Adventi csillogás Olmützben és Wroclawban

3 napos buszos utazás

Folyamatos utazás Csehországba, útközben rövid pihenőkkel. Dél körül érkezünk Olmützbe, Morvaország egykori fővárosába.

Alapár tartalmazza

Utazás autóbusszal, 2 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés.
Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei.

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 35 fő

Szállás

2 éjszaka Wroclaw külvárosában 3*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban

Program: 

1. nap:
Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Csehországba, útközben rövid pihenőkkel. Dél körül érkezünk Olmützbe, Morvaország egykori fővárosába. Rövid városnézés során megnézzük az ország egyik legszebb városának tartott Olmütz főterének legismertebb látványosságait, Csehország legmagasabb Szentháromság-oszlopát, a Városháza csillagászati óráját, valamint a barokk szökőkutakat. Ezt követően szabad program keretében elvegyülhetünk az olmützi karácsonyi vásár színes forgatagában, melyet Csehország leglátványosabb karácsonyi vásárai között tartanak számon.
A délutáni órákban tovább utazunk Lengyelországba, az esti órákban érkezünk meg Wrocławba, ahol elfoglaljuk szállásunkat. Szállás Wrocławban 3 ***-os szállodában (2 éj).

 2. nap
Reggeli után városnéző séta során megismerkedünk Alsó-Szilézia fővárosának legszebb, legértékesebb látnivalóival. Az Óvárosban tett séta során körbejárjuk a tér közepén emelkedő Városházát, megnézzük a Piactér szebbnél szebb polgárházait, a legjelentősebb templomokban található magyar vonatkozású emlékeit, valamint a wrocławi Tudományegyetem XVIII. század első feléből származó Aula Leopoldina nevű dísztermét. Megismerkedünk a „Hidak városának” leghíresebb hídjaival, csakúgy, mint a modern kori látványosságként egyre szaporodó wrocławi törpékkel. Ostrów Tumski városrészben meglátogatjuk a Keresztelő Szent János-székesegyházat, melynek tornyából szép kilátás nyílik a városra. Mielőtt tovább utazunk Krakkóba, meglátogatjuk az 1913-ban épült, a világ első modern vasbeton szerkezetű építményeként ismert Centenáriumi Csarnokot, melyet felvettek az UNESCO Kulturális Világörökségi listájára. Ezután szabad program keretében elvegyülünk a wrocławi karácsonyi vásár forgatagában, amely Európa legszebb karácsonyi vásárai közé tartozik.

3. nap:

Reggelit követően elhagyjuk szállásunkat, és a Tyskie sörgyár városába, Tychybe indulunk, ahol megnézzük a Tyskie sörfőzde múzeumát. A régi sörgyár területén megismerjük a sörgyártás négy évszázados történetét, a régi és újabb korokból származó hordók, címkék, alátétek, porcelánok, dugók, kupakok, palackok és korsók minden látogatónak elnyerik a tetszését. A vidám hangulatú látogatás során élőben láthatjuk a sörfőzés menetét, sőt, akár mi magunk is főzhetünk sört, melyet aztán természetesen meg is kóstolhatunk.
A sörgyár múzeuma és a sörkóstoló után tovább utazunk Pszczynába, hogy bejárjuk Európa egyik leggazdagabb családja, a Hochberg-Fürstenstein család XIX. században épült kastélyának gyönyörű termeit. A család 1945-ig birtokolta a kastélyt, melyet 44 hektáros angolpark vesz körül, a barokk pompával berendezett kastélymúzeum egyedülálló hely Lengyelországban. „A XIX.-XX. század belsőépítészete” című kiállítást látva különleges időutazást tehetünk egy arisztokrata kastélyban, melynek atmoszférája a mai napig szinte semmit sem változott.

Pszczynából a délutáni órákban Szlovákián keresztül haza indulunk, útközben egy rövid megállót követően várhatóan a késő esti órákban érkezünk Budapestre.

 

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

Kapcsolódó cikkek

» Egy szerelem története – Mazuria - az eltitkolt mese! - , 2019. október. 20
» Cesky Krumlov hangulata - Kovács Attila, 2019. augusztus. 16
» Varsó és nevezetességei - Etédi Alexa, 2019. március. 05
» Csehország szépségei: Cesky Krumlov és Prága - Kovács Attila, 2019. február. 28
» A hangulatos Szász Svájc - Kovács Attila, 2017. december. 16
» Friss képek a prágai árvízről - Kovács Attila, 2017. augusztus. 13
» Cesky Krumlov télen - Kovács Attila, 2017. május. 22
» Cseh autópálya matrica 2016 - Kovács Attila, 2015. december. 15

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fakultatív vacsora / ebéd kb. 50  PLN/fő/alkalom (helyszínen fizetendő).

Sörgyárlátogatás:kb. 35 PLN/fő 
Aula Leopoldinakb. 15 PLN/fő
Pszczyna kastélyakb. 30 PLN/fő
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség).

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
Utazás autóbusszal, 2 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés.
Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.
Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei.

Kötelező költségek: 

Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítás. 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve).
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! 
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szállás: 

2 éjszaka Wroclaw külvárosában 3*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban

Étkezés: 
A részvételi díj büfé reggelis ellátást és karácsonyi vacsorát tartalmaz. Fakultatív vacsora a helyszínen befizethető.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére. Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!