoztatásul egy reggeli kb. 10-15, egy vacsora kb 20-30 USD/fő/nap.
Borravalók helyi szokás szerint 45 USD/fő (összesen a körút során)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel menetrend szerinti járatokkal turista osztályon.

Szállás: 

Jó minőségű és elhelyezkedésű klimatizált szállodában 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz.
Vízum: 
A kiutazáshoz vízum, vagy ESTA engedély szükséges. Figyelem! Változás a Kanadába történő beutazás szabályaiban! Kanada 2015. augusztus 1-jén bevezette az elektronikus utazási engedélyt (Electronic Travel Authorisation / Autorisation de voyage électronique, röviden ETA). Az 5 évig vagy az útlevél lejártáig érvényes engedélyt az interneten lehet díj ellenében igényelni. A beutazási engedély 2016. március 15-től lesz kötelező és a vízummentes beutazás feltétele, ennek hiányában a Kanadába induló repülőjáratra történő beszállítást a légitársaság meg fogja tagadni. A kanadai hatóság a rendelkezésére álló információk alapján megtagadhatja az engedély kiadását, ha a kérelmezőt korábban például kiutasították Kanadából, vagy elutasították a menekültkérelmét.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!