Egyiptom, a Nílus ajándéka

Egyiptom, a Nílus ajándéka 7 éj Az első civilizációk nyomában

8 napos körutazás Egyiptomban

Vegyen részt a páratlan élményt nyújtó Egyiptom-i körutazáson és garantáltan felejthetetlen élményben lesz része.

Alapár tartalmazza

A repülőjegyeket (beleértve a belső járatokat is), a helyi autó­buszos közlekedést és a nílusi hajózást, a 7 éjszakai szállást félpanzióval, illetve a hajón teljes ellátással, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat belépődíjakkal, idegenvezetőt a budapesti in­du­lás­tól a budapesti érkezésig és a helyi ide­gen­ve­ze­téseket.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat. BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
*****
Program: 

1. nap: Budapest-Kairó
Elutazás menetrend szerint Budapestről Kairóba, a muzulmán világ legnépesebb városába. Transzfer az 5 csillagos szállodába (2 éj).

2. nap: Gízai Piramisok, Szfinx, Kairó
Délelőtt a Gízai Piramisok és a Szfinx megtekintése Kairó mellett. Több mint 4000 éve állnak ezek a hatalmas építmények itt a sivatag szélén, bámulatba ejtve minden látogatót. Az ókori világ 7 csodája közül mára csak a Gízai Piramisok maradtak meg. To­vább­utazás Kairó központjába, városnézés (az Egyiptomi Múzeum a felbecsülhetetlen értékű kincseivel, a Citadella és a Mohamed Ali mecset, a Khan el Khalili bazár stb.).

3. nap: Asszuán, Philae
Transzfer a kairói repülőtérre, utazás Asszuánba, Egyiptom legdélibb nagyvárosába. Látogatás az Asszuáni-gátnál, a világ egyik legnagyobb vízi­erő­mű­vénél. A gát mögött keletkezett Nasszer-tó hossza 500 km. Ezután Philae templomait tekintjük meg, melyeket a gát építése miatt Philae szigetéről egy másik szigetre telepítettek át. A következő progra­munk a régi gránitbányák, ahonnan a fáraók emlék­mű­veinek kőtömbjei is származnak. Itt ta­lál­ha­tó az ún. befejezetlen obeliszk, amelyik a maga 35 méteres magasságával a legnagyobb obeliszk lehe­tett volna. Ezt követően transzfer az 5 csillagos hajóhoz, a szobák elfoglalása (3 éj). Délután felukkázás a Níluson.

4. nap: Asszuán, Abu Szimbel, nílusi hajóút, Kom Ombo
Délelőtt szabad program, pihenés a hajón, napozás. Fakultatív program: Kirándulás légkondicionált autó­busszal a szudáni határ közelébe, Abu Szimbel több mint 3000 éves, sziklába vájt, hatalmas templo­ma­i­hoz – UNESCO világörökség. (Indulás hajnali 4-kor, visszaérkezés 13 óra körül.) A fakultatív program ára 17.800.- Ft/fő illetve 27.000.- Ft/fő - indulás függványe (garantált in­du­lás). Délután hajózás a Níluson észak felé. Útközben Kom Ombo Ptolemaiosz-kori templomának megtekintése.

5. nap: Edfu, nílusi hajóút, Luxor
A Nílus bal partján található Edfu városa, körülbelül félúton Asszuán és Luxor között. Az itt található Hórusz-templom a Krisztus előtti I. századra készült el, korának legteljesebb egyiptomi emléke. Reggel látogatás a templomban, majd továbbhajózás. Az egyiptomi utazás egyik legnagyobb élménye a nílusi hajóút (a part menti, ősi módszerekkel művelt földek a szubtrópusi növényzettel és a földeken dolgozó emberekkel, a sivatagi tájak, a falvak, ahol megállt az idő stb.).

6. nap: Luxor, Karnak, Királyok völgye
Luxor helyén állott valaha Egyiptom hatalmas fő­vá­ro­sa, a „százkapus” Théba. Érthető, hogy az itteni mű­em­lé­kek a legjelentősebbek és legértékesebbek. Délelőtt barangolás a Nílus bal oldalán, a halottak városában. Séta a Királyok völgyében a fáraó­sí­rok­hoz, majd a Memnon-kolosszusok és Hatsepszut királynő lenyűgöző környezetben fekvő halotti templo­má­nak megtekintése. Délután a Nílus jobb partján lévő Luxori templom, majd a Luxor mellett található monumentális Karnaki templom meg­lá­to­ga­tása. Transzfer a luxori repülőtérre, utazás Kairóba, transzfer az 5 csillagos szállodába (2 éj).

7. nap: Alexandria
Egész napos kirándulás a sivatagon át Egyiptom második legnagyobb városába, Alexandriába, mely a Nílus-delta nyugati végében, a Földközi-tenger part­ján fekszik. Alexandria az ókor egyik leg­je­len­tő­sebb városa volt, az Egyiptomot meghódító Nagy Sándor alapította több mint 2300 évvel ezelőtt. Városnézés (katakombák, Pompeius oszlopa, Qaitbai-erőd, Montazah Palota stb.), majd szabad program.

8. nap: Kairó-Budapest
Transzfer a kairói repülőtérre, elutazás Budapestre menetrend szerint.

Figyelem: Az egyiptomi viszonyok miatt néha elő­fordul, hogy a belső repülőjáratok, illetve a hajó indulása változik, ilyenkor a programok sorrendje is módosulhat. Ez egy meglehetősen szegény afrikai ország, amelynek lakói nem a precizitásukról hí­re­sek. Számítsanak arra is, hogy a szállodák kate­go­ri­zá­lá­sa nem feltétlenül azonos az európaival. Az Egypt Air járatszervezése miatt a belső járatok gyakran kora reggel vagy késő este közlekednek.

Kapcsolódó cikkek

» Egyiptom - Kovács Attila, 2016. február. 21
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Elfelejtett ősi városok - Etédi Alexa, 2013. június. 07
» Egyiptom elveszett víz alatti városa - Etédi Alexa, 2013. május. 13
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2016. október. 17
» Tájak a Baktértő alatt... - Kovács Attila, 2016. szeptember. 16
» Namíbia csodálatos tájai és vadvilága - Kovács Attila, 2016. augusztus. 11
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2016. május. 13
Fakultatív programok

Kirándulás légkondicionált autóbusszal a szudáni határ közelébe, Abu Szimbel több mint 3000 éves, sziklába vájt, hatalmas templo­mai­hoz – UNESCO vi­lág­örök­ség. (Indulás hajnali 4-kor, vissza­ér­ke­zés 13 óra körül.)
A fakultatív program ára: 21.400 Ft/fő, illetve 2015 évi indulás esetén 19.400.- Ft/fő, illetve 17.800.- Ft/fő.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyeket (beleértve a belső járatokat is), a helyi autó­buszos közlekedést és a nílusi hajózást, a 7 éjszakai szállást félpanzióval, illetve a hajón teljes ellátással, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat belépődíjakkal, idegenvezetőt a budapesti in­du­lás­tól a budapesti érkezésig és a helyi ide­gen­ve­ze­téseket.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat. BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.

Vízumdíj.

BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Baksis: A helyszínen összesen kb. 35 dollár borravalót illik adni. A helyi szolgáltatók ezt gya­kor­la­ti­lag kötelezőnek tekintik.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repü­lő­já­ra­tok­kal a Budapest – Kairó – Asszuán és a Luxor – Kairó – Budapest útvonalon. Asszuántól Luxorig 5 csil­la­gos hajóval, egyébként pedig lég­kon­di­ci­o­nált autóbusszal.

Szállás: 

4 éjszaka egy kairói 5 csil­la­gos szállodában, 3 éjszaka egy 5 csil­la­gos nílusi hajón, két­ágyas, für­dő­sz­obás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj tartalmazza a félpanziós ellátást a szállodában (reggeli, vacsora), teljes ellátást a hajón (reggeli, ebéd, vacsora). Az út során valamennyi étkezés svédasztalos.
A területről: 
Észak-Afrikában, illetve részben Délnyugat-Ázsiában (Sínai-félsziget) fekszik. Nyugaton Líbiával, délen Szudánnal, északkeleten pedig Izraellel határos, északon a Földközi-, keleten a Vörös-tenger mossa partjait. Egyiptomban sivatagi éghajlat uralkodik, kivéve a Földközi-tenger partvidékét, ahol száraz szubtrópusi éghajlat a jellemző. Ahogy északról egyre jobban haladunk dél felé, úgy lesz egyre szárazabb az időjárás. Egyiptom lakosainak száma jelenleg meghaladja a 80 millió főt, akik túlnyomó részben a Nílus menti területeken és a Szuezi-csatorna mellett élnek. Az iszlám vallást követők aránya 90%, a fennmaradó 10% keresztény vallású, főként kopt irányzatot követnek.
Időjárás: 
A nappali csúcshőmérsékletek sokéves átlagai a következők: Kairó: szeptember: 33 °C / október: 30 °C / november: 25 °C / december: 21 °C / január: 19 °C / február: 21 °C / március: 24 °C / április: 29 °C / május: 33 °C. Luxor: szeptember: 38 °C / október: 35 °C / november: 28 °C / december: 25 °C / január: 24 °C / február: 25 °C / március: 28 °C / április: 34 °C / május: 39 °C. Az esőnek nagyon kicsi a valószínűsége, a folyamatos napsütés jellemző, hiszen Egyiptomban sivatagi éghajlat van.
Vízum: 
Felhívjuk figyelmüket, hogy az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Jó szolgálatot tehet valamilyen gyógyszer az esetleges hasmenéses megbetegedések kezelésére. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot! (Cím: Budapest, IX. Gyáli u. 3/a, telefon: 06-1 476-1364, honlap: www.oek.hu)
Vélemények, értékelések
4.4
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.0
Program értékelése
4.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Egyiptom, a Nílus ajándéka
Budapest, I. kerület
4.4
Hatalmas élmény volt. Minden rendben. Pont jó volt az időjárás is. Köszönjük!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!