Albánia

11 napos körutazás

Buszos utunk az Ohridi-tó partján vezet végig. Útközben a Drilon Park és a Villa Art meglátogatása. A Fekete Drin itt folyik bele az Ohridi-tóba. A tó partján egy gyönyörű park található.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Fontos! Az útlevélnek vagy plasztik személyi igazolványnak a visszaérkezésig érvényesnek kell lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft és 1 EUR= 355 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Részvételi díj tartalmazza

Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás (BBP) (EUB Air & Cruise TOP)
Közlekedés külön komfortos autóbusszal
Elhelyezés középkategóriájú (4*-os) szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel
Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Részvételi díj nem tartalmazza

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok ára
Borravalók

Hossz: 
11 nap
Létszám: 
Min: 21 fő, max: 35 fő

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú (4*-os) szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Program: 

1. nap: Budapest – Szkopje (Észak-Macedónia) 
Indulás autóbusszal kb. 7.00-kor Budapestről. Röszkénél határátlépés Szerbiába, kisebb technikai megállókkal. Érkezés Szkopjéba az esti órákban. Vacsora. Szállás Szkopjéban.

2. nap: Szkopje – Sveti Naum – Korça (Albánia)

Reggeli, majd indulás Sveti Naum felé. Albánia és Macedónia határán fekvő városba, mely a zarándokok egyik legnépszerűbb célpontja az országban. Buszos utunk az Ohridi-tó partján vezet végig. Útközben a Drilon Park és a Villa Art meglátogatása. A Fekete Drin itt folyik bele az Ohridi-tóba. A tó partján egy gyönyörű park található. Látogatásunkat vásárlási lehetőséggel zárjuk a bazárban, ahol Ohridi gyöngyöt, a macedón tenger gyöngyét is megvásárolhatjuk. Ezt követően tovább utazás Albániába, Korça városába. Vacsora. Szállás Korçában. Várható szálloda: British Hotel.

 

3. nap: Korça – Gjirokastra

Reggeli, majd felfedezzük Korça nevezetességeit: a Középkori Művészetek Múzeumát, majd Albánia egyik legrégibb mecsetét, a Mirahorit. Rövid sétát teszünk a régi bazárnál és megkezdjük utunkat a gyönyörű Kelcyra-torkolaton a Vjosa folyó völgyén és a Leskovik meseszép erdején keresztül Gjirokastrába, amely az UNESCO Világörökségek részét képezi. Számos helyen lehetőségünk nyílik fotókat készíteni a látványos természeti szépségekről. Utunkat megszakítjuk egy rövid látogatásra Elbasan városában. Itt igazán érezhető a muszlim hit és vallás. Érkezést követően meglátogatjuk Gjirokastrában a város fellegvárát, az ott lévő Fegyver, valamint Néprajzi Múzeumot. Elfoglaljuk szálláshelyünket, ezt követően pedig elmerülünk a török középkori bazár forgatagában, ahol még Enver Hoxa mellszobrot is beszerezhetünk. Vacsora. Szállás Gjirokastrában. Várható szálloda: Hotel Cajupi.

 

4. nap: Gjirokastra – Saranda – Butrint -Gjirokastra

Reggelinket követően kényelmesen elindulunk Saranda városába, mely a Jón tenger legnagyobb és legkedveltebb albán városa.  Útközben meglátogatjuk a Kék-szem forrást, mely a formájáról és mélykék színéről kapta a nevét. Ezután megnézzük a Mesopotam templomot, megcsodálva falait a mitológiai állatok faragványaival. Elérjük Sarandát, de nem állunk meg, hanem tovább utazunk a görög-albán határ mellé, hogy megnézzük Albánia leghíresebb régészeti feltárását, mely az UNESCO Világörökségek részét képezi, Butrintot. A városhoz trójai telepesek legendája kötődik, akik kimenekültek Trójából Aeneas vezetése alatt. A városban elsőként görög telepesek éltek. Különböző népek lakták a városkát egymást követően évszázadokon át, így a változó civilizációk különböző emlékeket hagytak hátra. Látogatásunk befejeztével visszatérünk Gjirokastrába. Vacsora. Szállás Gjirokastrában. Várható szálloda: Hotel Cajupi.

 

5. nap: Gjirokastra – Vlora – Apollonia – Berat

Reggeli után elindulunk északra a meseszép Albán Riviérán. Utunk során szinte végig a Jón-tenger partján haladunk. Megnézzük Albánia rejtélyes tengeralattjáró kikötőjét és megállunk Borsch városának egyik kávézójában, ahol az asztalok közt patakok, kisebb vízesések csörgedeznek. Eljutunk Albánia egyik legfontosabb parkjába, a Logarai Nemzeti Parkba, melyen átkelve eljutunk Vlorába, az albán függetlenség szimbólumának városába. Vlora után folytatjuk utunkat északra. Következő megállónk Apollónia, az elveszett város lesz, melyet folyamatosan tárnak fel a régészek. Ezt követően indulunk szálláshelyünkre, Beratba. Vacsora. Szállás Beratban. Várható szálloda: Grand White City.

 

6. nap: Berat – Golem (Durresi tengerpart)

Reggeli után megkezdjük Berat felfedezését, mely Albánia leglátogatottabb városa, mely az UNESCO Világörökségek részét képezi különleges építészeti stílusa miatt. A Vár és az Onufri Múzeum kerül itt megtekintésre. A berati várat különlegessé teszik a ma is falai között, hagyományos házakban élő helyi emberek. A várnak valaha 40 temploma is volt. Onufri egy híres festő mester volt a XVI. században, aki több ortodox templomban is festett Albániában és Görögországban egyaránt, speciális vörös festéket használva. Beratot elhagyva, indulunk Golembe. Itt érkezést követően elfoglaljuk szálláshelyünket. Délután, fürdés, pihenés a tengerparton. Vacsora, szállás Golemben. Várható szálloda:Klajdi Resort.

 

7. nap: Durres – Tirana – Kruja – Golem

Reggeli, majd utazás Albánia egyik legrégebbi városába, Durresbe, az Adriai-tenger partjához. A görög és római szerzők „csodálatra méltó város”-ként emlegették templomai, szobrai és emlékművei miatt. Megtekintjük az Amfiteátrumot és az Archeológiai Múzeumot. Tovább utazás Albánia fővárosába, Tiranába. Az ország gazdasági, kulturális és politikai központja, egyetemi város. Érkezést követően autóbuszos városnézés, mely során megtekintjük az Et’hem Bey mecsetet, az Óratornyot, a Scanderbeg teret, valamint a Nemzeti Történeti Múzeumot. Ezt követően tovább utazás Kruja felé, mely az ország központja volt a törökökkel szembeni ellenállás idején. A nemzet hőse, Szkander bég itt tartotta őket vissza hosszú évekig Nyugat-Európába való betörésük előtt. Meglátogatjuk a Szkander bég Múzeumot, az emlékekben gazdag Néprajzi Múzeumot és a régi bazárt, ahol a legszebb kézműves szuvenírekre tehetünk szert. Visszautazás Golembe. Vacsora. Szállás Golemben. Várható szálloda: Klajdi Resort.

 

8. nap: Golem – Shkodra – Golem

Reggeli, majd szabad program, fürdés, pihenés vagy fakultatív programlehetőség: indulás északra, a montenegrói határ közelébe, Shkodrába. Rozafa várából csodás kilátás tárul elénk a Balkán legnagyobb tavára, a Shkodrai-tóra (a várat csak gyalogosan lehet megközelíteni). Ezt követően elmegyünk a város központjába, ahol sétálunk a felújított sétálóutcán olasz és osztrák kézműves üzletek között, mely bemutatja Albánia történelmi kapcsolatát mindkét országgal. A program végeztével elmegyünk a Mesi hídhoz, a híres albán „Szamár hátú hídhoz”, melyet a törökök építettek a virágzó kereskedelem miatt. Visszautazás Golembe (A program ára: 9.800 Ft). Vacsora. Szállás Golemben. Várható szálloda: Klajdi Resort.

 

9. nap: Golem

Reggeli, majd egész nap szabad program, fürdés, pihenés a homokos Adriai tengerparton. Fakultatív lehetőség: Szkander bég Konyakgyár meglátogatása. Vacsora. Szállás Golemben. Várható szálloda: Klajdi Resort.

 

10. nap: Golem – Prozren (Koszovó) – Nis (Szerbia)

Reggeli, majd a délelőtt folyamán indulás Koszovó legszebb városába, Prizren török-albán városba. Felmenetel a várhoz. A várban négy és fél évszázadon át, 1455-től 1912-ig török katonaság táborozott. Innen fantasztikus panorámaképeket készíthetünk a távoli hegyekről. Ezt követően indulunk körutunk utolsó szálláshelyére Nisbe. Vacsora, szállás Nisben. Várható szálloda: Hotel Ambasador.

 

11. nap: Nis – Belgrád – Budapest
Reggeli, majd indulás Belgrádba. Érkezést követően megtekintjük a Szent Száva-templomot. Az épület egy ortodox építmény Belgrád központjában, mely a világ legnagyobb ortodox temploma. A létesítmény névadója Szent Száva a középkori Szerbia és a szerb ortodox egyház jelentős alakja. A templom belső tere, illetve annak dekorációja mind a mai napig befejezetlen maradt. Méreteit tekintve 91 méter hosszú és 81 méter széles, 70 méter magas, a kupolán található aranyozott kereszt pedig 12 méter. Ezt követőn utazás (Szeged mellett) Budapestre kisebb technikai megállókkal. Érkezés Budapestre várhatóan az esti órákban.
 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- Berat városa, építészeti örökségei
- Butrint romváros
- Gjirokastra városa

A változtatás jogát fenntartjuk!

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Javasoljuk, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos utazási tanácsait ide kattintva tekintheti meg. >>>

Kapcsolódó cikkek

» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» A Zuhatag, avagy a Duna-áttörés - Hudanik Zsolt, 2012. május. 11

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

A 8. napi fakultatív program: 9.800 Ft (Shkodra)
Fakultatív program: 23 főtől

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás (BBP) (EUB Air & Cruise TOP)
Közlekedés külön komfortos autóbusszal
Elhelyezés középkategóriájú (4*-os) szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel
Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok ára
Borravalók

Kötelező költségek: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Borravalók

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 190 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 190 EUR/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indlás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Komfortos autóbusszal.

Étkezés: 

Reggelis ellátás.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!