Álmaink földje: Új-Zéland, Ausztrál különlegességekkel

21 napos körutazás Ausztrália és Óceánia területén

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

  • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
  • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
  • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
  • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Részvételi díj tartalmazza

A teljes alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 2 éjszaka repülőn
Reggelis ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A repülőjegy alapárát
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Részvételi díj nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást,
belépőjegyeket,
útlemondási biztosítást,
fakultatív programok költségeit
egyéb személyes kiadásokat

Hossz: 
21 nap

Szállás

3 és 4 csillagos szállodákban + 2 éjszaka repülőn

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – ÁTSZÁLLÁS
Menetrend szerint indulás Budapestről. Átszállással folytatjuk utunkat. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: UTAZÁS – MELBOURNE
Esti órákban érkezés Melbourne-be. Szállás elfoglalása.

3. NAP: MELBOURNE
Délelőtt városnézés Melbourne-ben. Fő látványosságok: Szent Patrik Székesegyház, Királyi Kiállítási Központ (Világörökség), botanikuskert… Szállás, mint előző nap.

4. NAP: MELBOURNE– AUCKLAND
A délelőtti órákban átszállással repülés Új-Zélandra. Aucklandbe érve városnézés, majd szállás.

5. NAP: AUCKLAND – ROTORUA
Reggeli után indulunk nagy, országjáró utunkra. A Gyűrűk Urából is ismert Hobbiton megtekintése (fakultatív) az első programunk. Rotorua városába érve ellátogatunk a Goverment Gardenbe, majd a Rotorua tóhoz és megnézünk egy természe­tes hőforrást, a Rachel Springet. Szállás (2 éj).

6. NAP: ROTORUA
Délelőtt Wai O Tapu geotermikus csodavölgyet látogatjuk meg. Délután a Rotorua tavak vidékére utazunk, mely szintén Maori törzsi területen található. Kék és zöld tavakat látogatunk meg kirándulásunk során. A mai napot Új-Zéland legtöbbet díjazott kulturális látványosságával, Maori falu látogatással tudjuk meg­koronázni. Itt megismerkedhetünk a Maorik ősi életével, szoká­saival, amelyet interaktív módon ki is próbálhatnak a vállalkozó szelleműek. Majd egy vacsorán vehetünk részt. Fakultatív maori falu megtekintése, maori vacsorával, esti programmal: 270 NZD.

7. NAP: ROTORUA – WELLINGTON
Délelőtt meglátogatjuk a híres Huka Falls vízesést, majd a Taupo krátertó mellett haladunk az aktív vulkánok vidéke felé. Ez a Tongariro Nemzeti Park. Innen látható az északi sziget leg­magasabb hegye és az egyik működő vulkánja: Mt Ruapehu. Szintén itt található a Gyűrűk Ura filmekből mindenki által ismert Mt. Doom (Mordor) – maori nevén Mt. Ngauruhoe hegy. Utunkat a bárányokkal teli dombokon folytatjuk, majd érkezés a fővárosba, Wellingtonba, ahol városnézés és szabadprogram után elfoglaljuk szállásunkat. Pihenés, majd javasolt egy kelle­mes esti séta a hangulatos belvárosban.

8. NAP: WELLINGTON – KAIKOURA
Ma délelőtt a világ 10 legszebb hajóútjai között szereplő Északi-sziget – Déli-sziget útvonalon csodáljuk meg a Cook-szorost és a Marlborough-sounds szigetvilágát. A Déli-sziget első meg­állójaként betérünk egy családi tulajdonban lévő csokoládé kisüzembe, ahol meg is kóstolhatjuk a kézzel készített finom­ságokat és vásárolhatunk is a helyiek termékeiből. Folytatva utunkat késő délután érkezünk Kaikoura kisvárosába, mely a Csendes-óceán partján helyezkedik el. Szállás (2 éj).

9. NAP: KAIKOURA
Pihenő nap. Ma délelőtt fakultatív program keretében lehető­ség van hajós bálnanéző túrára menni. A világon egyedülálló módon itt a part közelében élnek a fiatal hím ámbráscetek és egész évben itt tartózkodnak, ezért hihetetlenül nagy esélyünk van látni őket. Fakultatív bálnales: 165 NZD.

10. NAP: KAIKOURA – HOKITIKA
Reggel közösen felmegyünk a félsziget végén található kilátóba és elsétálunk egy prémes fóka kolóniához. Majd elindulunk a vadregényes Nyugati-part felé a Lewis-hágón keresztül, mely a Déli-Alpok vonulatához tartozik. Sétát teszünk a közel 30 mil­lió éves Palacsinta sziklákhoz. A különleges palacsinta rétegek ősi tengeri állatok kövületeiből állnak. Felejthetetlen élmény a körséta a morajló tenger fölé emelkedő különleges sziklaalak­zatok között.

11. NAP: HOKITIKA – FOX-GLECCSER
Délelőtt Hokitikában megnézzük hogyan készülnek a híres Pounamu ékszerek egy kőfaragó műhelyben. Pounamu a Maorik számára nagyobb értékkel bírt, mint az arany. Ez az ékszer lett a déli sziget névadója: Te Waipounamu. Ezután egy azúrkék vizű kanyonban teszünk egy gyalogos körsétát. Innen utazunk tovább szállásunkra. Útközben több esetben is megál­lunk fényképezni a tájat.

12. NAP: FOX-GLECCSER
A mai napon a Westland Nemzeti Park fő látványosságait keres­sük fel. Folytatjuk kalandjainkat a nyugati parton. Délelőtt fakultatív helikopter túra a gleccser felett vagy rövidebb sétát lehet tenni a faluban. Ma egy hosszabb túrát teszünk a Matheson-tó körül, az évezredek óta érintetlen esőerdőben. Utunk során – tiszta időben – jól látható Mt. Cook is, mely Új-Zéland legmagasabb hegye. Ha még marad kedvünk délután mozogni, a Fox-gleccser kilátóhoz utazunk, ahonnan a gleccsert látjuk jó időjárási viszonyok között.

13. NAP: FOX-GLECCSER – QUEENSTOWN
Ma a Mount Aspiriing Nemzeti Park látványosságait keressük fel. Különleges tájak sorozata áll előttünk, sok élménnyel és megállóval. Buja zöld esőerdők, dinoszaurusz fák, tengerparti delfinles, vízesések, gleccser-folyók, alpesi tájak, és alpesi tavak soha meg nem unható váltakozása. Utunk során a Haast hágón keresztezzük újra a Déli-Alpokat, és a festői Queenstownba, Új-Zéland kaland-fővárosába érkezünk (3 éj).

14. NAP: QUEENSTOWN
Ma Queenstown legtöbbet fotózott Remarkables hegyére láto­gatunk és 1.600 méter tengerszint feletti magasságból cso­dáljuk meg a lélegzetelállító panorámát. Innen egy, ma is lakott történelmi aranyásó városba megyünk. Ismerkedés az Új-Zélandon lezajlott aranyláz históriájával, séta a kora­beli utcákon, vásárlási lehetőséggel. Délután javasoljuk az alpesi (működő) Merino juh-farm látogatást, ahol betekinthe­tünk az itteni farmok életébe. A farmon egy érdekes juhászku­tya bemutató mellett autentikus kiwi lakoma is vár bennünket. Fakultatív Merino juh-farm látogatás: 189 NZD.

15. NAP: QUEENSTOWN
Pihenő nap. Lehetőség van sétálni a botanikus kertben. Felfedezni a bevásárló utcákat vagy egyéb fakultatív programokon részt venni.

16. NAP: QUEENSTOWN – TE ANAU
Queenstowntól méltán búcsúzunk a világhírű Bungy Központ látogatásával (Kawarau Bridge). Ezen a helyen volt az első hiva­talos bungy ugrás a világon, és azóta is 100% biztonsági rekord­dal büszkélkednek több mint 2 millió ugrás után. Innen Te Anau felé vesszük az utunkat. Teszünk egy fotómegállót a Devil’s Staircase kilátóban, majd délután érkezünk szállásunkra.

17. NAP: FIORDLAND NEMZETI PARK
A Fiordland Nemzeti Park a Világörökség része, a dinoszau­ruszok kora óta változatlan és érintetlen ősrengeteg – körül­belül akkora területen, mint Pest és Bács-Kiskun megye együttvéve – és a mai napig vannak felfedezetlen részei. Hatalmas hegyek között kanyargó gyönyörű út vár ránk, ahol a sok szép megálló során jó esélyünk van találkozni a barátsá­gos Kea papagájjal is. A Kea az egyetlen alpesi papagáj a vilá­gon. Milford Soundhoz érkezve egy hajós kirándulást teszünk a fjord teljes hosszában.

18. NAP: TE ANAU – QUEENSTOWN – SYDNEY
A mai napon visszautazunk Queenstownba és tovább repülünk Sydneybe. Sydneyben transzfer a szállodába (2 éj). Séta a városban.

19. NAP: SYDNEY
Egész napos városnézés Sydneyben. A program során érintjük természetesen a világhírű operaházat. A városnézés további látványosságai: Kikötőhíd, Sziklák városnegyed, felhőkarcolók, Parlament, Katedrális. Szállás.

20. NAP: SYDNEY – ÁTSZÁLLÁS
Folytatjuk a városnézést. Igény esetén, fakultatív prog­ram keretében, lehetőség van a Sydney-i Operaházba elláto­gatni. Fakultatív Sydney-i Operaház túra belépő ára: 45 NZD. (A túra 300 lépcsőfokot tartalmaz, lift nincs). Menetrend függvényében transzfer a reptérre és hazaindulás.

21. NAP: ÁTSZÁLLÁS – BUDAPEST
Átszállás után érkezés Budapestre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelt értékei:

  • Ausztrália: Melbourne, Sydney, Nagy Koralzátony
  • Közel 2 hét csak Új-Zélandon, helyi vezetővel
  • A természet szeretőinek ajánljuk
  • Saját tapasztalat, bejárás alapján összeállított út
Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

A teljes alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 2 éjszaka repülőn
Reggelis ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A repülőjegy alapárát
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást,
belépőjegyeket,
útlemondási biztosítást,
fakultatív programok költségeit
egyéb személyes kiadásokat

Helyszíni költségek leírása: 

Az csomagár a belépőjegyeket és a helyi idegenforgalmi adókat tartalmazza. Fakultatív kirándulások ára összesen: 669 NZD

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 2-4 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

 

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

 menetrendszerinti repülő járattal

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!