Advent Zágrábban

2 napos buszos kirándulás Zágrábban

Zágráb adventi vására már több ízben is elnyerte Európa legszebb karácsonyi vására címet. A főtéren egy hatalmas adventi koszorút állítanak fel. A város különböző pontjain hagyományos, illetve modern vásárokban kínálják házi készítésű portékáikat különféle kézművesek, kereskedők. A szépen kivilágított fák, pavilonok, szökőkutak különleges hangulatot kölcsönöznek a városnak. A szokásos forraltbor mellett helyi adventi ételek és italok illata száll.

-7%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Az úthoz kapcsolódó fakultatív programok listáját a programleírás és a térkép alatt található szürke négyzetben találhatja meg. Kérem, amennyiben valamely fakultatív program érdekes az Ön számára, a jelentkezés leadása során jelezze a megjegyzés rovatban. A szerződéskötést követően legtöbb út esetén nem tudunk helyet biztosítani a fakultatív programokra!

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, szállást középkategóriás szállodában, megadott ellátással, a felsorolt programokat az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, belépők díját.

Hossz: 
2nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 30 fő

Szállás

Elhelyezés: Zágrábban 3*-os szállodában, 2 ágyas, pótágyazható, zuhany/WC-s szobákban

Program: 

1. nap:
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, utazás Zágrábba. Útközben rövid megállás a XIV. századból származó Trakoscan-i várkatélynál, mely egy kúp formájú dombra épült. Dús növényzetű parkegyüttes és egy tó veszi körül. A táj egyben természetvédelmi terület is. Rövid séta után a parkban továbbutazás a horvát fővárosba. Szálláshelyünk elfoglalása után felkeressük Zágráb adventi vásárait, szabadidő keretében elvegyülünk a forgatagban. A zágrábi adventi vásár már több ízben is elnyerte Európa legszebb karácsonyi vására címet. Legérdekesebb a Jelasics tér, a fényárban úszó alagút, az Európa tér, a Zrinjevac park a kivilágított platánfasorral, a korcsolyapálya. Számtalan árus kínálja portékáit, jellegzetes adventi ételek és italok illata lengi be az utcákat. Visszatérés a szálláshelyre az esti órákban.

2. nap:
Reggeli után városnéző sétára indulunk. Zágráb alapítása Szent László magyar király nevéhez kötődik. A horvát főváros két városrészből áll, melyet sikló köt össze. Az Alsóvárosban széles sugárutakat, hatalmas tereket, szecessziós épületeket találunk. A Felsőváros zeg-zugos utcáival meghitt, középkori hangulatot áraszt. Rövid sétánk során megtekintjük a főbb nevezetességeket: Jelasics tér, Kőkapu, Mária Mennybemenetele Székesegyház, Szent Márk templom. Majd továbbutazás a Zágrábtól nem messze található, Grabovnicára. A település igazi turistalátványossággá vált, mióta egy családi birtokon -gyermekkori álom megvalósításaként- hagyományként él, hogy adventkor káprázatos díszkivilágítással ékesítik a kertet és az épületeket. Minden évben új elemekkel bővítik a dekorációt. A fénykertnek híre ment, és mára már rengeteg látogató érkezik, hogy megcsodálja a látványos fénykompozíciókat. A kert bebarangolása után hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek

» Horvátország, Kaprije tengeri kajakkal - Hudanik Zsolt, 2020. október. 11
» Horvátország - a víz birodalma - Kovács Attila, 2020. szeptember. 23
» Horvátország örömteli tájain - Kovács Attila, 2020. augusztus. 29
» Zadar hangulatos városa Horvátországban - Kovács Attila, 2019. szeptember. 04
» Zágráb: látnivalók és hangulat - Kovács Attila, 2019. május. 21
» Rovinj csodás kisvárosa: videón - Kovács Attila, 2019. május. 16
» Horvátország TOP 15-ös látnivaló-listája - Etédi Alexa, 2019. május. 07
» 10+1 homokos strand Horvátországban - Kovács Attila, 2019. február. 27

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Fakultatív programok

Fakultatív vacsora felár 4500 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, szállást középkategóriás szállodában, megadott ellátással, a felsorolt programokat az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, belépők díját.

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen fizetendő belépőjegyek 80 kuna

Várható költőpénz szükséglet: 
Költőpénz szükséglet igények szerint változó.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás: légkondicionált autóbusszal
Felszállási lehetőségek: Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Zalakomár

Szállás: 

Elhelyezés: Zágrábban 3*-os szállodában, 2 ágyas, pótágyazható, zuhany/WC-s szobákban

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Vacsora felár ellenében igényelhető.
A területről: 
Délnyugati szomszédunk sokszínűsége, gyönyörű tengerpartja, a kristálytiszta, kék tenger, a hangulatos öblök, a napsütés, a mediterrán klíma és vegetáció: a leanderek, bogumilok és levendulabokrok színkavalkádja, a ciprusok, babérfák és pineaerdők, a kabócák elengedhetetlen ciripelése, a történelmi városok, az ezernyi kisebb-nagyobb sziget jellegzetes középkori hangulatot árasztó óvárosai, fehér kőből épült házai, templomtornyai, a kikötők pálmafás sétányai, a kellemes zene, a jókedv, a helyiek vendégszeretete, a finom horvát ételek: prsut, sir, bárány- és birkasültek, a tenger gyümölcsei, a zamatos vörös- és fehérborok, a gyönyörű nemzeti parkok, a számtalan kulturális, szórakozási és sportolási lehetőség egyre több vendéget vonz évről-évre.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.

Beutazási szabályok
Érvényes fényképes útlevél, vagy 14 év felett személyi igazolvány szükséges, mely a hazautazás napjától számítva még min. 3 hónapig érvényes. Az autóval érkezők ne feledjék el, a nemzetközi biztosítás (zöld kártya) megléte kötelező. 2006. január 1-től minden Horvátországba belépő autóban legalább egy sárga-sárgászöld, fényvisszaverő mellénynek kell lennie.

Időeltolódás
Nincs, ugyanabba az időzónába tartozik, mint Magyarország.

Hivatalos pénznem
A kuna, váltópénz a lipa. 1 kuna=100 lipa, 1 kuna=37,50 Ft, 1 EUR=7,5 kuna. Javasoljuk, hogy a helyi pénznemen felül eurót vigyenek magukkal.

Pénzváltás
Lehetséges bankokban (hétköznap 8:30–12:00 és délután 15:00–17:00 óra között, szombaton délig), postahivatalokban (nyitva tartás hétköznap 7:00–20:00 óra között, szombaton 13:00-ig), szállodák recepcióin és az utazási irodákban.

Pénzváltó automatáknál használható kártyák: Eurocard/Mastercard és EC-kártya.

A legtöbb szállodában, étteremben és üzletben elfogadott hitelkártyák: Eurocard/Mastercard, Visa, Diners, American Express.

Hálózati feszültség
220 V.

Telefon
Horvátország Magyarországról: 00/385/körzetszám/telefonszám
Magyarország Horvátországból: 00/36/körzetszám/telefonszám.
Telefonkártya: 50 egység=23,40 kuna, 100 egység=38 kuna, 200 egység=67 kuna.

Ivóvíz
A csapvíz fogyasztható.

Üzletek
Az üzletek nyitva tartása hasonlóan alakul a mediterrán országokéhoz. Általában a délutáni órákban zárva tartanak, de az üdülő településeken ezt sokszor nem tartják be, és késő estig várják a vásárlókat. Az éttermek, kávézók és egyéb szórakozóhelyek szintén az éjszakai órákig nyitva tartanak.

Magyar nyelvű asszisztencia
A következő településeken tudunk magyar nyelvű asszisztenciát biztosítani: Umag, Vrsar, Novigrad, Porec, Rovinj, Rabac, Moscenicka Draga, Medveja, Lovran, Opatija, Kraljevica, Crikvenica, Novi Vino­dolski, Krk-sziget, Rab-sziget, Zadar és környéke, Vodice, Sibenik, Primosten, Trogir, Kastel Stafilic, Sutivan, Omis, Baska Voda, Ma­kar­ska, Gradac. Az asz­szisztens fogadóórájáról, illetve a különböző fakultatív programokról a recepció mellett elhelyezett hirdetőtáblán, illetve infomappán lehet tájékozódni.

Fakultatív programok csak megfelelő létszám esetén indulnak magyar nyelven. Az asszisztensek munkaköre nem egyezik meg a telepített idegenvezetők munkakörével és feladatával. Nem kötelesek és nem is tudnak minden utast és szálláshelyet felkeresni, mivel esetenként egy-egy asszisztenshez több város, település, illetve üdülő övezet is tartozik. Asszisz­ten­seink telefonon elérhetőek, így probléma, kérdés, kérés, információ esetén segítséget nyújtanak utasainknak. Telefonszámaik az adott utasprogramon megtalálhatóak. Nagyobb probléma megoldása érdekében természetesen a helyszínre mennek. A helyszínen befizetett fakultatív programokért irodánk felelősséget nem vállal, esetleges problémáikat kérjük a helyszínen orvosolják.

Közlekedés
Azoknál az útjainknál, ahol kompátkelés van, annak költségét a helyszínen kell fizetni, egyrészt a gépkocsira (a motor cm3-ének mértékében), másrészt utasonként. A kompok általában minden szigethez óránként, a főszezonban folyamatosan közlekednek. Ennek ellenére számítani kell hosszabb várakozási időre.

A kompokra vonatkozó részletes információk megtekinthetők a www.jadrolinija.hr és www.rapskaplovidba.hr oldalakon. Az autópályák használatáért a helyszínen, nemzeti valutában fizetni kell. Részletes információ az autópályákról, autópályadíjakról, közlekedésről a www.hak.hr oldalon.

Autópályadíjak
Kocsinként és alkalmanként: Gorican–Zagreb 36 kuna, Zagreb–Karlovac 16 kuna, Gorican–Zuta Loka 90 kuna, Gorican–Rijeka kb. 92 kuna, Krk-híd 30 kuna, Ucka alagút 26 kuna, Gorican–Zadar zapad 145 kuna, Gorican–Sibenik 170 kuna, Zadar zapad–Split 46 kuna, Gorican–Split 180 kuna. Tekintettel arra, hogy az autópályák építése gyors ütemben folyik, előfordulhat, hogy az említett helyeken felül további fizetős szakaszokkal találkoznak.

Hivatalos nyelv
Horvát

Nemzeti ünnepek
Január 1., január 6., április 5-6., május 1., június 22., június 25., augusztus 5., augusztus 15., október 8., november 1., december 25-26

A Magyar Köztársaság Nagykövetsége
10000 Zagreb, Pantovcak 255-257.
Tel.: 00–385-1-4890-900

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!