17 napos nagykörút afrikában

Afrikai óriáskörút szafarikkal és tengerparti pihenéssel

17 napos utazás - Etiópia, Tanzánia, Zanzibár

Körutazásunk életre szóló élmények hosszú sorát kínálja: Etiópiában (Abbeszinia) a Világörökséghez tartozó, törzsi kultúrára épülő őskeresztény remekekben és az őket körülölelő érintetlen táj szépségében gyönyörködhetünk. Tanzániában a vadakban dúskáló, a világ leglátványosabbjaihoz tartozó – és ennek megfelelően meglehetősen drága – nemzeti parkok szafarijain vehetünk részt, majd mindezt Zanzibár fehér homokos, pálmaligetekkel szegélyezett óceánpartján pihenhetjük ki.

Alapár tartalmazza

BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, dzsippekkel, hajóval, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) hotelekben, lodge-okban kétágyas, fürdőszobás szobákban reggelikkel, nemzeti park belépőket, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 260 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegyet és a reptéri illetéket, fakultatív programokat, útlemondási biztosítást, vízumdíjat, kilépési illetéket (helyszínen fizetendők), személyes jellegű költségeket (pl. borravaló, hordár, ital, telefon).

Hossz: 
17 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
min. 15 fő
Program: 

1. nap: Budapest – Addis Abeba (Etiópia)
Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Addis Abebaba. Megérkezés. Vacsora. Szállás Addis Abebaban.

2. nap: Addis Abeba – Gondar
Reggeli a szállodában, majd elrepülés Gondarba, amely Etiópia fővárosa volt a XVII. és XVIII.  században. A birodalom uralkodói több mint 200 év alatt tucatnyi palotát építettek a városban. A Királyi Negyedet ma is magas kőfal zárja körül. Látogatás a „királyi városban”: Fasilades király fürdője, Debre Berhan Sillassie temploma, amely Iyasu király idején épült, a belső falak textilre festett bibliai jelenetekkel vannak díszítve, a mennyezet pedig vastag gerendákból áll, amelyekről szárnyas angyalok lógnak le. Vacsora. Szállás Gondarban.

3. nap: Gondar – Simien Nemzeti Park – Gondar
Reggeli a szállodában, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: vadlessel egybekötött egésznapos kirándulás az UNESCO Világörökség részét képező Simien Mountains Nemzeti Parkba. Az Etióp-magasföldön, 220 km2-en elterülő nemzeti parkban található a 4620 méteres Ras Dashan hegy, amely az ország legmagasabb pontjának számít, a kontinensen pedig a negyedik. A park számos ritka fajnak ad otthont, ilyen az etióp farkas, más néven az abesszíniai róka, a dzseláda pávián, az abesszin kőszáli kecske, itt fészkel több mint 50 madárfaj, köztük a szakállas saskeselyű. A növényvilágnak is több ritka faja megtalálható, a csenkeszek, a hangafélék, a liliomfélék és a lobéliák közül. A park elsősorban a mintegy ezer egyedből álló abesszíniai kőszáli kecske-állomány megőrzésére jött létre, ezek a vadkecskék ugyanis a világon sehol másutt nem találhatók meg. A nemzeti park lenyűgöző természeti látványosságai a vízfolyásokkal és szurdokokkal szabdalt hegyvonulatok, amelynek oldalai meredeken zuhannak alá a füves puszták és széles folyóvölgyek felé. Visszautazás Gondarba a késő délutáni órákban. (A program ára: 26.500 Ft.) Vacsora, szállás Gondarban.

4. nap: Gondar – Bahir Dar
Reggeli, majd továbbutazás Bahir Darba. A szálláshely elfoglalása, majd ellátogatunk a Tana-tóhoz, Etiópia legnagyobb tavához, amely összeköttetésben áll a Kék-Nílussal. Hajókázás a tavon, és megtekintjük a tóba benyúló félszigeten fekvő Ura Kidane Mihret és Azwa Mariam kolostorokat, amelyek falait vallási témájú színes freskók díszítik, valamint itt található Etiópia legrégebbi nyelvén (geez) íródott Biblia. A tó kis szigetein több száz éves keresztény kolostorok magasodnak, az itt élő szerzetesek kávétermesztésből tartják fenn magukat. Délután indulás Bahir Dartól délnyugatra fekvő kis városkába, Tiss Abay-ba, ahol egy 20 perces séta után elérjük a Kék-Nílus vízesést. A tóból kizúduló hatalmas víztömeg a világ leghosszabb folyójaként hatezer kilométert tesz meg a Földközi-tenger torkolatáig. Visszautazás Bahir Darba. Vacsora. Szállás Bahir Darban.

5. nap: Bahir Dar – Lalibela
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Lalibelába, melyet sokan „Afrika Petrájának” is neveznek. A történelmi, vallási és kulturális emlékekben gazdag település a XII. századi kézzel faragott föld alatti sziklatemplomairól nevezetes. Összesen 11 templomot vájtak a kőkemény gránitsziklába Lalibela király idején, akiről a város a nevét kapta. Érkezést követően az első (északi) templomcsoportot keressük fel. Itt található a Bet Medhane Alem templom, amelyben a Lalibela kereszt van elhelyezve, a Bet Maryam templom, mely a legrégibb az összes Lalibela környéki templom közül, a Bet Golgota, a hol Lalibela császár sírja is található. Délután a Jordán folyótól északkeletre fekvő ősi templomcsoport megtekintése (második csoport), amely ma az UNESCO Világörökség részét képezi. Itt található a Bet Amanuel, ami az egykori főkápolna lehetett, a Bet Merkorios, mely korábban valószínűleg börtönként funkcionált, illetve a Bet Gabriel-Rufale, mely a régészek feltételezése szerint egykor az uralkodó palotája volt. Ezt követően a harmadik (nyugati) csoport templomait keressük fel, melynek egyik legfontosabb darabja a Bet Giorgis. Ennek a templomnak a legrészletesebb a megmunkáltsága és ez maradt fenn a legjobb állapotban. Vacsora. Szállás Lalibelában.

6. nap: Lalibela – Axum
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Axumba, Etiópia ősi fővárosába. Meglátogatjuk a Régészeti Múzeumot, és a Sioni Mária katedrálist, amelyről úgy hiszik, hogy itt tartják az eredeti frigyládát. Délután meglátogatjuk a Sztélék mezejét, amely a IV. században keletkezett és a Világörökség része, valamint Kaleb és Gebre Meskel királyok sírhelyeit és palotaromjait (V-VI. század). Ezenkívül megnézzük a legendás Sába királynő rezidenciáját (i. e. IX. század). Vacsora. Szállás Axumban.

7. nap: Axum – Addis Abeba
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Addis Abebaba. Érkezés után városnézés: a Nemzeti Múzeum és a Szentháromság katedrális megtekintése. Vásárlási lehetőség, szabadidő. Este folklórműsorral egybekötött vacsora egy tradicionális etióp étteremben. Szállás Addis Abebaban.

8. nap: Addis Abeba – Arusha (Tanzánia) – Manyara-tó Nemzeti Park
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés a Kilimanjaro Nemzetközi Repülőtérre. Érkezés után utazás a Manyara-tó Nemzeti Parkba. A Manyara-tó és a hozzá északon csatlakozó szavanna tartozik ide. A terület sajátos jellege meghatározza az állatvilágát is. A parkot Ernest Hemingway 1935-ös Afrikai vadásznapló című művében örökítette meg és bemutatja, hogy ez a hely mennyire eltér utunk többi részétől. Felfedezhetjük a környező erdőt, mely gazdag madarakban és majmokban, meglátogatjuk a víziló tavat, ahol természetes környezetükben láthatjuk a vízilovakat, és az akácerdőket, melyek a flamingók ezreitől rózsaszín tavakat határolják. Az oroszlánok - hasonlóan a Tsavo Nemzeti Parkban élő fajtestvéreikhez - legszívesebben az ernyőakáciák lombja közt pihennek. Ezt a különös szokásukat azzal magyarázzák a kutatók, hogy a legyek és egyéb csípő rovarok elől a fán nagyobb védelmet élveznek. Vacsora. Szállás a park területén.

9. nap: Manyara-tó – Serengeti Nemzeti Park
Reggeli után vadlesre megyünk a Manyara-tóhoz, majd utazás a Serengeti Nemzeti Parkba. A park Tanzánia északi részén, a Viktória-tótól keletre fekszik egy körülbelül 30 000 km˛-es síkságon, és Kenya déli határáig terjed. A „Serengeti” szó a maszáj nyelvből ered, jelentése „végtelen föld”. Délen kiterjedt, síkvidéki füves puszták állnak szemben az enyhén dombos, fákkal gyéren borított északi szavannákkal. A „Serengeti Nemzeti Park”, a maga 14 763 km˛ kiterjedésével, a világ egyik legnagyobb és minden bizonnyal legismertebb nemzeti parkjának számít és 1981 óta az UNESCO a Világörökségek között tartja nyilván. Sofőr-vezetőnk választja ki az aznapi útvonalat a park aktuális feltételei alapján, de a méltán híres nemzeti park ritkán okoz csalódást. Érkezés után a szálláshely elfoglalása. Délután vadles. Vacsora. Szállás a Serengeti területén.

10-11. nap: Serengeti Nemzeti Park
Reggeli, majd egésznapos vadles a Serengeti Nemzeti Parkban. Vacsora. Szállás a Serengeti területén.

12. nap: Serengeti N. P. – Ngorongoro Természetvédelmi Terület
Reggeli, majd utazás a Ngorongoro Természetvédelmi Területre. Útközben megállunk az Olduvai-szurdoknál, hogy megtekintsük a helyet, ahol Mary és Louis Leakey elsőként találták meg egy 1,8 millió éves előember maradványait és 3,6 millió évnél idősebb megkövesedett lábnyomokat. A Ngorongoro Természetvédelmi Terület része a serengeti ökoszisztémának. Déli és keleti határ peremén található a Nagy-hasadékvölgyi fal, mely megakadályozza az állatok vándorlását ebben az irányban. Délután kirándulás a Ngorongoro-kráterhez. Alászállunk a kráter kb. 70 méter mély falán egy vadlesre. A Ngorongoro-kráter 1979-óta a Világörökség része, közel 25.000 állat él itt, köztük gnúk, zebrák, elefántok, impalák, gepárdok, leopárdok, oroszlánok. A 260 km2 területű kráter valójában nem is kráter, hanem egy önmagába omlott vulkán. Ez a Föld legnagyobb egyben maradt, kihűlt, száraz kalderája. A hely a védett fekete orrszarvúk otthonául is szolgál. A Lake Magadi a kráter legalacsonyabb pontján található, flamingók ezreinek és számos egyéb madárfajnak ad otthont. Visszatérés a szállodába szürkület után. Vacsora. Szállás a Ngorongoro park területén.

13.  nap: Ngorongoro – Arusha – Zanzibár
Reggeli, majd utazás Arushába. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Zanzibár szigetére. Érkezés után a szálláshely elfoglalása, a környék egyéni felfedezése. Szállás Zanzibár szigetén.

14. nap: Zanzibár
Reggeli a szállodában, majd egésznapos szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Számtalan fakultatív lehetőség adódik, amennyiben időnket aktív pihenéssel szeretnénk eltölteni. Szállás Zanzibárban.

15. nap: Zanzibár
Reggeli a szállodában, majd egésznapos szabad program, pihenési, fürdési lehetőség vagy fakultatív programlehetőség: félnapos városnézés Stone Town-ban. Zanzibár fővárosának szűk, múltat idéző utcácskái, faragott kapui, gyönyörű kikötője elfeledteti velünk, hogy Afrikában vagyunk: egy kicsit Kairó, egy kicsit Indonézia, vagy éppen Omán és egy kicsit Tanzánia (helyszínen fizetendő).Szállás Zanzibárban.

16. nap: Zanzibár …
Reggeli a szállodában, majd a szállodai szobák elhagyását követően katamaránnal átmenetel Dar es Salaaman városába, mely Tanzánia régi fővárosa. Városnézés autóbusszal és gyalogosan. Ezt követően vacsora és transzfer a repülőtérre. Hazarepülés menetrend szerinti járattal, átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gépen.

17. nap: … Budapest
Érkezés Budapestre..

A programot 10-14 fő részvételével is tudjuk indítani felár ellenében.

További információ

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2016. október. 17
» Tájak a Baktértő alatt... - Kovács Attila, 2016. szeptember. 16
» Namíbia csodálatos tájai és vadvilága - Kovács Attila, 2016. augusztus. 11
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2016. május. 13
» Lányok a parketten- női bicikli - Fóti Lázár, 2016. április. 26
» Egyiptom - Kovács Attila, 2016. február. 21
» A Természet csodái - a nagy állatvándorlás - Kovács Attila, 2015. szeptember. 28
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív programok

A programok 10 főtől indulnak.
Vadlessel egybekötött egésznapos kirándulás az UNESCO Világörökség részét képező Simien Mountains Nemzeti Parkba.  A program ára: 26.500 Ft/fő 

Az Etióp-magasföldön, 220 km2-en elterülő nemzeti parkban található a 4620 méteres Ras Dashan hegy, amely az ország legmagasabb pontjának számít, a kontinensen pedig a negyedik. A park számos ritka fajnak ad otthont, ilyen az etióp farkas, más néven az abesszíniai róka, a dzseláda pávián, az abesszin kőszáli kecske, itt fészkel több mint 50 madárfaj, köztük a szakállas saskeselyű. A növényvilágnak is több ritka faja megtalálható, a csenkeszek, a hangafélék, a liliomfélék és a lobéliák közül. A park elsősorban a mintegy ezer egyedből álló abesszíniai kőszáli kecske-állomány megőrzésére jött létre, ezek a vadkecskék ugyanis a világon sehol másutt nem találhatók meg. A nemzeti park lenyűgöző természeti látványosságai a vízfolyásokkal és szurdokokkal szabdalt hegyvonulatok, amelynek oldalai meredeken zuhannak alá a füves puszták és széles folyóvölgyek felé. Visszautazás Gondarba a késő délutáni órákban. 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, dzsippekkel, hajóval, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) hotelekben, lodge-okban kétágyas, fürdőszobás szobákban reggelikkel, nemzeti park belépőket, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 260 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegyet és a reptéri illetéket, fakultatív programokat, útlemondási biztosítást, vízumdíjat, kilépési illetéket (helyszínen fizetendők), személyes jellegű költségeket (pl. borravaló, hordár, ital, telefon).

Kötelező költségek: 

Repülőjegy (nemzetközi és belső).
Repülőtéri illeték.
Vízumdíj.
Kilépési illeték.
Útlemondási biztosí

Helyszíni költségek leírása: 

Vízumdíj Tanzánia - helyszínen fizetendő: 50 USD/fő

Kilépési illeték: 40 USD/fő

Belépők és a program szerinti étkezések: 245 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)

Borravaló: ajánlott 4 USD/fő/nap

Előleg: 

I. részlet: előleg jelentkezéskor (a végösszeg 30%-a)
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

II. részlet: kb. 60 nappal indulás előtt (a végösszeg 20%-a)
III. részlet: fennmaradó összeg – kb. 30 nappal az út indulása előtt

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

Pénz: USD-t érdemes vinni. Az árviszonyok a magyarnál olcsóbbak. Közbiztonság: átlagos. Forgalmas helyeken lopásveszély. A meglátogatandó helyek egyébként biztonságosak, európai turisták által rendszeresen látogatottak.
Feszültség: 220 V körül. Európai dugaszok általában használhatók, de javasolt világadapter beszerzése.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal, helyben : közlekedés külön busszal, dzsippekkel, belső repülővel, hajóval.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) hotelekben, lodge-okban kétágyas, fürdőszobás szobákban reggelikkel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Időjárás: 
Reggel-este 12-20, napközben 26-32 C fok körül.
Vízum: 
Magyar állampolgár vízum birtokában, megfelelő anyagi fedezet felmutatásával utazhat be Etiópiába. A vízum az esetleges kényelmetlenségek elkerülése érdekében ajánlatos még a kiutazás előtt beszerezni, de az országba való megérkezéskor a repülőtéren is felvehető. Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 3 üres oldalnak kell benne lennie.
Biztosítás: 
A részvételi díj tartalmazza a baleset, betegség és poggyászbiztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
A higiéniás viszonyok az európainál gyengébbek. Csapvíz nem iható. Sárgaláz ellen oltás kötelező, malária ellen (MALARON) tabletta szedése ajánlott, szúnyogcsípés ellen spray javasolt. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot! Cím: Budapest, IX. Gyáli u. 3/a, telefon: 06-1 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!