Albánia csodái

8 napos körutazás Albániában

Albánia évekkel ezelőtt még Európa legelzártabb, legszegényebb országa volt. Azután jött a rendszerváltás és mára Albánia lett az egyik leggyorsabban és leglátványosabban fejlődő európai ország. Modern autópályák, üzletközpontok épültek és persze vele együtt az infrastruktúra. Ugyanakkor az ország megőrizte a múlt emlékeit. Maga a főváros Tirana, Kruja, Berat, Saranda, Gijokastra, Vlora, Durrës vagy éppen Skhodra történelmi és kulturális örökségei, vagy a természeti látnivalók mindenkit ámulatba ejtenek.

Alapár tartalmazza

Utazást odaúton autóbusszal, visszafelé repülővel autóbusszal
Szállást, félpanziós ellátással
Idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

Kötelező útlemondási biztosítást
Feladott poggyászt
Elsőbbségi beszállást
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
Belépőjegyeket
Idegenforgalmi adót

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3*-os hotelek 2 ágyas szobáiban.

Program: 

1.nap
Elutazás Budapestről Pristinába, Koszovő fővárosába. Érkezés után autóbuszra szállunk és folytatjuk utunkat Albániába. Az első hosszabb megállónk Kruja történelmi városa lesz, mely az albán nemzettudat jelképe. Szkanderbég, Albánia nemzeti török verő hősének “sasfészke” volt a 15. században a város. (Meglátogatjuk a krujai várban található múzeumot, illetve egy igazán autentikus, albán bazár forgatagában fogunk picit elveszni.) Innen tovább utazunk a fővárosba, Tiranába és elfoglaljuk szállásunkat. Szállás, vacsora Tiranában.

2.nap
Reggeli után Tirana lüktető, pezsgő városával ismerkedünk, ahol egyben látjuk a múltat, a jelent és a jövőt. Első állomásunk a kommunista idők jelképe lesz, mely egy 3000 nm-es atombunker. Ezt követően libegővel “felszállunk” a Dajti hegy egyik magaslatára, ahonnan csodás kilátásunk nyílik a fővárosra és jó idő esetén a montenegrói hegyeket is láthatjuk. A kilátóról utunk a Szkanderbég térre vezet ahol megnézzük a város legfőbb látványosságait: a Szkanderbég lovas szobrot, az Et’ Hem bey mecsetet, illetve a hozzá tartozó óra tornyot,; illetve lesz időnk sétálni Tirana centrumában. Szállás, vacsora Tiranában.

3.nap
Reggeli után autóbuszra szállunk és elindulunk  Sarandébea városába. Útközben megtekintjük Tepelene városát. Következő megállónk Gjiokastra, melynek óvárosa az ottomán időket idézi és az UNESCO Világörökség részét képezi. Utunk folytatásaként megállunk Albánia legjobban kedvelt természeti látványosságánál, a „Kék szem forrásnál”, melyet a Sárkány szemének is hívnak. A forrást a hegyekből lezúduló vizek táplálják, gyönyörű kék és zöld színekben pompázik. Szállás, vacsora Sarandéban.

4.nap
Ezen a napon Sarandéval ismerkedünk, ahol megtekintjük a bizánci korban épített zsinagóga romjait is. Ezt követően ellátogatunk egy kolostorba, mely emléket állít annak a „Szent Negyvennek”, akik vérüket áldozták a római korban. Innen utunk az ország legnagyobb régészeti ásatásához, Butrintiba vezet.  (Körülbelül két órás sétánk lesz az ásatáson és ezalatt látni fogunk görög időkből származó színházat, római korból fennmaradt fürdő romokat, török és velencei erődítményeket). Szállás, vacsora Sarandéban.

5.nap
Reggeli után elindulunk  Durres városába. Utunkat az „Albán Riviérán” tesszük meg, mely során gyönyörű kilátásunk nyílik a Jón tengerre. Egy kellemes frissítőre megállunk Borschban egy kávézónál. (Ez arról híres, hogy a felette lévő hegyi patak a kávézó terasza alatt és asztalai közt folyik el.) Következő megállónk az Albán Nemzet Függetlenségének városában lesz, Vloreban, ahol 1912-ben kikiáltották Albánia Függetlenségét. Innen utunkat Apollónia, az elveszett romváros felé vesszük. (A görög telepesek alapította várost kereskedelme tette naggyá.) Késő délután érkezés Durresbe. Szállás, vacsora Durresben.

6.nap
Reggeli után Berattal, az “Ezer ablak városával” ismerkedünk, mely az UNESCO világörökség része. Sétálunk a Mangalem és Gorica városnegyedben, a gyönyörű Osum folyó partján. Ezt követően a várnegyedben megnézzük a híres ikonfestő, Onufri Kiállítását, illetve megismerjük a várhegyen megmaradt keresztény templomokat. Ezután visszautazunk Durresbe, ahol megtekintjük a római időkben épült Anfiteátrumot.
Ezt követően a Szkander bég Konyakgyárat látogatjuk meg, ahol megtekintjük a pincészetet és a gyár igazi ínyencségeiből kóstolunk. Szállás, vacsora Durresben.

7.nap
Reggeli után Shkoder városába indulunk. Első megállónk a Rozafa vára lesz, megismerkedünk szomorú történetével, körbejárjuk a várat és gyönyörű kilátásunk fog nyílni a Shkoderi tóra és az Ólom mecsetre. A vár látogatása után utunk Mesi, más néven szamárhátú hídhoz vezet, melyet még a törökök építettek, meglehetősen különleges formát követve. Ezután megtekintjük Shkoder városát, gyönyörű sétáló utcáját és az ott lévő vallási emlékeket, majd lemegyünk a Shkoderi tóhoz is. A várostól elköszönve utunkat Koszovó felé vesszük, szállásunk, vacsoránk Pristinában lesz.

8.nap
Reggelinket követően elindulunk Koszovón keresztül Magyarországra. Várható érkezés az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2019. szeptember. 17
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt, 2019. szeptember. 17
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2019. szeptember. 16
» Egyszerű csónaktúrának indult... De amit utána láttak, soha sem felejtik el... - Kovács Attila, 2019. szeptember. 15
» Mobilgát akcióban - Kovács Attila, 2019. szeptember. 14
» Dublin képekben - Kovács Attila, 2019. szeptember. 13
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2019. szeptember. 12

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást odaúton autóbusszal, visszafelé repülővel autóbusszal
Szállást, félpanziós ellátással
Idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

Kötelező útlemondási biztosítást
Feladott poggyászt
Elsőbbségi beszállást
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
Belépőjegyeket
Idegenforgalmi adót

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Sztornóbiztosítás
Idegenforgalmi adó
Belépők

Helyszíni költségek leírása: 

A belépők költsége (95 €)
Idegenforgalmi adók (15 €)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
110 €
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kiutazás repülővel, hazaúton autóbusszal.

Szállás: 

3*-os hotelek 2 ágyas szobáiban.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást foglal magába.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!