Adventi Vásárok Veronában - milánói kirándulással

4 napos buszos körutazás adventkor olaszországban

A veronai adventi hangulatot a városban talál­ható több, helyileg elkülönült ka­rá­cso­nyi vásár adja meg, amelyek között külön érdekességként em­lít­het­jük, hogy egyenesen Nürnbergből, Európa leghí­re­sebb ka­rá­cso­nyi vásárából is jönnek áru­sok – külön kis adventi vásárt alkotva – fel­dí­szí­tett ki­osz­kokkal, rengeteg kézműves áruval, forralt bor­ral és sült kolbásszal, hogy egy dél-európai or­szág­ban igazi adventi hangulatot teremtsenek.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 3 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

Baleset, betegség, poggyász biztosítást, belépőket

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1. nap: Velden (Wörthi-tó)
Elutazás Bu­da­pest­ről reggel 6 órakor a Déli pá­lya­ud­var parkolójából. Székesfe­hér­várról az autó­busz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Veszp­rém – Sárvár – Szombathely – Bucsu – Graz – Kla­gen­furt – Udine – Mestre út­vo­na­lon. Útközben séta Vel­den­ben, a Wörthi-tó legnépszerűbb üdü­lő­helyén (patinás szállodák, szupermodern ka­szi­nó, nagy­sze­rű tóparti sétány). Az esti órákban érke­zés a Verona környéki szállodába (3 éj).

2. nap: Milánó
Kirándulás Milánóba, Olasz­or­szág második leg­na­gyobb váro­sába. Közös séta a belvá­rosban, a dóm meg­te­kin­té­se. Lehetőség lifttel felmenni a „csupa torony – csupa szobor” épü­let­együt­tes tetejére, ahol kivá­ló­an tanulmányozható a kö­zép­ko­ri építészek és kőfaragók zseniális munkája. Délután marad idő a ka­rá­cso­nyi hangulatot árasztó sé­tá­ló­ut­cák fel­fe­de­zé­sé­re, illetve múzeumlá­to­ga­tásra (például Brera kép­tár, Scala múzeum). Ez utóbbi múzeum meg­te­kin­té­se során bepillanthatunk a világ talán leghí­re­sebb operaházának, a Scalának a nézőterére is.

3. nap: Verona
Vá­ros­né­zés Veronában, Rómeó és Júlia váro­sában. Veronát sokan Olasz­or­szág egyik legvonzóbb vá­ro­sá­nak tartják, nagy élményt jelent a ba­ran­go­lás az Adige folyó kanyarulatában fekvő óvárosban. A vá­ros­né­zés során látjuk majd a város gyönyörű tereit (Piazza Bra, Piazza Erbe, Piazza dei Signori), Júlia házát és erkélyét, a Scaligeri-síremlékeket stb. Lehe­tő­ség lesz majd a hatalmas római kori am­fi­teátrum, az Aréna és néhány, műkincsekben gaz­dag temp­lom meg­te­kin­té­sé­re is (Sant'Anastasia, Dóm, San Zeno). A 3 csodálatos temp­lom közül művészettörténetileg a San Zeno emelkedik ki, mely az európai román stílusú építészet egyik remekműve. A vá­ros­né­zés után sza­bad­idő, nézelődés a ka­rá­cso­nyi vásárokban. Sétálgatás a feldíszített bódék között, ahol a sokféle finomság illata minden látogatóban felébreszti a ka­rá­cso­nyi hangulatot.

4. nap: Vicenza
Délelőtt Vicenzával, az egyik leg­je­len­tő­sebb itáliai építész, Palladio városával is­mer­ke­dünk. Palladio nagyszerű reneszánsz palotái, épületei miatt Vicenza az építészet kedvelőinek egyfajta za­rán­dokhelye. A városnéző séta során ter­mé­sze­te­sen látjuk a nagy mester két leghíresebb művét: a főtéren álló palotát (a bazilikát) és a Teatro Olimpicót. Késő délelőtt indulás hazafelé, utazás a Mestre – Udine – Klagenfurt – Graz – Bucsu – Szombathely – Sár­vár – Veszprém út­vo­na­lon. Érkezés Székesfe­hér­várra és Buda­pest­re a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2016. október. 19
» Egy csipetnyi Velence - Kovács Attila, 2016. október. 05
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2016. augusztus. 04
» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2016. június. 21
» Emlék Szicíliából... - Kovács Attila, 2016. március. 26
» Látnivalók Velencében: Murano-sziget - Etédi Alexa, 2015. november. 03
» Velencében, gondolával - Kovács Attila, 2015. szeptember. 04
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2015. május. 06
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Hasonló utazások, nyaralások:
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 3 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

Baleset, betegség, poggyász biztosítást, belépőket

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, belépők, személyes kiadások.

Belépődíjak - az árak tájékoztató jellegűek!
Milánó dóm ingyenes
lift a dóm tetejére EUR 12,-
Verona Aréna EUR 4,50
Belépő 3 templomba EUR 5,-
Vicenza Teatro Olimpico EUR 8,-

Idegenforgalmi adó: jelenleg nincs érvényben
Olaszországi idegenforgalmi adó:
2012-ben Olaszország legtöbb településén bevezetésre ke­rült a szállodahasználathoz kapcsolódó ún. ide­gen­for­galmi adó, melynek mértéke 1-2 euró/éj utasonként, és minden esetben a hely­szí­nen fizetendő. Előfordulhat, hogy 2014 má­so­dik felében és 2015-ben az adó további olasz településeken is be­ve­ze­tés­re kerül.
Az egyes utazásoknál egy körülbelüli összeget adtunk meg (tájékoztató jelleggel). A helyszínen euró­ban fizetendő adó pontos összegét a cso­por­tok indulása előtt küldött utastájékoztató le­vél­ben fogjuk megadni. Megértésüket kö­szön­jük!

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
30 napon beüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált luxusautó­busszal.

Szállás: 

3 éjszaka Verona környékén egy szép 4 csilla­gos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szo­bák­ban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani a helyszínen, vagy lehetőség van félpanziós ellátás befizetésére.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!