Ahol még Ön sem járt - Albánia, Montenegro, Dubrovnik, Durres, Apollónia

Ahol még Ön sem járt - Albánia - dél-balkán körút

8 napos buszos körutazás Albániában

Utazásunk különleges helyeket jár be, egyrészt Európa „fehér foltját”, az oly ismeretlen Albániát kínáljuk fel a különlegességre vágyó utasainknak, másrészt a volt Jugoszlávia tagállamai közül Szerbiába, a festői szépségű Montenegróba, és az ezerszínű Boszniába invitáljuk Önöket. Tudni kell, Albánia most kezdett nagyütemű fejlődésbe. Hét éve viszünk csoportokat ebbe az országba és látjuk az épületek, városok, utak nagymértékű fejlődését, szépülését. Az európai színvonalhoz egyre jobban közelednek.

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, szállást, félpanziós ellátást, idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

A helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást, üdülőhelyi díjat.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap: Pécs (Debrecen) – Budapest – Szeged – Belgrád (510 km)
Reggeli indulás után Röszkénél határátlépés, majd a gazdag termőföldjéről híres Vajdaságon keresztül érkezünk a szerb fővárosba, Belgrádba. Itt városnézés (Nemzeti Színház, királyi palota, óváros), valamint megtekintjük Nándorfehérvár várát, mely 1829-ig jelentős erődítmény volt. Itt aratott világraszóló győzelmet Hunyadi János a török csapatok felett 1456-ban. Továbbutazás, este érkezés a szálláshelyre. Vacsora.

2. nap: Moraca – Montenegro - Albánia (470 km)
Utazás Szerbián keresztül Montenegróba. Festői tájakon haladunk keresztül, (Jahorina, Zlatibor, Jelica, Pester) hegyek között suhan autóbuszunk. Útközben rövid nézelődés a Moraca-kolostornál, mely a maga nemében páratlan bájjal és gazdagsággal bír. Csörgedező patak, meredek hegyoldal és hangulatos völgy veszi körbe a kolostort. Nagyon idilli hely. Montenegró fővárosán áthaladva az albán határ felé vesszük az irányt, és Han-i Hotit-nál lépünk be az országba. A határátkelést követően 45 perces út után érkezünk első albán szállásunkra: Shkodrába.

3. nap: Shkodra – Rozafa – Tirana - Vlore (250 km)
Reggel városnézés Shkodrában, mely során egy szép muzulmán mecsetet és egy katolikus templomot is láthatunk. A város Albánia 5. legnagyobb települése. Ezután Rozafa várát keressük fel, ahonnan szép kilátás nyílik a környékre (kis túrázással lehet a várhoz feljutni). Folytatjuk utunkat Tiranába, ahol városnézést tartunk. A Szkander bég téren csoportosulnak a látnivalók. Et’hem Bey-mecset, Óratorony, a tér névadójának szobra, Nemzeti Könyvtár, Nemzeti Történeti Múzeum és végül az egyetemi negyed. Látni fogjuk, hogy még nagy fejlesztés előtt áll a népességét tekintve sokarcú főváros. A főváros után Dürres érintésével haladunk tovább, egészen Vlore városáig, ahol megtekintjük a Zászlók terét (függetlenségi emlékmű) és a Függetlenségi Múzeum (kívülről) épületét, hol 1912. november 28-án Ismail Kemál kikiáltotta az ország függetlenségét. Ezt követően megyünk szállásunkra (2 éj).

4. nap: Vlore – Berat – Vlore (195 km)
Délelőtt egy fakultatív program keretében folytatjuk Albánia megismerését. Beratot, az „ezerablakos várost” keressük fel. Ez a múzeumváros 2008-ban felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. Fő látnivalók: Kala, a fellegvár, Ikon Múzeum, katolikus templomok és iszlám mecsetek, Osum folyóparti épületek, műemlékek. Programunk után utazunk vissza szállásunkra. Berat fakultatív kirándulás (belépővel): 20 €. Aki nem szeretne jönni a fakultatív kirándulásra, annak egész nap a többieknek visszaérkezés után, délután fürdés, napozás a homokos tengerparton.

5. nap: Vlore – Durres – Kruja – Lezha - Shkodra (250 km)
Reggeli után észak felé vesszük az irányt, és Durresban, az ország második legnagyobb városában teszünk gyalogos sétát. Megtekintjük az érdekes módon felfedezett amfiteátrumot, és a belváros tengerparti szakaszát. Ezt követően továbbindulunk Szkander bég szülővárosába, Krujaba. A hegytetőn álló várban, ahol egykoron Szkander bég a törökök ellen harcolt, jelenleg a nemzeti hősnek szentelt múzeum várja a látogatót. Az épület mellől mesés kilátás tárul elénk (túracipő). Ezt követően a csodás etnográfiai múzeumot tekintjük meg, mely Albánia leggazdagabb ilyen jellegű emlékhelye. Emléktárgy vásárlási lehetőség is lesz a hegyoldalon található boltokban. Délután folytatjuk utunkat Lezhaba, ahol Szkander bég látványos mauzóleumát fényképezhetjük le. Estére érkezünk szálláshelyünkre: Shkodrába.

6. nap: Shkodra – Montenegró – Bosznia (270km)
Ez a napunk a tengerről fog szólni: Montenegrón keresztül érkezünk meg a Kotori-öbölbe, ahol meglátogatjuk a világörökségi listán is szereplő gyönyörű várost. Szabadidőt követően folytatjuk utunkat, és Dubrovnik mellett elhaladva panorámaúton érkezünk meg Bosznia-Hercegovina tengeri kijáratához és egyetlen part menti településéhez Neumhoz. Ezt követően elfoglaljuk szállásunkat.

7. nap: Montenegró – Mostar – Szarajevó (200 km)
Reggel vadregényes úton, a Neretva folyó völgyében kanyarog buszunk észak felé és megállunk Mostar festői városában. Megcsodáljuk az újjáépített hidat, melynek helyreállításában magyar mérnökök is segédkeztek. A híd körül ajándéktárgyakat árusítók sorát láthatjuk. Este az 1697-ben Savoyai Jenő által is kifosztott városba, Szarajevóba érkezünk. Ezt a várost – a hároméves délszláv háborút követően – soknemzetiségű lakói építették újjá, és varázsolták pezsgő életűvé. Szállás, vacsora.

8. nap: Szarajevó – Horvátország – Magyarország (560 km)
Reggeli után kb. 2 órás gyalogos séta Szarajevó belvárosában. Török műemléképületek, főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros és látjuk Gavrilov Princip merényletének helyszínét is. Elhagyva a várost megannyi szép erdővel, hegyekkel és kis fehér mecsetekkel tarkított úton haladunk. A szép táj mellett több helyen, sajnos a háború okozta nyomokat is láthatjuk még. Az esti órákban érkezés Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Az egyik legszebb kisváros Dalmáciában - Trogir - Kovács Attila, 2014. január. 21
» Főszezoni akció Horvátországban: nyaralás akár 30% kedvezménnyel! - Kovács Attila, 2013. július. 29
» Ismét ideiglenes konzuli szolgálat Splitben - Etédi Alexa, 2013. június. 18
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Pasman-sziget, Horvátország - Kovács Attila, 2016. május. 10
» Horvátország márciusban - Kovács Attila, 2015. július. 06
» Novigrad esti hangulata - Kovács Attila, 2014. szeptember. 05
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, szállást, félpanziós ellátást, idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást, üdülőhelyi díjat.

Kötelező költségek: 

Üdülőhelyi díj: 4.500.- Ft/fő

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők, fakultatív programok.
Belépők ára: kb. 19 EUR/fő + fakultatív

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás légkondicionált autóbuszokkal történik.

Szállás: 

7 éjszaka ***-**** szálloda 2 ágyas tusolós/WC-s szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.4
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
4.0
Utazás értékelése
5.0
Ahol még Ön sem járt - Albánia, Montenegro, Dubrovnik, Durres, Apollónia
Soltvadkert
4.4
Jó lett volna Dubrovnikban legalább egy egy rövid séta.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!