Etiópia a Tana-tótól Lalibeláig (az Omo-völgy törzseinél hosszabbítás)

14 napos körutazás a Etiópiában

„Akszúm... az etióp civilizáció bölcsője, Sába királynőjének városa, a Frigyláda őrzője... lehetne egy hely ennél titokzatosabb?” Etiópia az egyik leggazdagabb történelemmel rendelkező ország az afrikai kontinensen, a meglepetés és a kontrasztok világa. 14 nap János pap országában Lalibela sziklatemplomaitól a Kék-Nílus forrásvidékéig

Alapár tartalmazza

 11 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz, hajó), a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a csoportos vízumügyintézést, a Budapest – Addis Abeba, az Addis Abeba – Bahir Dar, a Lalibela – Addis Abeba és az Addis Abeba – Budapest repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségeket (280 USD), a vízumok díját (17 000 Ft), az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 15 fő
Program: 

1-2. nap: Budapest – Addis Abeba
Elindulás Budapestről, másnap bevetjük magunkat Addis Abeba forgatagába, milliós óriásváros a fennsíkon, jacaranda fákkal övezett sugárutak, különleges látnivalók: Szentháromság székesegyház, Nemzeti Múzeum, Etnográfiai múzeum.

3. nap: Bahir Dar
Repülés a Tana-tó partján fekvő Bahir Darba, kirándulás a Kék-Nílus zuhatagához, barangolás egy helyi piacon.

4. nap: Tana-tó – Gondar
Kalandozás a Tana-tó szigetein és kolostoraiban: egyedülálló épületek és páratlan ikonok, majd utazás Gondarba.

5. nap: Gondar
Egész napos program Gondarban, „Júda oroszlánja”, Fassilides császár fővárosában: erődök, fürdők, Debre Berhan Selassie (a Szentháromság Fénye) templom.

6. nap: Gondar – Axum
Utazás lenyűgöző szépségű tájakon át, ametisztszínű hegyek közti vízmosásokban Axumba.

7. nap: Axum
A legendák városa – Axum, az etióp civilizáció bölcsője, Sába királynőjének egykori székhelye, a Frigyláda őrzője: hatalmas sztélék, Sioni Szent Mária templom, koronák és kincsek.

8. nap: Negash - Geralta
Utazás Tigré tartomány „szívébe”, megálló a 2500 éveses Hold templomnál és Afrika legrégibb mecseténél Negashban, éjszaka a Geralta hegységben csillagfényes afrikai ég alatt, semmihez nem hasonlítható hangulatban.

9-10. nap: Mekele – Tigray
Barangolás Mekele kincsei között: Tigray sziklába vágott templomai, IV.Johannész császár palota-múzeuma, majd látogatás egy igazi tigréi faluban.

11. nap: Tigray – Lalibela
Csodálatos utazás a Takazé folyását követve, kanyonokon át, óriás sziklaormok mentén és baobab fák között Lalibelába.

12. nap: Lalibela
Látogatás a 12. századi „Új Jeruzsálemben”, a világ egyik csodájának tartott Lalibela szürke gránitba vájt templomainál, ezüst keresztek és zarándokok.

13-14. nap: Lalibela – Addis Abeba – Budapest
Visszarepülés a fővárosba, kirándulás az Entotto hegy templomaihoz, majd hazautazás.

Kapcsolódó cikkek

» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2018. május. 25
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2018. április. 14
» Bringával Afrikán át - Fóti Lázár, 2018. február. 26
» A Szahara csodálatos világa - Kovács Attila, 2018. február. 14
» Lányok a parketten- női bicikli - Fóti Lázár, 2017. július. 05
» Tenerife tájain... - Kovács Attila, 2017. június. 24
» Namíbia éjjel - Kovács Attila, 2017. április. 11
» Tájak a Baktértő alatt... - Kovács Attila, 2016. szeptember. 16
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

 11 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz, hajó), a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a csoportos vízumügyintézést, a Budapest – Addis Abeba, az Addis Abeba – Bahir Dar, a Lalibela – Addis Abeba és az Addis Abeba – Budapest repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségeket (280 USD), a vízumok díját (17 000 Ft), az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek, útlemondási biztosítás.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, fakultatív programok.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel turista osztályon a Budapest – Addis Abeba, az Addis Abeba – Bahir Dar, a Lalibela – Addis Abeba és az Addis Abeba – Budapest útvonalon menetrend szerint közlekedő repülőjáraton.

Szállás: 

Szállás: 3–4* szállodákban, egy éjszaka lodge-ban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Etiópia Kelet-Afrika egyik állama, „Afrika szarvánál” található. Az egyik legszegényebb ország: az emberek több mint fele él szegénységben. Az ország legmagasabb hegyei: Ras Dashen 4620 m, Talo (4413 m), Guma Terara (4231 m) és Guge (4203 m). Etiópiában számos ma is működő vulkán található. Az ország legjelentősebb folyója a Nílus egyik forrásága, a Kék-Nílus. Etiópia legnagyobb tava a Tana-tó. Az ország legnagyobb krátertava a Shala, a Langano pedig a legmagasabban fekvő tó. A száraz területeken számos sós tó fekszik, legjelentősebb az Abbé-tó. Etiópiához tartozik a Turkana-tó kisebb, északi része is. Az országban több mint 80 nyelvet beszélnek. A hivatalos nyelv az amhara. Az amhara nyelv az ország 17 millió lakosának az anyanyelve. Regionális nyelvek: oromo, harari, szomáli, afar, kafficho,ritkán arab. Az etióp konyha leghíresebb étele az indzsera. Az etiópok nagyon vallásosak, ezért pénteken és szerdán nem esznek húst. Az ételeket hagyományosan kézzel eszik, a húsokat egész apróra vágják, hogy egy-egy indzserából letépett darabban könnyen meg lehessen fogni ill. elfogyasztani. Az ételek lehetnek csípős paprikával készültek (kaj = piros), vagy kurkumával (alicsa). A legnépszerűbb etióp étel a vot (angol írásmóddal: wot), ami egy pörkölthöz igen hasonló étel.
Időjárás: 
Az ország az Etióp-magasföldön fekszik, ezért az éghajlata 3 zónára osztható: a trópusi éghajlat területe 1800 m-ig terjed, 1800 és 2500 m között van a meleg és 2500 m felett a hideg zóna.
Vízum: 
Magyar állampolgár vízum birtokában, megfelelő anyagi fedezet felmutatásával utazhat be Etiópiába. A vízum kiadásakor az útlevélnek legalább még 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és a kérelemhez 2 db fényképet kell mellékelni.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A higiéniára fokozottan ügyelni kell. Csapvíz nem iható. Védőoltás nincs előírva. Ajánlott malaria ellen tabletta. Bogarak, gekkók, szúnyogok, stb a trópusi környezet velejárói. Ezekhez megfelelően alkalmazkodni kell (spray, kenőcs, stb). Magas faktorú napozószer szükséges. Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára. Az utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot! Cím: Budapest, IX. Gyáli u. 3/a, telefon: 06-1 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!