Albánia raftingozással egybekötve

4 napos utazás

Az Experience Balkan együttműködésével létrejött utazásunk alatt a cél egyszerű: közös élményeken, örömökön, gasztro-programokon keresztül közelebb kerülni a térség lakóihoz, népeihez, megismerni világörökségi kincseit, természeti látnivalóit, kulturális sokszínűségét, történelmét és természetesen egy nagyszerű csapatban jól érezni magunkat. Újabb élményekkel gazdagodva kalandos rafting túrákon vehetünk részt Albánia meseszépen kanyargó folyóin, mély völgyekben, hegyek ölelésében és zubogó vízesések között fedezhetjük fel a természet változatos tájait.

A programban feltüntetett árak 1 euró = 330 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár tartalmazza

Transzferek, minibuszok a körutazás során
Elhelyezés 3*-os szállodákban reggelivel
Belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
Magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegy Wizzair kb. 28.000 Ft (egyénileg is megvásárolható!)
Csomagjegy 7.500 Ft/út
Storno + Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást (BBP)
Egyéni kiadások, borravaló.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 12 fő

Szállás

Permet: Hotel Alvero ***

Berat: Hotel Mangalemi ***

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Program: 

1.nap Budapest > Tirana > Lushnja > Gjirokastra > Permet
A hajnali órákban a Wizzair menetrend szerinti járatával Tiranába utazunk, majd a repülőtérről a napsütötte dél felé vesszük az irányt. Első megállónk a mezőgazdaságáról és biotermékeiről híres Lushnja kisvárosban lesz, ahol megkóstoljuk Albánia legfinomabb burekjeit. Következő megállónk a gyönyörű és mindenkit magával ragadó a “kő városának” is nevezett Gjirokastra.  Az “ezüst város” szűk, kanyargós, macskaköves utcákkal átszőtt óvárosa 2005 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján, mint „a szépen megőrzött oszmán kori városok egy ritka példája”. Felfedezzük a pazar belvárost, majd megtekintjük a városka fölé magasodó híres fellegvárat, amelyben található egy fegyvermúzeum, de itt állították ki például az Albán Néphadsereg dicső hadizsákmányát, az albán légtérbe tévedt, 1957-ben lelőtt amerikai Lockhead T–33-as vadászrepülőt is.

Utunkat a Vjosa-folyó ámulatba ejtő völgyében, óriási hegyek lábánál fekvő Permet városáig folytatjuk. Autentikus vacsoránk után, esti korzónk alatt felfedezzük a belvárosi 30 méteres óriás sziklájáról, valamint a finom borairól és rakijáról is híres városkát.

Szállás: Permet (1 éj)

2.nap Permet > Vjosa-folyó > Benja > Berat
Március 15-én, vasárnap reggel fakultatív, finom albán ebéddel egybekötött rafting programunk lesz a szépséges és gyönyörűen kanyargó Vjosa folyón. A Vjosa folyó egyike Európa utolsó szabályozatlan folyóinak, melynek hossza kb. 270 km. A felejthetetlen élményt nyújtó kaland során profi vízitúra vezetővel, raftingos csapattal vágunk neki a kezdőknek is biztonsággal ajánlott vízi kalandnak. Sziklafalak között húzódó mély völgyekben, hegyek ölelésében és zubogó vízesések között fedezhetjük fel a természet változatos tájait. Evezés helyett programként a Vjasa-parti kisváros megtekintését ajánljuk résztvevőinknek. Az oszmán építészet jegyeit magán hordozó hangulatos kisváros olyan egyháztörténeti és történelmi kincsekkel büszkélkedik, mint az fedett, tornácos Szent-Miklós templom, amelynek ikonosztáza állami védelmet élvez, a Szent Paraszkevi templom, nem utolsó sorban a középkori vár romjai.

Utazásunk folytatásaként kora délután egy gyönyörű természeti környezetben található, szabadtéri termálfürdőbe indulunk és közös wellness programon veszünk részt. A természetes melegvizű fürdő különlegessége, hogy mellette egy kecses török kori, szamárhátíves híd áll.

Vidám fürdőzés után autóbusszal a mindenki által nagyon szeretett, a világörökség részét képező csodálatos városba, Beratba utazunk.

Szállás: Berat (2 éj)

3.nap Berat > Osumi-kanyon
Harmadik napunk reggelén – a festői hegyeiről, folklórjáról, pálinkájáról, lélegzetelállító természeti képződményeiről híres Skrapar megyébe – különleges rafting programra indulunk. Az elbűvölő vízeséseiről, rendkívüli és érintetlen természeti szépségeiről, lélegzetelállító kanyonjairól világhírű  Osum-folyó völgyében evezünk és kalandozunk, majd a vidám és különleges vizitúránk után egy finom autentikus albán ebéden veszünk részt.

A szárazföldi programot előnyben részesítőknek a meseszép történelmi város Berat, rengeteg különleges és érdekes látnivalóval szolgál. Felfedezésre javasoljuk a Várnegyed vallási szentélyeit, az Onufri híres ikonmúzeumát, a Szűz Mária-, és Szent-Miklós templomot, vagy az ateizmus időszakában étteremmé átalakított Szent György-templomot is. A Mangelem oszmánkori városrészben kellemes sétát tehetünk, és mindenképpen megtekintésre javasoljuk az Agglegények mecsetét, a gyönyörű, festett Király-mecsetet, és egy Helveti-tekkét (imaházat) is.

Az ordotox Gorica negyedben pedig a Szent Szpiridon-székesegyház és a Néprajzi Múzeum megtekintése, valamint a Osum-parti séta lesz emlékezetes.

Szállás: Berat

4.nap Berat > Durres > Tirana > Budapest
Reggeli után idegenvezetőnkkel különleges történetekkel fűszerezett közös városnézésre indulunk. Felmegyünk a Várnegyedbe, ahol egészen a folyó feletti kilátóig sétálunk, majd végezetül a belváros két fontos történelmi negyedét fedezzük fel.

Délelőtt útnak indulunk Albánia egyik legrégebbi városába, a “tengerparti fővárosba”, Durresbe, ahol rövid belvárosi sétát teszünk, valamint a tengerparton kávézunk, pihenünk. Érdekességképpen megmutatjuk, hogy hol volt Albánia egyetlen királynéjának, a magyar Geraldinenak nyári villája. Kora délután a Teréz Anya nemzetközi repülőtérre érkezünk, majd hazautazunk Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Principia 2012 - EvoBike, 2020. augusztus. 03
» Mit tegyünk, ha fázunk?- a kihűlés veszélyei - Kovács Attila, 2020. augusztus. 02
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt, 2020. július. 31
» Kajakkal az Ohridi-tavon - Kovács Attila, 2020. július. 30
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2020. július. 28
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2020. július. 25
» Szörfözés az árvízben - Kovács Attila, 2020. július. 23

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

 

 

Fakultatív programok

Vjosa-folyó rafting  fakultatív 50 euró/fő
Osumi-kanyon rafting fakultatív  60 euró/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Transzferek, minibuszok a körutazás során
Elhelyezés 3*-os szállodákban reggelivel
Belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
Magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegy Wizzair kb. 28.000 Ft (egyénileg is megvásárolható!)
Csomagjegy 7.500 Ft/út
Storno + Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást (BBP)
Egyéni kiadások, borravaló.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy Wizzair kb. 28.000 Ft, mely egyénileg is megvásárolható.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő nemzetközi repülőjárattal.

Szállás: 

Permet: Hotel Alvero ***

Berat: Hotel Mangalemi ***

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Az Albán Köztársaság vagy Albánia Délkelet-Európában, a Balkán-félszigeten fekvő független állam. Északon Montenegró (172 km), északkeleten Koszovó (112 km), keleten Macedónia (151 km), délkeleten és délen Görögország (282 km), délnyugaton a Jón-tenger, nyugaton pedig az Adriai-tenger határolja. Partvonalának teljes hossza 362 km.
Időjárás: 
Albánia éghajlata a tengerparti síkságokon mediterrán jellegű. A nyár forró, száraz és a tél enyhe, csapadékos. Májustól gyakori a forróság és a tenger egészen októberig alkalmas a fürdőzésre. Nyáron 2-3 hónapig is előfordulhat, hogy egyetlen csepp eső sem esik. A hegyekben – a tengerpart menti területeket is beleértbe – az éghajlat kontinentális. A nyári nappalok melegek, az éjszakák viszont hűvösek, kb. 10 C. Csapadékra egész évben számítani lehet a hegyvidéki területeken.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz.
Országos Epidemiológiai Központ
Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont

1097 Budapest, Gyáli út 3/a
Tel.: +36 1 476-1364
Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra
(13.30-ig lehet sorszámot húzni!)

Nemzetközi Oltóközpont
1134 Budapest, Váci út 70.
Tel: +36 1 78-78-770, +36 20-208-7878
Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00
Szombat: 10:00 – 16:00

Nagykövetség, konzulátus

Cím: Tirana, Rruga Skenderbej 16.
Telefon: + 335 4 22 32 238 vagy + 335 4 22 34 903
Ügyelet:+ 335 4 22 32 238
Fax: + 335 4 22 33 211 vagy + 335 22 25 411

Pénznem

Hivatalos pénznem: 1 lek = 100 qintar ( 1 ALL ̴  2,18 HUF)

Albániában a banki szolgáltatások megfelelő színvonalúak. Tiranában és a nagyobb városokban több helyen van pénzfelvevő automata, és számos üzletben lehet már bankkártyával is fizetni. Az albán valuta 5, 10, 20, 50 és 100 lekes fémpénzekben, 200, 500, 1000, 2000 és 5000 lekes papírpénzben van forgalomban. Pénzváltás számtalan helyen, minden korlátozás nélkül megoldható.

Nyelv

albán, görög 

Vallások

Iszlám hívő / szunnita kb. 65 %; keresztény ortodox kb. 20 %; római katolikus kb. 13 %; egyéb kb. 2 %      

Időzóna

GMT + 1óra

Elektromos hálózat

220 – 230 V /50 Hz, európai szabvány

Egészségügy

A két ország között nincs egészségügyi (szociális biztonsági) egyezmény, ezért ajánlatos egészségügyi biztosítást kötni. Albániában az egészségügyi ellátás a magyarországi színvonalnál általában rosszabb minőségű. Az egészségügyi és higiéniás feltételek nem mindig felelnek meg az európai normáknak. Magas színvonalú ellátásra leginkább csak a magánklinikákon és rendelőkben számíthatunk, melyek azonban csak a fővárosban és néhány nagyobb városban érhetők el. A legtöbb, hazánkban is használt gyógyszer a helyi gyógyszertárakban beszerezhető, azonban célszerű figyelni arra, hogy ne a távol-keleti, olcsóbb változatokat vásároljuk meg, hanem megbízható gyógyszergyárak termékeit.

Nagykövetségek által ajánlott orvosok, klinikák:

“Nene Tereza” Központi Egyetemi Kórház
Tirana, Rruga Dibres
Tel: + 355 4 2363 001, +355 4 2362 630

Ortodox Klinika
Tirana, Rruga Dibres 159.
Tel: + 355 4 2360 925, +355 4 2374 804

Kérjük, hogy tájékozódjon a térségben előforduló megbetegedésekről az alábbi oltóközpontoknál.

Országos Epidemiológiai Központ
Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont

1097 Budapest, Gyáli út 3/a

Tel.: (06-1) 476-1364

Rendelés: Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra

Nemzetközi Oltóközpont

1134 Budapest, Váci út 70.

Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878

Rendelés: Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 
Szombat: 10:00 – 16:00

Éghajlat

Albánia éghajlata a tengerparti síkságokon mediterrán jellegű. A nyár forró, száraz és a tél enyhe, csapadékos. Májustól gyakori a forróság és a tenger egészen októberig alkalmas a fürdőzésre. Nyáron 2-3 hónapig is előfordulhat, hogy egyetlen csepp eső sem esik. A hegyekben – a tengerpart menti területeket is beleértbe – az éghajlat kontinentális. A nyári nappalok melegek, az éjszakák viszont hűvösek, kb. 10 C. Csapadékra egész évben számítani lehet a hegyvidéki területeken.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!