Aggtelek barlangtúra

A cseppkővilág felfedezése

Magyarország barlangjait Európa legszebb barlangjai között tartják számon. Az Aggteleki Nemzeti Parkban lévő Baradla-barlang 1995-ben került fel a Világ Természeti és Kulturális Örökségének listájára is. A legnagyobb a legdíszesebb és a leglátogatottabb barlangja ez hazánknak. Hétvégi kikapcsolódás az egész családnak Európa egyik legnagyobb barlangrendszerében.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

a barlangok belépő díját, két éjszaka szállást kempingben, a sátrak bérleti díját, két vacsorát, két reggelit és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az utazást, az ebédeket, a személyes költségeket és a biztosítást.

Hossz: 
3 nap
Létszám: 
10 - 35 fő

Szállás

Kempingben, irodánk által biztosított sátrakban töltjük az éjszakát. Igény esetén, felár megfizetése mellett vendégház két fős szobáiban is lehetőséget biztosítunk az utazás két éjszakáját tölteni. Ennek díja: 8.000/fő/2 éj. Kérjük jelentkezéskor jelezd irodánk felé igényedet.

Program: 

1. nap – Magyarország, Aggtelek
Az esti órákban találkozunk az Baradla-barlangrendszer aggteleki bejárata mellett fekvő kempingben (Baradla Kemping és Turistaszálló: Aggtelek, Baradla oldal 1.). Megérkezés után elfoglaljuk sátrainkat, majd elfogyasztjuk ízletes tábori vacsoránkat.
Szállás: kemping telepített sátor
Ellátás: vacsora

2. nap – Aggtelek, Béke-barlang
Megreggelizünk, majd elindulunk utunk első barlangtúrájára. Aggtelek határába utazunk, ahol a Gömöri-Tornai karszton, a Szomor-hegy északi lábánál ereszkedünk le egy mesterséges tárón, az aktív patakos barlangba. A túra során a barlang 6400 méteres teljes hosszából kb. 1 kilométeres szakaszt járunk be. A Bejárati-tárótól a Kötélhágcsós-szifonig haladunk a meanderező főágban, amely káprázatos cseppkőformákat és lépcsőzetes hófehér mésztufa gátakat rejt. A Kötélhágcsós-szifonnál visszafordulunk, és a már ismert útvonalon túrázunk vissza a kijárathoz.
Táv: 2 km, a túra időtartama 3-4 óra.
Szállás: kemping telepített sátor
Ellátás: reggeli, vacsora

3. nap – Aggtelek, Kossuth-barlang
Jósvafő határába utazunk, ahol a Tohonya-völgy elején található Kossuth-barlangban, a Nagy-Tohonya-forrás aktív vízvezető barlangjában teszünk egy igen kalandos túrát. A barlangba egy mesterséges tárón jutunk be, majd kanyargó járatrendszerben vezet utunk. Beépített fémlétrákon mászunk fel, majd drótkötelekbe kapaszkodva és a falba épített lépések segítségével kelünk át a hasadékok felett, és jutunk el a 70 m hosszú Nagy-tóig. A tó felszínén kifeszített drótkötélhídon jutunk át. Az átkelés után folytatjuk túránkat a néhol összeszűkülő járatban a Reménytelen-szifonig, itt egy mesterséges stégen kifújjuk magunkat, és a már megismert útvonalon visszaindulunk a kijárathoz. A barlangtúra hossza: 1.5 km, a túra időtartama: 2-3 óra. A barlangi túra után a bejáratnál átvesszük száraz, tiszta ruháinkat, visszasétálunk járműveinkhez, és a kempingünkbe utazunk. Itt összepakoljuk felszerelésünket, és elindulhatunk haza.
Ellátás: reggeli

További információ

Munkatársaink segítenek megtalálni
az Ön egyedi igényeinek megfelelő árat és időpontot.
Kérjen tőlünk ajánlatot!
Hasonló utazások, nyaralások:

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a barlangok belépő díját, két éjszaka szállást kempingben, a sátrak bérleti díját, két vacsorát, két reggelit és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az utazást, az ebédeket, a személyes költségeket és a biztosítást.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Felszerelés ajánló

Sátrat irodánk biztosít, de hálózsákról és matracról mindenkinek magának kell gondoskodnia. A részvételhez sportos, kényelmes viseletet javasolunk. A barlangtúrára olyan váltóruhát hozz, amit nem sajnálsz, bírja a strapát, pl. overál, kezeslábas, lábbeliként pedig bakancsot vagy gumicsizmát érdemes felvenni. Mivel aktív vizes barlangokban túrázunk, előfordulhat, hogy a cipőnk beázik, ezért feltétlenül gondoskodj arról, hogy legyen száraz váltóruhád- és cipőd. A sátorban és a barlangban nincs világítás, ezért ne feledd otthon az fejlámpádat sem. A Nemzeti Park sisakot mindenkinek biztosít.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Egyénileg. Amennyiben többen jelentkeznének kisbuszos kiutazásra, úgy ez a szolgáltatás is igénybe vehető. Kérjük hívd irodánkat!

Étkezés: 

A program tartalmazza a pénteki és szombati tábori vacsorát, valamint a szombati és a vasárnapi reggelit. Az egyéb étkezés önellátó. Amennyiben vegetáriánus lennél, kérjük a jelentkezés során jelezd azt irodánk felé.

A területről: 
A levegő hőmérséklete 10-12 C, a relatív páratartalom 95-100 %. A Béke-barlang és a Retek- ág csak ritkán, külön engedéllyel látogatható aktív vizes barlangok. Minden évszakban vízzel borított, a víz magassága 10-40 cm között ingadozik, így előfordulhat, hogy vízben kell gázolnunk, és beázik a bakancsunk. Vizesek leszünk, megfázni viszont nem fogunk, mert folyamatosan mozgunk. A terep nem nehéz, nem kell fel-le másznunk. Utunkat csodaszép cseppkőformák kísérik, amelyek sokszorosan kárpótolnak a megpróbáltatásokért. A barlang bejáratánál átöltözünk barlangi felszerelésünkbe; a túra után visszavesszük meleg tiszta ruháinkat. 15 fő feletti jelentkező esetén a Kossuth-barlang meglátogatása két csoportban történik. Amíg az első csapat barlangászik, a másik csapatnak felszíni túrát szervezünk a karsztvidéken, majd csere.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!