Kenya legszebb nemzeti parkjai

7 napos körút Kelet-Afrikában

Kenyáról minden embernek más jut az eszébe, a régészek az emberiség bölcsőjének nevezik, a vadászok, és a turisták hihetetlenül gazdag állatvilága és az óceán miatt imádják. Az állatvilág sehol máshol a kontinensen nem ilyen változatos, mint itt, Kenya azon kevés ország közé tartozik, ahol az 5 nagyemlős, az oroszlán, a bölény, az elefánt, a leopárd és az orrszarvú egyaránt megtalálható.

Alapár tartalmazza

A reptéri transzfereket, a közlekedést és az állata leseket terepjárókkal, a nemzeti parkok belépőt, a szállásokat 2 ágyas szobákban, a teljes ellátást reggelivel, ebéddel és vacsorával, az angol nyelvű helyi vezető és magyar nyelvű idegenvezető díját.

 

Alapár nem tartalmazza

A nemzetközi repülőjegyeket és illetékeket, kenyai vízum díját, borravalókat: 50 USD/ fő, biztosításokat.

 

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
Minimum létszám: 14 fő
Program: 

1.nap: Budapest -Nairobi
Érkezéstől függően 1 éjszaka Nairobi-ban, Keny fővárosában. Reggeli érkezés esetén azonnal indulás a Nakuru Nemzeti Parkba.

2. nap: Nakuru nemzeti Park
A Kelet-Afrikai Nagy Hasadékvölgy mentén indulunk terepjáróinkkal a képeslapra kívánkozó szépségű Nakuru - tóhoz. A tó a partján fészkelő flamingók millióiról nevezetes, felszíne gyakorta nem is látható a folytonosan mozgásban lévő flamingók tömegeitől. A tavat körül ölelő , 400 madárfajnak otthont adó parkot a Dél-Afrikából ide telepített fehér és fekete orrszarvúk valamint a Természetvédelmi Világszövetség Vörös listáján a kihaló félben lévő fajok között található Rothschild zsiráfok védelmére hozták létre.
Miután elfoglaltuk szállásunkat, állat lesre indulunk a Nakuru Nemzeti Parkban, melyet 1968-ban alapítottak. Ha szerencsések vagyunk a flamingók, pelikánok, kormoránok mellett zsiráfokat és gyűrűsfarkú víziantilopot is lencsevégre kaphatunk. (szállás: szálloda, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

3. nap: Naivasha-tó
Mai uticélunk Joy Adamson,  Az Oroszlánhűség valamint az Elza és kölykei írójának farmja.  A Nagy-Hasadékvölgy második legnagyobb tavának partján álló házból egy rendkívül gazdag gyűjteménnyel rendekező múzeumot alakíttattak ki az írónő munkáiból, az egzotikus kertben pedig hangulatos bungallók állnak, amikben egy éjszakát mi is eltöltünk. Érkezés után érdemes nagy sétát tenni a Naivasha-tó partján, körbejárni a kiállítás, az 5 órai teát és házi süteményeket is érdemes megkóstolni. Akinek van kedve, az délután csónakkirándulásra is indulhat a tavon. (szállás: lodge, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

4. nap: Masai Mara Nemzeti Park
Kora reggel a Masai Mara Nemzeti Park-ba indulunk terepjáróinkkal, ahol két éjszakát töltünk.
A Masai Mara Nemzeti Park Afrika legnépszerűbb parkja, a Mara és Talek folyók által közrefogott terület rendelkezik talán a legváltozatosabb, legtarkább állatpopulációval Kelet-Afrikában. A rezervátumban több mint egy millió gnú, félmillió gazella, majd negyedmillió zebra és több tízezer impala él. A nemzeti park oroszlánok, leopárdok, gepárdok, félénk fekete orrszarvúk valamint hiénák, sakálok és a denevér fülű róka otthona.  A Mara folyó vízilovakban és krokodilokban gazdag.  A rezervátum ötszáz madárfajnak ad otthont, közöttük struccok, pacsirták, ragadozó madarak.  A nagymacskák megfigyelésére a legalkalmasabb időszak a december és a január hónapok.
A Maszáj Mara a Nagy- Hasadékvölgyben fekszik, nem csupán az állatvilág, hanem a változatos növényzet is feledhetetlenné varázsolja az itt tett látogatást. (szállás:lodge, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

5. nap: Masai Mara Nemzeti Park
Egész napunkat a Masai Mara Nemzeti Parkban töltjük.  Kora reggel állat les terepjárókkal. A vadlest követően egy maszáj faluba látogathatunk, ahol megnézhetjük hogyan él Afrika egyik legősibb népcsoportja a nemzeti parkok környezetében. Benézhetünk egy-két bomába, a maszájok jellegzetes kunyhóiba, megkóstolhatjuk a banánsört és vásárolhatunk a maszájok készítette kézműves termékekből. Ezután visszatérünk kempingünkbe, majd késő délután, amikor lehűl a hőmérséklet újra állatlesre indulunk.

6. nap: Masai Mara Nemzeti Park
Egész napunkat a Masai Mara Nemzeti Parkban töltjük.  Kora reggel állat les terepjárókkal.(szállás:lodge, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

7. nap: Nairobi - Budapest
Repülési menetrendtől függően indulás ezen az estén vagy másnap reggel, érkezés ennek megfelelően.

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Kenya képekben - Kovács Attila, 2012. május. 29
» Találkozás a gorillákkal - Travellina, 2012. március. 29
» Találkozás a Rudolf-tónál - Jándi Attila, 2011. június. 29
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A reptéri transzfereket, a közlekedést és az állata leseket terepjárókkal, a nemzeti parkok belépőt, a szállásokat 2 ágyas szobákban, a teljes ellátást reggelivel, ebéddel és vacsorával, az angol nyelvű helyi vezető és magyar nyelvű idegenvezető díját.

 

Alapár nem tartalmazza: 

A nemzetközi repülőjegyeket és illetékeket, kenyai vízum díját, borravalókat: 50 USD/ fő, biztosításokat.

 

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és repülőtéri illeték.
Vízumdíj 50 USD/fő
 

Helyszíni költségek leírása: 

Borravaló: ajánlott 50 USD/fő
Vízumdíj 50 USD​/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

Pénz: USD-t érdemes vinni. Az árviszonyok a magyarnál olcsóbbak. Közbiztonság: átlagos. Forgalmas helyeken lopásveszély. A meglátogatandó helyek egyébként biztonságosak, európai turisták által rendszeresen látogatottak.
Feszültség: 220 V körül. Európai dugaszok általában használhatók, de javasolt világadapter beszerzése.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülővel, európai átszállással.

Szállás: 

4* szállodákban és lodge-ok bungallóiban, kétágyas szobákban

Étkezés: 
A részvételi díj teljes ellátást tartalmaz.
A területről: 
A vadak mellett azonban egyéb látnivalót is kínál az ország, remek strandok, korallzátonyok, lélegzetelállító hegyek és ősi szuahéli városok várják a turistákat. Sajnos a közbiztonság hagy maga mögött némi kívánnivalót, de ha elővigyázatosak vagyunk, és nem kérkedünk a pénzünkkel, esetleg az aranyóránkkal, akkor csak kellemes élményekkel fogunk hazatérni. A turistákat leginkább érdeklő eseményt a biológia szervezi, a vadak vonulása a leglátványosabb kenyai rendezvény. Az állatok júliusban és augusztusban a Szerengeti Parkból indulnak észak felé legelőt keresve, és októberben indulnak vissza. A vonulást a Masai Mara Nemzeti Parkban lehet a legjobban megcsodálni.
Időjárás: 
Az Indiai-óceán partján, az Egyenlítőn, Szomália, Etiópia, Szudán, Uganda és Tanzánia szomszédságában fekszik az ország. A Rift-völgy, és a központi felföld gyönyörű tájairól nevezetes. Nyugat-Kenya a Viktória-tóval az ország vadakban leggazdagabb területe. Az északkeleti országrész elhagyatott, ide szerencsére még nem ért el a modernizált világ. Az éghajlat, annak ellenére, hogy az országot az Egyenlítő szinte pontosan középen szeli keresztül, meglepően változatos. A legkellemesebb az idő a Rift-völgyben, a félsivatagos, szavannás területeken óriási hőség uralkodik. Nyugat-Kenya és az óceánpart egész évben forró és csapadékos.
Vízum: 
Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 3 üres oldalnak kell benne lennie. Magyar állampolgár vízum, megfelelő anyagi fedezet, oda-vissza érvényes menetjegy felmutatásával utazhat be a Kenyai Köztársaságba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A higiéniás viszonyok az európainál gyengébbek. Csapvíz nem iható. Sárgaláz ellen oltás kötelező, malária ellen (MALARON) tabletta szedése ajánlott, szúnyogcsípés ellen spray javasolt. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot! Cím: Budapest, IX. Gyáli u. 3/a, telefon: 06-1 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!