Albánia körutazás – A felfedezetlen Balkán

7 napos körutazás Albániában

A legenda szerint, amikor Isten teremtette a világot, körbeküldte az egyik arkangyalát, hogy egy teli zsákból szórjon szét szépségeket a jövendő világ minden zegzugában. Arkangyalunk zsákja azonban fennakadt egy hegycsúcson, és tartalma egy apró kis területre – 29 ezer négyzetkilométerre – hullott. Ez ma Albánia, a szkipetárok, Világörökségek és lélegzetelállító hegyi utak földje, amelyet a világgal szakító albán vezér, Enver Hodzsa mintegy 800 ezer tengerparti bunkere sem tudott tönkretenni.

Alapár tartalmazza

A transzfereket, mikrobuszt a körutazás során, elhelyezést 3* hotelekben, belépőket a programban meghirdetett látnivalókhoz, valamint a magyar nyelvű idegenvezetőt. 

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, storno biztosítást, a repülőjegyet és illetékeket kb.: 75.000 Ft/fő, félpanziót 26.000 Ft/fő, Kruja-fakultatív programot: 33 €, Butrint-fakultatív programot: 33 €

*A fakultatív programok min. 10 fő esetén érvényesek, és a helyszínen fizetendők!

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 12 fő
Program: 

1.nap Budapest > Tirana

Indulás Budapestről, bécsi átszállás után érkezés Tiranába a déli órákban. Transzfer a szállodába, majd félnapos városnézés Tiranában. A főváros központja a Szkander bég-tér, ahol megtalálható a Et’hem Bey-mecset, a hozzá tartozó óratorony, Szkander bég lovas szobra, valamint a kormányzati épületek, a Történeti Múzeum és a Nemzeti Könyvtár.

Szállás: Tirana (2 éj)

2.nap Tirana > Kruja > Shkodra

Szabadprogram, vagy egész napos fakultatív kirándulás a festői Kruja városkába. A városka történeti emlékei a szinte teljes hosszában bejárható középkori várfalmaradványok, felújított citadella, valamint a 19. századi, szűk sikátoros bazár. Kruja vára az albán nép egyik nemzeti szimbóluma: Szkander bég szülőhelye és hadiszállása, amely közel harminc éven keresztül verte vissza az oszmán sereg támadásait. A program után folytatjuk utunkat Shkodrába, mely az albán katolikusok legfontosabb városa. A város legfőbb nevezetessége az illír időkre datálható, de mai alakjában középkori Rozafa vára, a várhegy aljában elterülő 18. századi bazár és az Ólom-mecset

Szállás: Tirana

3.nap Durrës > Berat

Reggeli után indulunk Albánia egyik legősibb városába, Durrësbe. Ahogy az ország más részein, itt is számtalan betonbunkerral találkozhatunk. A város több kilométeren át húzódó fövenyes tengerparti strandja évente több ezer látogatót vonz ide, a tiranaiak egyik kiemelt üdülőhelye mindössze 30 percnyi autózással elérhető a fővárostól. Durrës legnagyobb látványossága az i. sz. 2. századra datálható római kori amfiteátrum, amelyet a 20. században fedeztek fel teljesen véletlenül kútásás közben. Az amfiteátrumot részben, a nézőtér alatti, díszes mozaikos kápolnát teljes egészében feltárták. Következő állomásunk Albánia legősibb városa, Berat, melyet az „1000 ablak városának” is neveznek, és a Világörökség része. Berat az élő tanúja a különböző vallások és kultúrák évszázados együttélésének. Bejárjuk a város történelmi negyedeit, majd a várat és az Onufri Múzeumot, ahol 16.századi ikonokat is láthatunk.

Szállás: Berat (1 éj)

4.nap Apollonia > Vlora

Reggeli után utazás Apolloniába, mely az ókori Illyria jelentős városa volt, az Adriai-tengerbe torkolló Aóosz jobb partján. A görög telepesek alapította várost kereskedelme tette naggyá, a római időkben Apollón isten egyik kultuszhelye, kulturális központ volt. Fénykorának egy földrengés vetett véget, s az ókor végére csaknem teljesen elnéptelenedett. Ma romváros Közép-Albániában, ahol megnézzük az amfiteátrumot, és egy XIV. századi bizánci kolostort. Városnézésünk után folytatjuk utunkat a független Albánia első fővárosába, Vlorába, amely az ország egyik legnagyobb kikötője, és ahol megtekintjük a Függetlenség Múzeumot.

Szállás: Vlora (1 éj)

5.nap Saranda > Butrint

Reggel utazás a fantasztikusan szép tengerparti úton az albán Riviéra kedvelt üdülőhelyére, Sarandára. A szállásunk elfoglalása után pihenés a Jón-tenger partján, vagy fakultatív kirándulás a Világörökség részét képező Butrint romvárosba, melynek épületei az elmúlt kétezer év történetének valamennyi korszakát megidézik. Megnézzük a Kr. e. 4. századi Aszklépiosz-szentélyt, a széles promenádot az Oroszlán- és a Szkaiai-kapuval, valamint a színházat. A római uralom korából fennmaradt egy mozaikpadlós fürdő, az ókeresztény kor tanúi a pedig egy bazilika és egy mozaikpadlós keresztelőkápolna.

Szállás: Saranda (1 éj)

6.nap Syr i Kalter > Gjirokastra

Mai programunk első megállója a Syri i Kalter, azaz a „Kék szem” vízesés, majd továbbutazunk Gjirokastrába, mely a Drino-folyó völgyében fekszik. Szűk, kanyargós, macskaköves utcákkal átszőtt óvárosa 2005 óta szerepel a UNESCO világörökségi listáján, mint „a szépen megőrzött oszmán kori városok egy ritka példája”. Megtekintjük a városka fölé magasodó 18. századi fellegvárat, amelyben található egy fegyvermúzeum, de itt állították ki például az Albán Néphadsereg dicső hadizsákmányát, az albán légtérbe tévedt, 1957-ben lelőtt amerikai Lockhead T–33-as vadászrepülőt is. Délután visszatérünk Tiranába.

Szállás: Tirana (1 éj)

7.nap Tirana > Budapest

Délelőtt elhagyjuk a szállodánkat, majd irány a repülőtér. Érkezés Budapestre a délutáni órákban

Kapcsolódó cikkek

» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2016. október. 22
» Mit tegyünk, ha fázunk?- a kihűlés veszélyei - Kovács Attila, 2016. október. 20
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2016. október. 19
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2016. október. 17
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2016. október. 16
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut - Kovács Attila, 2016. október. 15
» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2016. október. 14
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

 

 

Fakultatív programok

Kruja-fakultatív program: 33 Euro/fő
Butrint-fakultatív program: 33 Euro/fő
A fakultatív programok min.10 fő esetén érvényesek, és a helyszínen fizetendők!

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A transzfereket, mikrobuszt a körutazás során, elhelyezést 3* hotelekben, belépőket a programban meghirdetett látnivalókhoz, valamint a magyar nyelvű idegenvezetőt. 

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, storno biztosítást, a repülőjegyet és illetékeket kb.: 75.000 Ft/fő, félpanziót 26.000 Ft/fő, Kruja-fakultatív programot: 33 €, Butrint-fakultatív programot: 33 €

*A fakultatív programok min. 10 fő esetén érvényesek, és a helyszínen fizetendők!

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és illetékek kb.: 75.000 Ft/fő.
Storno biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Fakultatív programok Kruja-fakultatív program: 33 €, Butrint-fakultatív program: 33 €, borravalók, további étkezések, személyes kiadások.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
66 EURO
Várható költőpénz szükséglet: 
Igények szerint változó
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő nemzetközi repülőjárattal.

Szállás: 

6 éjszaka 3-4*csil­la­gos szál­lo­dák­ban, 2 ágyas, fürdő­szo­bás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Tirana: Hotel Vila Alba****

Vlora: Hotel Paveresia***

Saranda: Hotel Brilant****

Berat: Hotel Mangalemi***

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
A területről: 
Az Albán Köztársaság vagy Albánia Délkelet-Európában, a Balkán-félszigeten fekvő független állam. Északon Montenegró (172 km), északkeleten Koszovó (112 km), keleten Macedónia (151 km), délkeleten és délen Görögország (282 km), délnyugaton a Jón-tenger, nyugaton pedig az Adriai-tenger határolja. Partvonalának teljes hossza 362 km.
Időjárás: 
Albánia éghajlata a tengerparti síkságokon mediterrán jellegű. A nyár forró, száraz és a tél enyhe, csapadékos. Májustól gyakori a forróság és a tenger egészen októberig alkalmas a fürdőzésre. Nyáron 2-3 hónapig is előfordulhat, hogy egyetlen csepp eső sem esik. A hegyekben – a tengerpart menti területeket is beleértbe – az éghajlat kontinentális. A nyári nappalok melegek, az éjszakák viszont hűvösek, kb. 10 C. Csapadékra egész évben számítani lehet a hegyvidéki területeken.
Vízum: 
A magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak be Albániába, és egyszeri belépéssel 180 naponként 90 napig tartózkodhatnak az országban. Az útlevélnek a beutazás napjától számítva legalább három hónapig kell érvényesnek lennie. A beutazás érvényes kártya típusú személyazonosító igazolvánnyal is lehetséges.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: +36 1 476-1364 Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Tel: +36 1 78-78-770, +36 20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!