Dél-Afrika: Namíbia, Botswana, Zimbabwe

15 Napos Körutazás Namíbiában

A Dél-afrikai körutazás legfőbb vonzerejét az egyedülálló természeti látnivalók, a rendkívül színes állatvilágnak otthont adó nemzeti parkok és a szafarik során nagy eséllyel látható 5 afrikai nagyvad jelenléte jelenti.

Alapár tartalmazza

Az utazást bérelt expedíciós szafari buszokkal és terepjárókkal a szállásokat 4*-os szállodákban és szafari lodge-ok bungalóiban, kétágyas szobában a program szerinti étkezéseket a megadott programokat a nemzeti park belépőket a magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást.

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegyeket illetéket, a helyszínen fizetendő fakultatív programok árát (kb.880 USD) a vízumok díját: Namíbia (50 Euro), Botswana (50 Euro), Zimbabwe (50 USD) a további étkezéseket és borravalókat az útlemondási biztosítás (1,5%) a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás.

Hossz: 
15 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1-2. nap: Budapest - Namíbia: Windhoek
Menetrend szerinti járattal utazunk Budapestről Namíbiába. A főváros, Windhoek időjárását egész évben kellemesen befolyásolják a környező hegyek. A városközpont gyarmati épületeit virágoskertek és parkok tarkítják, melyeket közös városnézésünk során fedezünk fel. A város lakosságának többségét bantu népcsoportok teszik ki, de élnek itt mulattok, németek és angolok is, melyeknek kultúrája színes kavalkádot alkot. Este az egyik tradicionális étteremben kóstolhatjuk végig az afrikai vadhúsokat. Szállás Windhoekben (1 éj).

3. nap: Ethosa Nemzeti Park
Három napos szafarira indulunk Namíbia leghíresebb nemzeti parkjába. A parkot csaknem 1 700 km hosszúságban kerítés veszi körül, ez védelmet jelent a vadállománynak. A cserjés, ligetes szavannát és az Ethosa sós medencéjét az esős évszakban elárasztja a víz. A táplálékbőség miatt az állatvilág rendkívül változatos és gazdag, nagy számban élnek a parkban orrszarvúk, elefántok valamint zsiráfok, zebra és antilop csordák és a rájuk vadászó nagymacskák. Állatleseink során könnyűszerrel fotózhatjuk az egyébként nehezen megközelíthető vadakat. Szállásunk egy jól felszerelt lodge medencés kertjében álló kényelmes bungalókban lesz (2éj). Esténként a kivilágított itatót körülvevő kilátópontokról gyönyörködhetünk Afrika állatvilágában.

4. nap: Ethosa Nemzeti Park
Egész napunkat állatlessel töltjük a nemzeti park területén. Kora reggel indulunk útnak, majd egy ebédszünet és kellemes déli pihenő után újra elhagyjuk a tábort és csak napnyugtára térünk vissza. Közben az időszakos itatókat és folyópartokat követő útvonalakon járjuk be a nemzeti parkot. Az Etosha bushman eredetű elnevezés, jelentése:“forró talajon az egyik lábáról a másikra ugráló ember”. Az elnevezés arra utal, hogy a több mint 22 000 km2-nyi szavannás terület közepén elhelyezkedő óriási méretű, lefolyástalan medence a száraz évszakban kiszárad, és a nyári melegben a talaj 50-60 fokra is felmelegszik. Állatlesünk során a különleges panorámát kínáló természeti képződményhez is látogatást teszünk.

5. nap: Grootfontein - Hoba meteorit
Reggel elhagyjuk a nemzeti parkot és Namíbia keleti részébe utazunk. A Hoba meteorit a legnagyobb meteorit a világon, amely mintegy 80 ezer évvel ezelőtt Észak-Namíbiában, Grootfontein közelében csapódott a földbe. A nagyjából 1 méter magas meteorit tömege közel 66 tonna. Rövid látogatást teszünk a meteorit körül kialakított látogatóközpontban, majd Grootfontein kisvárosában elfoglaljuk szállásunkat (1 éj).

6. nap: Botswana: Okavango - delta
Hosszú utazás vár ránk, Namíbiából Botswana-ba tartunk, a világ legnagyobb szárazföldi deltájához. A Caprivi sávon keresztül érjük el a határt, majd az Okavango-delta északi bejáratánál lévő szállásunkra utazunk.
Az Okavango—delta a Kavango folyóról kapta a nevét, amely 1 200 kilométeren keresztül hömpölyög Angola és Namíbia között, aztán belép Botswanába, ahol eltűnik a Kalahári homoksivatagában. A folyó különleges természeti környezetet hozott létre a közel 16 000 négyzetméternyi folyókkal szabdalt mocsárvilágban, ami az afrikai állatvilág széles palettájának ad otthont. Szállás a Okavango-deltánál (1 éj).

7. nap: Okavango - delta: Maun
Az UNESCO világörökség listáján is szereplő természetvédelmi terület fővárosába, Maunba utazunk, ahol egy komfortos lodge-ban foglaljuk el szállásunkat. Délután szállásunk egzotikus kertjében pihenhetünk vagy sétálgathatunk a kisváros turistaközpontjában. Szállás Maunban (2 éj).

8. nap: Okavango - delta: motorcsónakos kirándulás – sétarepülés
Motorcsónakokkal indulunk kirándulásra a delta belsejébe. Papirusz náddal szegélyezett, kanyargós csatornákon és belső tavakon hajózva gyönyörködhetünk az egyedülálló növény- és madárvilágban. Partra szállunk az egyik szigeten. Jó esélyekkel láthatunk vízilovakat, krokodilokat és elefántokat.
Délután lehetőségünk van egy fakultatív repülésre a delta felett. A 4-6 fős kisgépek ablakaiból láthatjuk, ahogyan a szigeteken a zebra és gnu, bivaly és antilop csordák legelésznek a magas fűben.

9. nap: Nata
A Kalahári-sivatag északi nyúlványán autózunk keresztül. Változatos élőhelyek találhatók itt, a végletesen száraz homoksivatagtól a füves szavannáig. Szállásunk a Makgadikgadi-síkságon, Gweta falu rendkívül hangulatos bungalóiban lesz. A területet a boabab fák bolygólyának is nevezik, a lodge kertjében és a környéken óriási, 1000 évesmajomkenyérfák között sétálgathatunk. Szállás Natában (1 éj).

10. nap: Chobe Nemzeti Park
Folytatjuk utazásunkat Botswana északi részére, a Chobe Nemzeti Parkba, amely hatalmas elefántpopulációjáról ismert. A parkban a becslések szerint 50 000 elefánt él. Elfoglaljuk szállásunkat a Botswana, Namíbia, Zimbabwe és Zambia négyes határának közelében fekvő Kasane kisvárosában, majd hajókirándulásra indulunk a Chobe-folyón. A fedélzetről tömegével láthatunk vízilovakat, elefántokat és a parton sütkérező krokodilokat. Szállás Kasane-ben (1 éj).

11. nap:  Zimbabwe:  Victoria Falls Nemzeti Park
Kora reggel nem érdemes kihagyni a fakultatív, terepjárós állatlest. A Chobe buja árterületén, valamint a mahagónival, teak- és más keményfával benőtt sűrű erdőkben vezető szafari során nagy eséllyel láthatunk varacskos disznókat, elefántcsordákat és antilopokat. 
Egy rövid utazás és határátkelés  után érkezünk meg a zimbabwei Victoria Falls üdülővárosába. Dél-afrikai utazásunk egyik fénypontja látogatásunk a Victoria Falls Nemzeti Parkba. Az UNESCO Természeti Világörökség részét képezőViktória-vízesés a világ legszélesebb (1 708 m) és kétségkívül egyik legszebb zuhataga.Miután elfoglaltuk szállásainkat az kisváros egyik színvonalas szállodájában, a környék felfedezésére indulhatunk. Szállás a Viktória-vízesésnél (3 éj).

12. nap: Viktória-vízesés – sétarepülés
Izgalmas fakultatív programok sora vár ránk az elkövetkezendő két napban, ezek közül választhatjuk a számunkra legérdekesebbeket.
A Viktória-vízesés körül kialakított látogatóközpontban a trópusi park ösvényein órákon keresztül sétálgathatunk, és különböző kilátópontokról nézhetjük meg, ahogy a hatalmas vízfüggöny a vízesésen aláomlik. A vízesés magassága 61-108 méter között van. David Livingstone, a híres felfedező, az első európai, aki megpillantotta a Zambézi folyó nagy vízesését. Szerinte a vízesés „olyan gyönyörű, hogy még az angyalok is elámulnának, ha felette elrepülve megpillantanák.”
Délután fakultatív program keretében egy helikopter fedélzetéről vagy kisgépek ablakaiból csodálhatjuk meg a vízesést és környezetét.

13. nap: Viktória-vízesés – elefánt szafari
Az egyik legnagyobb élményt a fél vagy egész napos rafting túra jelenti a Zambézi folyón, Afrika déli részének legnagyobb folyamán. Izgalmas zúgók és hatalmas kaland vár a vállalkozókra, akik részt vesznek a világ első számú raftingjaként számon tartott evezős túrán.
Fakultatív program keretében részt vehetünk egy elefánt szafarin és ellátogathatunk egy oroszlánokat nevelő farmra, ahol sétálhatunk a különböző korú állatok között, a kölyköket akár meg is simogathatjuk.
Viktoria Falls kisvárosában rengeteg ajándékbolt, egy óriási, kézműves termékeket kínáló piac és számos kellemes kávézó is található, az egész napot könnyen eltölthetjük sétával és ajándékvásárlással.
Este a Zambézi folyón hajózva búcsúzunk el Dél-Afrikától. Vacsoránkat a fedélzeten szolgálják fel, miközben gyönyörködhetünk utazásunk utolsó afrikai naplementéjében.

14-15. nap: Johannesburg- Budapest
Délelőtt a Viktoria Falls repülőterére utazunk, egy johannesburgi és európai átszállás után érkezünk meg Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Különös házasság Dél-Afrikában - Etédi Alexa, 2013. május. 09
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2016. október. 17
» Tájak a Baktértő alatt... - Kovács Attila, 2016. szeptember. 16
» Namíbia csodálatos tájai és vadvilága - Kovács Attila, 2016. augusztus. 11
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2016. május. 13
» Lányok a parketten- női bicikli - Fóti Lázár, 2016. április. 26
» Egyiptom - Kovács Attila, 2016. február. 21
» A Természet csodái - a nagy állatvándorlás - Kovács Attila, 2015. szeptember. 28
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást bérelt expedíciós szafari buszokkal és terepjárókkal a szállásokat 4*-os szállodákban és szafari lodge-ok bungalóiban, kétágyas szobában a program szerinti étkezéseket a megadott programokat a nemzeti park belépőket a magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegyeket illetéket, a helyszínen fizetendő fakultatív programok árát (kb.880 USD) a vízumok díját: Namíbia (50 Euro), Botswana (50 Euro), Zimbabwe (50 USD) a további étkezéseket és borravalókat az útlemondási biztosítás (1,5%) a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, repülőjegy és repülőtéri illetékek, vízumdíj.

Helyszíni költségek leírása: 

Vízumdíj, személyes kiadások.
Botswana, sétarepülés az Okavango-delta felett: 300 USD
Hajnali terepjárós állatles a Chobe Nemzeti Parkban: 50 USD
Viktória-vízesés, helikopteres vagy repülőgépes sétarepülés: 160 USD
Viktória-vízesés, oroszlán simogatás: 120 USD
Viktória-vízesés, hajózás vacsorával a Zambézin: 80 USD
Zimbabwe, rafting a Zambézi-folyón: 165 USD
Borravalók: kb. 60 USD

Várható költőpénz szükséglet: 
500-700 USD + fakultatív programok árai.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással.

Szállás: 

4*-os szállodákban és szafari lodge-ok bungalóiban, kétágyas szobában. Felár ellenében egyágyas elhelyezésre van lehetséges.

Étkezés: 
Az utazás részvételi költsége minden nap tartalmazza a reggelit, a program szerint a piknik ebédeket és vacsorákat. Az ételeket saját szakácsunk készíti el számunkra a speciális expedíciós járművünk konyhájában. Kizárólag a palackozott ásványvíz fogyasztását javasoljuk.
A területről: 
USD-t érdemes vinni és helyi pénzekre átváltani. Étkezési árszínvonal a szállodákban európai (drága). - Közbiztonság: távol a nagyvárosoktól lopásveszély sincs. A vadveszély miatt sötétedés után egyéni séta nem javasolt. - Feszültség 220-240V. Dugajak általában nem kompatibilisek. Javasolt világadapter beszerzése, vagy idegenvezetőnél 10 USD. - A hosszú utazás, vadleseknél rossz út erősen igénybe veszi a szervezetet.
Időjárás: 
A hőmérséklet napközben 25-35 °C között várható, az Okavango-deltában azonban nem ritka a 40 °C sem. A hőmérséklet hajnalra sem csökken le jelentősen. Jelentős csapadékra nem kell számítanunk, záporok a Chobe Nemzeti Park és a Victoria Falls Nemzeti Park területén fordulhatnak elő.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére vízumra van szükség a Namíbiában, Botswana-ban és Zimbabwe-ben való tartózkodáshoz. Turistaként legfeljebb 30 napig tartózkodhat magyar állampolgár mindhárom országban. Az útlevélnek a hazaérkezés után még legalább további 6 hónapig érvényes. Az útlevélben minimum 3 üres oldalpárnak kell lennie a vízumok elkészítéshez. A vízumokkal kapcsolatos teendők részleteit utazási irodánk indulás előtt kb. 40 nappal közli. A beutazáskor egy adatlapot kell kitölteni, ezen érdemes feltüntetni, ha nagyobb értékű tárgyat, elektronikai eszközt is szeretne az országba vinni. Sok mindent tilos kivinni az országból, de különösen szigorúan ellenőrzik, van-e a bőröndben kagyló, elefántcsontból készült ékszer, korall – ezek kivitelével semmiképpen sem érdemes (és nem is illik) próbálkozni.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: Fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, ragtapasz, sebfertőtlenítő, fásli. Gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó. Ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz. A utazás előtt konzultáljon a Nemzetközi Oltóközpont munkatársaival, vagy a megyei ÁNTSZ szakembereivel, illetve a háziorvosával. Nemzetközi Oltóközpont: Budapest, IX. ker. Gyáli út 2-6. E épület. Nemzetközi Oltóhely: Budapest, XIII. ker. Váci út 174.

Valuta
a
z amerikai dollár (USD) vagy az euró (EUR) kivitele ajánlott. A pénzváltók és bankok kizárólag 2006. után kiadott, sérülés és szignó mentes címleteket fogadnak el.
Namíbiában a namíbiai dollár (NAD, kb. 25 Ft), Botswanában a pula (BWP, kb. 30 Ft), Zimbabwéban az amerikai dollár (USD) a hivatalos fizetőeszköz.

 

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!