Albánia, a Balkán gyöngyszeme

7 napos buszos körutazás Albániába, tengerparti pihenéssel

Albánia mindig egy különleges területe volt Európának, kultúrtörténeti és történelmi szempontból egyaránt. Már hódító Nagy Sándor idején megjelent az ókori hellén kultúra, majd ezt a római császárkor hagyatéka színesítette. A kereszténységet több évszázados török hódoltság követte, ez ellen harcolt Kasztrióta György, azaz Szkander bég. A kommunizmus újabb évtizedekre zárta el Albániát a nagyvilágtól. Ki tudja, nem éppen ez az elzártság és elmaradottság járult-e hozzá Albánia rendkívül gazdag kulturális és történelmi emlékeinek a fennmaradásához.

Alapár tartalmazza

- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 6 éj szállás 3* szállodában
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA

Alapár nem tartalmazza

- félpanzió (6 reggeli + 6 vacsora)
- belépők és járulékos költségek ára
- BBP biztosítás (Irodánkban is köthető)
- útlemondási biztosítás
- idegenforgalmi adó
- egyéb személyes kiadások

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
30 fő

Szállás

6 éj szállás 3* szállodában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében.

Program: 

1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Budapest – Röszke – Belgrád – Čačak (Szerbia)
Elutazás Nyíregyházáról majd Debrecenből a kora hajnali órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szerbia fővárosáig. Kellemes városnéző séta vár minket, melynek kiindulópontja a Trg Republike: Nemzeti Múzeum, Nemzeti Színház, Mihály herceg szobra. Innen a helyiek kedvenc, elegáns sétálóutcájára kanyarodunk és bepillantást nyerünk a helyi kávézók mindennapjaiba. Megnézzük a koronázó templomot és néhány lépés múlva az erőd, a Kalemagdán, a nándorfehérvári diadal helyszíne a következő állomásunk. Itt a várárokban már nem a vívó tudományukat pallérozó katonák várnak minket, hanem különlegesnél különlegesebb meglepetések. Ivan Mestrović szoboralkotása mellett elhaladva a Stambul kapu következik, majd az Óratorony, Damad Ali pasa türbéje és a Győztes szobra. A fényes győzelem emlékét őrző kőnél idézzük fel a csata történetét, miközben a Száva túlpartján Zimonyt és a Gárdos-tornyot is szemügyre vesszük madártávlatból. Rövid szabadidőt követően továbbutazunk Čačakkörnyékére, szállás elfoglalása, vacsora (1éj).

2. nap: Morača (Montenegró) – Durrës (Albánia)
Reggeli után Szerbia délnyugati részén haladunk, ahol bár kulturális örökség viszonylag kevés van, de rengeteg természeti szépséggel találkozhatunk. Zlatibor után meg sem állunk a határig, ahonnan már közel van a Morača Monostor. Itt megtekintjük a Nagyboldogasszony templomot, annak 13. századi freskóival és megnézzük, hogyan élnek és dolgoznak mind a mai napig a szerzetesek. Gyönyörű kanyonokon keresztül vezet az utunk Podgoricáig, ahonnan már csak néhány kilométer az albán határ. Skodra érintésével érkezünk Durrësbe. Szállás elfoglalása, vacsora (3 éj).

3. nap: Durrës: Konyakgyár – Amfiteátrum – Sétálóutca (Albánia)
Reggeli után egész napos pihenés, szabadidő a tengerparton jő idő esetén.
Fakultatív programlehetőség: Lehetőség van ismerkedni Albánia második legnagyobb városával és legfontosabb kikötőjével: Mártírok Múzeuma, Bizánci Fórum, Amfiteátrum, Nagy Mecset, Városháza, Velencei torony, Régészeti Múzeum, I. Zogu király villája. Városnéző sétánk után a híres konyakgyárral is ismerkedhetünk, ahol a Szkander Bég konyakot is palackozzák. Este szállás, vacsora.
Fakultatív program ára: 25 euró/fő + belépők

4. nap: Berat – Fier: Apollonia (Albánia)
Reggeli után egész napos pihenés, szabadidő a tengerparton jó idő esetén.
Fakultatív programlehetőség: Berat, az ezer ablak városa. Megtekintjük az UNESCO Világörökség részét képező, a Kr. e. 4. században alapított Berat óvárosát, Albánia legnagyobb és leghíresebb ikonmúzeumát, az Onufri Múzeumot. Szabadprogram. Beratot követően a Fier melletti Apollonia ókori város feltárt romjait látogatjuk meg. Este szállás, vacsora.
Fakultatív program ára: 30 euró/fő + belépők

5. nap: Kruja – Tirana – Pogradec (Albánia)
Reggeli után továbbutazunk Krujába, Szkander bég szülővárosába. Itt található az ország legszebb bazári sétánya, de megtekintünk egy bektasi mecsetet is és betekintést nyerünk Kasztrióta György és Hunyadi János barátságának történetébe is. Innen Albánia fővárosába,Tiranába látogatunk. Megkeressük a Hunyadi emlékművet, szétnézünk a város főterén, ahol Szkander bég előtt is tiszteleghetünk, de ott találjuk a Nemzeti Múzeumot, az Operát és az Ethen bég mecsetet is. Lesétálunk a Szépművészeti Múzeum elé, ahonnan a Lana-folyót keresztezve jutunk majd el a „piramishoz". Megnézzük Enver Hoxha villáját, de természetesen Albániában nem hagyhatjuk ki egy utcai bunker és a Bunk’Art 2 Múzeum meglátogatását sem. Este már az Ohridi-tó partján hajtjuk álomra fejünket Pogradecben,vacsora. (1 éj).

6. nap: Ohrid – Szkopje (Észak-Macedónia)
Reggeli után továbbutazunk Észa-Macedóniába ésOhridba látogatunk, amit szoktak a Balkán Jeruzsálemének is nevezni, hiszen a városnak egykor több mint 365 temploma volt. Sétálunk a bazárban, csónakázunk a tavon, megnézzük a Szt. János kápolnát és a Szent Szófia templomot, ismerkedünk Szt. Klement legendájával, de bepillanthatunk az ohridi gyöngy készítésének kulisszatitkaiba is. Délután már Észak-Macedónia fővárosával, Szkopjéval barátkozunk. A várost a különböző korok egészen napjainkig fura módon alakították. Megnézzük a város fölé magasodó erődöt, Musztafa Pasa dzsámiját, a bazárt, Daut Pasa fürdőjét, a Kőhidat, II. Fülöp és a Hódító szobrát, Teréz anya szülőházát, de a városi pályaudvart is, ami mementóként megmaradt a pusztító erejű 1963-as földrengés után. Szállás és vacsora észak-macedón szálláshelyünkön Szkopjéban, vacsora. (1 éj).

7. nap: Szkopje – Újvidék – Budapest – Debrecen - Nyíregyháza
Folyamatos utazás a Szkopje-Nis-Belgrád útvonalon, majd rövid városnézés Újvidéken: Nemzeti Színház, Városháza, Szűz Mária templom, Püspöki Palota, Duna Park, Vajdasági Múzeum. Innen Szabadka után már átlépjük a határt. Hazaérkezés Budapestre az esti,Nyíregyházára és Debrecenbe a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek

» Montenegro csodálatos tájain - Kovács Attila, 2020. augusztus. 02
» Budva, Montenegro - Ürögi Beáta, 2014. augusztus. 23
» Durmitor, Montenegro - Ürögi Beáta, 2014. augusztus. 23
» A vidéki Montenegró képekben - Kovács Attila, 2014. augusztus. 23
» Montenegro városkái: Kotor és Budva - Kovács Attila, 2014. augusztus. 23
» Perast, Montenegro - Kovács Attila, 2014. augusztus. 23
» Kotor, Montenegro - Kovács Attila, 2014. augusztus. 23
» Rijeka Crnojevica - folyókanyarulat Montenegroban - Kovács Attila, 2014. augusztus. 23

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Európa:

A hivatalos beutazási szabályokat könnyen ellenőrizheti itt: https://konzuliszolgalat.kormany.hu
Utazásainkhoz önrészmentes útlemondási- és utasbiztosítást kínálunk!
Honlapunkon számos ajánlat közül válogathat, de ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy akár kész útitervét segítsünk megvalósítani, írjon nekünk itt!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Durrës: Konyakgyár – Amfiteátrum – Sétálóutca
Lehetőség van ismerkedni Albánia második legnagyobb városával és legfontosabb kikötőjével: Mártírok Múzeuma, Bizánci Fórum, Amfiteátrum, Nagy Mecset, Városháza, Velencei torony, Régészeti Múzeum, I. Zogu király villája. Városnéző sétánk után a híres konyakgyárral is ismerkedhetünk, ahol a Szkander Bég konyakot is palackozzák. Este szállás, vacsora.
Fakultatív program ára: 25 euró/fő + belépők

Berat – Fier: Apollonia
Megtekintjük az UNESCO Világörökség részét képező, a Kr. e. 4. században alapított Berat óvárosát, Albánia legnagyobb és leghíresebb ikonmúzeumát, az Onufri Múzeumot. Szabadprogram. Beratot követően a Fier melletti Apollonia ókori város feltárt romjait látogatjuk meg. Este szállás, vacsora.
Fakultatív program ára: 30 euró/fő + belépők

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 6 éj szállás 3* szállodában
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA

Alapár nem tartalmazza: 

- félpanzió (6 reggeli + 6 vacsora)
- belépők és járulékos költségek ára
- BBP biztosítás (Irodánkban is köthető)
- útlemondási biztosítás
- idegenforgalmi adó
- egyéb személyes kiadások

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára kb. 80 €/fő 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal.

Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői, Budapest, M5  autópálya pihenői

Szállás: 

6 éj szállás 3* szállodában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!