Albánia Nagykörút

11 napos körutazás

Meglátogatjuk a Bunkart, amely múzeumként működik. A 4 emeletes anti-nukleáris bunkert, annak idején egy esetleges bombázás esetére építették a kormány védelmére. Ezt követően visszautazunk Tiranába, ahonnan felvonóval utazunk a Dajti-hegy tetejére, ahonnan a főváros és környéke nyújtotta panorámában gyönyörködhetünk. Ezután utazás Albánia egyik legrégebbi városába, Durresbe, az Adriai-tenger partjához. A görög és római szerzők "csodálatra méltó város"-ként emlegették templomai, szobrai és emlékművei miatt. Megtekintjük az Amfiteátrumot és az Archeológiai Múzeumot.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

Fontos! Az útlevélnek vagy plasztik személyi igazolványnak a beutazástól számított 3 hónapig még érvényesnek kell lennie.

Az utazás egyes látnivalói érinthetnek olyan területeket, melyek megtalálhatóak a Külgazdasági- és Külügyminisztérium I-es, illetve II-es besorolású listáján.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 380 HUF árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Részvételi díj tartalmazza

repülőjegy illetékkel
BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 8.140 Ft)
 közlekedés külön busszal
elhelyezés helyi középkategóriájú (kb. 4*-os, néhol 3*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Részvételi díj nem tartalmazza

helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
útlemondási biztosítás
fakultatív programok ára
borravalók
egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 22 fő
Fakultatív program: minimum 15 főtől

Hossz: 
11 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 22 fő

Szállás

Középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel.

Várható szállodák (vagy hasonlók):

Tirana: Hotel Doro
Durres: Hotel Nais Beach
Vlora: Hotel Palace
Saranda: Hotel Nertili
Gjirokastra: Hotel Cajupi
Pogradec: Hotel Millenium

Program: 

1. nap, 2023. október 07. (szombat): Budapest – Tirana
Elrepülés Budapestről menetrendszerinti Wizzair járattal Tiranába, Albánia fővárosába. Az ország gazdasági, kulturális és politikai központja, egyetemi város. Érkezést követően autóbuszos városnézés, mely során megtekintjük az Et’hem Bey mecsetet, Óratornyot, Scanderbeg teret, valamint a Nemzeti Történeti Múzeumot. Vacsora. Szállás Tiranában.

2. nap, 2023. október 08. (vasárnap): Tirana – Elbasan – Sveti Naum (Macedónia) – Pogradec
Reggeli, majd utazás az Elbasan-i várhoz. Tovább utazás Sveti Naumba, Albánia és Macedónia határán fekvő városba, mely a zarándokok egyik legnépszerűbb célpontja az országban. A Fekete-Drin itt folyik bele az Ohridi-tóba. A tó partján egy gyönyörű park található. Látogatásunkat vásárlási lehetőséggel zárjuk a bazárban, ahol Ohridi gyöngyöt, a macedón tenger gyöngyét is megszerezhetjük. Tovább utazás Pogradec felé. Vacsora. Szállás Pogradecben.

3.nap, 2023. október 09. (hétfő): Pogradec – Korça – Gjirokastra
Reggeli, majd utazás Korça felé. Közben a Drilon Park és a Villa Art meglátogatása. Érkezés, majd Korça felfedezése. Érkezést követően Korça nevezetességeit keressük fel: a Középkori Művészetek Múzeumát, majd Albánia egyik legrégibb mecsetét, a Mirahorit. Rövid sétát teszünk a régi bazárnál. Tovább indulás Gjirokastra felé, a gyönyörű Kelcyra-torkolaton a Vjosa folyó völgyén és a Leskovik meseszép erdején keresztül. Vacsora. Szállás Gjirokastrában.

4.nap, 2023. október 10. (kedd): Gjirokastra
Reggelit követően gyalogosan meglátogatjuk Gjirokastra erődjét, a város fellegvárát, az ott található Fegyver, valamint a Néprajzi Múzeumot. Ezt követően pedig elmerülünk a török középkori bazár forgatagában, ahol még Enver Hoxa mellszobrot is beszerezhetünk. Vacsora. Szállás Gjirokastrában.

5.nap, 2023. október 11. (szerda): Gjirokastra – Saranda
Reggeli után indulás majd meglátogatjuk a Kék-szem forrást, mely a formájáról és mélykék színéről kapta a nevét. Útközben megállunk meglátogatni a Mesopotam templomot megcsodálva falait a mitológiai állatok faragványaival. Ezután meglátogatjuk a Kék-szem forrást, mely a formájáról és mélykék színéről kapta a nevét. Tovább indulás Saranda városa felé. Vacsora. Szállás Sarandában.

6.nap, 2023. október 12. (csütörtök): Saranda – Butrint – Vlora
Reggeli, majd indulás Butrint városa felé. Rövid pihenőt teszünk Ali Pasha erődjénél, mely annak idején a tengeri kereskedelmet volt hivatott ellenőrizni. Ezután megtekintjük Butrint városát, mely az UNESCO Világörökségek részét képezi és az ország legfontosabb régészeti felfedezése. A városhoz trójai telepesek legendája kötődik, akik kimenekültek Trójából Aeneas vezetése alatt. A városban elsőként görög telepesek éltek. Különböző népek lakták a városkát egymást követően évszázadokon át, így a változó civilizációk különböző emlékeket hagytak hátra. Tovább utazás Vlora felé. Vacsora. Szállás Vlorában.

7.nap, 2023. október 13. (péntek): Vlora – Apollonia – Ardenica – Berat
Reggeli, majd Vlora városának felfedezése, ahol kinyilvánították Albánia függetlenségét. Meglátogatjuk a legnagyobb klasszikus albán piacot, az Elnök házát és az alapítók szoborcsoportot. Folytatjuk utunkat az ókori Apollonia városába, mely a híres Via Egnatia-n helyezkedik el. Jelentőségét mutatja az is, hogy Caesar unokaöccse, Agustus Octavian itt tanulta a szónoklást. Tovább utazás Berat városa felé. Útközben megtekintjük Ardenica monostorát. Érkezés Berat városába. Vacsora. Szállás Beratban.

8.nap, 2023. október 14. (szombat): Berat – Durres
Reggeli, majd Berat felfedezése, Albánia leglátogatottabb városába, mely az UNESCO Világörökség részét képezi különleges építészeti stílusa miatt. A Vár és az Onufri Múzeum kerül itt megtekintésre. A berati várat különlegessé teszik a ma is falai között, hagyományos házakban élő helyi emberek. A várnak valaha 40 temploma is volt. Onufri egy híres festő mester volt a XVI. században, aki több ortodox templomban is festett Albániában és Görögországban egyaránt, speciális vörös festéket használva. Tovább indulás Durres felé. Vacsora. Szállás Durresben.

9.nap, 2023. október 15. (vasárnap): Durres – Kruja – Shkodra – Durres
Reggelit követően először Albánia egyik legrégebbi városát Durrest tekintjük meg.  A görög és római szerzők „csodálatra méltó város”-ként emlegették templomai, szobrai és emlékművei miatt. Meglátogatjuk a Szkander bég Múzeumot, az emlékekben gazdag Néprajzi Múzeumot és a régi bazárt, ahol a legszebb kézműves szuvenírekre tehetünk szert. Napunk következő állomása Kruja, mely az ország központja volt a törökökkel szembeni ellenállás idején. A nemzet hőse, Szkander bég itt tartotta őket vissza hosszú évekig Nyugat-Európába való betörésük előtt. Tovább indulás északra, a montenegrói határ közelébe, Shkodrába. Rozafa várából csodás kilátás tárul elénk (a várat csak gyalogosan lehet megközelíteni). Séta a felújított sétálóutcán olasz és osztrák kézműves üzletek között, mely bemutatja Albánia történelmi kapcsolatát mindkét országgal. Visszautazás Durres városába. Vacsora. Szállás Durresben.

10.nap, 2023. október 16. (hétfő): Durres – Dajti-hegy – Tirana
Reggeli, majd megtekintjük az Amfiteátrumot és az Archeológiai Múzeumot. Ezt követően felvonóval utazunk a Dajti-hegy tetejére, ahonnan a főváros és környéke nyújtotta panorámában gyönyörködhetünk. Tovább utazás, majd a Bunkart, amely múzeumként működik. A anti-nukleáris bunkert, annak idején egy esetleges bombázás esetére építették a kormány védelmére. Tovább utazás Tirana felé. Vacsora. Szállás Tiranában.

11. nap, 2023. október 17. (kedd): Tirana – Budapest
Reggelit követően Tiranában szabadidő, majd fájó szívvel hagyjuk el ezt a meseszép országot. Kora délután transzfer a repülőtérre és elrepülés Budapestre  menetrendszerinti járattal.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Berat városa, építészeti örökségei
- Butrint romváros
- Gjirokastra városa

A változtatás jogát fenntartjuk!

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

A 3. napi fakultatív program: Shkodra, Kruja, Ár: 12.800 Ft

Fakultatív programok minimum 15 főtől indulnak.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

repülőjegy illetékkel
BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 8.140 Ft)
 közlekedés külön busszal
elhelyezés helyi középkategóriájú (kb. 4*-os, néhol 3*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Részvételi díj nem tartalmazza: 

helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
útlemondási biztosítás
fakultatív programok ára
borravalók
egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 22 fő
Fakultatív program: minimum 15 főtől

Kötelező költségek: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 155 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 155 EUR/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indlás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!