Amerika szíve Torontótól New Orleansig

16 napos körutazás és zenei kalandozás az USA-ban

16 napos zenei kalandozás Chicago blues bárjaitól New Orleans bohém jazz világáig, látogatással Texasban és a houstoni űrközpontban. Hihetetlen élmény B. B. King, Johnny Cash, Elvis Presley és Jerry Lee Lewis nyomdokain járni. Ezt hallani és érezni kell!

Alapár tartalmazza

12 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert, a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a csoportos vízumügyintézést, a Budapest – Toronto és a New Orleans –Budapest repülőjegyeket, a chicago-i, memphis-i, st.louis-i blues- és jazz klubok belépőit vacsorával, koncerttel. A végleges programok az indulás előtti hetekben derülnek ki. A csekély mértékű program- és árváltoztatás jogát fenntartjuk!

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (280 USD), útlemondási biztosítást, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), az ESTA költségét (14 USD), a kötelező biztosításokat. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
16 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 15 fő
Program: 

1-2. nap: Budapest – Toronto
Repülés Toronto-ba. Városnézés az elbűvölő kanadai metropoliszban: CN Tower, Saint Lawrence Market, Hockey Hall of Fame.

3. nap: Niagara-vízesés
Nosztalgikus látogatást teszünk a Niagara-vízeséshez.

4. nap: Detroit
Átutazunk immáron amerikai területre. Detroit ipari feelingje jön: Henry Ford Múzeum, Motown.

5. nap: Chichago
Sajátos élményben lesz részünk, mikor ellátogatunk az amishok „országába”. Ismerkedés a különös vallási hagyományokkal. Éjszaka Chicago-ban. Vacsora és koncert Buddy Guy legendás blues bárjában.

6. nap: Chichago
Ismerkedés a város felhőkarcolóival, hajókirándulás a Chicago-folyón.

7. nap: Chichago
Ma építészeti különlegességek várnak ránk, a Chicago Oak Park és a Frank Lloyd Wright Home, majd a Hemingway ház.

8. nap: Chichago – Springfield
Látogatás az impozáns Chicago Shedd Akváriumban, majd utazás a Route 66-en. Látogatás Abraham Lincoln springfield-i múzeumában.

9. nap: Saint Louis – Nashville
Saint Louis: Gateway Arch, Forest Park, Old Courthouse. Átkelés a Missourivölgyén. Vacsora Nashville-ben country zenével és tánccal.

10. nap: Nashville – Memphis
Nashville: Country Music Hall of Fame, Johnny Cash Múzeum. Este Memphis. Vacsora és koncert a világhírű Beale Street-en, B.B. King bárjában.

11. nap: Graceland
Zarándoklat Graceland-be, Elvis egykori otthonába, látogatás a Sun Studios-ban ahol az 50-es évek blues és rock’n roll legendáinak első felvételei készültek.

12-13. nap: Nottoway – Oak Alley – New Orleans
Ismerkedés a Nottoway és Oak Alley ültetvények világával. Átutazás New Orleans-be.

14. nap: New Orleans
Séta a spanyol, francia, karibi, afrikai jegyeket magán viselő New Orleans-ban. Honey Island mocsártúra, este búcsúvacsora egy jazz klubban (opcionális).

15-16. nap: New Orleans – Budapest
Pihenés, hazautazás.

Kapcsolódó cikkek

» Irány Észak! Bringatúra keresztül a Amerikán - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Észak-Amerika csodálatos tájain - Kovács Attila, 2018. március. 02
» San Francisco utcáin - Kovács Attila, 2018. február. 19
» Egy hét Montanaban - Kovács Attila, 2018. február. 07
» A világ legnagyobb kötélhintája - Kovács Attila, 2017. november. 19
» Jackson Hole tilt-shift videón - Kovács Attila, 2017. augusztus. 11
» Nyár a hegyekben - Kovács Attila, 2017. május. 19
» Észak Amerika döbbenetes tájain - Kovács Attila, 2017. március. 25
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

12 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert, a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a csoportos vízumügyintézést, a Budapest – Toronto és a New Orleans –Budapest repülőjegyeket, a chicago-i, memphis-i, st.louis-i blues- és jazz klubok belépőit vacsorával, koncerttel. A végleges programok az indulás előtti hetekben derülnek ki. A csekély mértékű program- és árváltoztatás jogát fenntartjuk!

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (280 USD), útlemondási biztosítást, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), az ESTA költségét (14 USD), a kötelező biztosításokat. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
ESTA engedély.
Kötelező biztosítás.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépőjegyek, borravalók, egyéb kinti költségek, további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal Budapest- Torontó útvonalon.

Szállás: 

3-4* szállodákban 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Időjárás: 
A meglátogatott területek éghajlata (régiónként) az óceáni, boreális (sarkvidéki) és montán (hegyvidéki) éghajlat keveréke. A hőmérsékleti értékek jelentős napi eltérést mutathatnak. A rövid sarki nyár időszakában a hőmérséklet meglepően magas lehet. Nem ritkák a +25 °C feletti melegek sem. A nyár bármely napján eshet azonban eső, jégeső, szélsőséges esetben havas eső. (Télen nem ritkák a -40 °C, vagy akár ennél is alacsonyabb, dermesztő hidegek sem, de utazásunk a rövid sarki nyár időszakában történik.)
Vízum: 
Magyarország része a vízummentességi programnak, amely lehetővé teszi a magyar állampolgárok számára, hogy vízum nélkül utazhassanak az Egyesült Államokba. 2009. január 12-től a vízummentességi program kellékévé vált az elektronikus beutazási engedélyezés (ESTA). Az ESTA engedély nem vízum, hanem egy előzetes engedély arra, hogy az országba utazhassanak. Egy jóváhagyott ESTA kérelem még nem garantál belépést az Egyesült Államokba. A vízum nélküli utazás nem vonatkozik azokra, akik tanulni vagy dolgozni szeretnének az Egyesült Államokban, illetve 90 napnál hosszabb időt szándékoznak ott tartózkodni. Ezeknek az utazóknak szükségük van vízumra. Ha a bevándorlási tisztviselőnek oka van azt feltételezni, hogy az utazó a Vízummentességi Program keretein belül tanulni ill. dolgozni fog, vagy 90 napnál hosszabb időt fog kint tartózkodni, megtagadhatja a belépést. Szükséges iratok: elektronikus chipet tartalmazó érvényes magyar útlevél. Az útlevélnek érvényesnek kell lennie a hazautazástól számított legalább még 6 hónapig. (A vízummentes utazás szempontjából lényegtelen, hogy ez a chip tartalmaz-e ujjlenyomatot.) Ennek az e-útlevélnek bordó a borítója, ellentétben a régebbi nem-elektronikus kék borítójú útlevéllel. Érvényes USA vízummal rendelkezők továbbra is utazhatnak azzal, részükre külön ESTA engedély igénylése nem szükséges.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!