Dél-Afrika: Namíbia, Botswana, Zimbabwe

15 Napos Körutazás Namíbiában

A Dél-afrikai körutazás legfőbb vonzerejét az egyedülálló természeti látnivalók, a rendkívül színes állatvilágnak otthont adó nemzeti parkok és a szafarik során nagy eséllyel látható 5 afrikai nagyvad jelenléte jelenti.

Alapár tartalmazza

14 éjszakai szállást, helyi 3-4*-os szállodákban és szafari lodge-okban, kétágyas szobában a reggelis ellátást, 1 ebéd és 6 vacsora (italok nélkül), a megadott programokat, az utazást bérelt expedíciós szafari busszal, a nemzeti park belépőket, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegyeket illetékkel, vízumdíj, a borravalókat, az útlemondási biztosítást, Betegség, baleset poggyász biztosítást,  egyágyas felár, további étkezéseket, napi főétkezések, fakultatív programok.

Hossz: 
15 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Kis létszámú csoport, max. 20 fő
Program: 

 

1-2. nap: Budapest – Windhoek
Menetrend szerinti járattal utazunk Budapestről Namíbiába, Windhoek-be. Érkezés után transzfer a szállodába a szálláshely elfoglalása. Welcome vacsora egy helyi étteremben, ismerkedés, Szállás Windhoek-ben (1éj).

Szállás: Safari Court Hotel 4*

3. nap: Swakopmund

Reggeli után utazás Swakopmund-ba, Namíbia üdülő és kiránduló központjába az Atlanti - óceán partjára. Egy német kisvárosra emlékeztetne, ha nem lennének pálmafákkal szegélyezett nyílegyenes egymást keresztező utcái. Számtalan kávézó, galéria, múzeum várja a látogatóit. A várost körbevevő homokdűnék az egyedülálló látvány mellett az aktív sportolásnak kikapcsolódásnak is biztosítanak lehetőséget. Az öbölben delfin túrára, kajakozásra és vízi sportokra is nyílik lehetőség. Érkezéstől függően (vagy másnap) egy városnéző túra keretében ismerkedünk Swakopmunddal, majd elfoglaljuk a szálláshelyünket. Éjszaka Swakopmundban (2 éj).

Szállás: The Delight Swakopmund 4*

4. nap: A Namíb-sivatag

Reggeli után irány Namíbia leghíresebb látnivalóinak egyike, a Namíb – sivatag, melynek területe alig kisebb, mint Magyarországé. A néhol 300 méter magas dűnék, látványa káprázatos színvilága az utunk egyik legkülönlegesebb élménye lesz. Ismerkedünk a sivatag állat és növényvilágával, teszünk egy rövidebb gyalogos túrát is. Természetesen a világ egyik legkülönlegesebb növényét is felkutatjuk a „növényvilág kacsacsőrű emlősét” a velvicsiát is.

 5. nap: Cape Cross – Twyfelfontein

Reggeli után elhagyjuk a szálláshelyünket és az óceán partvonalát követve északnak indulunk és Cape Cross felé folytatjuk tovább az utunkat. Cape Cross-on él a világ vélhetően legnagyobb medvefóka kolóniája. A fókák 30% több halat fogyasztanak éves szinten, mint amit az egész namíb halászat kifog az óceánból. A mai programunk a Csontváz – part ezen szakasza és Cape Cross megismerése, felfedezése. Szálláshelyünk Twyfelfonteinben lesz (1 éj).

Szállás: Damara Mopane Lodge

6. nap: Twyfelfontein – Kamanjab

Reggeli után utazunk tovább az ország belseje felé, a himbák földjének irányába Kamanjabba. Útközben már találkozhatunk néhány állatfajjal, amelyek a környéket benépesítik. Magunk mögött hagyva az óceánpartot a táj is egyre változik, és megjelennek a tipikus afrikai szavannai táj, növények, állatok. Meglátogatjuk az ősidők óta pásztorkodással, állattenyésztéssel foglakozó helyi törzset, a himbákat. A himbákkal való találkozás alkalmával megismerjük az életüket, a világról alkotott elképzelésüket, megtanulhatjuk miként élnek, miért olyan a hajviseletük és számtalan más dolgot, amely a nyugati kultúrákban élők számára ismeretlen és különleges. Szállásunk Kamanjab-ban lesz az Etosha Nemzeti Park nyugati kapujánál. Szállás Kamanjabnál (1 éj).

Szállás: Oppi Koppi Guest house

7. nap: Kamanjab – Etosha Nemzeti Park

Reggeli után szabad program majd délután szafarira indulunk Namíbia leghíresebb nemzeti parkjába. A parkot csaknem 1 700 km hosszúságban kerítés veszi körül, ez védelmet jelent a vadállománynak. A cserjés, ligetes szavannát és a szikes Ethosa-medencét az esős évszakban elárasztja a víz. A táplálékbőség miatt az állatvilág rendkívül változatos és gazdag, nagy számban élnek a parkban orrszarvúk, elefántok valamint zsiráfok, zebra és antilop csordák és a rájuk vadászó nagymacskák. Állatleseink során könnyűszerrel fotózhatjuk az egyébként nehezen megközelíthető vadakat. Szállás és éjszaka az Etosha Nemzeti Parkban (1 éj).

 Szállás: Etosha Village

8. nap: Etosha Nemzeti Park

Egész napunkat vadlessel töltjük a nemzeti park területén. Kora reggel indulunk útnak, majd egy ebédszünet és kellemes déli pihenő után újra elhagyjuk a tábort és csak napnyugtára térünk vissza. Közben az időszakos itatókat és folyópartokat követő útvonalakon járjuk be a nemzeti parkot. Az Etosha bushman eredetű elnevezés, jelentése: a forró talajon az egyik lábáról a másikra ugráló ember. Az elnevezés arra utal, hogy a több mint 22 000 km2-nyi szavannás terület közepén elhelyezkedő óriási méretű tó a száraz évszakban kiszárad, és a nyári melegben a talaj itt 50-60 fokra is felmelegszik. Szállás és éjszaka Okuakeujoban (1 éj).

Szállás: NWR Okaukuejo

9. nap: Okaukeujo – Rundu

Reggeli után haladunk Rundu felé, útközben felkeressük a Hoba meteoritot, amely a legnagyobb meteorit a világon, és mintegy 80 ezer évvel ezelőtt Észak-Namíbiában, Grootfontein közelében csapódott a földbe. A nagyjából 1 méter magas meteorit tömege közel 66 tonna. Megérkezünk Grootfontein városába, mely az ország észak-keleti kapuja. A környék mind a gazdag vadvilágáról, mind pedig a marha tenyésztéséről ismert. Továbbutazunk az Okavango partjára, a szálláshelyünkre. Szállás Runduban (1 éj).

Szállás: Hakusembe River Lodge

10. nap: Rundu – Divundu

Reggeli után indulunk az Okavango – delta „nyelénél” lévő szállásunkra Divunduba. Érkezés után ismerkedünk a környékkel és a helybeliekkel egy „falutúra” keretén belül. Éjszaka Divunduban (1 éj).

Szállás: Divana Lodge

11. nap: Divundu – Maun

Reggel útra kelünk és Namíbiából Botswana-ba tartunk, a világ legnagyobb szárazföldi deltájához. Az Okavango – delta a korábbi nevén Kavango folyóról kapta a nevét, amely 1 200 kilométeren keresztül hömpölyög Angola és Namíbia között, aztán belép Botswanába, ahol eltűnik a Kalahári homoksivatagában. A folyó különleges természeti környezetet hozott létre a közel 16 000 négyzetméternyi, folyókkal szabdalt mocsárvilágban, ami az afrikai állatvilág széles palettájának ad otthont. A nap végén érkezés Maunba, az Okavango-delta kapujába. A városon belül a modern épületek és a hagyományos kunyhók színes kavalkádja fogad minket, ahol természetes, hogy az utcán szamarak vagy kecskék szabadon kóborolnak. Szállás Maunban (1 éj).

SzállásCresta Rileys

12. nap: Okawango-delta

A szárazföldi részeken és a szigeteken számtalan állat él: oroszlánok, elefántok, hiénák, vízilovak, krokodilok és antilopok, illetve több mint 400 féle madárfajnak ad otthont. Jószerencse esetén a programunk során ezen állatok közül többet is láthatunk, megfigyelhetjük, ahogyan a szigeteken zebra, gnú, kafferbivaly és antilop csordák legelésznek a magas fűben. Szállás az Okawango Deltában (1 éj).

Szállás: Delta Rain

13. nap: Nata

A Kalahári-sivatag északi nyúlványán autózunk keresztül. Változatos élőhelyek találhatók itt, a végletesen száraz homoksivatagtól a füves szavannáig. Nata település felé tartunk, mely az azonos nevű folyó partján fekszik. Érkezést követően látogatást teszünk a madár természetvédelmi területen (Pan), mely többek között pelikánoknak és flamingóknak is az otthona. A kalandot kereső utasaink az állatok élőhelyétől távolabb eső területen quad túrán vehetnek részt (jelentkezés és fizetés a helyszínen). Szállás Natában (1 éj).

Szállás: Nata Lodge

14. nap: Nata – Chobe – Viktória-vízesés

Kora reggel indulunk tovább a Chobe Nemzeti Parkon felé. Délután hajókiránduláson veszünk részt, megismerkedve a Chobe Nemzeti Park élővilágával, látványosságaival. áthaladva és határátkelés  után érkezünk meg a zimbabwei Victoria Falls üdülővárosába, Dél-afrikai utazásunk egyik fénypontjának a helyszínére. Miután elfoglaltuk szállásainkat a kisváros egyik színvonalas szállodájában, a környék felfedezésére indulhatunk. Szállás a Viktória-vízesésnél (2 éj).

Szállás: The Kingdom Hotel 4*

15. nap: Viktória-vízesés

A Viktória-vízesés körül kialakított látogatóközpontban a trópusi park ösvényein órákon keresztül sétálgathatunk és különböző kilátópontokról nézhetjük meg, ahogy a hatalmas vízfüggöny a vízesésen aláomlik. Victoria Falls kisvárosában rengeteg ajándékbolt, egy óriási, helyi kézműves termékeket kínáló piac és számos kellemes kávézó is található, az egész napot könnyen eltölthetjük sétával és ajándékvásárlással a kisvárosban. Fakultatív programok közül választhatunk: helikopteres kirándulás a vízesés felett, rafting túra a Zambézi-folyón, elefánt szafari.

16-17. nap: Victoria Falls - Budapest

Délelőtt transzfer Viktoria Falls repülőterére, átszállással hazautazás Budapestre. Érkezés másnap.

Kapcsolódó cikkek

» Különös házasság Dél-Afrikában - Etédi Alexa, 2013. május. 09
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2018. május. 10
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2018. április. 14
» Bringával Afrikán át - Fóti Lázár, 2018. február. 26
» A Szahara csodálatos világa - Kovács Attila, 2018. február. 14
» Lányok a parketten- női bicikli - Fóti Lázár, 2017. július. 05
» Tenerife tájain... - Kovács Attila, 2017. június. 24
» Namíbia éjjel - Kovács Attila, 2017. április. 11
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

14 éjszakai szállást, helyi 3-4*-os szállodákban és szafari lodge-okban, kétágyas szobában a reggelis ellátást, 1 ebéd és 6 vacsora (italok nélkül), a megadott programokat, az utazást bérelt expedíciós szafari busszal, a nemzeti park belépőket, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegyeket illetékkel, vízumdíj, a borravalókat, az útlemondási biztosítást, Betegség, baleset poggyász biztosítást,  egyágyas felár, további étkezéseket, napi főétkezések, fakultatív programok.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, repülőjegy és repülőtéri illetékek, vízumdíj.

Helyszíni költségek leírása: 

Vízumdíj, személyes kiadások.
Viktória-vízesés, helikopteres vagy repülőgépes sétarepülés: 155 USD/fő
Viktória-vízesés, elefánt szafari: 150 USD/fő
Rafting a Zambézi-folyón: 200 USD/fő
Elefánt szafari: 150 USD/fő
Borravalók: kb. 60 USD/fő

Várható költőpénz szükséglet: 
500-700 USD + fakultatív programok árai.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással.

Szállás: 

4*-os szállodákban és szafari lodge-ok bungalóiban, kétágyas szobában. Felár ellenében egyágyas elhelyezésre van lehetséges.

Étkezés: 
Az utazás részvételi költsége minden nap tartalmazza a reggelit, a program szerint a piknik ebédeket és vacsorákat. Az ételeket saját szakácsunk készíti el számunkra a speciális expedíciós járművünk konyhájában. Kizárólag a palackozott ásványvíz fogyasztását javasoljuk.
A területről: 
USD-t érdemes vinni és helyi pénzekre átváltani. Étkezési árszínvonal a szállodákban európai (drága). - Közbiztonság: távol a nagyvárosoktól lopásveszély sincs. A vadveszély miatt sötétedés után egyéni séta nem javasolt. - Feszültség 220-240V. Dugajak általában nem kompatibilisek. Javasolt világadapter beszerzése, vagy idegenvezetőnél 10 USD. - A hosszú utazás, vadleseknél rossz út erősen igénybe veszi a szervezetet.
Időjárás: 
A hőmérséklet napközben 25-35 °C között várható, az Okavango-deltában azonban nem ritka a 40 °C sem. A hőmérséklet hajnalra sem csökken le jelentősen. Jelentős csapadékra nem kell számítanunk, záporok a Chobe Nemzeti Park és a Victoria Falls Nemzeti Park területén fordulhatnak elő.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére vízumra van szükség a Namíbiában, Botswana-ban és Zimbabwe-ben való tartózkodáshoz. Turistaként legfeljebb 30 napig tartózkodhat magyar állampolgár mindhárom országban. Az útlevélnek a hazaérkezés után még legalább további 6 hónapig érvényes. Az útlevélben minimum 3 üres oldalpárnak kell lennie a vízumok elkészítéshez. A vízumokkal kapcsolatos teendők részleteit utazási irodánk indulás előtt kb. 40 nappal közli. A beutazáskor egy adatlapot kell kitölteni, ezen érdemes feltüntetni, ha nagyobb értékű tárgyat, elektronikai eszközt is szeretne az országba vinni. Sok mindent tilos kivinni az országból, de különösen szigorúan ellenőrzik, van-e a bőröndben kagyló, elefántcsontból készült ékszer, korall – ezek kivitelével semmiképpen sem érdemes (és nem is illik) próbálkozni.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: Fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, ragtapasz, sebfertőtlenítő, fásli. Gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó. Ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz. A utazás előtt konzultáljon a Nemzetközi Oltóközpont munkatársaival, vagy a megyei ÁNTSZ szakembereivel, illetve a háziorvosával. Nemzetközi Oltóközpont: Budapest, IX. ker. Gyáli út 2-6. E épület. Nemzetközi Oltóhely: Budapest, XIII. ker. Váci út 174.

Valuta
a
z amerikai dollár (USD) vagy az euró (EUR) kivitele ajánlott. A pénzváltók és bankok kizárólag 2006. után kiadott, sérülés és szignó mentes címleteket fogadnak el.
Namíbiában a namíbiai dollár (NAD, kb. 25 Ft), Botswanában a pula (BWP, kb. 30 Ft), Zimbabwéban az amerikai dollár (USD) a hivatalos fizetőeszköz.

 

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!