Aktív Szilveszter az Alpokalján

4 napos gyalogtúra és szilveszteri mulatság

Az év utolsó napjait a nyugati határszélen töltjük. Gyalogtúrázunk a közeli Ausztriában, a Soproni- és a Köszegi-hegységben. Megkóstoljuk a soproni borokat, Szilveszter napján túrával és vidám játékokkal múlatjuk az időt. Ismét egy fergeteges Szilveszteri-Újévi mulatság vár rád, ha velünk tartasz!

Alapár tartalmazza

az utazást autóbusszal, a félpanziós ellátást a program szerint, a gyalogtúrák költségét, a borkóstolást, a szilveszteri vacsorát, a szervezés költségét, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

a programban nem szereplő étkezéseket, a személyes költségeket, valamint az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
panzió
Létszám: 
43 fő

Nehézség:

Közepes nehézségű gyalogtúrákra kell számítani. A távok nem hosszúak és igen sok szintemelkedésre sem kell számítanunk. A téli időjárás jelentősen befolyásolhatja a gyalogtúrák kivitelezését. Az iroda fenntartja a jogot, hogy nem megfelelő időjárási körülmények, vagy nehezen járható ösvények esetén a programon változtasson!  

Program: » Részletes program

1. nap: Budapest, Sopron, Soproni-hegység
Délután már a hegyekben túrázunk. Este felkeresünk egy pincét, ahol megkóstoljuk a soproni borokat.

2. nap: Sopron, Losenheim, Mamauweise menedékház, Sebastian vízesés, Losenheim, Sopron
Soprontól egy órára fekvő Gutensteini-Alpok területén gyalogolunk.

3. nap: Sopron, Brennbergbánya, Soproni-hegység gyalogtúra, Sopron
Az Új esztendő első napján az egykori vasfüggöny mellett túrázunk az osztrák-magyar határsávon.

4. nap: Sopron, Velem, Írott-kő, Kőszeg, Budapest
Felkapaszkodunk a Nyugat-Magyarország legmagasabb pontjára.

További információ

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Matyuga Péter
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.

Kapcsolódó cikkek

» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2018. május. 18
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2018. május. 14
» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2018. január. 03
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2016. november. 19
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Wasserloch szurdok, Ausztria - Kovács Attila, 2013. október. 24
» Bécs este - Kovács Attila, 2013. október. 14
» Felhőszakadás után sárlavina öntötte el az UNESCO világörökségi várost, Hallstattot - Etédi Alexa, 2013. június. 26
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Schneeberg (2076 méter) - 1 nap
» Dachstein gyalogtúra - 4 nap
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában - 1 nap
» Schneeberg kirándulás - 1 nap
Részletes program
1. nap: Budapest, Sopron, Soproni-hegység

Korán reggel indulunk autóbuszunkkal Budapestről. Találkozás 5.45-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 6 órakor.
Elfoglaljuk szállásunk a Sopron belvárosában található panziónkban, majd gyalogtúrára indulunk hazánk legkisebb területű középhegységében. A Soproni-hegység egyik legszebb túraútvonalát járjuk be, a Kilátok útját. A téli parkerdőben haladva több kilátópontot érintünk, ahonnan káprázatos panorámában lehet részünk. Madártávlatból figyelhetjük meg a Soproni-hegységet, a Fertő-tavat és a „leghűségesebb várost” is. Útvonal: Lövér fürdő (Egyetem) – Sörházdombi kilátó – Károly kilátó – Hétbükkfa – Alpesi út – Halomsírok – Várhely kilátó – Szalamandra tó – Fáber-rét – Gloriette kilátó – Lövérek. Táv: 13 km, szint fel-le: 250 m, Időtartam: kb. 4 óra A túra után egy helyi pincészetbe látogatunk, ahol megízleljük a méltán híres soproni borokat, majd szállásunkon fogyasztjuk el meleg vacsoránkat.
Szállás: Sopron, panzió, Ellátás: vacsora.

2. nap: Budapest, Losenheim, Mamauweise, Sebastian vízesés, Losenheim, Sopron

A reggelit követően buszra szállunk és szilveszteri kirándulásunk második téli túrájának kiinduló pontjára utazunk, a Gutensteini-Alpok területére. Losenheim faluból kelünk útra, káprázatos havas lankák között kígyózik ösvényünk. Mesebeli fenyves erdőben haladunk, fantasztikus kilátással a Schneeberg 2076 méter magas csúcsára. A Mamauweise menedékházban megpihenünk és megebédelünk. Folytatjuk téli túránkat, majd a 25 méter magas Sebastian-vízesés érintésével érkezünk vissza túránk kiindulópontjához. Táv: 15 km, szint: fel-le 450 méter, menetidő: 6 óra.
Késő délután érkezünk vissza Sopronba, ahol kezdetét veszi a szilveszteri készülődés. Estefelé indul a szilveszteri mulatság: vidám csapatjátékokkal, zenével, tánccal, szilveszteri vacsorával búcsúztatjuk az óévet..
Szállás: Sopron panzió, Ellátás: reggeli, szilveszteri vacsora.

3. nap: Sopron, Brennbergbánya, Soproni-hegység gyalogtúra, Sopron

Újév napján későn ébredünk. Reggeli után a Soprontól 12 kilométerre fekvő Görbehalom településre utazunk. Innen indulunk 2015 első gyalogtúrájára.
A zöld jelzésen, a „Vasfüggöny turistaúton” vezet utunk, többnyire közvetlenül az osztrák-magyar határvonalon. Útvonal: Görbehalom – Bögöly-hegy – Felső Tödl – Ház-oldal – Széles-hát – Méri-verem – Asztalfő - Urak asztala – Magyarország legnyugatibb pontja – végighaladva a határsávon – Magas-bérc – Brennbergbánya. Itt találkozunk buszunkkal, majd visszautazunk szállásunkra, ahol vacsorával várnak ránk.Táv: 14 km, szint: fel 350 méter, menetidő: 5 óra. 
Szállás: Sopron panzió, Ellátás: reggeli, vacsora.

4. nap: Sopron, Velem, Írott-kő, Kőszeg, Budapest

Soproni szállásunkról Velem településre utazunk. Itt lesz utolsó gyalogtúránk kiindulópontja. A Hosszú-völgyön keresztül közelítjük meg Nyugat-Magyarország legmagasabb pontját. Az Írott-kő csúcsán megpihenünk, felkapaszkodunk a kilátóba, ahonnan gyönyörködünk a havas téli tájban. A kék túra jelzését követve indulunk tovább, s a Hoffmann-forrás, Stájerházak, Vörös kereszt, Óház-tető, Hét vezér-forrás érintésével érkezünk meg Kőszegre. A túra után Budapestre utazunk. Érkezés az esti órákban. Táv: 17 km, szint fel: 650 méter, le: 850 méter, menetidő: 7 óra. Ellátás: reggeli.

Részletes program

 

 
 
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, a félpanziós ellátást a program szerint, a gyalogtúrák költségét, a borkóstolást, a szilveszteri vacsorát, a szervezés költségét, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a programban nem szereplő étkezéseket, a személyes költségeket, valamint az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Várható költőpénz szükséglet: 
10.000-20.000 Ft/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

 
Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

A gyalogúrák során: bejáratott, kényelmes, meleg lábbeli (trekkingcipő vagy bakancs). Meleg téli ruhanemű, amely havas hideg időjárásban is megállja a helyét. Egy kishátizsák, amibe a  enni- és innivalót tesszük. a napi túrák során.

Szilveszteri mulatság: Utcai viselet.

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Busszal utazunk a szilveszteri mulatság helyszínére. A gyalogtúrák helyszineit is busszal közelítjük meg, s a kirándulás végén busszal utazunk vissza Budapestre.

Szállás: 

Sopronban, egy belváros közeli panzióban töltjük az éjszakákat. A szobák, 3-4 ágyasak és fürdőszobával rendelkeznek. Korlátozott számban lehetőség van két ágyas fürdőszobás szobákban megszállni (felár ellenében). A panzióban étterem és bár üzemel.

A szállásigényedet jelentkezéskor jelezd irodánk felé!

A vacsorák és a szilveszteri mulatság a panziónk éttermében lesz lebonyolítva, egy zártkörű rendezvény keretében.

Étkezés: 
Az utazás során reggeli és vacsora biztosított. A program ára magába foglal: három reggelit, két normál vacsorát, egy bőséges szilveszteri vacsorát, és egy borkóstoló költségét. Az egyéb étkezéseket, vagy a túrák során érintett éttermekben, vagy Sopron belvárosában lehet megoldani.
Időjárás: 
Szép téli időjárásra kell számítani.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára csak az útlemondási biztosítást tartalmazza!
Korhatár: 
8 éves kortól ajánlott a túra.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!