Az amerikai nyugat csodái - San Francisco - Las Vegas - Los Angeles

12 napos körutazás az USA Nyugati partján

Körutazásunk alatt felfedezhetjük az USA nyugati részét, a térség nagyobb városait, megcsodálhatjuk a nemzeti parkok lenyűgöző tájait. San Francisco sokak szerint az ország legszebb városa, Las Vegas, a nevadai sivatagban épült grandiózus kaszinóváros, kirándulás a Grand Canyon fantasztikus világába, városnézés Los Angelesben az „Angyalok városában” Jöjjön velünk erre a 12 napos utazásra!

Alapár tartalmazza

Az utazást a leírásnak megfelelően repülőgéppel és autóbusszal, 10 éjszaka szállást az útvonal szerint középkategóriájú szállodákban, magyar idegenvezetést, betegség-, baleset-, és útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetékeket és díjakat, a programban feltüntetett fakultatív kirándulásokat, az étkezéseket, valamint az ajánlott borravalót (5 USD/nap).

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő
Program: 

1. nap Elutazás Budapestről San Franciscóba átszállással. Megérkezés a késő esti órákban. Szállás.

2. nap Délelőtt félnapos városnézés a gyönyörű fekvésű városban: pénzügyi negyed felhőkarcolói, Kínai Negyed, Union Square, Városháza, Golden Gate híd, Golden Gate Park. San Francisco sokak szerint az ország legszebb városa, leghíresebb látnivalói az öblön átívelő Golden Gate híd, a város felett őrködő Twin Peaks, melynek csúcsáról a naplementék feledhetetlenek, a viktoriánus stílusú házak színkavalkádja, a Kínai Negyed, és a „kábelvasút”, a cable car jellegzetes formája, és az egykori halászkikötő helyén létesített szórakoztató központ, az öböl partján napozó fókák, és Alcatraz börtönsziget mind-mind egyedülállóak. Délután szabad program a város felfedezésére. Este fakultatív esti városnézés limuzinnal, vacsora egy kínai étteremben. Szállás San Franciscóban.

3. nap Szabadidő a város felfedezésére vagy fakultatív program: egész napos kirándulás Montereybe és Carmelbe. Szállás San Franciscóban.

4. nap Egész napos kirándulás a Yosemite Nemzeti Parkba, a Sierra Nevada nyugati lejtőin fekvő természeti csodákban gazdag parkba. A gleccservölgyet magas gránitsziklák veszik körbe, ahonnan vízesések zúdulnak alá. A park a híres mamutfenyők, medvék és mókusok hazája is. Szállás Fresnóban.

5. nap Továbbutazás Las Vegasba, a nevadai sivatagban épült grandiózus kaszinóvárosba, ahol csak a szórakozás számít és szinte bármit megtehet az ember, ha kedve úgy tartja: házasságot köthet, vásárolhat vagy kiélheti játékszenvedélyét. Este fakultatív városnézés. Szállás Las Vegasban.

6. nap Egész napos kirándulás a Grand Canyon fantasztikus világába. A lélegzetelállító színes lépcsőzetes szakadékokat a Colorado-folyó vájta mély kanyonba több milliárd éve – ma a világ hét természeti csodáinak egyike. Útközben a hatalmas Hoover-gátban is gyönyörködhetnek. A Grand Canyonban fakultatív helikoptertúra és fakultatív Skywalk látogatás. Visszautazás Las Vegasba, szállás Las Vegasban.

7. nap Szabadidő Las Vegas felfedezésére vagy fakultatív kirándulás a Zion Nemzeti Parkba. A vörös homokkőből a Virgin folyó által kifaragott dús növényzettel, vízesésekkel tarkított gyönyörű kanyon elkápráztat a színeivel. Szállás Las Vegasban.

8. nap Elutazás a Mojave-sivatagon keresztül Los Angelesbe. Megérkezés, majd szállás Los Angelesben.

9. nap Délelőtt városnézés Los Angelesben az „Angyalok városában”, ami tulajdonképpen városok konglomerátuma: Hollywood, a filmfőváros híres látnivalói, a Chinese Theatre, a Hollywood Boulevard-on a sztárok csillagai, Beverly Hills-en a sztárok házai, majd séta Santa Monicában a kellemes sétálóutcában és a tenger partján. A délután szabad vagy fakultatív látogatás a Universal Studios- ba. Szállás Los Angelesben.

10. nap Egész nap szabad Los Angelesben vagy fakultatív egész napos kirándulás San Diegóba, Kalifornia második legnagyobb városába. Szállás Los Angelesben.

11. nap Szabad majd transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre.

12. nap Megérkezés Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» San Francisco utcáin - Kovács Attila, 2018. február. 19
» Irány Észak! Bringatúra keresztül a Amerikán - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Észak-Amerika csodálatos tájain - Kovács Attila, 2018. március. 02
» Egy hét Montanaban - Kovács Attila, 2018. február. 07
» A világ legnagyobb kötélhintája - Kovács Attila, 2017. november. 19
» Jackson Hole tilt-shift videón - Kovács Attila, 2017. augusztus. 11
» Nyár a hegyekben - Kovács Attila, 2017. május. 19
» Észak Amerika döbbenetes tájain - Kovács Attila, 2017. március. 25
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Esti városnézés San Francisco-ban, vacsora egy kínai étteremben.

Egész napos kirándulás Montereybe és Carmelbe.

Esti városnézés Las Vegasban.

Helikoptertúra a Grand Canyon-ban és fakultatív Skywalk látogatás.

Kirándulás a Zion Nemzeti Parkba.

Látogatás Los Angelesben az Universal Studios-ba.

Egész napos kirándulás San Diego-ba, Kalifornia második legnagyobb városába.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást a leírásnak megfelelően repülőgéppel és autóbusszal, 10 éjszaka szállást az útvonal szerint középkategóriájú szállodákban, magyar idegenvezetést, betegség-, baleset-, és útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetékeket és díjakat, a programban feltüntetett fakultatív kirándulásokat, az étkezéseket, valamint az ajánlott borravalót (5 USD/nap).

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték

Helyszíni költségek leírása: 

Étkezések, személyes kiadások, borravalók (kb. 5 USD/Fő/nap).

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest – San Francisco és Los Angeles – Budapest útvonalon átszállással, a helyszínen légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

Középkategóriájú (helyi háromcsillagos) szállodákban, kétágyas szobákban, egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz.
Időjárás: 
Míg az Egyesült Államok nagy részén szeszélyes az időjárás, a csendes-óceáni partvidéknek kiegyensúlyozott éghajlata van. Az óceán kiegyenlítő hatásának következtében San Franciscóban nincs hideg tél és forró nyár, mindössze egy hosszúra nyúlt tavaszból és őszből áll az év. A nemzeti parkokban (Grand Canyon, Yosemite) tavaszias időjárásra kell számítani. Kalifornia déli része mediterrán éghajlatú, Los Angelesben és San Diegóban a nappali csúcshőmérsékletek már megközelíthetik a 25-30 °C-ot. A Halál Völgyében és a Mojave sivatagban szintén meleg idő várható, hiszen ezek éghajlata sivatagi.
Vízum: 
Az utazáshoz 2006. okt. 26. után kiállított, biometrikus (bordó) útlevél szükséges, amelynek a hazautazást követően további 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az érvényes útlevél beszerzése az utasfelelőssége. Magyar állampolgár vízum nélkül utazhat az Egyesült Államokba, azonban rendelkeznie kell ESTA engedéllyel. Az engedély beszerzését irodánk segíti, de felelőssége az engedély elbírálására nem terjed ki. Az ESTA engedély két évig érvényes, többszöri kiutazásra jogosít fel,alkalmanként maximum 90 napos kinttartózkodással. Az Egyesült Államokba a belépést az érvényes vízum, ill. ESTA engedély nem garantálja, a végső döntést a belépési pontnál a Bevándorlási Hivatal tisztviselője hozza meg. Az Amerikai Bevándorlási Hivatal döntéséért az utazási iroda felelősséget nem vállal, az ebből eredő valamennyi kár az utast terheli.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítást az alapár tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség. Javasolt védőoltások és bővebb információ: www.utazaselott.hu.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!