Mesebeli Marokkó

9 napos Körutazás a varázslatos Marokkóban

Engedje, hogy Marokkó világa elvarázsolja, utazzon velünk Dél-Marokkó vörös tájain át a Szaharához, a Királyi városokba és az Atlanti-óceán partjára ezen a felejthetetlen körutazáson!

Alapár tartalmazza

repülőjegyet (menetrend szerinti járatra), elhelyezést helyi 3 és 4-csillagos besorolású szállodákban, 1 éj kényelmes sivatagi sátortáborban, félpanziós ellátással, magyar nyelvű idegenvezetőt, belépőjegyek a program szerint, útlemondási (sztornó) biztosítást

Alapár nem tartalmazza

Reptéri illetékeket, egyéb étkezéseket, a fakultatív program díját, borrvalókat, valamint a BBP biztosítást

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 25 fő
Program: 

1. nap: Budapest – Casablanca
Elutazás Budapestről a kora esti órákban frankfurti átszállással Marokkóba. Érkezés a legendás Casablancába a késő éjszakai órákban, transzfer a szállodába. Szállás Casablancában (1 éj).

2. nap: Casablanca – Rabat
Délelőtt városnézés Casablancában, a fehér városban, séta a Medinában és látogatás a lenyűgöző II. Hassan mecsetben. Délután a közeli fővárosba, Rabatba utazunk. A városnézés során megtekintjük a Királyi palotát és a király mecsetét kívülről, a Hassan mecset tornyát, az Oudaias kasbát, a Medinát és Chellah citadelláját. Vacsora és szállás Rabatban (1 éj).

3. nap: Meknes és Volubilis
Reggeli után utazás Meknesbe, a marokkói Versailles-ba. Meknes történelmi városának fő látnivalója a Bab El Mansour kapu, Marokkó legszebb kapuja. Meknes környékén fekszik Volubilis bájos római kori romvárosa. Itt sétát teszünk az egykor pompás város utcáin, megtekintjük az épen maradt mozaikokat és megcsodálhatjuk a kilátást a környező völgyekre. Továbbutazás Fezbe, a szállás elfoglalása, majd vacsora. Szállás Fezben (2 éj).

4. nap: Fez
Az egész napot Fez felfedezésével töltjük, ahol időutazást teszünk a középkori Medina kacskaringós utcáinak labirintusában barangolva, ahol teherhordó szamarakkal is találkozhatunk. A hatalmas Karaouine mecsetbe a nem muzulmán látogatók csak a nyitott kapukon át pillanthatnak be, de a mecset környékén található madraszák vagyis iszlám iskolák egyikébe ellátogatunk. Természetesen a számos bőrcserző műhely egyikébe is betérünk, ahol az erős szag ellenére nem mindennapi látványban lesz részünk. Látogatás a Nejjarine szökőkútnál és séta a Medina utcáin. Vacsora és szállás Fezben.

5. nap: Fez – Merzouga
Korai reggelit követően buszra szállunk és folytatjuk utunkat délre, a sivatag felé. A hosszú út változatos tájakon át vezet, a zöldellő hegyek lassan kopár hegyi tájba váltanak, lenyűgöző kanyonok, majd pálmaligetek között vezet az út a sivatag szélén épült Erfoud városkáig, ahol terepjárókba szállva közelítjük meg sivatagi szállásunkat Merzouga közelében. Szállás egy sivatagi sátortáborban, ahonnan jó idő esetén fantasztikus naplementét csodálhatunk meg.

6. nap: Merzouga homokdűnéi és a Todra-szurdok
Korán kelünk, hogy a napfelkeltét már a sivatag dűnéin csodálhassuk meg. Reggeli után visszautazás Erfoudba terepjárókkal, majd buszra szállunk és folytatjuk utunkat Ouarzazate felé. Pálmaligetek, a vörös hegyekből kiemelkedő kasbák, berber falvak, színes ruhákba öltözött helyi asszonyok látványa kíséri utunkat a Todra szurdokig, amely Dél-Marokkó egyik legszebb látnivalója, meredek sziklafalak között hűvös völgyet rejt az út. Szállás és vacsora Ouarzazate-ban.

7. nap: Ouarzazate – Marrakech
Reggeli után látogatás a Taourirt kasbánál, ami az egyik legszebb egész Marokkóban, majd Marrakech felé indulva, a több filmforgatásnak is helyszínt biztosító, látványos Ait Ben Haddou erődítménynél. Továbbutazás szép hegyi utakon, a Tizi n’Tichka hágón át Marrakech csodás városába. Délután séta a híres Djemaa El Fna téren, ahol éjjel-nappal zajlik az élet, mutatványosok, kígyóbűvölők, majomtáncoltatók, datolyaárus és narancsléfacsaró bódék lepik el a teret és a fantasztikus bazárokat is innen lehet bebarangolni. A séta után transzfer a szállodába, ahol a vacsorát is elfogyasztjuk. Szállás Marrakechben.

8. nap: Marrakech
Délelőtt folytatjuk Marrakech felfedezését, látogatás a város legfontosabb nevezetességeinél:  Koutoubia mecset, Menara kertek, Bahia palota, a Saadian sírok. Délután szabad program.

9. nap: hazautazás Budapestre
Délelőtt szabad program, majd transzfer a repülőtérre, elutazás egy átszállással Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Casablanca, a Nyugat és a Kelet egyvelege - Szenczi Zsolt, 2013. január. 20
» Marokkó: Ahol a kövek is színesek - Hudanik Zsolt, 2012. január. 31
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2016. október. 17
» Tájak a Baktértő alatt... - Kovács Attila, 2016. szeptember. 16
» Namíbia csodálatos tájai és vadvilága - Kovács Attila, 2016. augusztus. 11
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2016. május. 13
» Lányok a parketten- női bicikli - Fóti Lázár, 2016. április. 26
» Marokkó csodái - Kovács Attila, 2016. február. 29
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Egész napos fakultatív kirándulásra invitáljuk utasainkat az elbűvölő Essaouira óceánparti városába, Marrakechtől 180 km-re. Látogatás a kikötőben és az erődben, ahonnan mesés kilátás nyílik az óváros fehér épületeire, majd séta az óváros hangulatos utcáin, bazársorain. A program részvételi díja: 12 900 Ft/fő. 
A fakultatív programok 15 főtől indulnak.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

repülőjegyet (menetrend szerinti járatra), elhelyezést helyi 3 és 4-csillagos besorolású szállodákban, 1 éj kényelmes sivatagi sátortáborban, félpanziós ellátással, magyar nyelvű idegenvezetőt, belépőjegyek a program szerint, útlemondási (sztornó) biztosítást

Alapár nem tartalmazza: 

Reptéri illetékeket, egyéb étkezéseket, a fakultatív program díját, borrvalókat, valamint a BBP biztosítást

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékek

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a fizetendő előlegként. Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő indulás előtt 60 nappal.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elutazás Budapestről frankfurti átszállással Marokkóba

Szállás: 

elhelyezés helyi 3* és 4*-os besorolású szállodákban, 1 éj kényelmes sivatagi sátortáborban félpanziós ellátással.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
Marokkó (hivatalos nevén Marokkói Királyság) egy arab állam Északnyugat-Afrikában. Az Atlanti-óceán partján fekszik, és a Gibraltári-szorostól kezdődően, a Földközi-tengerrel is határos. Szárazföldi szomszédjai, északon Spanyolország (Ceuta, Melilla), keleten Algéria, délen Nyugat-Szahara. Az ország neve a középkori "Morroch" latin névből ered, amely pedig Marrákes város nevéből származik.
Időjárás: 
A tengerpart mediterrán éghajlatú. Az ország belseje felé haladva az éghajlat egyre szárazabb és szélsőségesebb. A Szahara éghajlata pedig sivatagi.
Vízum: 
Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A magyar turista Marokkóba 30 napra vízummentesen, megfelelő anyagi fedezet felmutatásával utazhat.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!