Albánia tengerparti pihenéssel, kirándulásokkal

9 napos buszos körutazás Albániában

Felejthetlen utazásra hívjuk Önt a festői Albániába, amibe garantáljuk, hogy beleszeret. Európa egyik legkevésbé ismert országa az elmúlt években nyílt meg a látogatók előtt. Vadregényes tájak, gyönyörű tengerpart, finom ételek és igazi balkáni hangulat teszi felejthetetlenné az utazást e felfedezésre váró országban.

Fontos információ!

A felszállás és transzfer lehetőségekről kérem, tájékozódjon lentebb görgetve az "Egyéb részletek; 
Kiutazás" címszó alatti szövegdobozban. 

Foglaláskor kérjük a megjegyzés rovatban jelezze, hogy hol csatlakozna a programhoz a felkínált lehetőségeket figyelembe véve!

Alapár tartalmazza

Az utazást autóbusszal, szállást, ellátást megadottak szerint, idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Fakultatív programokat, Utasbiztosítást, Belépőket, Egyéb személyes kiadásokat, Repülőtéri illetéket (Csak repülős utak esetében!)

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám 35 fő.

Szállás

8 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában.

Program: 

1. nap: Budapest–Szeged–Újvidék-Pétervárad–Uzice (510 km)
Elutazás a reggeli órákban Budapestről. Utazás Szegeden és a röszkei határon át Újvidékre. Belvárosában gyalogos városnézésünk során a Szabadság tértől indulva a Városháza, a Szerb Nemzeti Színház, a Menráth-palota, a Trčika (valamikori Erzsébet Szálló) majd a Zmaj és a Duna utca egyes épületeinek, szobrainak történetével, anekdotáival ismerkedünk. A város felett emelkedő Péterváradi várhoz kapaszkodunk fel, amelyet páratlan fekvése miatt a „Duna Gibraltárja” névvel is illetnek. Az itt álló ősi vár 1526-ig magyar kézen volt, ma is kiváló állapotban tekinthető meg. Óratornyától csodás panoráma nyílik a Dunára és Újvidék városára. Áthaladunk Uzicén, a háború utáni Jugoszlávia megalakulásának színhelyén. Tovább utazva Uzice környéki szálláshelyünkre érkezünk ahol vacsorával várnak bennünket.

2. nap: Moraca-kanyon –Skadar-tó, Rozafa vára és az albán homokos tengerpart (470 km)
Reggeli után Montenegró felé indulunk. Montenegróba a csodálatos Moraca kanyonon keresztül érkezünk (buszból láthatjuk Európa egyik legszebb folyóvölgyét). Megtekintjük az egyik legrégibb görögkeleti Moraca kolostort. Montenegró legnagyobb városán keresztül utazunk tovább a Skadar-tó mellett. Skodra városa mellett elhaladva Rozafa váránál fotószünetet tartunk. Határátlépés függvényében lesz lehetőségünk feljutni a várba, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a hegyekre, a skhodari tóra, a sok szigettel tagolt folyóra és a folyótorkolatra. A legnagyobb albán nemzeti hős, Szkander bég mauzóleumánál ismerkedünk a történelmével. Továbbutazunk Durresbe az albán tengerpartra. Szállásunk és vacsoránk 6 éjszakán át Albánia egyik legszebb nyaralóhelyén, Durresben lesz, közel a tengerparthoz (júniusi és augusztusi csoportjaink szálláshelye Shengjin tengerparti üdülőhelyen lesz).

3. nap: Pihenés a homokos tengerparton
Egész nap kedvére pihenhet a homokos tengerparton, kipihenve az utazás fáradalmait.

4. nap: Pihenés a tengerparton vagy Tirana és Elbasan (270 km)
Egész nap pihenhet az albániai tengerparton vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: reggelit követően útnak indulunk Tiranába, Albánia fővárosába érkezünk. Autóbuszos és gyalogos városnézés: Szkander bég tér, Kultúrpalota, Enver Hodzsa volt mauzóleuma és villája, az albán „Hundertvasser ház”. Láthatjuk a XVIII.sz-i Ethem bej mecsetet, az iszlám díszítőművészetben egyedülálló ábrázolásokkal, valamint a teljes Korán mikroszkopikus betűkkel 1 lapra megírt páratlan példányával. Tiranából Elbasanba, a törökök legjelentősebb erődvárosába utazunk. A városban szembeötlő az új és a régi épületek kontrasztja. A városnak a XVI.sz-ban 46 mecsete volt, melyek közül láthatjuk a XV.sz-i faoszlopos Király mecsetet, melyet nemrég újonnan restauráltak valamint látogatást teszünk a Szűz Mária ortodox templomában. Visszatérünk Durresba, ahol ismerkedünk a római birodalom egyik jelentős városával. Durres ma Albánia legnagyobb kikötője és legkedveltebb fürdőhelye. Meglátogatjuk a térség legnagyobb amfiteátrumát és a ritka mozaikokkal díszített keresztény kápolnáját. Megnézzük a volt római piacot, a partizánemlékművét és az egykori hatalmas városfal maradványait.

5. napok: Pihenés a homokos tengerparton
Egész nap kedvére pihenhet a homokos tengerparton.

6. nap: Pihenés a tengerparton vagy Berat, Apollonia ókori városa és az Ardenica kolostor (250 km)
Egész nap pihenhet az albániai tengerparton vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Albánia legszebb múzeum városába, Beratba. Lebilincselő látvány az „1000 ablakos város”, a meredek hegyoldalban egymás fölé épült házak panorámája. Városnézésünk során sétálunk a fellegvárban, (egykor 14 keresztény templom), láthatjuk a Mária elszenderülése templomot (a bizánci művészet egyik legszebb ikonosztázával és a legjelentősebb albán művész, a XVI.sz-i Onufri műveit is tartalmazó felbecsülhetetlen értékű ikongyűjteményével). Alsó város, muzulmán negyed, a vallási iskolával egybeépült királyi mecset, a misztikus Khalwati dervisrend imaháza és zarándokszállás (kívülről). Utunkat folytatva a tengerpart felé, az egyik legősibb ókori településre Apolloniába érkezünk. Görögök alapították és a rómaiak idején is fontos szerepet töltött be a kereskedelme révén. Leghíresebb látnivalója a Buleterion, mely már messziről magára hívja a figyelmet. A felirat szerint gladiátorok küzdöttek itt. Mellette áll a Prytaneion – tanácsház – maradványai. A volt könyvtár, diadalív, és üzletsorok romjai is fellelhetők. Az Odeon egy római színház volt, 600 főt tudott befogadni. Innen lehet feljutni az Agórára. Apollón tiszteletére egy obeliszket is állítottak. Az ókori romváros mellett található a Szűz Mária-monostor. Ez az egyik legszebb ortodox építmény Albániában. Érdekessége, hogy hozzáépítették a városfalhoz. Durres felé folytatva utunkat az Ardenicai kolostornál pihenünk meg. Az egykoron Szűz Mária születése-templomnak keresztelt templom egykoron szebb időket élt meg. Estére szálláshelyünkön fogyasztjuk el vacsoránkat.

7. nap: Pihenés a tengerparton vagy Preza vára és Kruja vára és az „öreg bazár”
Egész nap kedvére pihenhet a homokos tengerparton, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Kruja felé indulunk, útközben Preza váránál teszünk kitérőt. A viszonylagos épségben megmaradt négy saroktornyos vár történelmével ismerkedünk. Megtekintjük a mecsetet és óratornyát. A várból letekintve élvezzük a panorámát a tengerig húzódó hullámzó dombvidékre és a környező szaggatott gerincű hegyekre. Krujába, a XV. sz-i hős, Szkander bég (Kasztrióta György) szülőhelyére és egykori hadiszállására érkezünk, mely hosszú időn át ellenállt az oszmán hódításnak. Meglátogatjuk a nemzeti hős, Szkander bég életének szentelt múzeumot (a citadella felújítását Enver hodzsa leánya tervezte) és a világörökség részét képező XV. századi sikátoros „krujai öreg bazárt”, ahol a macskaköves bazársoron kézműves termékek között válogatunk kedvünkre, az árusoknak nagy örömöt okozva ha meghallják, magyarok vagyunk!

8. nap: Montenegró fővárosa: Podgorica - Uzice (400 km)
Búcsút intünk az albán tengerpartnak, hazafelé indulunk. A Ribnica- és Moraca-folyók összefolyásánál épült Montenegro fővárosába, Podgoricába utazunk. A város jelképeként szolgáló impozáns látványt nyújtó Millenium hídon át érkezünk a Krisztus Feltámadás katedrálishoz, mely a világ harmadik legnagyobb ortodox temploma. Sétálunk a mediterrán hangulatú belvárosában, rövid szabadidő és folytatjuk utunkat. Szálláshelyünkre vacsoraidőre érkezünk.

9. nap: Uzice-Belgrád-Szeged–Budapest (500km)
Reggelit követően utunkat hazafelé folytatjuk. Szerbia fővárosában, Belgrádban rövid séta keretében ismerkedünk a várossal: Koronázó-templom a fejedelmek és az utolsó Nemanja király síremlékeivel, a várnegyed, a nándorfehérvári csata színtere ahol felelevenítjük az 1456-os ütközet eseményeit. Röszke határátkelőn át érkezünk Magyarországra, majd továbbutazunk Szegedre és Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Fakultatív programok

Fakultatív programok (15 főtől) 
Kirándulás Berat- Apollonia-Ardenica kolostor 6.500 Ft 
Kirándulás Tirana és Elbasan 6.500 Ft 
Kruja és Preza vára 5.500 Ft

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást autóbusszal, szállást, ellátást megadottak szerint, idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Fakultatív programokat, Utasbiztosítást, Belépőket, Egyéb személyes kiadásokat, Repülőtéri illetéket (Csak repülős utak esetében!)

Kötelező költségek: 

Belépési illeték Albániába.
Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! 
 

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 70 Euro
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 12 Euro

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indlás esetén a teljes részvételi díj fizetenő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás: autóbusszal

Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:

- automata klímaberendezés
- kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
- az ülések felett pakolási lehetőség
- Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
- CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollegáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

Csatlakozási lehetőség: Budapest-Kecskemét-Szeged útvonalon.

Fontos! Az konkrét felszállóhellyel kapcsolatban még a foglalás megkezdése előtt egyeztessen kollégáinkkal

Transzfercsatlakozási lehetőségek:

Program indulásához számított 10 napon belüli megrendelés esetén az INGYENES TRANSZFER megrendelése minimum (egyeztetés alapján) 10.000 Ft/fő (retur) felár ellenében lehetséges (ezen ár egységesen vonatkozik minden lista szerint felkínált csatlakozási lehetőségre).

1. Gyula-Békéscsaba-Orosháza-Hódmezővásárhely-Szeged útvonalon

2. Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszaújváros-Eger-Mezőkövesd-Füzesabony-Gyöngyös-Hatvan-Gödöllő útvonalon

3. Pécs-Szekszárd-Paks-Dunaföldvár-Dunaújváros útvonalon

4. Veszprém-Várpalota-Székesfehérvár-Budaörs útvonalon

5. Győr-Tata-Tatabánya útvonalon

Füzesabony, Hatvan, Paks, Dunaföldvár és Dunaújváros tekintetében létszám függvényében tudunk a belvárosban fel- és leszállítani (kis létszám esetén a gyűjtő transzfer a város mellett elhaladó autópálya közeli helyszínen (benzinkút, parkoló) veszi fel és rakja le utasainkat.)

Az egyes vidéki városokban történő csatlakozás - oda és visszaúton egyaránt - városonként csak egy az irodánk által előre meghatározott helyszínen történik.

Az egyes városokból az INGYENES TRANSZFER-t a budapesti fel- és leszállási hely viszonylaton vállaljuk, azonban előfordulhat egyéni esetekben más autóbusz csatlakozási helyszínekre vagy helyszínekről történő szállítás is.

Az INGYENES TRANSZFER-ek indulás napján történő indulási időpontjai a kora reggeli (hajnali) órákban, míg az esti hazaérkezések időpontjai a késő esti/éjszakai órákban történnek. Az INGYENES TRANSZFER igénybe vétele esetén kérjük kedves utasainkat, vegyék figyelembe, hogy a PROGRAMOK budapesti indulási időpontja a reggeli órákban általában 7 órakor történik (egyes programoknál 5-6 órakor), mely időpont előtt szükséges utasaink szállítása az indulási helyszínre a távolság függvényében. A PROGRAMOK hazaérkezése általában este 20-23 óra között történik programtól és a közlekedési viszonyoktól függően Budapestre. E tekintetben várakozás maximális időtartama 3 óra lehetséges. (Amennyiben Ön nem szeret várakozni, ajánljuk figyelmébe a szintén ingyenes budapesti zárt és őrzött parkolási lehetőségünket! Részletek honlapunkon: ingyenes parkolási lehetőség Budapesten menüpont alatt)

Az autóbuszos PROGRAMOK esetén az indulás napja szerinti odautazás útvonala egyes programoknál eltér a hazautazás / utolsó nap magyarországi útvonalától

Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:
– 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 13.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 8.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

Szállás: 

8 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!