Alpesi csúcsok: a Veitsch 1981 m.

Csúcstúra a Keleti-Alpok szívében

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Alpesi csúcsok túrasorozatunk idei célja a Rax és a Schneealpe után következő Niederalp legmagasabb csúcsa. Túránk csodálatos alpesi környezetben, gyönyörű panorámával övezve csalogatja a kalandvágyókat, igazi túraélménnyel jutalmazva az idelátogatókat
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fekete Erik
Imád új helyeket és kultúrákat megismerni és még nagyobb örömmel tölti el, ha erre másokat is motiválni tud.
Tóth Dániel
A Magas-Tátra jó ismerője! Nincs két egyforma út, nincs két egyforma csúcspanoráma, visszatérni mindig érdemes!

Nehézség:

Közepesen nehéz alpesi túra, nagy szintemelkedéssel, átlagos túratávval. Olyanoknak ajánljuk akik szoktak túrázni, sportolni.

Részvételi díj tartalmazza

az utazást autóbusszal és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezéseket, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
30-40 fő
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Ausztria szépségei - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grüner see - 1 nap
» Dachstein gyalogtúra - 5 nap
» Kirándulások Karintiában - 5 nap /3 nap szabi
» Alpesi csúcsok felfedezése - 3 napos túra

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap: Budapest, Nederalp, Hohe Veitsch, Budapest

Hajnali indulást követően (04:45) Mürzzuschlag városka érintésével érkezünk meg a délelőtti órákban Ausztriába, az Északi-Mészkőalpok keleti részén emelkedő Mürzsteg-i Alpok hegyláncai között húzódó Niederalpl (1221m) településkéhez, ahonnan a Hohe Veitsch 1981m magas csúcsára túrázunk fel. Rövid emelkedős szakaszt követően érjük el a mesébe illő környezetben fekvő Sohlenalm-ot, ahol tartunk egy rövid pihenőt. Ezt követően utunk eleinte sűrű fenyvesek által övezett erdészeti úton, majd a Große Wildkamm gerince alatt futó szűk ösvényen vezet, végig pazar kilátást nyújtva a Veitsch északnyugat felé meredeken letörő falára. Az ösvény utolsó szakasza egyre meredekebbé válik, mígnem a Gingatzwiese kereszteződést el nem érjük és egy újabb rövid kaptatót leküzdve már a Veitsch hatalmas karsztplatóján találjuk magunkat. Innen már feltűnik célpontunk, a csúcskereszt, ahol körpanoráma fogad minket. A távolban a Hochschwab, a Rax-Schneealp és az Ennsvölgyi-Alpok láncai terebélyesednek. A csúcson átélt élmények után átadhatjuk magunkat az ízek élvezetének és elmerülhetünk a Gasthof Meran Hütte kulináris világában. Lefelé vezető utunkon először ismét a platót, majd a Rodel árkot keresztezve jutunk le buszunkhoz egy hosszú és meredek lejtmenetet követően. Visszaérkezés Budapestre a késő esti órákban.
Túra: 14km; Fel: 1100m; le: 1100m; 6-7 óra

Hütte.
Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást autóbusszal és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezéseket, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

az utazás ára egy összegben jelentkezéskor  fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

20-30 literes kis hátizsák a napi felszerelésnek, esőkabát,  túrabakancs, kényelmes túraruházat. Javasolt még túrabot használata. Váltás cipőt, ruhát célszerű a buszban hagyni.
Aktív útjainkon a váltócipő és váltóruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Önellátó. Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. A hegyen a turistaházban lehetőség van meleg ételt és italt vásárolni.

Csomagolás: 
A túrán egy kisebb, 20-25 literes hátizsák bőven megfelelő, ebbe beleférnek személyes irataid, pénztárcád, esőkabátod, élelmed és ivóvized.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!