Körutazás Amerikában - A természet csodái

14 napos körutazás az USA-ban

Városnézés az angyalok városában Hollywood, Beverly Hills, séta a csillagok között. A világ leghíresebb nemzeti parkjának felfedezése - a természeti kincseként nyilvántartott Grand Canyon. Belecsöppenünk a westernfilmek világába, majd látogatás a szerethetően giccses városba, Las Vegasba ahol az utcák éjjel is fényárban úsznak, vagy akár ki is próbálhatjuk a híres piros villamost San Francisco-ban

Alapár tartalmazza

Repülőjegyeket turista osztályon, elhelyezést jó minőségű és elhelyezkedésű klimatizált szállodai szobákban, közlekedést klimatizált autóbusszal, helyi- és állami adók, magyar idegenvezetést a túra során, gazdag programajánlatot, transzfereket és belépőjegyeket a leírás szerint.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, étkezést, melyben idegenvezetőnk segítséget fog nyújtani (tájékoztatásul egy ebéd kb. 15-20, egy vacsora kb 20-30 USD/fő/nap), borravalókat helyi szokás szerint 30-40 USD/fő (összesen a körút során), utasbiztosítási és útlemondási díjat, ESTA engedélyt, valamint a fakultatív programokat.

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1. nap: utazás Los Angelesbe
Kezdődjék hát utazásunk: európai átszállással irány Amerika, ahol az első megállónk nem más, mint az Angyalok városa. Érkezés után elfoglaljuk szállásunkat.

2. nap: Los Angeles
Mai fakultatív programunk keretei között a Universal filmstúdiókat látogathatjuk meg, ahol a hollywoodi-filmek világába tekinthetünk be. Tényleges forgatás már nem zajlik a helyszínen, a filmstúdió mintegy élménypark mutatja be a régi mozifilmeket. A stúdió felfedezésére számos csomag és útvonal közül választhatunk. Ajánlott részt venni a villamosos stúdió túrán, amelyen a különféle díszletek között mindenki igazi filmsztárnak érezheti magát. Páratlan élmény az egyik pillanatban még a vadnyugatot átszelni, a következőben pedig New York utcáin sétálni.A Universal Stúdió minden korosztálynak garantált szórakozást nyújt!

3. nap: Los Angeles, majd utazás Boulder City-be
DDélelőtti városnéző körutunkon bejárjuk Hollywoodot, a luxus otthonoknak helyet adó Beverly Hills-t, a kiemelkedő üzleteiről híres Rodeo Driveot, és az élettel teli Sunset Boulevardot. Még ha először is járunk ezeken a helyeken, biztosan nem lesznek majd idegenek! A filmek, sorozatok és talk show-k kedvenc helyszíne Los Angeles, ezért érezhetjük oly’ ismerősnek az egészet! Kihagyhatatlan célpont még a történelmi belvárosban elhelyezkedő Walkof Fame járdaszakasz, és a hírességek neveit, kéz- és láblenyomatait őrző sok-sok bronz csillag. Következő megállónk Los Angeles egyik legnépszerűbb tengerpartinegyede, Santa Moncia. Miután pihentünk egyet homokos tengerpartján, vár ránk a tengerparti sétány. Elegáns üzleteinek és éttermeinek szemrevételezése után utazunk tovább.

4. nap: Grand Canyon
Ma a világ leghíresebb nemzeti parkját látogatjuk meg. Út közben megnézzük a Colorado-folyóra épült Hoover-gátat, amit sokan neveznek a világ nyolcadik csodájának. Az 1936-ban e készült gát látja el 3 amerikai állam teljes lakosságát édesvízzel és árammal.A több, mint 80 éves gát máig az eredeti berendezéseivel működik.
Az UNESCO világörökségei közt is szereplő Grand Canyon Nemzeti Park elképesztő formáit a Colorado folyómunkájának köszönheti. Miután elámultunk a természet csodálatos erején, extra programmal fokozhatjuk az élményt: fakultatív helikopteres sétarepülésen madártávlatból is szemügyre vehetjük a tájszépségét.

5. nap: Utazás Pagebe – útközben Monument Valley
Ma a western filmek „díszletei” közt teszünk kirándulást. A híres Monument Valley lenyűgöző látványát évmilliók munkáinak köszönheti. Messziről szembe tűnnek a filmekből és reklámokból jól ismert vöröslő tanúhegyei és kőpillérei. Egyedüli élmény lesz ezt a tájat bejárni! Esti órákban érkezünk meg a Powell-tóhoz, a Colorado folyó felduzzasztásával kialakított óriási mesterséges tóhoz. Itt ismét világhírű látnivalók várnak ránk: a világ legnagyobb természetes sziklaíve, a Szivárvány-híd és a Glen Canyon patkó-kanyarja.

6. nap: Zion Nemzeti Park
Természeti csodákból sosem elég! Ma Utah állam büszkesége, a Zion Nemzeti Park következik. A Virgin folyó általvájt fenséges kanyonjairól, vízeséseiről és sziklaformációiról ismert parkot vad mezői, mesés fái és rendkívül gazdag állatvilága teszi még gyönyörűbbé!

7-8. nap: Las Vegas
Délelőtt a kaszinók fővárosába vesszük az irányt, ahol minden korosztály számára garantált a szórakozás!
Másnap szabadprogram, amin mindenki maga fedezheti fel a város „rejtelmeit”, és bejárhatja a filmekből is ismert helyszíneit. Az esti fakultatív program keretei között igazi Las Vegas-i show műsorban lehet részünk egy híres szállodában.

9. nap: Yosemite Nemzeti Park
Ma továbbutazunk a lenyűgöző vízesések földjére, a Yosemite Nemzeti Park területére. Itt található a híres Menyasszonyi fátyolvízesés és Észak-Amerika legmagasabb vízesése, a Yosemite is. A virágzó rétekés kristálytiszta tavak mellett a Kapitány szikla és a 2000 éves óriás Sequoiafa nyűgözi le a látogatókat. 

10-12. nap: Yosemite és San Francisco

Délelőtt felfedezzük a Nemzeti Parkot, majd a kontinenssokak szerint legszebb városába utazunk.

A városnézés alatt felkeressük a város ikonikus látnivalóit. Vár ránk millió üzletével a Union Square, a filmekből jól ismert Golden Gate híd, és a világ legkanyargósabb utcájaként ismert Lombard Street. Az ebédidőnket Fisherman’s Wharf hangulatos halászkikötőjében töltjük el. A város nagy része gyalogosan is felfedezhető, de mindenképpen megéri a híres piros kábelvasutat is kipróbálni!  Esti fakultatív programunkon az éjszakai énjét ismerhetjük meg a városnak:sétahajóból tekinthetünk a ragyogó városra, miközben elfogyasztjuk könnyű vacsoránkat.
Másnap egy egész napos fakultatív kiránduláson vehetünk részt, a célpont: Monterey és Carmel. Utunk a Csendes-óceán legszebb partszakaszain vezet végig, melynek része a 17-Mile Drive is, ami a világ egyik legszebb panorámaútjaként ismert. Amíg végighajtunk a partvidéken,csodás öblei és sziklaformációi kápráztatnak el bennünket. Monterey egykori halászkikötőjében kedvünkre csemegézhetünk a helyi fogásokból, a hajdani szardínia konzervgyár felújított negyedében pedig múlt századi hangulatban bolyonghatunk az utcácskákban. Carmel művészvárosában felfedezzük a helyi galériákat és antik kereskedéseket.

13-14. nap: Hazautazás
Élményekben gazdag körutunk ezzel a végéhez ért, ideje búcsút venni az USA-tól és hazaindulni. Másnap érkezünk meg Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» San Francisco utcáin - Kovács Attila, 2014. július. 25
» A világ legnagyobb kötélhintája - Kovács Attila, 2017. november. 19
» Egy hét Montanaban - Kovács Attila, 2017. október. 15
» Jackson Hole tilt-shift videón - Kovács Attila, 2017. augusztus. 11
» Nyár a hegyekben - Kovács Attila, 2017. május. 19
» Észak Amerika döbbenetes tájain - Kovács Attila, 2017. március. 25
» A Grand Canyon - Kovács Attila, 2017. március. 18
» Hihetetlen Oregon... - Kovács Attila, 2017. február. 25
Fakultatív programok

Fakultatív élmények:
1.) Universal Studios Hollywood 
2.) Grand Canyon helikopterrel
3.) Las Vegas Show 
4.) San Francisco by night
5.) Kirándulás Monterey/Carmel 

Az élmények meghosszabbíthatók:
4 éjszakás pihenés Hawaii szigetén Waikiki Beachen - repülővel, transzferrel, 3*-os szállodában

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyeket turista osztályon, elhelyezést jó minőségű és elhelyezkedésű klimatizált szállodai szobákban, közlekedést klimatizált autóbusszal, helyi- és állami adók, magyar idegenvezetést a túra során, gazdag programajánlatot, transzfereket és belépőjegyeket a leírás szerint.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, étkezést, melyben idegenvezetőnk segítséget fog nyújtani (tájékoztatásul egy ebéd kb. 15-20, egy vacsora kb 20-30 USD/fő/nap), borravalókat helyi szokás szerint 30-40 USD/fő (összesen a körút során), utasbiztosítási és útlemondási díjat, ESTA engedélyt, valamint a fakultatív programokat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.
ESTA engedély.
BBP utasbiztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Étkezések, személyes kiadások, borravalók.

Étkezés (tájékoztatásul egy ebéd kb. 15-20, egy vacsora kb 20-30 USD/fő/nap).

Borravalók helyi szokás szerint 30-40 USD/fő (összesen a körút során)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel menetrend szerinti járatokkal.

Szállás: 

Jó minőségű és elhelyezkedésű klimatizált szállodában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz.
Vízum: 
Az utazáshoz 2006. okt. 26. után kiállított, biometrikus (bordó) útlevél szükséges, amelynek a hazautazást követően további 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az érvényes útlevél beszerzése az utasfelelőssége. Magyar állampolgár vízum nélkül utazhat az Egyesült Államokba, azonban rendelkeznie kell ESTA engedéllyel. Az engedély beszerzését irodánk segíti, de felelőssége az engedély elbírálására nem terjed ki. Az ESTA engedély két évig érvényes, többszöri kiutazásra jogosít fel,alkalmanként maximum 90 napos kinttartózkodással. Az Egyesült Államokba a belépést az érvényes vízum, ill. ESTA engedély nem garantálja, a végső döntést a belépési pontnál a Bevándorlási Hivatal tisztviselője hozza meg. Az Amerikai Bevándorlási Hivatal döntéséért az utazási iroda felelősséget nem vállal, az ebből eredő valamennyi kár az utast terheli.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!