Dél-Afrika: a világ egy országban

12 napos körutazás Dél-Afrikában

Dél-Afrika az utóbbi években az egyik jelentős fo­gadó országa lett a nemzetközi turizmusnak. Ehhez hozzájárultak a jó szállodák, a kiváló infrastruktúra, a kellemes éghajlat, a barátságos emberek, a meg­fizethető árak és a látnivalók sokasága: a cso­dá­la­tos tájak, a nemzeti parkok hihetetlenül gaz­dag állatvilága, a különleges vegetáció, az őslakosság egzotikus kultúrája, a történelmi emlékek bősége és a gyönyörű városok szebbnél szebb épületei. E sokféleség és az itt élő emberek legkülönfélébb bőrszíne és származása miatt szokták Dél-Afrikát szivárványországnak nevezni.

Alapár tartalmazza

A repülőjegyeket (beleértve a belső járatot is), a helyi autóbuszt, a 9 éjszakai szállást félpanzióval, a csomag­hor­dást a szállodákban, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat belépődíjakkal (a fakultatívok kivételével), valamint az idegenvezetők költségeit.

Alapár nem tartalmazza

A reptéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a Zambiai vízum díját, fakultatív programokat. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 15 fő
Program: 

1.nap: Budapest-Fokváros 
Elutazás Ferihegyről menetrend szerinti repülőjárattal, európai átszállással Fokvárosba.

2.nap: Fokváros és a Tábla-hegy, Victoria & Alfred Waterfront 
Megérkezés, majd transzfer a szállodába. Helyi idegenvezető kíséretében ismerkedünk Fokvárossal. Városnéző túránk során megnézzük a városközpontot, a Maláj negyedet, a Bo Kaap lapos tetős, élénk színű házait. Bemegyünk a Jóreménység Kastély erődítményébe, és megnézzük a Company Gardenst.  Fakultativ ajánlatunk: Kedvező időjárás esetén lanovkával felmegyünk a Tábla-hegy tetejére (rossz időjárás esetén egy másik napon megyünk fel.) Programunk során fotószünetre megállunk a Milnerton Világítótoronynál, majd ellátogatunk egy gyémántcsiszoló és ékszerkészítő centrumba. A nap végén Victoria & Alfred Waterfrontra érkezünk, ahol megtekintjük a Két Óceán Akváriumot és gyönyörködünk a naplementében. Szállásunk 3 éjszakán át Fokvárosban lesz.

3.nap: Jóreménység Foka, Kirstenbosch botanikus kert-Fóka-sziget és a Boulders Pingvin-öböl  (110 km)
Reggelinket elfogyasztva az Atlanti-óceán Camps Bay partszakasza mentén a 12 Apostol-hegyvonulat melletti panorámaúton utazunk Hout Baybe. Fakultatív ajánlatunk: Kedvező időjárás esetén kihajózunk a Fóka szigetre, ahol közel 4000 fóka él. A sziget a nagy fehér cápák közkedvelt zsákmányszerző célpontja. Szerencsés esetben bálnákat is láthatunk. Ellátogatunk a híres Kirstenbosch Botanikus kertbe. A Jóreménység Fok Nemzeti Parkba utazunk tovább. A Jóreménység Foka táblánál megállunk egy rövid fotószünetre, majd lanovkával felmegyünk a világítótorony lábáig. Innen láthatjuk az Indiai-óceán és Atlanti-óceán találkozását. Közös fotózás és pezsgő koccintással ünnepeljük meg a látottakat. Utunkat Simon’s Town érintésével folytatjuk a Boulders pingvin öbölbe, ahol kb. 2500 vad afrikai pingvin él. A nap végén visszatérünk szálláshelyünkre.

4.nap: A híres borvidék és Stellenbosch borkóstolókkal  (110 km)
Reggeli után szabadidejében egyénileg fedezheti fel Fokváros rejtett kincseit. Délelőtt fakultatív programra hívjuk: a híres dél-afrikai borvidékeken keresztül utazunk Stellenboschba. Dél-Afrika második legöregebb történelmi városát látogatjuk meg, ahol sok fokföldi holland stílusban épült történelmi épületet láthatunk, sétálunk a főtéren (The Braak). Meglátogatjuk Oom Samie se Winkel (Sam nagybácsi) boltját, mely híres nevezetessége a városnak, benne szinte minden kapható: tradicionális ételek, kosarak, antik tárgyak, kiváló borok. Később két helyi tradicionális borfarmon, pincészetben járunk, ahol borkóstolásra is lehetőségünk lesz. Fokvárosba utazunk vissza, szabadprogram keretében ismerkedhet a várossal.

5.nap: Worcester, Cango cseppkőbarlangok, Oudtshoorn, strucc farm (420 km)
Fokvárosból kora reggel elindulunk a Du Toits Kloof hegyszoroson keresztül utazunk Worcesterbe. A hegyszoros kilátó magas pontjain rövid fotószünetekre megállunk. Továbbhaladva a hegyszoros csodálatos panoráma útvonalán érintjük a Little Karoo félsivatagot. Megtekintjük a Cango Caves cseppkőbarlang rendszert, amely a vidék fő látványossága. Túránk során bemegyünk a legszebb termekbe: láthatjuk a Van Zyl csarnokot, Kleopátra 9 méteres cseppkőtűjét, Botha Hall megdermedt cseppkővizezést, Jákob létrájának lépcsői vezetnek a barlang 107 méter hosszú fő halljába. Továbbutazunk Oudtshoorn városába, melyet a strucc tenyésztés fővárosaként is emlegetnek. Ebben az időben a strucc bárók homokköböl építettek maguknak extravagáns nouveau stílusban épült kis palotákat, amelyek napjainkban is láthatóak. Betekintést kapunk egy strucc farm életébe, hogyan lesz a kb. 24 tyúktojás nagyságú óriás tojásból a kifejlett strucc madár. Ezután a bátrabbak meg is lovagolhatják a madarakat. Késő délután elfoglaljuk szálláshelyünket Oudtshoornban.

6.nap: Mossel Bay, Garden Route, Tsitskikama Nemzeti Park, Knysna, majom és madár park, Porth Elizabeth
Oudtshoornból reggeli után Mossel Baybe utazunk, ahol megtekintjük a Daiz Múzeumot. Láthatjuk Bartolomeu Dias kapitány 1786-ban építet hajójának élethű mását. Az Indiai-Óceán szép fekvésű kis városkája érdekessége Holland Kelet indiai társaság 1786 épített napjainkra rekonstruált magtárháza, ahol Dias kapitány hajójának pontos mása látható. Tovább utazunk a Garden Route lélegzetelállító Tsitsikama erdőségén, a Wilderness partszakaszon Knysnába, a 18 században betelepült városkába érkezünk. A város Dél-Afrika legnagyobb területű öblében, közvetlenül az Indiai Óceánnal határos lagúnájában helyezkedik el. Megállunk a Knysna Waterfronton pihenni, ahol sok étterem, üzlet és szép hajó látható. Továbbutazunk a Monkeyland és Birds of Eden parkba. A parkban található a világ legnagyobb szabadon élő majom és madárvilága. A fák koronáját függő hidak kötik össze, szinte karnyújtásnyira láthatóak a világ különböző részéről származó érdekes majmok és madarak. Tsitsikama National Parkban gyalogos függőhídon elsétálunk a Strom-folyó meseszép torkolatához. Továbbutazva késő estére Port Elizabeth-be érkezünk, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket.

7.nap: Port Elizabeth és az Addo elefántpark vadállatai  (110 km)
Elfogyasztva reggelinket sétálunk az óceán parton, láthatjuk a delfináriumot és a Fort Frederick erődítményt. Szabadidejében élvezheti az óceán frissítő hullámait, hódolhatunk a fürdőzés örömeinek. Fakultatív ajánlatunk:  Jöjjön velünk az Addo Elefánt Parkba, ahol nyitott terepjáróval kalandozunk a park területén. Dél-Afrika elefántokban gazdag, malária mentes nemzeti parkját 1931 alapították . Szafarink során találkozhatunk számtalan afrikai vadállattal: fekete rinocérosz, kafferbivaly, gnú, zebrák, struccok, afrikai madarakkal. Estére szálláshelyünkre térünk vissza.

8.nap: Johannesburg és Lesedi afrikai kulturális falu (120 km)
Kora reggel transzfer a repülőtérre, Port Elizabeth-ből Johannesburgba repülünk. Megérkezés után autóbuszos városnézésre indulunk Johannesburgban, mely során láthatjuk az üzleti élet központját.  Délután Lesedi Afrikai kulturális faluba látogatunk. Dél-Afrika nagy törzseiből élnek itt a Zulu, Xhosa, Sotho, Pedi családok eredeti szokásaikat életformájukat megtartva. Meglátogatjuk a törzsi családokat a helyi vezetővel és így betekintést nyerünk a törzsek életébe és mindennapi szokásaikba. Afrikai svédasztalos vacsoránkat látványos magával ragadó ének és tánc show kíséretében fogyasztjuk el. Késő este pretoriai szálláshelyünkre érkezünk.

9.nap: Pretoria és Sun City  (200 km)
Reggeli után Sun City felé indulunk. Útközben meglátogatjuk a mindenkori elnök rezidenciáját a 65 hektáros parkkal körülvett impozáns Union Buildinget, majd látogatást teszünk Dél-Afrika fővárosában, Pretoriában. Megtekintjük a 41 m magas  Voortrekker Emlékművet, a volt államfő, Paul Kruger lakóházát. Láthatjuk a régi Pretoriát, mely a mai város központja: a Church Squere-n körben régi történelmi épületeket találunk. A régi időkben ez volt Pretoria piactere. Délután érkezünk Sun City-be, ismerkedés a várossal, majd elfoglaljuk 2 éjszakai szálláshelyünket.

10.nap:  Sun City és a Pilanesberg Nemzeti Park vadállatai  (60 km)
Egy jó reggeli után térítésmentesen élvezheti a szálloda és Sun City szolgáltatásait: napágyak, úszómedencék, teniszpályák, squash pályák, állatpark, Lost City dzsungel séta, disco, casino és még megannyi szórakozási lehetőség! Buszjáratok közlekednek a resorton belül és a szállodák között! Fakultatív ajánlatunk délutánra: Nyitott jeeppel szafari programra indulunk a Pilanesberg Nemzeti Park területén. Az 55 hektáros park Dél-Afrika negyedik legnagyobb szafari parkja, melyet tapasztalt vadőr vezetésével látogat meg. A szafari során találkozhatunk oroszlánnal, leopárddal, elefánttal, bivallyal, zsiráffal, krokodillal és még számtalan vadon élő állattal, különleges madárfajjal. Utána visszatérünk szálláshelyünkre.

11. nap: Sun City – Gold Reef City aranybánya - Johannesburg  (200 km)
Reggelit követően Johannesburg felé indulunk, útközben egy hatalmas fedett afrikai piacon lehetőségünk lesz ajándék vásárlására. Dél-Afrika egy nagyszerűen helyreállított aranybánya múzeumába utazunk tovább, Gold Reef Citybe, mely a századforduló előtt még ontotta az aranyát. Megtekintjük a 220 m mélyen lévő aranybányát és láthatjuk hogyan dolgoztak a bányában, majd megnézünk egy aranyöntést. A múzeumban megnézünk egy eredetileg helyre állított bányász lakást és a szabadtéri színpadon láthatunk egy bányásztáncot. A régi épületek napjainkban múzeumoknak, éttermeknek, üzleteknek adnak otthont. Johannesburgba érkezve elfoglaljuk szálláshelyünket.

12. nap:Johannesburg – Livingstone – Zambézi-folyó (20 km)
Reggelinket elfogyasztva Johannesburg repülőterére érkezünk, ahonnan repülővel Zambia és Zimbabwe határán fekvő Livingstone-ba utazunk. Transzfer a szállodába mely közel a vízesés partjához helyezkedik el. Délután a Zambézi folyón hajóra szállva csodáljuk a természetet. A Mosi-oa-Tunya Nemzeti Park területén játékosan csordogáló Afrika királynője víztükrén, a Zambezi folyón hajózunk a kora estéig, mely során gyönyörködhetőnk a zambézi naplementében. A hajón snack és italfogyasztással kedveskednek. A hajó fedélzetéről számos állat és madárfaj tekinthető meg természetes környezetében. Szálláshelyünkre térünk az esti órákban.

13. nap: Botswana, Chobe Nemzeti Park szafari kirándulás (170 km)
Reggelit követően egyénileg élvezheti a Viktória vízesés magával ragadó látványát, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: egész napos kirándulásra indulunk. Botswana területén lévő Chobe Nemzeti Park ad otthont számtalan ritka madárfajnak, elefánt kolóniának, bivaly, zebra, gnú és impala csordáknak és természetesen az Őket követő ragadózóknak is! Így lesz találkozásunk hiéna, oroszlán, leopárd és ha szerencsénk van vad kutya csordákkal is. A Zambézi folyón a 4 ország határánál hajóval kelünk át krokodilok, vízilovak üdvözletében. Napközben ebéd itallal. A délután folyamán nyitott terepjárókkal képzett vezetőkkel járjuk a nemzeti park élővilágát. Szálláshelyünkre térünk vissza.

14. nap: Viktória-vízesés – Livingstone - Johannesburg
Kényelmesen elfogyasztjuk reggelinket majd gyalogosan a vízesés mentén lehetőségünk lesz közelről érezni a víz erejét. A Zambezi-folyó mielőtt a mélybe zuhanna közelről érezzük a dübörgését, mérhetetlen erejét. Ellátogatunk a közeli kézműves árusokhoz is, hogy egy kis suvenirt vigyünk haza emlékül. Transzfer a repülőtérre, majd Johannesburgba utazunk. Menetrendtől függően átszállás és utazás Európába.

15.nap: Johannesburg - Budapest
Folyamatos repülőút után (európai átszállással) menetrendtől függően érkezünk Budapestre.

Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a repülőtéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! 

Kapcsolódó cikkek

» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» Különös házasság Dél-Afrikában - Etédi Alexa, 2013. május. 09
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2017. november. 28
» Lányok a parketten- női bicikli - Fóti Lázár, 2017. július. 05
» Tenerife tájain... - Kovács Attila, 2017. június. 24
» Namíbia éjjel - Kovács Attila, 2017. április. 11
» A Szahara csodálatos világa - Kovács Attila, 2016. október. 28
» Tájak a Baktértő alatt... - Kovács Attila, 2016. szeptember. 16
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fakultatív programok 10 főtől indulnak.
Tábla hegy felvonóval: 20 Euro/fő
Jóreménység foka-Fóka-sziget: 18 Euro/fő
Stellenbosh és borvidék túra: 17.500 Ft/fő
Pilanesberg: szafari túra: 15.000 Ft/fő
Addo Elefánt Park belépővel: 55 Euro/fő
Chobe Nemzeti Park szafari: 50.000 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyeket (beleértve a belső járatot is), a helyi autóbuszt, a 9 éjszakai szállást félpanzióval, a csomag­hor­dást a szállodákban, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat belépődíjakkal (a fakultatívok kivételével), valamint az idegenvezetők költségeit.

Alapár nem tartalmazza: 

A reptéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a Zambiai vízum díját, fakultatív programokat. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték: kb. 180.000.- Ft/fő VÁLTOZHAT!
Zambia vízumköltség (helysz. fizetendő): 50 USD/fő
Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! 

Helyszíni költségek leírása: 

Zambia vízumköltség (helysz. fizetendő): 50 USD/fő
Fakultatív programok díja, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:
- automata klímaberendezés
- kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
- az ülések felett pakolási lehetőség
- Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
- CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollegáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

A program „alapútvonalán” túlmenően az alábbi településekről van lehetőség ingyenes transzfer igénylésére:

A program indulásától számított 10 napon belül a transzfer igénylése vagy a már megrendelt szolgáltatás módosítása csak 10 000 Ft/fő (retúr) felár ellenében lehetséges.
Figyelem!
A transzfer legkésőbb 72 órával indulás előtt foglalható, 72 órán belül felár ellenében sem tudjuk biztosítani a szolgáltatást.

1. Gyula-Békéscsaba-Orosháza-Hódmezővásárhely-Szeged útvonalon
2. Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszaújváros-Füzesabony-Gyöngyös-Hatvan-Gödöllő útvonalon
3. Pécs-Szekszárd-Paks-Dunaföldvár-Dunaújváros útvonalon
4. Veszprém-Székesfehérvár-Budaörs útvonalon
5. Győr-Tata-Tatabánya útvonalon

Füzesabony, Hatvan, Paks, Dunaföldvár és Dunaújváros tekintetében létszám függvényében tudunk a belvárosban fel- és leszállítani (kis létszám esetén a gyűjtő transzfer a város mellett elhaladó autópálya közeli helyszínen (benzinkút, parkoló) veszi fel és rakja le utasainkat.)

A programok első és utolsó napja szerinti időszakra foglalásonként (!) egy személyautó részére ingyenes parkolási lehetőség igényelhető Budapesten.
A program indulásához számított 10 napon belüli megrendelés esetén az parkolás megrendelése csak felár ellenében lehetséges (ezen ár a napok száma alapján változik – kérjen információt elérhetőségeinken).

Szállás: 

12 éjszaka 3-4 csillagos szintű szállodák fürdő­szobás szobáiban. Egyágyas felár: 190.000.- Ft/fő

Étkezés: 
A részvételi díj 12 nap reggelis és 1 nap vacsora ellátást tartalmaz.
Időjárás: 
Dél-Afrikában az évszakok pont fordítva vannak, mint Európában. Novemberben már hosszúak a nappalok, ebből a szempontból az ottani november a mi májusunknak felel meg. A nappali csúcshőmérsékletek novembertől márciusig általában 24 és 30 °C között mozognak. Azért nem melegebb, mert Johannesburg és környéke 1700 méter magasan fekszik a tenger szintje felett, a déli partok mentén pedig érvényesül az óceán mérséklő hatása. Novembertől márciusig az ország keleti részén (Johannesburg és Durban környéke) a délutáni órákban gyakrabban kell esőre számítani, míg az ország nyugati részén (Fokváros környéke) nagyon kicsi az eső valószínűsége.
Vízum: 
Az útlevélnek a hazautazástól számítva még fél évig érvényesnek kell lennie, és a határőrizeti szervek megkövetelik, hogy legyen benne legalább 2 üres oldal egymás mellett. Vízumkötelezettség nincsen.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Egészségügyi előírások: Védőoltásra nincs szükség. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot! Cím: Budapest, IX. Gyáli u. 3/a, telefon: 06-1 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!