Felhőkarcolóktól az Óceánpartig

14 napos körutazás az USA-ban

14 napos körutazás a felhőkarcolók bűvöletében! felfedezzük Amerikát! Manhattani felhőkarcolók, a Brodway rivaldafénye, a Niagara vízesés után utazás a Hawaii napfényes szigetére, majd Chicagoban alkalmunk nyílik a világ első felhőkarcolójának és a helyiek által csak „Big John”-nak becézett acélépület megtekintése is

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet átszállással turista osztályon, elhelyezést jó minőségű és elhelyezkedésű klimatizált szállodában, reggeli a szállodában, közlekedés városon belül klimatizált autóbusszal, országon belül repülővel, helyi- és állami adókat, magyar idegenvezetés a túra során, gazdag programajánlatot, transzfereket és belépőjegyeket a leírás szerint.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, étkezéseket, melyben idegenvezetőnk segítséget fog nyújtani (tájékoztatásul egy ebéd kb. 15-20, egy vacsora kb 20-30 USD/fő/nap), borravalókat helyi szokás szerint 5 USD/fő/nap (összesen a körút során), utasbiztosítási és útlemondási díjat valamint a fakultatív programokat.

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1. nap: Utazás New Yorkba
Utazás New Yorkba, majd érkezés a Manhattan szívében elhelyezkedő szálláshelyre.

2. nap: New York városnézés
Fél napos városnéző körutunk során idegenvezetőnk elkalauzol minket New York City világhírű látványosságaihoz. Megtekintjük a folyton nyüzsgő Time Squaret, a Manhattan látképét meghatározó Empire State Buildinget, a színjátszás világközpontjaként ismert Broadwayt, és az amerikai függetlenséget jelképező Szabadság-szobrot. A program ezzel nem ér véget, hiszen még csak most jön a New Yorki poszterekről jól ismert Brooklyn híd, a tőzsde leghíresebb központja, a Wall Street, a 2001. szeptember 11-ei tragédia emlékhelye, a 911 Memorial, és még a különleges High Line is, amely egy már nem működő magasvasút 2,3 km hosszú szakaszán kiépített nyilvános park. Mindezek után remek fakultatív programok is várnak ránk: részt vehetünk egy helikopteres sétarepülésen Manhattan felhőkarcolói felett, vagy a New York by night programon, melynek keretei között éjszakai fényekben fedezhetjük fel Manhattant, hajókázással és vacsorával gazdagítva az estét.

3. nap: New York városnézés
Délelőtt folytatjuk a városnézést: bejárjuk a Central Park környékét. Végig haladunk a Fifth Avenuen, amelyen New York olyan jól ismert épületei sorakoznak, mint a Rockefeller Center, St. Patrick katedrális és a Museum Mile. Megnézzük még az előadó művészet egyik szent helyét, a Lincoln Centert és a Time Warner Center rendkívül látványos ikertornyait. A délutáni szabadprogram alatt lehetőség nyílik a belváros önálló felfedezésére. Mindenképpen ajánljuk, hogy tegyenek egy sétát a gyönyörű Central Parkban, amely tavával, és elbűvölő növényzetével egy teljesen más világba repít a város sűrűjéből. Esti fakultatív programlehetőségünk egy igazi New Yorki élmény: egy világhírű musicalt megtekintve a rivaldafényben fedezhetjük fel a Broadwayt.

4. nap: Niagara vízesés (fakultatív)
Mai fakultatív programunk keretei között a csodálatos Niagara vízesést van lehetőségünk megismerni. Az egész napos kirándulásnak repülővel indulunk neki. A Niagarához érve 2 remek program vár minket. Először a Skylon Tower kilátójából csodálhatjuk meg a zubogó vízesést, majd „testközelből" szemlélődhetünk egy hajótúrán a vízesés elé. Az ár a repjegyen és 2 egyedülálló élményen felül ízletes ebédet is tartalmaz.

5. nap: Utazás Honoluluba
Búcsút veszünk a Nagy Almától, Hawaii a következő megállónk. Oahu szigetén töltjük el a következő pár napunkat. Miután elfoglaltuk a szállásunkat Honoluluban, a nap hátralévő része szabadprogram.

6-9.  nap: Honolulu
Honoluluban eltöltött napjainkat teljes mértékben a kikapcsolódásnak szenteljük, mindezt Waikiki Beach aranyhomokos óceánpartján tesszük.
Izgalmas fakultatív programokkal tölthetjük fel élménycsomagunkat, a gazdag programajánlatban minden napra találunk kedvünkre valókat! Szigettúra Pearl Harbour megtekintésével, kalandos könnyűbúvárkodás a Hanauma öbölben, helikopteres sétarepülés „Oahu titkai madártávlatból” néven, vagy egész napos kirándulás Maui szigetére kisrepülővel…

10. nap: Utazás Chicagoba
Hawaii után a „Szelek városa” következik: utolsó napjainkat a Michigan tó partján elterülő Chicagoban töltjük.

11-12. nap: Chicago 
Fél napos városnézéssel kezdjük programunkat Al Capone földjén. Felfedezzük a belváros csodás központját, meglátogatjuk a világ legelső felhőkarcolóját és megnézzük a város - helyiek által csak „Big John”-nak nevezett - acélépületét.
A hátralévő napok szabadprogrammal telnek el, amit remek fakultatív programokkal dobhatunk fel: szemügyre vehetjük a várost a Willis Tower (Sears Tower) kilátójából, vagy sétahajózhatunk a Chicago folyón.

13. nap: Chicago - Budapest
A végéhez közeledik élményekben gazdag körutunk, nem maradt más hátra, mint a hazaút. Egy átszállást követően másnap érkezünk meg Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» A tavasz Manhattanben - Kovács Attila, 2016. május. 09
» A világ legrondább pályaudvarai? - Etédi Alexa, 2013. július. 26
» New York a Grand Canyonban - Etédi Alexa, 2013. július. 24
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Elérte végleges magasságát a WTC-utódtorony - Etédi Alexa, 2013. június. 13
» Perzsaszőnyeg 7 MILLIÁRD forintért? - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» Irány Észak! Bringatúra keresztül a Amerikán - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Észak-Amerika csodálatos tájain - Kovács Attila, 2018. március. 02
Fakultatív programok

Fakultatív élmények:
1.) Helikopteres sétarepülés (helyszínen fizetendő a részvételi díjon felül: 35 USD/fő)
2.) New York by night 
3.) Broadway musical 
4.) Niagara vízesés repülővel
5.) Pearl Harbor + Honolulu túra + Hanauma öböl 
6.) Oahu titkai helikopterrel
7.) Maui szigettúra
8.) Willis Tower belépőjegy
9.) Chicago sétahajózás

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet átszállással turista osztályon, elhelyezést jó minőségű és elhelyezkedésű klimatizált szállodában, reggeli a szállodában, közlekedés városon belül klimatizált autóbusszal, országon belül repülővel, helyi- és állami adókat, magyar idegenvezetés a túra során, gazdag programajánlatot, transzfereket és belépőjegyeket a leírás szerint.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, étkezéseket, melyben idegenvezetőnk segítséget fog nyújtani (tájékoztatásul egy ebéd kb. 15-20, egy vacsora kb 20-30 USD/fő/nap), borravalókat helyi szokás szerint 5 USD/fő/nap (összesen a körút során), utasbiztosítási és útlemondási díjat valamint a fakultatív programokat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás
BBP utasbiztosítás.
Esta engedély.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, borravalók, étkezések, személyes kiadások.
Étkezés (tájékoztatásul egy ebéd kb. 15-20, egy vacsora kb 20-30 USD/fő/nap).
Kötelező borravaló helyi szokás szerint napi 5USD / fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
5 USD/fő/nap
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrendszerinti járatokkal turista osztályon.

Tervezett, tájékoztató jellegű menetrend:

KL1972  01AUG BUDAPST AMSTERDAM             06:10 08:15
DL 149  01AUG AMSTERDAM NEW YORK           15:15 17:44

DL 121  05AUG NEW YORK MINNEAPOLIS          08:10 10:17
DL 733  05AUG MINNEAPOLIS HONOLULU          11:20 14:58

DL 733  10AUG HONOLULU MINNEAPOLIS          17:00  05:48 (másnap)
DL1339  16AUG MINNEAPOLIS CHICAGO            07:00 08:33

KL 612 13AUG CHICAGO AMSTERDAM               16:15 07:00 (másnap)
KL1973 14AUG AMSTERDAM BUDAPEST             08:40 10:35

Szállás: 

 Jó minőségű és elhelyezkedésű klimatizált szállodában 2 ágyas szobákban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Az utazáshoz 2006. okt. 26. után kiállított, biometrikus (bordó) útlevél szükséges, amelynek a hazautazást követően további 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az érvényes útlevél beszerzése az utasfelelőssége. Magyar állampolgár vízum nélkül utazhat az Egyesült Államokba, azonban rendelkeznie kell ESTA engedéllyel. Az engedély beszerzését irodánk segíti, de felelőssége az engedély elbírálására nem terjed ki. Az ESTA engedély két évig érvényes, többszöri kiutazásra jogosít fel,alkalmanként maximum 90 napos kinttartózkodással. Az Egyesült Államokba a belépést az érvényes vízum, ill. ESTA engedély nem garantálja, a végső döntést a belépési pontnál a Bevándorlási Hivatal tisztviselője hozza meg. Az Amerikai Bevándorlási Hivatal döntéséért az utazási iroda felelősséget nem vállal, az ebből eredő valamennyi kár az utast terheli.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!