Álomnyaralás kirándulásokkal a Seychelle-szigeteken

10 napos körutazás a Seychelle-szigeteken

"Láttam már sok szép fehér homokos tengerpartot, de az a látvány, ami a Seychelles-szigeteken fogadott, olyat sehol máshol nem tapasztaltam."

Alapár tartalmazza

A teljes alapprogramot
Szállást 5 csillagos szállodákban
Félpanziós ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet illetékkel, egy max. 30 kg-os feladható poggyászt, repülőtéri transzfert, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét, egyéb személyes kiadásokat.

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

4 és 5 csillagos szállodák.

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – ÁTSZÁLLÁS
Délután indulás Budapestről.

2. NAP: MAHÉ
Éjfél körül átszállás és a reggeli órákban érkezünk a Seychelle-szigetekre. (Éjszaka a repülőn.) Reptéren várják a csoportot és transzfer a szállodába. A csoporttal nem megy Magyarországról idegenvezető, de Seychelles-en a programok során magyar nyelvű vezetés lesz. A helyi magyar idegenvezető a pihenős napokon nincs a csoporttal, de szükség esetén bármikor elér­hető. Két szállodából lehet választani. Mindkét szálloda köz­vetlenül a fehér homokos tengerparton található. A szállodák területén van édesvizű medence is, konditerem, spa rész­leg, sok napozóágy, napernyő (ingyenesek). Az ellátás büfé (szabadszedésű) reggeli és vacsora (ital nélkül). Hotel Avani**** www.avanihotels.com. A szobakategória amiben utasainkat elhelyezzül alapvetően parkra nézőek, hogyha bármilyen más­milyen kívánsága van kérjük vegye fel a kapcsolatot irodánkkal. Hotel Constance Ephelia ***** www.constancehotels.com/en/ hotels-resorts/seychelles/ephelia/ Nagy területen fekszik, egy szép gondozott parkban. Az alap szobakategóriák nem tengerre nézőek, de ha többre vágyna kérjük itt is nyugodtan jelezze azt irodánk felé. A területen 10 percenként shuttlebusz megy, mel­lyel ingyenesen lehet közlekedni a hotel területén. Két fehérho­mokos tengerparti strandja van, mivel egy földnyelven fekszik. Különleges éttermek és bárok színesítik a szálloda szolgáltatá­sait. A nap hátralévő részében pihenés, fürdés. Este vacsora.

3. NAP: MAHÉ
Pihenés, szabadprogram. Reggeli, vacsora a szállodában.

4. NAP: MAHÉ SZIGETTÚRA
Reggeli után a magyar idegenvezetővel bemegyünk Viktória (Seychelles 12.000 lakosú fővárosa, Mahé szigetén) központ­jába. A szigetet 1502-ben fedezték fel. Sokáig a kalózok rejtőz­ködtek a szigetek valamelyikén. Ma a világ egyik legelegánsabb üdülőhelye. A város közepén egy kis Big Ben óratorony áll. Elmegyünk a piacra, ahol frissen kifogott halakat, helyi gyü­mölcsöket, zöldségeket láthatunk és ajándéktárgyakat vásá­rolhatunk. A belvárosban van egy tipikus hindu templom, melyet szintén lefényképezhetünk. Ezt követően bemehetünk a Nemzeti Múzeumba, ahol a sziget történelmét mutatják be a látogatóknak. A belvárosi séta után egy botanikus kertet kere­sünk fel. Kb. 1 órát töltünk ott szabad nézelődéssel. Szerencsés esetben az ott lakó óriásteknősöket is láthatjuk.

5. NAP: MAHÉ
Pihenés, szabadprogram. Reggeli, vacsora a szállodában.

6. NAP: FAKULTATÍV PRASLIN – LA DIGUE KIRÁNDULÁS
Ezen a napon mindenki eldöntheti, hogy marad a szállodá­ban, vagy eljön velünk egy látványos kirándulásra, mely során két szigetet keresünk fel. Reggel transzfer Victoria kikötő­jébe. Kb. 1 órás hajóutazás után érünk Praslin szigetére. Itt első utunk a Vallée de Mai pálmaerdőbe vezet, mely az UNESCO Világörökségei közé tartozik. Elsősorban a 6 különleges endemi­kus pálmafajta miatt – ami itt található –, került ez a botanikus kert a listára. Kb. 1 órát töltünk itt. Ezt követően elmegyünk az Anse Lazio tengerpartra. Ez nyerte a világ legszebb tengerparti szakaszára kiírt szavazást. Fehér homok, körös-körül hatalmas gránitsziklák a parton. A homok, mint a liszt olyan finomságú. Fürdés és snorkelingezési lehetőség. (Pipát, szemüveget vinni kell). Ezt követően vissza a kikötőbe és fél órás hajózás La Digue szigetre. A sziget kb. 5 x 3 km. Itt lesz lehetőség megtekin­teni egy kókusz feldolgozó üzemet, és láthatunk óriásteknősö­ket is. Aki szeretne, napozhat, pihenhet, de akinek kedve van, bérelhető biciklivel körbejárhatja La Digue szigetét. Kb. 17 óra­kor indulunk vissza, Praslin, Mahé útvonalon, majd transzfer a szállodába. Fakultatív kirándulás Praslin, La Digue szigetekre hajóval, helyszínen gépjárművel: 200 € (jelentkezés a helyszínen).

7. NAP: MAHÉ
Pihenés, szabadprogram. Reggeli, vacsora a szállodában.

8. NAP: MAHÉ – ST. ANNE KIRÁNDULÁS
Ezen a napon lehet tovább pihenni, napozni a szállodánál, vagy akinek kedve van, kirándulhat a St. Anne Nemzeti Parkba. Transzfer a kikötőbe, majd üvegfenekű hajóval 1 órás út St. Anne szigetre. Útközben korallokban gyönyörködhetünk. Megérkezés után pihenés, napozás, snorkelingezés (szemüveget, pipát vinni kell). Aki szeretne, kb. 10 € extráért át lehet menni egy közeli szigetre, ahol óriásteknősöket is láthatnak. A programhoz grill ebéd is tartozik. Kb. 16 órakor indulunk vissza. Fakultatív St. Anna kirándulás: 85 €.

9. NAP: MAHÉ
Reggeli után elhelyezzük bőröndjeinket a csomagszobában, majd a délutáni indulásig még pihenhetünk, napozhatunk. Délután transzfer a repülőtérre és hazafelé indulunk. Éjszaka a repülőn.

10. NAP: ÁTSZÁLLÁS – BUDAPEST
Pár órai várakozás után átszállás és továbbutazunk Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre várható érkezés a reggeli órákban.

Kapcsolódó cikkek

» A szépséges Seychelle-szigetek tájai a magasból - Kovács Attila, 2019. október. 23
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2019. október. 21
» Az álomszép Seychelle-szigetek - Kovács Attila, 2019. február. 21
» Seychelles-szigetek- paradicsomi tájain - Kovács Attila, 2018. október. 08
» Seychelle-szigetek - a csodák szigetei - Kovács Attila, 2018. szeptember. 03
» A varázslatos Seychelle-szigetek - Kovács Attila, 2015. szeptember. 20

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív programok

Fakultatív kirándulás Praslin, La Digue szigetekre hajóval, helyszínen gépjárművel: 200 € (jelentkezés a helyszínen).
Fakultatív St. Anna kirándulás: 85 €.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A teljes alapprogramot
Szállást 5 csillagos szállodákban
Félpanziós ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet illetékkel, egy max. 30 kg-os feladható poggyászt, repülőtéri transzfert, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét, egyéb személyes kiadásokat.

Helyszíni költségek leírása: 

Frangipari kert 6 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kiutazás repülővel. A légitársaság a menetrendváltoztatás jogát fenntartja.

Szállás: 

4 és 5 csillagos szállodák.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Időjárás: 
A Seychelle-szigetek éghajlata trópusi az Egyenlítő közelségéből adódóan. A páratartalom igen magas, megközelítően 80%. Április és október között frissítő passzátszelek érik el a szigetek területét, ekkor az időjárás némileg hűvösebbé és szárazabbá válik, míg az enyhébb monszun Karácsony táján érkezik meg záporok és zivatarok közepette.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A Seychelle-szigetekre nincs kötelező védőoltás, a Nemzetközi Oltóközpont azonban a következőket mégis ajánlja: diftéria, tetanusz, gyermekbénulás, tifusz, hepatitis A és B elleni vakcina. Az általános higiéniai szabályok betartása mellett komolyabb megbetegedéstől nem kell tartani. A szúnyogcsípés útján terjedő chikunguya-vírus ellen jelenleg nincs védőoltás, de pánikra semmi ok, tekintve, hogy legsúlyosabb esetben is mindössze magas láz tapasztalható. Utoljára a betegség 2005/2006-ban okozott komolyabb járványt. A folyóvíz az ország területén fogyasztásra alkalmatlan.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!