Körutazás Kongóban és Gungu fesztivál

13 napos körutazás a Kongóban

Tokende na Kongo! Menjünk Kongóba! Ha egy adrenalindús, sorsfordító utazásra vágyik, amely élete végéig elkíséri, Kongót Önnek ajánljuk!

Alapár tartalmazza

Szállást reggelivel, félpanziót a 7-10. napokon, a leírás szerinti programokat, a helyszíni közlekedést, a szükséges belépőket, a vízumot ügyintézéssel együtt és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet és az illetéket, a kötelező sárgaláz elleni oltást, a javasolt malária elleni gyógyszer költségét, a borravalót, az útlemondási biztosítást és a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást.

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
bungaló
Program: 

1. nap: Budapest - Kinshasa
Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással a reggeli órákban. Érkezés Kinshasába az esti órákban, transzfer a szállodába. Szállás Kinshasában.

2. nap: Kinshasa
Városnézés a kb. 77 milliós lakosságú Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában, Kinshasában. A gyarmati nevén Leopoldville-ként ismert városban a Június 30.-a sugárút megtekintése, majd látogatás az izgalmas és színes Victoire tér és Matonge negyedben. A történelmi kikötő, a Kabila Mauzóleum és a Kinshasai Parlament épületének felkeresése. Vásárlás egy textilpiacon, majd egy helyi szabónál egy helyi öltözet elkészíttetésére lesz lehetőség, közben előadás a textilek szimbolikájáról, viseletkultúráról. Séta naplementekor a Kongó folyó partján, majd fakultatívan egzotikus vacsora a Chez Philo étteremben, ahol az étlapon krokodil és antilop steak is szerepel. Éj Kinshasában.

3. nap: Kongó folyó túra
Délelőtt utazás Kinshasától 70 km-re észak-nyugatra, Kimpokóba. Falulátogatás a főképp teke etnikumú faluban, a helyiek mindennapi életének és kultúrájának megismerése. Találkozás a falufőnökkel, ajándékozás. A helyi iskola és a templom felkeresése, bepillantás a kunyhókba. Kulturális és gasztronómiai program, ahol a legbátrabbak jutalomban részesülhetnek! Utazás kenukkal a Kongó folyón, amely az ország vénája, a Nílus után Afrika második, a világ 9. leghosszabb és legmélyebb folyója. Fakultatív vacsora a Petit Paradis étteremben, gyönyörű panorámával a folyóra. Éj Kinshasában.

4. nap: Gungu
Utazás Kinshasából Gunguba (550 km), a Gungu Fesztivál helyszínére. Átkelés a Kwango és a Kwilu folyón, rövid pihenővel Kikwitben. Éj Gunguban, a fesztiválfaluban.

5-7. nap: Gungu Fesztivál
Részvétel a Gungu Nemzeti Fesztiválon, ahová Kongó 11 tartományából érkeznek a hagyományőrző tánccsoportok, hogy a több napon és éjszakán át tartó kulturális fesztiválon és versenyen fellépjenek. Izgalmas maszkok, díszes öltözetek, művészek, táncosok és zenészek hangos és színes karneválja ez a fesztivál. A fesztivál története a mandingában, egy hagyományőrző össztáncban gyökerezik, melynek során a Gungu környékén élő pende falvak lakosai maszkos-táncos rítusaikat elevenítik fel. A fesztivál keretében zenei- és táncbemutatók szórakoztatnak, a boszorkánykatonák megérkezésével pedig fekete-mágiával átitatott rítusok következnek. A táncosok óriássá, nyúllá vagy kaméleonná „változnak”. Ajkukat gallyakkal és tőrökkel szúrják át, úgy, hogy nem marad seb az arcukon. Éj Gunguban, a fesztiválfaluban.

8. nap: Kikwit
Torday Emil (1875-1931) Kongó-kutató 1900-1909 között három expedíciót szervezett a Kongó-medencébe. Megszerette a kongói népeket, sőt, 8 helyi nyelvjárást is megtanult. Torday Kikwitben hat hónapot töltött, ahol a helyiek törzsi nevet adtak neki: Dekének, azaz madárnak nevezték. Délelőtt Kikwit város felfedezése, a történelmi Hotel Kwilu, Kongó legnagyobb katedrálisának és a zsibongó kikwiti piac felkeresése. Délután továbbutazás Kinshasába. Éj Kinshasában.

9. nap: Lola Ya Bonobo Park - Kisantu Botanikus Kert
A mai napon a Lola Ya Bonobo Parkba látogatunk el. A park különlegessége, hogy a világon egyedülálló módon itt láthatók a Kongói Demokratikus Köztársaságban honos, különlegesen intelligens bonobó majmok. Sajátosságuk, hogy természetük nagyon hasonlít az emberekére. Ásványvizes üvegből isznak és a betegségeiket emberi gyógyszerekkel kezelik. Az elkerített és a folyó által határolt erdős-fás rezervátumban élő, ritka állatok élete, szokásvilága, etetése figyelhető meg. Továbbutazás Kongó legnagyobb és legszebb botanikus kertjébe, Kisantuba, ahol 250 hektáron közel 3000 trópusi és egzotikus növény található. Orchidea-kert, kongói erdő 200 különböző fával, krokodilos tó és kellemes büfé várja a betérőket a pihentető parkban. Éj Kisantuban.

10. nap: Zongo vízesés
Kisantuból Kinshasa felé menet a Zongo vízesés kínál páratlan élményt, amelyet a kelet-kongói Virunga vulkán és a hegyi gorillák után Kongó harmadik leglenyűgözőbb látványosságaként tartanak számon. Kinshasától 130 km-re található, növényvilágában és békés hangulatában igazi természeti kikapcsolódást kínál. Éj Kinshasában.

11. nap: Kígyó Park
Látogatás a kígyó parkban, ahol több száz kígyófajta, közöttük a halálos zöld mamba is megtekinthető. Délután maszkok, szobrok, festmények, kongói rafia szőttesek, ékszerek és egyéb ajándéktárgyak beszerzése a Bikeko művészeti piacon az idegenvezetőnk segítségével. Bepillantás az árusok és faszobrászok kulisszái mögé. Éj Kinshasában.

12-13. nap: Kinshasa - Budapest
Tárlatvezetéssel egybekötött látogatás a Kongói Néprajzi Múzeumban, ahonnan pazar kilátás nyílik a világ két legközelebb eső fővárosára: Brazzaville-re és Kinshasára. Búcsú a Kongó folyótól. Vacsora, majd hazautazás Budapestre az esti órákban, menetrend szerinti járattal, átszállással. Érkezés Budapestre másnap, a kora reggeli órákban.

Kapcsolódó cikkek

» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2018. május. 10
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2018. április. 14
» Bringával Afrikán át - Fóti Lázár, 2018. február. 26
» A Szahara csodálatos világa - Kovács Attila, 2018. február. 14
» Lányok a parketten- női bicikli - Fóti Lázár, 2017. július. 05
» Tenerife tájain... - Kovács Attila, 2017. június. 24
» Namíbia éjjel - Kovács Attila, 2017. április. 11
» Tájak a Baktértő alatt... - Kovács Attila, 2016. szeptember. 16
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállást reggelivel, félpanziót a 7-10. napokon, a leírás szerinti programokat, a helyszíni közlekedést, a szükséges belépőket, a vízumot ügyintézéssel együtt és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet és az illetéket, a kötelező sárgaláz elleni oltást, a javasolt malária elleni gyógyszer költségét, a borravalót, az útlemondási biztosítást és a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.
Kötelező védőoltás, malária elleni gyógyszer.
 

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, borravalók, további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal átszállással, a helyszínen kisbusszal. Utazásunk teljes időtartama alatt kitűnő állapotú klimatizált autóbusz áll rendelkezésünkre, tapasztalt sofőrrel. 

Szállás: 

Afrikai stílusú szállodák és bungalók. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.
Kipróbált szálláshelyeinken az Európában ismert csillagozott, szám szerinti besorolási rendszer nincs bevezetve. Szállásaink tiszták, biztonságosak, hangulatos afrikai stílust tükröznek, afrikai művészeti termékekkel vannak díszítve. A főváros kivételével a szállások gyönyörű természeti környezetben találhatóak, például autentikus kör alapú kunyhók mintájára épült bungalók. A szállások többségében jól felszerelt étterem, bár működik. A szobák saját zuhanyzóval és wc-vel rendelkeznek, kivéve a Gungu Fesztiválon, ahol közös használatú, „trópusi jellegű” mosdó és tusoló áll rendelkezésre.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis, a 7-10. napokon félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok előzetesen kell, hogy vízumot igényeljenek a Kongói Demokratikus Köztársaság valamely külképviseletén. A határon, beléptetési pontokon, repülőtereken nem lehet felvenni vízumot. Az útlevélnek a beutazás időpontjától kezdve még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie, és legalább három üres oldalt kell még tartalmaznia. Mindig legyen Önnél útlevelének, vízumának másolata. A vízum ügyintézést irodánk végzi, melynek árát a részvételi díj tartalmazza.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kongóba kötelező oltás a sárgaláz elleni oltás, amelyet minimum indulás előtt 2 héttel meg kell kapni. Továbbá javasolt malária megelőzésére a Malarone gyógyszer szedése, amit az utazás előtt 1 nappal kell megkezdeni, és utazás után még 7 napig kell szedni, naponta egyszer. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!