Alaszka szárazföldön és vízen

14 napos körutazás

Városnézés keretében megismerkedünk Alaszka legnagyobb városának érdekességeivel. A Földrengés Parkon keresztül megismerkedünk az 1964-es nagy alaszkai földrengéssel. A világ legforgalmasabb hidroplán repülőtere betekintést ad számunkra a közlekedés eme formájának kiemelkedő szerepéről a térségben. A belvárosban található Delaney Park kezdetben a város első reptere és golfpályája is volt egyben. Megtudjuk miért kapott szobrot Balto, a szánhúzó kutya és mi az Iditarod. És közben azon sem lepődünk meg, ha egy jávorszarvas keresztezi utunkat a városban.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft és 1 EUR= 330 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Alapár tartalmazza

Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás (BBP)
Közlekedés külön busszal
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-nak megfelelő) szállodákban, kétágyas, fürdőszobás/zuhanyzós szobákban
Elhelyezés a hajón kétágyas, tengerre néző, ablakos kabinban (felár ellenében, lekérésre balkonos kabin kérhető)
A körút szárazföldi részén nincs ellátás, a hajón teljes ellátás (reggeli, ebéd, vacsora)
Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegy és reptéri illetékek üzemanyagfelárral
ESTA engedély*
Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok ára
Borravalók
10-14 fő közötti felár

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő; 10-14 fő közötti felár: 145.000 Ft

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-nak megfelelő) szállodákban, kétágyas, fürdőszobás/zuhanyzós szobákban.
Elhelyezés a hajón kétágyas, tengerre néző, ablakos kabinban (felár ellenében, lekérésre balkonos kabin kérhető).

Program: 

1. nap: Budapest - Anchorage
Elrepülés Budapestről átszállásokkal Anchorage-be. Étkezések a gép fedélzetén. Érkezés a délutáni/esti órákban. Szállás Anchorage-ben.

2. nap: Anchorage
Ezen a napon kipihenjük az utazás fáradalmait, egy városnézés keretében pedig megismerkedünk Alaszka legnagyobb városának érdekességeivel. A Földrengés Parkon keresztül megismerkedünk az 1964-es nagy alaszkai földrengéssel. A világ legforgalmasabb hidroplán repülőtere betekintést ad számunkra a közlekedés eme formájának kiemelkedő szerepéről a térségben. A belvárosban található Delaney Park kezdetben a város első reptere és golfpályája is volt egyben. Megtudjuk miért kapott szobrot Balto, a szánhúzó kutya és mi az Iditarod. És közben azon sem lepődünk meg, ha egy jávorszarvas keresztezi utunkat a városban. Délután térképek segítségével átnézzük az előttünk álló utazás részleteit, érdekességeit. Szállás Anchorage-ben.

3. nap: Anchorage - Denali Nemzeti Park
Egész napos utazás a Denali Nemzeti Parkba üvegtetejű vonattal! Nemcsak egy életre szóló élmény, de a legpompásabb módja az alaszkai táj első megtapasztalásának. A Denali Nemzeti Park és Vadrezervátum az Alaszkai-hegység központi részén fekszik. Szállásunk a nemzeti parkban található, ahol érkezés után számos lehetőség van a szabadidő eltöltésére. Szállás a Denali Nemzeti Parkban.

4. nap: Denali Nemzeti Park - Talkeetna
Délelőtt fakultatív program keretében lehetőség van a nemzeti park felfedezésére, mely során láthatunk például rénszarvast, jávorszarvast, farkast és medvéket is. Délután busszal Talkeetnába, egy hangulatos alaszkai kisvárosba utazunk. Bár nem itt forgatták, állítólag erről a városról mintázták a "Miért éppen Alaszka?" nagy sikerű sorozat helyszínét. Tiszta idő esetén az Alaszkai-hegység legmagasabb csúcsa is látszik, a valamivel több, mint 6100m magas Denali csúcs, ami nemcsak Alaszka, hanem az egész észak-amerikai kontinens legmagasabb pontja. Jó idő esetén fakultatív program keretében kisrepülővel megtekinthető ez a csodálatos táj az Alaszkai-hegység számos gleccserével, melynek egyikén akár landolni is lehet néhány percre. Szállás Talkeetna-ban.

5. nap: Talkeetna - Alyeska
Délelőtt elhagyjuk Talkeetna városkáját és dél felé utazunk tovább. Ebédidőben Anchorage városában még megállunk egy kicsit, délután pedig egy csodálatos hegyi resortba érkezünk Alyeskába. A természeti környezet csodálatos, de még csodálatosabb lesz, amikor a szálloda melletti felvonóval felkapaszkodunk a csúcsra és onnan nézünk körül. Egy rövid gleccsermorfológiai előadás segítségével ismerkedünk a tájjal. Szállás Alyeskában.

6. nap: Alyeska - Seward
A mesés természeti környezet végigkíséri utazásunkat Seward kikötő városáig, ahol a kora délutáni órákban hajóra szállunk és elfoglaljuk a kabinjainkat. A késő délutáni kihajózással megkezdődik az alaszkai kaland második része. Szállás a hajó fedélzetén.

7. nap: Hubbard Gleccser
A délelőtt folyamán rengeteg időnk lesz arra, hogy felfedezzük és körbejárjuk a hajót. A szabadidő eltöltésére számos lehetőség van. Ezen a napon a hajó nem köt ki, de ez nem jelenti azt, hogy látványosság nélkül maradnánk. A délutáni órákban a Yakutat öbölbe hajózunk be egészen addig a pontig, ahol a hatalmas, több mint 100km hosszú Hubbard gleccser eléri az óceánt. 2 órán keresztül figyelhetjük a gleccser borjadzását.

8. nap: Juneau
Érdemes korán kelni mert Alaszka fővárosának megközelítése is nagyon látványos a reggeli órákban. Kikötés után bejárjuk az USA legnagyobb kiterjedésű államának fővárosát. Felkeressük az állami törvényhozás épületét a Kapitóliumot, illetve egy orosz ortodox templomot is megnézünk és felgöngyölítjük az orosz idők fontosabb eseményeit, érdekességeit. Ebédre visszatérünk a hajóra. Délutánra a számtalan fakultatív programlehetőség közül az egyik legérdekesebb a bálnales. Este kihajózás.

9. nap: Skagway
Kikötés kora reggel. Ami a Kaliforniai Aranyláz idején San Francisco volt, az Alaszkai Aranyláz idején Skagway. Az aranyásók jelentős része itt szállt partra, hogy aztán komoly megpróbáltatások árán eljussanak a Yukon és a Klondike folyó összefolyásának térségébe, ami innen még több száz kilométerre van a szárazföld belsejében. Az első komoly akadályt a White Pass hágója jelentette, amire mi is fel tudunk kapaszkodni egy helyi vonattal fakultatív program keretében. A táj lenyűgöző, a panoráma csodás. Természetesen ezen a napon beleássuk magunkat az aranylázzal kapcsolatos történésekbe. Este kihajózás.

10. nap: Icy Strait Point
Ezekben a napokban Alaszka serpenyőnyelének (panhandle) nevezett dél-keleti nyúlványán hajózunk, ami egy számtalan szigettel tagolt partszakasza az észak-amerikai kontinensnek. A hajózás nagy része tehát nem a nyílt óceánon történik, hanem ezen szigetek között. Belső átjáróként (inside passage) is nevezik pontosan ezért. Ezen a napon a hajó nem egy településnél köt ki, hanem egy sziget közelében. Reggeli után partra szállunk és sétálunk egyet mi is ezen a szigeten. Este továbbhajózás.

11. nap: Ketchikan
Ketchikan megközelítése is látványos. A város a világ legnagyobb álló totem oszlop gyűjteményével rendelkezik. Kikötés után két helyszínt is felkeresünk ezzel kapcsolatban és közben megismerkedünk a totemoszlopok történetével, jelentőségeivel. Ketchikan izgalmas történelmi központjában is sétálunk egyet a Ketchikan patak mentén, ahol egy nagyon érdekes eseménynek lehetünk szemtanúi: a tengeri lazacok életének utolsó periódusában visszatérnek a folyókba ívni. Állítólag a legtöbb lazac ugyanabba a folyóba tér vissza, ahol született. Alaszka folyói a nyári időszakban tele vannak felfelé úszó lazacokkal.

12. nap: hajózás
Ezen a napon nem kötünk ki. Egész napos hajózás Vancouver irányába.

13. nap: Vancouver ...
Látványos reggeli érkezés Vancouver kikötőjébe. Kikötés után elhagyjuk a hajót és egy rövid városnézés keretében felfedezzük Vancouvert. Stanley Park, Gas Town stb. A program végeztével transzfer a reptérre és hazarepülés átszállással

14. nap: ... Budapest
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

 A változtatás jogát fenntartjuk!

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Kapcsolódó cikkek

» Elképesztő homokkő formák, vad sziklás vidékek... - Kovács Attila, 2019. október. 28
» Nyár a hegyekben - Kovács Attila, 2019. október. 05
» A tavasz Manhattanben - Kovács Attila, 2019. szeptember. 28
» Gyönyörű tájak... - Kovács Attila, 2019. szeptember. 27
» Hihetetlen Oregon... - Kovács Attila, 2019. július. 05
» A világ legnagyobb kötélhintája - Kovács Attila, 2019. június. 04
» Észak Amerika döbbenetes tájain - Kovács Attila, 2019. május. 09
» A Grand Canyon - Kovács Attila, 2018. december. 11

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

A tervezett programban említett fakultatív programlehetőségekről (árak, részletes programleírása) kb. két héttel indulás előtt az utastájékoztató levéllel küldünk bővebb tájékoztatást.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás (BBP)
Közlekedés külön busszal
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-nak megfelelő) szállodákban, kétágyas, fürdőszobás/zuhanyzós szobákban
Elhelyezés a hajón kétágyas, tengerre néző, ablakos kabinban (felár ellenében, lekérésre balkonos kabin kérhető)
A körút szárazföldi részén nincs ellátás, a hajón teljes ellátás (reggeli, ebéd, vacsora)
Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegy és reptéri illetékek üzemanyagfelárral
ESTA engedély*
Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok ára
Borravalók
10-14 fő közötti felár

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és reptéri illetékek üzemanyagfelárral
ESTA engedély*
Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Borravalók

Helyszíni költségek leírása: 

Kötelező borravaló a hajón:   kb. 115 USD (a helyszínen fizetendő)

Borravalók: ajánlott 5 USD/nap/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel.

*A biometrikus (bordó) útlevéllel rendelkezőknek nem kell vízum az USA-ba, csak egy elektronikus utazási engedély (regisztráció), amelyet a https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1 oldalon lehet megkérni. Amennyiben ezt elutasítják, vízumot kell igényelni. A kék útlevéllel rendelkezőknek továbbra is vízum szükséges. A regisztrációt az utas maga végezheti, amennyiben erre irodánkat kéri fel, ennek költsége: 6.500 Ft.

Azoknak, akik 2011 óta Irakban, Iránban, Szudánban,  Szíriában Líbiában, Szomáliában vagy Jemenben jártak. Számukra jelenleg vízum szükséges az USA-ba történő beutazáshoz, melynek költségét és ügyintézését az Utasoknak kell vállalniuk.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-nak megfelelő) szállodákban, kétágyas, fürdőszobás/zuhanyzós szobákban.
Elhelyezés a hajón kétágyas, tengerre néző, ablakos kabinban (felár ellenében, lekérésre balkonos kabin kérhető).

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!