Kalandok Alaszkában (északról délre) - Hajóút

11 napos hajóút a káprázatos Alaszka partvidékén

A hét éjszakás alaszkai úton végighajózunk a fjordokkal szabdalt partvidéken, felfedezhetjük az egykori aranyásók nyomait, miközben az érintetlen természet feltöltődést és rengeteg fotólehetőséget ígér.

Alapár tartalmazza

Repülőjegy Budapest-Anchorage, illetve Vancouver-Budapest útvonalon, átszállással, 1 éjszaka szállás Anchorage-ben, középkategóriás szállodában, 1 éjszaka Vancouverben, középkategóriás szállodában, 7 éjszaka a hajón a választott kabinkategóriában, teljes ellátás a fedélzeten, korlátozott italfogyasztás (a büféétterem nyitvatartási idejében: kávé, tea, víz, jeges tea, limonádé; vacsoránál víz, kávé, tea), a fedélzeti sportlétesítmények használata (fitness terem, medencék, sportpályák), a fedélzeti szórakoztató és ismeretterjesztő programokon való részvétel

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, tanszfereket Anchorage-ben a repülőtér és a szálloda között, valamint Vancouverben, személyes kiadások (egyéb italok, wellness, telefon, stb.), kötelező borravaló (kb. 12 USD/fő/éj), helyszínen fizetendő, repülőtéri illeték (kb. 119 000 Ft/fő), kikötői illeték (kb. 79 000 Ft/fő)

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

Első nap
Elutazás Budapestről Anchorage-be két átszállással, érkezés menetrend függvényében. Egy éjszaka szállás Anchorage-ben, középkategóriás szállodában.

Második nap
Délelőtt szabadidő, délután buszos transzfer Anchorage belvárosából Whittier-be, felszállás a hajóra (Diamond Princess vagy Sapphire Princess, indulási dátumtól függően). Kihajózás 20.30-kor.

Harmadik nap
Hajózás a Hubbard-gleccsernél. A közel tíz kilométer széles gleccser Alaszka leghosszabb jégfelülete, amely méretéhez képest gyorsan mozog az Alaszkai-öböl felé. Minden érzékünket megmozgatja ez a hely: már színével is meglepést okoz, mert a képzelettel ellentétben nem fehér, hanem hihetetlenül kék! Megdöbbentő az a hanghatás is, amit a tíz emelt magasságú jégtömbök leválása és vízbe zuhanása kelt.

Negyedik nap
Hajózás a Glacier Bay Nemzeti Parkban. A világörökség részét képező területre csak külön engedéllyel juthatnak be hajók. A nemzeti park őrei is felszállnak a hajóra, így mi is pontos ismeretekkel gazdagodhatunk. Gleccserek mentén hajózva gyönyörű látványt nyújtó, tengerbe hulló jégfalak kísérnek bennünket, megfigyelhetünk púpos hátú bálnákat, fókákat, fekete medvéket, sasokat és nagy kolóniákat képező tengeri madarakat.

Ötödik nap
Érkezés Skagwaybe (Alaszka, USA) 7.00 órakor, továbbhajózás 20.30-kor. Az ódivatú söntések és a pazar természeti szépségek között sétálva szinte visszarepülünk 120 évet az időben. Mindent megtudhatunk a klondike-i aranymezők 1896-os felfedezéséről és az azt követő híres aranylázról, amely akkoriban szerencsevadászokat, kincskeresőket és kalandorokat vonzott a vidékre.

Hatodik nap
Érkezés Juneau-ba (Alaszka, USA) 6.30-kor, továbbhajózás 16.00 órakor. A várost északról a Juneau-jégmezőkhöz tartozó Mendenhall-gleccser, egy 2,5 km széles és majd 10 km hosszú jégfolyam öleli körbe. Az 1880-as nagy aranyláz virágzó bányászvárossá tette Juneau-t, 1900-ra már Alaszka székhelye lett. Ha betérünk a Red Dog bárba, hamisítatlan pionírszellemmel találkozhatunk, a pult mögött pedig Wyatt Earp egyik eredeti fegyverével nézhetünk farkasszemet.

Hetedik nap
Érkezés Ketchikanba (Alaszka, USA) 10.00 órakor, továbbhajózás 18.00 órakor. Ketchikan a világ legnagyobb totemoszlop gyűjteményét kifaragó tligit törzs ősi központja A település neve is a régi indián nyelvből származik, amely annyit jelent: a mennydörgő sas kiterjesztette szárnyait. A név egyértelműen a szomszédos hegyek erdeiben fészkelő sasok százaira utal, illetve hasonló nevet visel az egyik közeli vízesés is.

Nyolcadik nap
Tengeren, hajózás a Belső átjárón. Ezen a napon a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük. Vegyünk részt egy színvonalas programon, pihenjünk egy jó könyvvel a medencék partján, merüljünk el a wellness központ szolgáltatásaiban vagy a hajó üzleteinek széles választékában!

Kilencedik nap
Érkezés Vancouverbe (Kanada) 7.30-kor. Kiszállás a hajóból, egyéni transzfer a szállodába. Egy éjszaka szállás Vancouverben, középkategóriás szállodában. Napközben felfedezhetjük Vancouvert, Kanada nyugati partjának legnagyobb városát. Fontosabb látnivalók: MacMillan Planetárium, Kínai negyed, Granville-sziget, Stanley Park.

Tizedik nap
Egyéni transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre átszállással.

Tizenegyedik nap
Érkezés Budapestre menetrend függvényében.

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Téli kempingezés a kanadai vadonban - Kovács Attila, 2014. május. 29
» Irány Észak! Bringatúra keresztül a Amerikán - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Naplemente a Grand Canyon felett... - Kovács Attila, 2018. április. 29
» A Joshua Tree nemzeti park - Kovács Attila, 2018. március. 10
» A Perseidak meteorraj - Kovács Attila, 2018. március. 05
» Észak-Amerika csodálatos tájain - Kovács Attila, 2018. március. 02
» San Francisco utcáin - Kovács Attila, 2018. február. 19
» Az USA legszebb tájain - Kovács Attila, 2018. február. 13
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy Budapest-Anchorage, illetve Vancouver-Budapest útvonalon, átszállással, 1 éjszaka szállás Anchorage-ben, középkategóriás szállodában, 1 éjszaka Vancouverben, középkategóriás szállodában, 7 éjszaka a hajón a választott kabinkategóriában, teljes ellátás a fedélzeten, korlátozott italfogyasztás (a büféétterem nyitvatartási idejében: kávé, tea, víz, jeges tea, limonádé; vacsoránál víz, kávé, tea), a fedélzeti sportlétesítmények használata (fitness terem, medencék, sportpályák), a fedélzeti szórakoztató és ismeretterjesztő programokon való részvétel

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítás, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, tanszfereket Anchorage-ben a repülőtér és a szálloda között, valamint Vancouverben, személyes kiadások (egyéb italok, wellness, telefon, stb.), kötelező borravaló (kb. 12 USD/fő/éj), helyszínen fizetendő, repülőtéri illeték (kb. 119 000 Ft/fő), kikötői illeték (kb. 79 000 Ft/fő)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

Szélsőséges időjárás, 5 -25C fok között. Réteges öltözködés, kapucnis dzseki, kényelmes edzőcipő javasolt.
Magas fokú higiénia, kultúrált tiszta környezet, jó közbiztonság. Árszínvonal Alaszkában magas, máshol európai.
Feszültség 110V, USA szabvány lapdugó.  

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest-Vancouver, illetve Anchorage-Budapest útvonalon, átszállással

Szállás: 

1 éjszaka szállás Anchorage-ben, középkategóriás szállodában
1 éjszaka Vancouverben, középkategóriás szállodában
7 éjszaka a hajón a választott kabinkategóriában

Étkezés: 
A szállodában reggelis ellátás, teljes ellátás a fedélzeten, korlátozott italfogyasztás (a büféétterem nyitvatartási idejében: kávé, tea, víz, jeges tea, limonádé; vacsoránál víz, kávé, tea)
A területről: 
Alaszka az Amerikai Egyesült Államok 49. tagállama. Fővárosa Juneau, területe 1 477 300 km2, így az USA legnagyobb állama. Lakosainak száma alapján azonban a harmadik legkisebb, az ott élők száma 627 000 fő. Népsűrűsége csak 0,42 fő négyzetkilométerenként. Neve az Alyeska ("nagy ország", "nagy föld") aleut szóból származik. Alaszka (Hawaii mellett) az USA egyik olyan állama, amely nem szomszédos az összefüggő egységet alkotó 48 tagállam egyikével sem. Keletről Kanadával (Yukon és Brit Columbia államokkal) határos, északon a Beaufort-tenger, nyugaton a Csukcs-tenger, a Bering-szoros és a Bering-tenger veszi körül, délen pedig a Csendes-óceán. A partvonal - a számtalan szigettel együtt - közel 54 700 km hosszú (apály idején). A délen húzódó szigetlánc a csaknem 200 km hosszú vulkanikus eredetű Aleut-szigetek, ahol több aktív vulkán is található, soruk egészen az Anchorage-tól nyugatra lévő Mount Spurrig húzódik. Az Alaszkai-öblöt az Alaszkai-félsziget és Aleut-szigetek választják el a Bering-tengertől. Alaszkában található Észak-Amerika legmagasabb csúcsa, a Mount McKinley (6194 m). Egyébként a kontinens északi felének 20 legmagasabb hegyéből 17 itt van. Legjelentősebb folyói: Yukon River, Kuskokwim River, Colville River, Copper River. Alaszkában több, mint 3 millió tó található. Ezek közül a jelentősebbek: Iliamna Lake, Aleknagik Lake, Becharof Lake, Clark Lake, Minchumina Lake.
Időjárás: 
Területén szubartikus éghajlat található. Hosszú, hideg tél, és rövid, hűvös nyár jellemző. Nyáron az átlaghőmérséklet jellemzően 13 és 26 Celsius fok között alakul, télen pedig -1 és -15 fok között. Az évi fagymentes időszak átlagosan közel 100 napon át tart. Nyáron (különösen a nyári napforduló környékén) szinte folyamatosan világos van, míg télen mindössze néhány órára kel fel a nap.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel utazhatnak Kanadába. Magyar állampolgárok esetében az útlevélnek legalább a hazaérkezés napjáig kell érvényesnek lennie. Az Egyesült Államokba történő belépés módjai: 1. bordó színű útlevél + elektronikus beutazási engedély (ESTA); 2. kék színű útlevél + érvényes amerikai vízum. ESTA: 2008. november 17-től magyar állampolgárok a Vízummentességi Program keretében üzleti vagy magáncélból 90 napnál nem hosszabb időtartamra vízum nélkül, ESTA engedéllyel utazhatnak az Egyesült Államokba. A beutazási engedélyt interneten keresztül lehet igényelni, a következő honlapon: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ Ennek díja (14 USD) az Amerikai Nagykövetségnek fizetendő, a fizetés bankkártyával az interneten keresztül történik. Az ESTA engedély többszöri beutazásra jogosít.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!