Madagaszkár Nemzeti Parkjaiban

17 napos körutazás madagaszkáron - Mauritius-sziget hosszabbítási lehetőséggel

17 vadregényes nap egy különleges szigeten sosem látott növények, lemúrok és kaméleonok elzárt világában, a malgas királyság emlékei közt. „Az ezerarcú Madagaszkár elkápráztat párjanincs növény- és állatvilágával és mosolygós embereivel”.

Alapár tartalmazza

14 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz), a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a csoportos vízumügyintézést, a Budapest – Antananarivo – Budapest, Antananarivo – Morondava, Ifaty – Antananarivo repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (250 USD), a vízumok díját (30 USD), az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
17 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő

Nehézség:

Nehéz!

Program: 

1-3. nap: Budapest – Antananarivo
Indulás Budapestről átszállással, érkezés Antananarivóba. A harmadik napot a „vörös sziget” nyüzsgő fővárosában töltjük. Városnézésünk során megismerkedünk Antananarivo múltjával és jelenével. Délután a merina dinasztia 18. századi központjába, Ambohimanga szent hegyére látogatunk, hogy elmerülhessünk a malgas történelemben, közelebb kerüljünk a madagaszkári szokások megértéséhez, s tiszteletünket tegyük a Világörökséghez tartozó helyen. Szállás: Antananarivo.

4. nap: Antananarivo – Morondava
Reggel a fennsíkról a sziget nyugati partján lévő szakalava központba, Morondavába repülünk, majd kenukba szállunk, hogy felfedezzük a mangrove-erdők és lakóinak titokzatos világát. A sziget egy újabb arcát mutatja nekünk. Szállás: Morondava.

5. nap: Morondava - Bekopaka
Reggeli után dzsippjeinkkel útnak indulunk a Tsingy de Bemaraha Nemzeti Parkba, a világ legkülönlegesebbnek tartott karsztjelenségei közé. Útközben minden alkalmat megragadunk, hogy megismerhessük az ezen a vidéken élő növények, állatok és emberek életét. Szállás: Bekopaka.

6. nap: Tsingy de Bemaraha Nemzeti Park
Egész napos kalandozás a tsingy, azaz a karszttű-erdő rejtelmes, lenyűgöző világában! Kirándulunk a csipkés mészkőtűkből álló hegységben, ahol a túra során pár alkalommal a néhány méteres függőleges, kiépített és mászókötéllel bizosított utak némi bátorságot kívánnak majd tőlünk. Geológiai ismereteink gyarapítása mellett zoológiai különlegességekben is részesülhetünk, hisz több lemúrfaj egyedeivel is találkozhatunk a zavarbaejtő szépségű tájat szabdaló kanyonok erdeiben. Szállás: Bekopaka.

7. nap: Bekopaka-Morondava
Reggeli után újra vízre szállunk és kenuinkkal behajózunk a Manambolo-szurdok csodálatos sziklái közé, a Vazimba törzs ősi sírjait kutatva, majd terepjáróinkkal visszautazunk Morondavába, megállókkal a világhírű Baobabok Sugárútján. Ez a vidéken látható Madagaszkár emblematikus fáinak egyik legnagyobb állománya. Szállás: Morondava.

8. nap: Morondava - Antsirabe
Ma reggel kelet felé indulunk, a Mozambiki-csatornát elhagyva a szavannán át ismét a fennsíkra érkezünk, hosszú utunkat ebéddel (opcionális) és számtalan fotóstoppal megszakítva estére érünk Antsirabéba. Szállás: Antsirabe.

9. nap: Antsirabe – Ranomafana
Reggeli után rövid városnézés Antsirabe központjában, majd útra kelünk és a rizsteraszok földjén haladunk dél felé, miközben megismerkedünk a különleges táj érdekes lakóival. A betsileo falvak leghíresebb kézműveseinek műhelyeit (intarzia-készítő, fafaragó) is felkeressük megállóink során. Kora este érkezünk a hegyi esőerdő szélén fekvő kisvárosba, Ranomafanába. Szállás: Ranomafana.

10. nap: Ranomafana Nemzeti Park
Egész napos kalandozás a Ranomafana Nemzeti Parkban és a Tanala falvakban. A hegyvidék 600 és 1400 méter közötti csúcsokkal tagolt, így a különböző lemúr (bambusz-, barna-, fekete-fehér- stb.) és madárfajokon kívül a mélyföldi esőerdőktől a köderdőkön át a magasföldi növénytakarókig számtalan sajátos élőhellyel kápráztat. Szállás: Ranomafana.

11. nap: Ranomafana – Ambavalo – Ranohira
Délelőtt Ambavalo felé vesszük az irányt Útközben megállunk egy borászatban s megnézzük az Antemoro papírgyárat , majd az Anja rezervátum híres gyűrűsfarkú lemúrjait. Délután Ranohira felé haladva többször is megállunk fényképezni: Déli kapu, Püspök kalapja, Horombe síkság, ahol akár reunioni rétihéját, mocsári baglyot is láthatunk. Szállás: Ranohira

12. nap: Isalo Nemzeti Park
Reggeli után irány az Isalo Nemzeti Park különleges világa: kirándulás a Namaza-kanyonban. Míg eljutunk a Kék- és Feketemedencékig, reményeink szerint számos lemúrfajjal és endemikus madarakkal is találkozhatunk. Délután pihenés, naplemente Isalo Ablakában. Szállás: Ranohira.

13. nap: Ranohira - Toliara – Ifaty
A szavannát keresztülszelve nyugatra utazunk. Ma is érdekes megállóink lesznek: látogatást teszünk a déli törzsek zebuszarvakkal és aloalokkal (fából faragott kopja, mely az elhunyt életéből vett fontos eseményeket hirdeti) díszített sírjainál és egy „zafírláz” szülte bányászvároskában. Délután érkezünk a tengerpartra, ahol a szállásunk elfoglalása előtt a helyi halászok életével is megismerkedünk. Szállás: Ifaty lodge.

14. nap: Ifaty
Pihenés a malgas tengerpart egyik legszebb szakaszán, fakultatív kirándulással vitorlás pirogon tengerparti piknikkel egybekötve, valamint zebukordés tüskeerdő-túra a már-már földöntúli fák és cserjék között botanikus vezetésével, búvárkodás. Szállás: Ifaty lodge.

15. nap: Ifaty – AntananarivoReggeli után transzfer a reptérre, majd visszautazunk a fővárosba. Délután lehetőségünk adódik szuvenírek vásárlására Antananarivóban. Szállás: Antananarivo.

16-17. nap: Antananarivo - Budapest
Hazaindulunk. Transzfer a repülőtérre, majd átszállással érkezés Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Madagaszkár tájain - Kovács Attila, 2013. január. 07
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2018. május. 10
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2018. április. 14
» Bringával Afrikán át - Fóti Lázár, 2018. február. 26
» A Szahara csodálatos világa - Kovács Attila, 2018. február. 14
» Lányok a parketten- női bicikli - Fóti Lázár, 2017. július. 05
» Tenerife tájain... - Kovács Attila, 2017. június. 24
» Namíbia éjjel - Kovács Attila, 2017. április. 11
Fakultatív programok

Ifaty kirándulás 8 000 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

14 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz), a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a csoportos vízumügyintézést, a Budapest – Antananarivo – Budapest, Antananarivo – Morondava, Ifaty – Antananarivo repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (250 USD), a vízumok díját (30 USD), az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, vízum díj, útlemondási biztosítás, BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, fakultatív programok ára.
Borravalók (ajánlott a nap 4-5 USD)
Belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek 250 USD/fő
Vízumok 30 USD/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjáratokkal Budapestről átszállással, érkezés Antananarivóba.

Szállás: 

***/**** hotelek 2 fős szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében válaszható.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgár vízum birtokában, megfelelő anyagi fedezet felmutatásával utazhat be Etiópiába. A vízum kiadásakor az útlevélnek legalább még 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és a kérelemhez 2 db fényképet kell mellékelni.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A higiéniára fokozottan ügyelni kell. Csapvíz nem iható. Ajánlott malaria ellen tabletta. Bogarak, gekkók, szúnyogok, stb a trópusi környezet velejárói. Ezekhez megfelelően alkalmazkodni kell (spray, kenőcs, stb). Magas faktorú napozószer szükséges. Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára. Az utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot! Cím: Budapest, IX. Gyáli u. 3/a, telefon: 06-1 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!