Alpok-Adria kerékpártúra

8 napos bringatúra Salzburgtól Gradoig

Egy igen változatos bringatúrára invitálunk nyár derekán. Ég felé törő alpesi csúcsok, frissen kaszált hegyi legelők, kellemes kisvárosok, ízletes olasz borok és a tenger illata vár, ha velünk tartasz.

-5%

kedvezmény egyes
időpontokban!

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- kényelmes vendégházakban töltjük az éjszakákat
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!

Alapár tartalmazza

az utazást kisbusszal, a szállásokat 3-5 ágyas szobákban, a kerékpárok és csomagok szállítási költségét és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

a szállásokat kétágyas szobákban (jelentkezéskor felárért választható), az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket, az utasbiztosítást és az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
vendégház
Létszám: 
12-16 fő

Nehézség:

A napi távok nem túlságosan hosszúak, átlagosan 45-75 km között váltakoznak, de előfordulnak meredek szakaszok is. A résztvevők felszerelését a kísérőautó szállítja, amely biztonságos háttérként szolgál. Előfordulhat, hogy valaki nem szeret kerékpározni, de szeretné elkísérni bringás családtagjait, vagy kedvesét az utazásra. Mivel egy kísérőautó folyamatosan a csapat közelében lesz, ez egyszerűen kivitelezhető. A túra jellegéből adódóan a csapat nem egyben bringázik, hanem kisebb-nagyobb csoportokban. Mivel részletes útleírást és térképet biztosítunk és a kerékpáros túravezető is a csoporttal  kerékpározik, ez rugalmasan kivitelezhető.

 

Szállás

Utazásunk alatt az éjszakákat vendégházak, panziók 2-3-4-5 ágyas szobáiban(előzetes választásod szerint) töltünk a programban szereplő helyszíneken.  Mivel főszezonban szervezzük kerékpáros túránkat előfordulhat, hogy egy-egy szállás nem a programban szereplő településen található. Ilyen esetben irodánk a szállásra szállítja utasait, másnap pedig visszaszállítja az aznapi kerékpártúra startpontjára. Egy-két alkalommal még a kétágyas szobáknál is előfordulhat, hogy két szobának egy fürdőszobán kell megosztoznia.

Elhelyezés kétágyas szobákban Ár: 27.800 Ft/fő/7 éj

Felár megfizetése esetén egyágyas elhelyezés is megoldható. Érdeklőd az irodában.
 

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Botos György
Leginkább gyalogtúrázni szeretek, Magyarországon már végigjártam az Országos Kéktúra kétharmadát, de ha külföldre utazom, ott is szívesen járom végig a túraútvonalakat....

Kapcsolódó cikkek

» Novigrad esti hangulata - Kovács Attila, 2014. szeptember. 05
» Pula szépséges városa - Kovács Attila, 2014. augusztus. 21
» Az Iszria titkai: Sopot vízesés - Kovács Attila, 2013. december. 19
» Pula látnivalói - Kovács Attila, 2013. január. 23
» Buje: kisváros a dombtetőn, Isztriai-félsziget - Kovács Attila, 2012. szeptember. 12
» Draguc látképe - Kovács Attila, 2012. szeptember. 05
» Gracisce, középkori hangulatú kisváros az Isztrián - Kovács Attila, 2012. szeptember. 03
» Rovinj színei - Kovács Attila, 2012. augusztus. 31

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Horvátország:

2021. április 1-től Horvátországba az alábbiak szerint utazhatunk:
- a határátlépéstől számított 48 óránál nem régebbi negatív PCR vagy az EU által hitelesített antigén teszttel
- oltási igazolással - amennyiben a második oltás óta legalább 14 nap eltelt. Horvátország az orosz és a kínai vakcinát is elfogadja
- 180 napnál nem régebbi orvosi igazolással arról, hogy átestünk a koronavíruson
- 7 évnél fiatalabb gyermekek a szülővel teszt nélkül utazhatnak
- az EU által zöldnek minősített országból teszt és karantén nélkül be lehet lépni (Magyarország jelenleg piros)
Az utazás megkezdése előtt egy rövid online regisztráció kitöltése szükséges: https://entercroatia.mup.hr/

Utazásainkoz önrészmentes útlemondási- és utasbiztosítást kínálunk!

Honlapunkon számos ajánlat közül válogathatsz, de ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keresel, de akár kész útitervedet segítsünk megvalósítani, írj nekünk: ajanlatkeres@utazom.com

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Drezda-Prága biciklitúra - 5 nap
Részletes program
1. nap: Budapest, Salzburg, Werfen

Korán reggel indulunk Budapestről Mozart szülővárosába, Salzburgba. Míg túravezetőink lepakolják és beállítják a kerékpárokat, egy rövid sétát teszünk a belvárosban. A települést a Salzach-folyó partját követve hagyjuk el. Erdei kerékpárutakon, illetve alacsony forgalmú országutakon tekerve érjük el mai célállomásunkat, az alpesi kisvárost, Werfent. Szállásunk egy hangulatos vidéki vendégházban lesz.
Táv kerékpáron: 50 km, szint fel: 420 m, szint le: 450 m

2. nap: Werfen, Bad Gastein

Reggeli után bringáink nyergébe pattanunk. Alpesi legelők és mesebeli fenyőerdők között kígyózik kerékpáros útvonalunk. Alagutakon kelünk át, apró települések mellett haladunk el, majd egy meredek emelkedőt leküzdve érjük el a mikroklímájáról híres Bad Gasteini magashegyi üdülővárost. A termálfürdőjéről és sípályáiról nevezetes alpesi település belvárosa az egykori monarchia hangulatát idézi. Káprázatos fekvése télen-nyáron vonzza a pihenni vágyókat. Szállásunk a város egyik panziójában lesz. Táv: 58 km, szint fel: 600 m, szint le: 300 m

3. nap: Bad Gastein, Spittal an der Drau

A mai napot egy kalandos utazással kezdjük. A Tauern-vasút segítségével átkelünk az Alpok gerincén, a Gastein-völgyből Karintiába. Rövid, de izgalmas vonatozás vár ránk kerékpárjainkkal Mallnitz kisvárosába. Innen már kerékpárral folytatjuk utunk Ausztria turisztikailag legfontosabb tartományában. A Möll-folyó völgyének alsó részén tekerünk, amelyet a 3000 méter fölé magasodó Reisseck és Kreuzeck hegycsoportok szegélyeznek. Lurnfeld település határában érjük el a Dráva-folyó völgyét. Innen a folyó medrét követve egy rövid bringázás vár még ránk mai szállásunkig. Az éjszakát Spittal an der Drau település egyik vendégházában töltjük. Táv: 50 km, szint fel: 260 m, szint le: 700 m

4. nap: Spittal an der Drau, Villach

Ma egy rövid élménykerékpározás vár ránk. Egész nap a Dráva-folyó völgyében haladunk fantasztikus kilátással a karintiai hegyvidékre. Ha kedvünk tartja, tehetünk egy rövid kitérőt a Villach mellett fekvő Ossiacher See tóhoz. Akár körbe is bringázhatjuk a 28 kilométer kerületű gyönyörű alpesi tavat. Bár hegyvidéki területen kerékpározunk, kellemes terepen haladunk, mivel utunk jórészt a folyó medrét követi. Késő délután érjük el a Klagenfurti-medence nyugati szélén, a Dráva és a Gail folyók összefolyásánál elterülő várost. Vilach egyik vendégházában lesz mai szállásunk.
Táv kerékpárral: 45 km, szint fel: 140 m szint le: 150 m

5. nap: Villach, Tarvisio, Kranjska Gora

Ma sem maradunk folyó nélkül: a Gail-folyó mentén haladunk a Villachi-Alpok déli oldalán, a Dobratsch Nemzeti Park területén. Apró hegyi falvak, alpesi legelők és a Karavankák lebilincselő látványa kíséri utunk. A déli órákban érjük el Olaszország határát és néhány kilométert megtéve egy felhagyott vasútvonalra érkezünk. Tarvisio határában keletnek fordulunk és egy enyhe emelkedőn haladva érjük el Szlovénia határát. A Júliai-Alpok ég felé törő csúcsainak árnyékában kerékpározunk. Egy fantasztikus alpesi völgyön haladva érkezünk meg mai szállásunkra, Kranjska Gora településre.
Táv: 54 km, szint fel: 520 m, szint le: 270 m

6. nap: Kranjska Gora, Tarvisio, Venzone

A mai napon is egy feledhetetlen kerékpáros kaland vár ránk! Európa egyik legszebb kerékpáros útvonalán bringázunk. Reggel elhagyjuk Szlovéniát és mintegy 20 kilométer könnyed bringázást követően érkezünk meg Tarvisioba. Itt egy rövid pihenőt tartunk, elszürcsölünk egy olasz feketét, majd folytatjuk utunk többnyire a felhagyott Millenniumi vasútvonalon haladva. Számos fantasztikus viadukton, hídon és alagúton haladunk keresztül. Ebédelni az egykori Osztrák-Magyar Monarchia határátkelőnél, Pontebba településen állunk meg. Ebéd után tovább bringázva a Tagliamento-folyó kíséri utunk, keletről a Júliai-Alpok magasodik fölénk. A késő délutáni órákban érjük el mai szállásunk Venzone településen. Táv: 75 km, szint fel: 240 m, szint le: 750 m.

7. nap: Venzone, Udine

A reggelit követően dél felé tartva indulunk útnak. Mai első pihenőnk Bordano, amelyet a pillangók városának is neveznek a múzeumában található 400 lepkefaj miatt. Könnyű, általában lefelé vezető útvonalon haladunk. Friuli tartomány dombjai között kanyarogva érünk Udinébe, a tartomány fővárosába. Miután elfoglaltuk szállásunk, a város felderítésére indulunk. Az Udine központjában elhelyezkedő Piazza della Libertá tér környékén csodálatos reneszánsz és gótikus épületeket fedezhetünk fel. A város fölé magasodó fellegvárból gyönyörű körpanoráma tárul elénk, előtérben sok piros háztetővel, háttérben a védelmező hegyekkel. Este ellátogatunk egy helyi étterembe, ahol megkóstoljuk a friuli konyha remekeit és a méltán híres borokat.
Táv: 45 km, szint fel: 220 m, szint le: 200 m.

8. nap: Udine, Grado, Budapest

Udine városát elhagyva farmok és mezőgazdasági területek mellet kerékpározunk, egyre laposabb területen haladva. Palmanova erődített városának főterén megpihenünk, majd tovább tekerünk a tenger irányába. Célunkhoz közeledve orrunkat megcsapja az Adriai-tenger oly jellegzetes illata. Egy hangulatos lagúnán keresztül érjük el végcélunkat, Grado tengerparti települést. Rövid lubickolás után indulunk haza Magyarországra. A késő esti órákban érkezünk Budapestre. Táv: 60 km, szint fel: 60 m, szint le: 240 m.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást kisbusszal, a szállásokat 3-5 ágyas szobákban, a kerékpárok és csomagok szállítási költségét és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a szállásokat kétágyas szobákban (jelentkezéskor felárért választható), az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket, az utasbiztosítást és az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Turista adó: 21 euró/fő (megérkezést követően e helyszínen fizetendő.)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
21 euró/fő turistaadó
Várható költőpénz szükséglet: 
200-250 euró/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Felszerelés ajánló

Kerékpáros sisak, szemüveg, kesztyű, nadrág, dzseki, kulacs (két kulacsot hozz!), lámpa (első, hátsó!), pumpa, kis hátizsák (a napi túrákhoz). Fontos, hogy legyen nálad néhány kerékpáron is kényelmes, de meleg ruhadarab! Mivel csapadékra is fel kell készülni vékony, de esőálló kabátra is szükség van!
Kerékpáros felszerelések: kerékpáros sisak, szemüveg, kesztyű, nadrág, dzseki, kulacs, lámpa, pumpa, kis hátizsák.
Kerékpár: Mindenki saját kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges tudunk bérelt kerékpárt biztosítani.
Megbízható, szervizelt kerékpárral gyere az útra! Országúti vagy Mountain Bike típusú kerékpárral is részt vehetsz. Ha hegyi kerékpárod van, aszfalt-, vagy vegyes használatú gumiköpenyt javasolunk, mert a tekerések során, bitumenes utakon haladunk. Kérünk, hogy hozz néhány "alapalkatrészt", amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt.
Ha nem szeretnél kerékpározni, de szívesen eljönnél: Előfordulhat, hogy valaki nem szeret kerékpározni, de szeretné elkísérni bringás családtagjait, vagy kedvesét az utazásra. Mivel egy kísérőautó folyamatosan a csapat közelében lesz, ez egyszerűen kivitelezhető.

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kilencfős kisbuszokkal utazunk Magyarországról. Buszaink a kerékpározások alatt is velünk maradnak, biztonságos háttérként szolgálnak, valamint szállítják a kerékpárokat és a csapat felszerelését a napi távok között. A kerékpártúra végén kisbusszal utazunk haza Magyarországra.

Szállás: 

Utazásunk alatt az éjszakákat vendégházak, panziók 2-3-4-5 ágyas szobáiban(előzetes választásod szerint) töltünk a programban szereplő helyszíneken.  Mivel főszezonban szervezzük kerékpáros túránkat előfordulhat, hogy egy-egy szállás nem a programban szereplő településen található. Ilyen esetben irodánk a szállásra szállítja utasait, másnap pedig visszaszállítja az aznapi kerékpártúra startpontjára. Egy-két alkalommal még a kétágyas szobáknál is előfordulhat, hogy két szobának egy fürdőszobán kell megosztoznia.

Elhelyezés kétágyas szobákban Ár: 27.800 Ft/fő/7 éj

Felár megfizetése esetén egyágyas elhelyezés is megoldható. Érdeklőd az irodában.
 

Étkezés: 
Önellátó, de folyamatosan lesz alkalom élelmiszert vásárolni, illetve étteremben étkezni. Amit érdemes hoznod: Csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit a hosszú út során majd elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a bringázások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat ellenben kérünk, ne hozz az utazásra.
Időjárás: 
Nyáron a túránk által érintett területeken az itthoninál egy kicsit hűvösebb időjárásra kell számítani. Napközben 22-28 C fok várható. Esetenként előfordulhat hűvös, szeles időjárás is.
Csomagolás: 
A kerékpározás során a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet és ivóvizet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!