Komani-tó Albánia - A KALAND CSUPA NAGY BETŰVEL

9 napos kajaktúra Albániában

Hát elérkezett ez is. Mertünk nagyot gondolni és megtettük. Mindannyian tudjuk, hogy a vadság, a távolság, rejthet meglepetéseket a világnak ezen a kedves, ismeretlen "félelmetes" pontján. Régi álmunkat váltjuk valóra és az idei nyáron ellátogatunk Albániába ahol csapatunk csúcsok között csavarog, kajakozik, hegyet mászik, felfedez. Albánia világa még mindig rejt titkokat az utazó számára. Van mit keresnünk ezen a csuda helyen. Kajakozz, túrázz velünk az Albán-Alpok peremén.

Alapár tartalmazza

A felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), hajószállítást, túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

Étkezéseket, az utazást egyénileg, vagy kisbusszal (kisbuszban 29.900 Ft/fő), a szállás(okat) tanyán, vendégházban - kb 10 euró/éj/fő, parkolást a kikötő területén - megegyezés szerint, részvételi/kölcsönzési díjon felül fizetendőket a helyi szolgáltatóknál kell fizetni, valamint az útlemondási és az utasbiztosítást.

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
vendégház
Létszám: 
Minimum létszám: 8 fő

Nehézség:

Mindenki számára könnyen teljesíthető a túra. A túra teljesítése nem igényel semmiféle kajakos múltat!

Program: 

A túra során minden felszerelésünket magunkkal visszük a kajakban, mert minden nap máshol töltjük az éjszakát. Ezek a kajakok nagy teherbírásúak, az ilyen túrákra vannak tervezve. Elöl hátul nagy, vízhatlan pakolórekeszek vannak kialakítva, ahová a ruháidat kemping felszerelésedet el tudod helyezni.  A busz és a személy autók nem követik a kalandorokat. A kajakokba kényelmesen be lehet pakolni akár több hetes túrára is, de természetesen nem baj ha az ipari hajszárítódat most nem hozod magaddal. 

1. nap – Budapest, Koman
A kora délutáni órákban elindulunk Budapestről, Szerbián, Montenegrón keresztül utazva érjük el Albániát. Az éjszakát utazással töltjük. A határátlépésekhez szükséged lesz érvényes útleveledre, vagy érvényes új típusú személyigazolványodra. Az út hosszú lesz, de sok jó zene, vidámság és fantasztikus tájak kísérnek minket végig.

2. nap – Koman
Érkezés Koman falujába a délutáni órákban. Itt terveink szerint egy vendégházban pihenjük ki az utazás fáradalmait és ráhangolódunk a másnapi induló kalandra. A helyi boltban fel lehet tölteni elemózsiás készleteinket, söröket, egyebeket...

3 - 5 nap –Koman - Nanbli
A reggeli után nekivágunk a tónak. A tó az Albán - Alpok legszebb vize. Az első három napban a tó déli részét fogjuk végig lapátolni. Természetesen az összes kis ágba be fog kajakozni csapatunk, melyek végén apró kristálytiszta folyású, hegyi patakokat találunk. Az éjszakákat ezek mentén fogjuk elkövetni. Utunk során fürdőzünk, szikláról ugrálunk, fényképezünk és ámulunk az égbe törő hatalmas hegyek között.
A tó mellett elszórva találunk tanyákat, apró falvakat ahol kis szerencsével a helyi pásztor családoktól tudunk sajtot, kenyeret, tejet vásárolni.
az 5. napon szeretnénk egy szervezni egy gyalogtúrát, amely a Molles völgyébe vezet. Egész napos kúszás-mászás egy varázslatos patakmederben. A helyet csak kajakkal lehet megközelíteni, és mivel itt ez nem egy hétköznapi módja a közlekedésnek, utunk varázslatos lesz, turista hordáktól mentes.

A menetrendről nem tudunk és nem is szeretnénk részletesen, pontokba szedve írni, mert mi magunk Veletek fogjuk közösen összeállítani.

5 - 8 nap  Nanbli - Koman
A túra második felében két másik ágat szeretnénk feltérképezni.
A tónak ezen a részén több apró tanya van elszórva, ahol a helyiek barátságosak, kedvesek, és rendkívül vendégszeretőek. A vízen való csavargás mellett bepillanthatunk a helyiek életébe. Természetesen feltérképezünk, felkutatunk minden apró ösvényt és ha járható felmászunk az égbe törő magaslatokra. Ezek a szárazföldi kiruccanások erősebb séták, túrák, amelyek nem igényelnek semmiféle hegymászós tapasztalatot.
Az éjszakák apró vízparti rétek mentén lesznek, csillagos ég, patak csobogós helyszíneken.
A túra végén terveink szerint és a csapat fizikumától függően, vagy kievezünk Koman hajókikötőjéhez, vagy kompra száll az expedíció.
Szintén a tempónktól függ a Kolec és Telaj közötti völgy felfedezése, bejárása.
Tartalmas és izgalmas kaland lesz, garantáljuk.

9. nap - Koman - Budapest
A kora reggeli órákban nekivágunk a hazaútnak. A várható érkezés Budapestre vasárnap a kora hajnali órákban.

További információ

Tuboly Ádám
Tuboly Ádám hétpórás tengeri kajak túravezető, igazi freerider és hangulatmenedzser. Vele biztonságban lapátolhatsz Thaiföldtől Korzikáig!... Láv end entertéjment. Telemark, slack...

Kapcsolódó cikkek

» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Bringatúra Kanadában - Kovács Attila, 2018. május. 26
» Mit tegyünk, ha fázunk?- a kihűlés veszélyei - Kovács Attila, 2018. május. 25
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2018. május. 25
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 24
» Balaton-felvidék kerékpártúra - Az ősz legszebb fényei - Kovács Attila, 2018. május. 23
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2018. május. 18
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila, 2018. május. 16
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), hajószállítást, túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Étkezéseket, az utazást egyénileg, vagy kisbusszal (kisbuszban 29.900 Ft/fő), a szállás(okat) tanyán, vendégházban - kb 10 euró/éj/fő, parkolást a kikötő területén - megegyezés szerint, részvételi/kölcsönzési díjon felül fizetendőket a helyi szolgáltatóknál kell fizetni, valamint az útlemondási és az utasbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Szállásdíj tanyán, vendégházban - kb 10 euró/éj/fő, útlemondási biztosítás. 

Helyszíni költségek leírása: 

Szállásdíj tanyán, vendégházban - kb 10 euró/éj/fő

Az árak nem túl magasak... Egy átlagos vacsora 5-10 Euro de akkor már a sörödtől is mosolygós az arcod. Ajánlott költőpénz: 25-40.000 Ft/fő, amely az eltérő egyéni igényektől függően változhat. Legyen nálad kis címletekben Euró. Az ország hivatalos fizető eszköze az Albán Lek.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg vagy kisbusszal
Felszerelés ajánló

Mit hozz magaddal?

Felszerelésajánló:
Utazótáska/bőrönd vagy hátizsák (ebbe kerül a felszerelésed azon része, amit majd a kajakba bepakolsz), kis hátizsák (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit az esetleges szárazföldi kiruccanásainkra, napi túrára magunkkal viszünk), túraöltözet, esőruha, meleg ruha, fejlámpa, kulacs, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő. Kajaktúrákhoz egy vízálló szandál, vizes cipő is szükséges. 

Csomagolás:
A buszban, autóban bármilyen formában pakolhatsz. A kajakokhoz, ha szükséges adunk vízhatlan zsákokat, de mindenképp pakolj magadhoz egy tekercs erős, jó minőségű szemetes zsákot. Nekünk is évek óta bevált, kipróbált dolog:)

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kiutazási forma:  Kisbusz vagy egyénileg

Kisbusszal utazunk, Oda- és visszaúton kb. 3 - 4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz.

Szállás: 

A túra során szállásunk lesz vendégházban, amely tiszta, kulturált, egyszerű, valamint sátrazni fogunk a tavon. Ezek a vízparti területek, rétek, kis apró kavicsos partszakaszok lesznek, ahol időnként közel kell egymáshoz állítani sátrainkat. Sátor és kemping felszerelésről mindenki maga gondoskodik.

Étkezés: 
Túránk önellátó. Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben a benzinkútnál van lehetőség vásárolni alapélelmiszereket. Érdemes beszerezni itthon az élelmiszereket. Gázfőzőt, és a főzéshez szükséges egyéb felszereléseket hozz magaddal! A túra során több helyen meg fogunk állni tavernáknál, vendéglőknél.
Időjárás: 
Az éghajlat a hegyvidéki. Nem ritka a napközbeni 30 celsius fok a nappali hőmérséklet, de az esték igen hűvösek is lehetnek. A hegyekben viszont már a magashegyi hatások érvényesülhetnek. A túrák során eső, rövid jégeső és vihar is előfordulhat, így készülj vízálló ruházattal, esőkabáttal.
Csomagolás: 
A buszban, autóban bármilyen formában pakolhatsz. A kajakokhoz, ha szükséges adunk vízhatlan zsákokat, de mindenképp pakolj magadhoz egy tekercs erős, jó minőségű szemetes zsákot. Nekünk is évek óta bevált, kipróbált dolog
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szerbiába, Montenegróba, Albániába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!