Amazónia-Mato Grosso-Pantanal

14 napos körutazás Brazíliában

Kuriózum utazásra invitáljuk a vadregényes természet kedvelőit, Brazília kevésbé ismert területeire! A megszokott látnivalóktól eltérően ezúttal Amazónia felé vesszük az irányt. Amazonas-medencének azt az óriási trópusi esőerdővel borított mélyföldet nevezik, amely Dél-Amerika északi részén helyezkedik el, és amely a nevét a területét nyugatról keletre átszelő Amazonas folyóról kapta. Hajózunk a Rio Negro-n, majd elrepülünk Mato Grosso do Sul államba, melynek különleges ökoszisztémája a Pantanal, a világ legnagyobb mocsaras területe, alföldekkel, szelíd lejtőkkel és kanyargós folyókkal.

Alapár tartalmazza

Transzfereket,
Elhelyezést 3* szállodákban, hajón, eco-lodge-okban
Ellátást: program szerint
Belépőket a programban meghirdetett látnivalókhoz
Magyar idegenvezetőt

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi és belföldi repülőjegyeket és illetékek
Kilépési illetékeket (esetleges)
Storno biztosítást
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
Borravalót
Személyes jellegű kiadásokat

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 12 fő Kevesebb résztvevő esetén az árak módosulnak!

Szállás

Elhelyezés 3* szállodákban, hajón, eco-lodge-okban. 2 ágyas szobákban. Felár ellenében egyágyas szoba igényelhető.

Program: 

1.nap Budapest - Rio de Janeiro
Indulás európai átszállással Rio de Janeiro-ba. Éjszaka a fedélzeten.

2.nap Rio de Janeiro
Érkezés után transzfer a szállodába, rövid pihenő után félnapos városnézés a páratlan fekvésű metropoliszban.  Végighaladunk a csodás tengerpart mentén, megtekintjük a modern katedrálist, a Flamengo parkot átszelve megállunk a II.Világháború emlékművénél, majd felmegyünk a Cukorsüveg-hegyre, ahol a híres rioi panorámában gyönyörködhetünk. A Cukorsüveg-hegy nemcsak Rio de Janeiro, hanem egész Brazília talán legismertebb látványossága, nevét a portugál gyarmatosítóktól kapta, mivel hasonlított a süvegcukrok kúp alakú öntőformáira.

Szállás: Rio de Janeiro (1 éj)

3.nap Rio de Janeiro - Manaus
Továbbutazunk repülővel Amazónia központjába, Manausba, amely a Rio Negro és az Amazonas folyók találkozásánál található.  Érkezéskor elhelyezkedünk a szállodában, majd gyalogos városnézésre indulunk, hogy megismerkedhessünk a térség kereskedelmi és ipari központjával. Manaus elnevezése valószínűleg az eredetileg a területen élő manao indiánokról kapta a nevét, mert a település helyén kezdetben az őserdei indiánok szétszórt házai álltak. Majd megérkeztek a portugál misszionáriusok, hogy megtérítsék az esőerdőben lakó bennszülötteket. Manaus ma Brazília egyik legnagyobb városa, ahol a modern építészet és a hagyományos, cölöpökre épített, vízparti házak hangulata keveredik egymással.

Szállás: Manaus  (1 éj)
Ellátás: reggeli

4.nap Manaus - Novo Airão - Amazonas - Rio Negro
Hajnali indulással és egy kb. 3 órás buszos utazással érjük el a Rio Negro egyik kikötőjét, ahol behajózunk és a következő három napot egy kis motoros lakóhajón töltjük, és elkezdődik az eco-túra!

Részletes tájékoztatást kapunk a helyi állat- és növényvilágról, az őslakosok szokásairól, az Amazonas vizeiről. Ezután motorcsónak túrára indulunk a környező szigetek és tavak között, fürödhetünk a Rio Negro-ban, az Amazonas egyik legnagyobb mellékfolyóján, és közben számtalan növénnyel és állattal ismerkedhetünk meg. A dél-amerikai Amazonas a legbővizűbb és egyben a második leghosszabb (más mérések alapján a leghosszabb) folyó a maga csaknem 7000 kilométeres hosszával. Az Amazonason több víz folyik le, mint a Mississippin, a Níluson és a Jangcén együttvéve. A vízgyűjtő területe Dél-Amerika területének 40%-a.

Szállás: hajókabinokban ( 3 éj)
Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

5.nap Amazonas
Délelőtt 3 órás, gyalogos kirándulást teszünk a Madadá-barlanghoz, majd felkeresünk egy farmot, ahol trópusi gyümölcsöket termesztenek. Délután motorcsónakkal meglátogatunk egy helyi törzset, megismerkedhetünk nyelvükkel, tradícióikkal és a mindennapi életükkel. Majd továbbhajózunk a Praia do Sono felé, ahol a hajónk éjszakára lehorgonyoz.

Szállás: hajókabinokban
Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

6.nap Amazonas
Reggeli után továbbhajózunk a Jaú-folyóhoz, ahol kis szerencsével sok vízi emlőst és madarat láthatunk. Az időjárástól függően, vagy felkeressük motorcsónakkal az óriás vidrákat, vagy a Pauini-folyón nézzük meg a sziklákat és a vízeséseket. A nap további részében meglátogatjuk az Aturiá közösséget, majd este kenukba szállva, lámpásokkal próbáljuk meg becserkészni az aligátorokat és az éjszakai állatokat.

Szállás: hajókabinokban
Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

7.nap Amazonas - Manaus - Campo Grande
Kora reggel utazás a manausi repülőtérre, majd repülés átszállással Campo Grande-ba, mely Mato Grosso do Sul állam székhelye és legnagyobb városa. 1977-ben osztották ketté a korábban egységes Mato Grossot, melynek területe kb. 13-szor nagyobb Magyarországnál. A vidék őslakói a boroboro indiánok, és ennek az óriási területnek, ahol alföldek és fennsíkok váltakoznak, három nagy ökoszisztémája van: Cerrado,  Pantanal és az amazóniai őserdő. Érkezés után transzfer a szállodába.

Szállás: Campo Grande (1 éj)
Ellátás: reggeli

8.nap Campo Grande - Pantanal
Ma kb. 3 órás utazás után Pantanal szívébe érkezünk, a Pousada Aguape-be. Ez a eco-farm 150 éve egy család kezében van és ma az ökológiai turizmus szolgálatában áll. A farmon szervezett formában tudunk lovagolni, csónaktúrázni, gyalogtúrázni, piranhát horgászni, madárlesre menni, vagy akár éjszakai fotózásra indulni. A programokat mindig szakértő vezető irányítja, aki bemutatja a környék növény- és állatvilágát. A Pantanal a világ legnagyobb mocsaras területe, lapos táj, szelíd lejtőkkel és kanyargós folyókkal. A régió, amelynek a neve a portugál „pântano” („ártér” vagy „mocsár”) szóból ered, Dél-Amerikában, főként Brazília két államában, Mato Grosso do Sulban és Mato Grossóban terül el. Kis része átnyúlik Bolíviába és Paraguayba is. Teljes területe 150 000 km2. A Pantanal a nedves évszak folyamán árad, s területének több mint 80%-a víz alá kerül, így tartja fenn a világ leggazdagabb vízinövény-együttesét. Vélemények szerint ez a világ legsűrűbb növényi és állati ökoszisztémája. Hírét gyakran beárnyékolja az amazóniai esőerdő, részben a közelsége miatt, de létfontosságú és érdekes a neotropikus régió e része is.

Szállás: Pousada Aguape (2 éj)
Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

9.nap Pantanal
Folytatjuk a programokat, melyeket mindig az időjárásnak, és az évszaknak megfelelően állítják össze. A nap közbeni nagy forróság elkerülésére, a kirándulások kora reggel és késő délután indulnak, akkor, amikor az állatok mozgása jobban megfigyelhető.

Szállás: Pousada Aguape (2 éj)
Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

10.nap Pousada Agaupe - Bonito (Serra da Bodoquena Nemzeti Park)
Délután busszal továbbutazunk Mato Grosso másik neves nemzeti parkjának vidékére, ahol folytatódik ismerkedésünk a Pantanal növény-és állatvilágával.

Szállás: Pousada Olhod’Agua  (2 éjszaka)
Ellátás: reggeli, ebéd

11.nap Bonito
Délelőtt felkeressük a Gruta do Lago Azul-t. 40 perces sétával érjük el a barlangot, majd további 100 m-es ereszkedés után megpillantjuk a kristálytiszta vízű tavat. Később megállunk a Rio de Prata-nál, majd a Olho D’ Agua folyón veszünk részt egy snorkelling túrán. Kellemes sétával érjük el a folyópartot a Da Prata menti erdőségen át. Kis szerencsével itt is számtalan érdekes és ritka állattal talákozhatunk. A folyót a világ egyik legátlátszóbb vizének tartják, gazdag vízivilággal.

Szállás: Pousada Olhod’Agua
Ellátás: reggeli, ebéd

12.nap Bonito - Campo Grande - São Paulo
Elbúcsúzunk a páratlan természeti környezettől és visszatérünk a nagyvárosok világába. São  Paulo-ba repülünk. A város a 16. században alapították, majd a 17. század elején kezdődött aranyláz számos bevándorlót vonzott ide. Később a kávéültetvények révén az ország egyik legfontosabb kereskedelmi központja lett. Fokozatosan Brazília és egész Dél-Amerika legnagyobb metropoliszává nőtt, amit sokoldalú iparának és szaporodó közintézményeinek (bankok, egyetemek) köszönhetett. Érkezéskor transzfer a szállodába.

Szállás: São  Paulo (1 éjszaka)
Ellátás: reggeli

13.nap São Paulo - Budapest
Délelőtt félnapos városnézéssel ismerkedünk São Paulo legfontosabb látnivalóival: megállunk a Belvárosban, megtekintjük a Katedrálist, a Városházát,  a város első épületét, az Iskola Teraszt, és a Benedek-rendi kolostort. Majd transzfer a repülőtérre és a hazautazás kezdete. Éjszaka a repülőn.

Ellátás: reggeli

14.nap Budapest
Európai átszállás után érkezés Budapestre a délutáni órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Egy nap Rioban - Kovács Attila, 2016. február. 06
» Az Iguazú-vízesés - Kovács Attila, 2018. január. 06
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Az amazonasi erdő jól viseli a klímaváltozást - Etédi Alexa, 2013. július. 30
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Rio de Janeiro: a szamba városa - Kovács Attila, 2012. május. 01
» Patagónia hegyei között - Kovács Attila, 2020. szeptember. 19
» Az Altiplano-fennsík - Kovács Attila, 2020. augusztus. 24

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Transzfereket,
Elhelyezést 3* szállodákban, hajón, eco-lodge-okban
Ellátást: program szerint
Belépőket a programban meghirdetett látnivalókhoz
Magyar idegenvezetőt

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi és belföldi repülőjegyeket és illetékek
Kilépési illetékeket (esetleges)
Storno biztosítást
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
Borravalót
Személyes jellegű kiadásokat

Kötelező költségek: 

Nemzetközi és belföldi repülőjegyek és illetékek
Kilépési illetékek

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalók és személyes jellegű kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő nemzetközi repülőjárattal átszállással, belföldi repülőjáratokkal, légkondicionált autóbusszal a körutazás és a transzferek során.

Szállás: 

Elhelyezés 3* szállodákban, hajón, eco-lodge-okban. 2 ágyas szobákban. Felár ellenében egyágyas szoba igényelhető.

Étkezés: 
Ellátás a programban leírtak szerint.
Időjárás: 
Brazíliát nagy kiterjedése, változatos domborzata, váltakozó magasságai és levegő-áramlatai miatt sokszínű éghajlat jellemzi. Az Egyenlítő északon, a Baktérítő a délkeleti régióban szeli át. Így Brazília legnagyobb részén a trópusi éghajlat uralkodik. Itt a meleg és nedves klíma a meghatározó. Az átlagos hőmérséklet az egész országban 20 °C, a hőmérséklet-ingadozás alacsony. A legdélebbi vidékek éghajlata már mérsékelt égövi, itt télen előfordulhat fagy és hó.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz.
Országos Epidemiológiai Központ
Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont

1097 Budapest, Gyáli út 3/a
Tel.: +36 1 476-1364

Nemzetközi Oltóközpont
1134 Budapest, Váci út 70.
Tel: +36 1 78-78-770, +36 20-208-7878
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!