Alaszka vadvidékein

10 napos körutazás Alaszkában

10 nap aranyásó romantika Anchorage központjától a Wrangell St. Elias Nemzeti Parkig. Denali Highway felől megpillantani a McKinley hegyet, na az egy szép pillanat.

Alapár tartalmazza

8 éjszaka szállást 3* szállodákban, reggelis ellátást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz), a Valdez- Whittier hajójegyet, a magyar és a helyi csoportvezetők díját, az idegenvezetést, asszisztenciát az ESTA regisztrációhoz, a Budapest- Anchorage- Bp repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (250 USD), ESTA engedély díja 14 USD, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, kilépési illetékek, stb.), a kötelező biztosításokat.

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 20 fő
Program: 

1. nap: Budapest - Anchorage
Indulás kora reggel Budapestről két átszállással Alaszka központjába, Anchorage-be. Érkezés késő este. A szállás elfoglalása és nagy pihenés következik. Szállás: Anchorage.

2. nap: Anchorage
Egész napos könnyű ismerkedés a „fővárossal”: Log Cabin és Downtown Visitor Information Center, Historic City Hall, 4th Avenue Színház, Anchorage Hotel, kikötő, Cook kapitány emlékmű, Anchorage Múzeum, stb.. Szállás: Anchorage

3. nap: Anchorage - Denali Nemzeti Park
Hátrahagyjuk a csendes-óceáni partvidéket és a földrajzából adódó kivételes klímát. A George Parks Autóúton keresztül északra a Denali Nemzeti Parkba tartunk. A panoráma távoli gleccserek és roppant folyógátak közt váltakozik. Útközben megállunk a Thunderbird vízesésnél egy kis elcsodálkozásra, majd megismerkedünk a kutyaszán kultúrával és megállunk egy rövid pihenőre Talkeetna-ban. Szállás: a park területén

4. nap: Denali Nemzeti Park
Reggel a Denali élővilágát bemutató túrára indulunk - A park saját kisbusza visz minket Észak- Amerika méltán világhíres látványosságainak szívébe. Ha Fortuna fogja a kezünket, láthatjuk a 6193 méter magasra nyúló Mount McKinley ormát is, mely a legmagasabb kiszögellés az Egyesült Államokban. Rénszarvasok, farkasok, grizzlik otthonában járunk. A Park közepén a Wonder Lake, magyarul a Csoda-tó valóban központi szerepet játszik. Benézünk a látogatói központba is. Szállás: a park területén

5. nap: Denali Nemzeti Park - Fairbanks
Reggeli után továbbutazunk Észak felé.. Fairbanks-be kora délután érünk. A nap további részében az Északi Sarkkörtől 320 km-re délre fekvő városkával barátkozhatunk. Alaszka egyetemének múzeuma, Transz-Alaszka vezeték, botanikus kertek. Este megkóstolhatunk egy helyi specialitást, mint pl. a királyrák, az izgalmas éttermek egyikében. (opcionális) Szállás: Fairbanks.

6. nap: Fairbanks - Valdez
A Glenn Autópályán számtalan folyó, tó, gleccser és a pompázatos Wrangell-St. Elias Nemzeti Park érintésével haladunk tovább. A Richardson Autópályán dél felé érjük el Valdez kis kikötővárosát a Csendes-óceán partján. A Thompson-hágón való átkelés emlékezetesnek ígérkezik, sistergő vízesésekkel közvetlenül a közút mentén. Valdez, a helyiek szerint Kis-Svájc, alpesi miliőben pihen. Újra találkozunk a Transz-Alaszka vezetékkel, mely itt ér a végéhez, bázisul szolgálva a hatalmas tankerhajóknak. Egy nevet nem fogunk elfelejteni: Exxon Valdez. Szállás: Valdez.

7. nap: Valdez - Whittier - Seward
Irány komppal a Prince William Sound. Kétségtelenül Alaszka egyik leglenyűgözőbb látványossága vár ránk. Utunk az óceáni partvidéken visz, a borjadzó gleccserek közül minden bizonnyal a Columbia Glacier említésre méltó. Közben a vadvilág különböző egyedeit kaphatjuk lencsevégre. Vidrák, északi lundák, oroszlánfókák, bálnák élőhelye a vidék. Érdemes buszozás közben is figyelni, ezúttal a Beluga-bálnákra! Az éjszakát Sewardban töltjük. Szállás: Seward

8. nap: Seward - Anchorage
Visszaindulunk a főváros felé, de útközben látogatást teszünk az Alaska Sea Life Centre nagyszerű létesítményében, hogy közelebbről is megismerkedjünk Amerika egyik legérdekesebb tengeri élővilágával. A szabad délután kellemes ismerkedést enged nekünk Alaszka legnagyobb városával (opcionális). A Hood és Spenard tavak az elsőszámú vízi reptér északon – nyáron naponta mintegy 800 hidroplán száll itt le illetve fel. A közelben létesült a Légiközlekedési Múzeum, ahol számos legendás géptípus áll megtekintésre készen. A belvárosban a már nálunk is elterjedt, amerikai mintájú bevásárló-csarnokok szomszédságában található a Mű-vészeti és a Történeti Múzeum is. Ugyancsak kellemes hangulatot ígérhet a számtalan családi sörfőzdék egyiké-nek meglátogatása. Ne feledjük, a nap igen későn tér nyugovóra, ez a szokatlan természeti jelenség különleges állapotot ígér az utasok számára is! Szállás: Anchorage.

9-10. nap: Anchorage - Budapest
Kora reggel két átszállással hazaindulunk. A hosszú út miatt megfontolandó a business class igénybevétele. Érkezés a második napon Budapestre a kora délután érünk Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Irány Észak! Bringatúra keresztül a Amerikán - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Észak-Amerika csodálatos tájain - Kovács Attila, 2018. március. 02
» San Francisco utcáin - Kovács Attila, 2018. február. 19
» Egy hét Montanaban - Kovács Attila, 2018. február. 07
» A világ legnagyobb kötélhintája - Kovács Attila, 2017. november. 19
» Jackson Hole tilt-shift videón - Kovács Attila, 2017. augusztus. 11
» Nyár a hegyekben - Kovács Attila, 2017. május. 19
» Észak Amerika döbbenetes tájain - Kovács Attila, 2017. március. 25
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fairbanks hajótúra: 70 USD/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

8 éjszaka szállást 3* szállodákban, reggelis ellátást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz), a Valdez- Whittier hajójegyet, a magyar és a helyi csoportvezetők díját, az idegenvezetést, asszisztenciát az ESTA regisztrációhoz, a Budapest- Anchorage- Bp repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (250 USD), ESTA engedély díja 14 USD, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, kilépési illetékek, stb.), a kötelező biztosításokat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
ESTA engedély.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépőjegyek, borravalók, egyéb kinti költségek, további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal Budapest- Anchorage útvonalon.

Szállás: 

3* szállodákban 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Időjárás: 
A meglátogatott területek éghajlata (régiónként) az óceáni, boreális (sarkvidéki) és montán (hegyvidéki) éghajlat keveréke. A hőmérsékleti értékek jelentős napi eltérést mutathatnak. A rövid sarki nyár időszakában a hőmérséklet meglepően magas lehet. Nem ritkák a +25 °C feletti melegek sem. A nyár bármely napján eshet azonban eső, jégeső, szélsőséges esetben havas eső. (Télen nem ritkák a -40 °C, vagy akár ennél is alacsonyabb, dermesztő hidegek sem, de utazásunk a rövid sarki nyár időszakában történik.)
Vízum: 
Magyarország része a vízummentességi programnak, amely lehetővé teszi a magyar állampolgárok számára, hogy vízum nélkül utazhassanak az Egyesült Államokba. 2009. január 12-től a vízummentességi program kellékévé vált az elektronikus beutazási engedélyezés (ESTA). Az ESTA engedély nem vízum, hanem egy előzetes engedély arra, hogy az országba utazhassanak. Egy jóváhagyott ESTA kérelem még nem garantál belépést az Egyesült Államokba. A vízum nélküli utazás nem vonatkozik azokra, akik tanulni vagy dolgozni szeretnének az Egyesült Államokban, illetve 90 napnál hosszabb időt szándékoznak ott tartózkodni. Ezeknek az utazóknak szükségük van vízumra. Ha a bevándorlási tisztviselőnek oka van azt feltételezni, hogy az utazó a Vízummentességi Program keretein belül tanulni ill. dolgozni fog, vagy 90 napnál hosszabb időt fog kint tartózkodni, megtagadhatja a belépést. Szükséges iratok: elektronikus chipet tartalmazó érvényes magyar útlevél. Az útlevélnek érvényesnek kell lennie a hazautazástól számított legalább még 6 hónapig. (A vízummentes utazás szempontjából lényegtelen, hogy ez a chip tartalmaz-e ujjlenyomatot.) Ennek az e-útlevélnek bordó a borítója, ellentétben a régebbi nem-elektronikus kék borítójú útlevéllel. Érvényes USA vízummal rendelkezők továbbra is utazhatnak azzal, részükre külön ESTA engedély igénylése nem szükséges.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!