Dél-Afrikai Köztársaság természeti csodái

11 napos körutazás a Dél-Afrikai Köztársaságban

A talált leletek alapján a Dél-afrikai Köztársaság területén kb. negyedmilliárd évvel ezelőtt már ősállatok éltek. Kb. 20-40 000 évvel ezelőtt a Dél-afrikai Köztársaság területén khoikhoi és szan törzsek, éltek kis csoportokban, amelyek tagjai kezdetleges szerszámokat használva vadásztak, halásztak. Ezekből a csoportokból alakultak ki a busmanok, akiknek a mai napig élnek leszármazottaik a Kalahári-medencében.

Alapár tartalmazza

Az utazást bérelt buszokkal és expedíciós szafari járművekkel, szállásokat 4*-os szállodákban és szafari lodge-ok bungalóiban, kétágyas szobában, program szerinti étkezéseket, a megadott programokat, a nemzeti park belépőket, a magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást.

 

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegyeket illetékkel, a helyszínen fizetendő fakultatív programok árát, a további étkezéseket és borravalókat, az útlemondási biztosítás (1,5%), a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás.

 

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Budapest
Indulás Budapestről az esti órákban. Európai átszállással repülünk Fokvárosba.

2. nap: Fokváros - Tábla-hegy
Az Atlani-óceán öbleiben elterülő Fokváros egyike a világ három legszebb fekvésű fővárosának. Itt, a Table Mountain lábánál kezdődött Dél- Afrika írott történelme, amikor Jan van Riebeeck holland telepes állomást hozott létre a társaival az Európa és Kelet között vándorló kereskedőhajók számára 1652-ben. A történelem során a xhosa törzsi, a maláj, az indiai, a brit és a holland kultúra keveredése Afrika egyik legszínesebb városává tette Fokvárost. Érkezésünk után a repülőtérről a belvárosi szállodánkba utazunk, majd egy rövid pihenő után a város látképét uraló Tábla-hegyre kirándulunk. A világ legmeredekebben emelkedő felvonójával emelkedünk a 1084 m magas hegy tetejére, ahonnan csodálatos panoráma nyílik az Atlanti-óceán öblében elterülő városra. Kiépített ösvényeken sétálunk körbe a kilátópontok között, jó idő esetén első afrikai Naplamente fotóink elkészítése után ülünk újra a felvonókba, hogy a hegy lábánál ránk várakozó buszunkkal szállodánkba utazzunk. (2 éj)

3. nap: Cape Point - Jóreménység foka - pingvinkolónia
Egész napos kirándulásra indulunk Fokföld legdélebbi pontjára, ahol az Atlanti- és az Indiai-óceán hatalmas hullámokba összekeveredve csapkodják a parti sziklákat. Elsétálunk a Cape Point-nál álló régi és új világítótornyokhoz. Innen egy panoráma ösvényen, - proteák és színes dél-afrikai virágok között - sétálunk el a sziklaszirteken a Jóreménység fokához. A portugál utazó, Bartholomeo Diaz kerülte meg először Afrika egyik legdélebbi pontját, ő a Viharok fokának nevezte el a területet amikor megnyitotta az utat a portugálok számára a kereskedelem beindítására. A Jóreménység foka nevet II. János portugál király adta a helynek, mert ez a terület reményre és bizakodásra adott okot India meghódítására, kelet és nyugat hajóútjainak kiépítésére. Sétánk végén elkészítjük fotóinkat a Jóreménység fokánál álló emléktáblánál, majd visszautazunk Fokvárosba. Útközben egy hosszabb pihenőre megállunk Boulders kisvárosában, hogy megnézzük az öbölben élő pingvinkolóniát.  (reggeli, ebéd)

4. nap: Stellenbosch szüreti fesztivál
Dél-Afrika három és fél évszázada lépett be a borkészítő nemzetek sorába. A történet 1659. február 2-án kezdődött, amikor a holland Jan Van Riebeeck a következőket jegyezte fel naplójába: Az Úr kegyelméből a mai napon préseltek először fokvárosi szőlőből bornak való mustot. Van Riebeeck 1652-ben érkezett Dél-Afrikába a Kelet-Indiai Kereskedelmi Társaság megbízásából, hogy a mai Fokváros helyén telepet létesítsen a Kelet-Indiába tartó holland hajók ellátására. A borkedvelő hollandus hamar felismerte a vidékben rejlő lehetőséget, a kedvező klimatikus és talajviszonyokat, amelyek ideális körülményeket biztosítanak a szőlő számára. 1688-ban Franciaországból elüldözött hugenották érkeztek Dél-Afrikába, akik kiváló szőlészeti ismereteiknek köszönhetően nagyot lendítettek a dél-afrikai bor ügyén. Több mint negyvenféle szőlőt honosítottak meg, amelyek közül a chenin blanc a legelterjedtebb, a pinotage pedig a tipikus“ dél-afrikai fajta lett. Ez utóbbi 1925-ben jött létre a cinsault és a pinot noir keresztezéséből, és sehol másutt a világon nem terem számottevő mennyiségben. Ma már leginkább az ország délnyugati csücskében foglalkoznak borkészítéssel. Itt ugyanis a klíma mediterrán, ám a Benguela-áramlásnak köszönhetően hűvösebb, mint más mediterrán területeken. A nyár napos, meleg, a tél csapadékos, a beértett szőlőt február végén szüretelik le.
Mi az ország legnagyobb szüreti fesztiváljára látogatunk el a Fokváros közelében fekvő Stellenbosh kisvárosába. A világhírű Stellenbosh Bor Úton 148 pincészet található. A három napos szüreti kavalkád színes programokkal várja az érdeklődőket. Érkezés után elfoglaljuk szállásunkat, majd részt vehetünk a szőlőhegyre induló bortúrán, ahol szakértők segítségével ismerkedhetünk a dél-afrikai bor kultúrával. A nap további részében ki-ki kedvére válogathat a koncertek, a hangulatos éttermek, és kóstolók között, a borok kedvelői 200 különböző dél-afrikai bor közül kóstolhatják meg a számukra legízletesebbeket.  (1 éj, reggeli)

5. nap: Fokváros - Victoria & Alfred Waterfront
A délelőtti órákban Stellenbosch-ból visszautazunk Fokvárosba.
Délután a város régi kikötőjéből kialakított Victoria & Alfred Waterfront szórakoztatóközpontba látogatunk. A hangulatos öbölben utcazenészek és táncosok szórakoztatnak minket, a régi raktárépületekben kiállításokat, kézműves piacot és számos, éttermet, kávézót és ajándékboltot is találunk, és ellátogathatunk az Indiai- és Atlanti-óceán életét bemutató Két Óceán Akváriumba is. Akinke van kedve, egy fakultatív hajókirándulásra indulhat a Robben-szigetre. A szigeten az apartheid alatt politikai foglyokat tartottak fogva, köztük volt Nelson Mandela is: az ő cellája eredeti állapotában látogatható. (1 éj, reggeli)

6. nap: Johannesburg - Blyde Kanyon
Reggel Fokváros repülőterére utazunk, ahonnan egy menetrendszerinti járattal Johannesburgba repülünk. A reptéren már vár ránk a speciálisan afrikai szafarikra épített járművünk. Ezzel indulunk Dél-Afrika leghíresebb nemzeti parkja felé. A híres Panorama Route útvonalát követve érkezünk meg a 30 kilométer hosszan kanyargó Blyde-kanyon, amely a világ harmadik legmélyebb kanyonrendszere. A szurdokvölgy falai 600-800 méter mélyre nyúlnak, a kanyon egyik legellátványosabb része a Blyde és a Treur folyók torkolata, ahol az erózió valami egészen különleges sziklaalakzatokat hozott létre. Körbesétálunk a kanyon tetején kialakított kilátópontok között, majd folytatjuk utazásunkat. A nap végén érkezünk a Kruger Nemzeti Park egyik szépen kiépített látogatóközpontjába, ahol szállásain hangulatos bungallókban lesznek. Este megmártózhatunk a medencében vagy ellátogathatunk a park élővilágát bemutató múzeumba. (1 éj, reggeli, ebéd)

7. nap: Kruger Nemzeti Park
A közel 2 millió hektárnyi Kruger Nemzeti Park közel 150 afrikai emlősnek - köztük a kihalóban lévő a fehér és a fekete orrszarvúnak - és 500 madárfajnak ad otthont.  De védelmet élveznek itt a bóbitás antilopok, impalák, jávorantilopok, zsiráfok, oroszlánok, gepárdok, leopárdok, hiénák, a ritka hiénakutyák, cerkófmajmok is. Ez a Limpopo folyó vidékén lévő vadrezervátum képezte a legrégebbi vadrezervátumot a világon. Stephanus Johannes Krugerről, a Dél-afrikai Unió elnökéről kapta a nevét, aki már 1884-ben javasolta a természetvédelmi terület létrehozását az afrikai vadászok által megtizedelt vadállatok védelmére. A kiváló infrastruktúrával ellátott park ideális a vadlesre, ezértegész napunkat szafarival töltjük. Lassan haladunk és amint megpillantunk egy-egy állatcsordát megállunk, hogy minél jobb fotókat készíthessünk. (1 éj, reggeli, ebéd, vacsora)

8. nap: Kruger Nemzeti Park
Egész napunkat állatlessel töltjük a park területén. Akinek van kedve, részt vehet egy fakultatív éjszakai terepjárós állatlesen is.(1 éj, reggeli, ebéd, vacsora)

9. nap: Johannesburg
Reggel elhagyjuk a Kruger Nemzeti Parkot és Johannesburgba utazunk, ahová a kora esti órákban érkezünk meg. (1 éj, reggeli, ebéd)

10: indulás Európa felé
Fokvárosi és európai átszállással megkezdjük utunkat Budapest felé.

11. nap: Érkezés Budapestre
Érkezés Budapestre a délelőtti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Különös házasság Dél-Afrikában - Etédi Alexa, 2013. május. 09
» Jóreménység-fok - , 2012. január. 27
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást bérelt buszokkal és expedíciós szafari járművekkel, szállásokat 4*-os szállodákban és szafari lodge-ok bungalóiban, kétágyas szobában, program szerinti étkezéseket, a megadott programokat, a nemzeti park belépőket, a magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást.

 

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegyeket illetékkel, a helyszínen fizetendő fakultatív programok árát, a további étkezéseket és borravalókat, az útlemondási biztosítás (1,5%), a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás.

 

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.
BBP biztosítás megléte utazási feltétel!
 

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, borravalók, további étkezések, személyes kiadások.
Fakultatív programok ára kb. 200 USD/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal, európai átszállással.

Szállás: 

4* szállodákban és szafari lodge-ok bungalóiban, kétágyas szobákban.Egyágyas elhelyezésre nincs lehetőség!

Étkezés: 
A részvételi díj a programleírás szerinti ellátást tartalmaz.
A területről: 
A nemzeti parkok kapunyitása reggel 6:00 – zárás: 18:00. A nemzeti parkokban az egész napos vezetések során a kisbuszból nem lehet kiszállni. Pihenők: 2-3 óránként.
Vízum: 
A magyar magánútlevéllel rendelkezők maximum 30 napot tölthetnek vízummentesen Dél-Afrikában. Az útlevélnek a hazautazás napjától számítva még legalább 30 napig érvényesnek kell lennie, és legalább két üres oldalt kell tartalmaznia. A Dél-afrikai hatóságok 2015. június 1-jétől kezdődően belépéskor valamennyi kiskorú (18 év alatti) gyermek esetében megkövetelik az úti okmány mellett az eredeti születési anyakönyvi kivonat, vagy annak három hónapnál nem régebbi hiteles másolata bemutatását. Amennyiben csak egyik szülővel, vagy szülői kíséret nélkül utazik a kiskorú személy, szükséges a szülők hozzájáruló nyilatkozatának bemutatása angol nyelvű fordítással, aláírás-hitelesítéssel ellátva.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!