Drezda és Prága Adventkor

Advent Csehországban

4 napos körutazás Adventkor

Az utazás fő attrakciója Prága, a tör­té­nel­mi, kul­tu­rá­lis és mű­vé­sze­ti ér­té­kek­ben bővelkedő cseh főváros. Prága önmagáért beszél, évente sok millió turista látogat el ide, hogy megismerje rend­kívül impozáns látnivalóit. A programot színesíti egy kirándulás az elegáns fürdővárosba, Karlovy Vary-ba, továbbá oda- és visszaútban meg­is­mer­hetik Brno, valamint Közép-Európa egyik leg­szebb kis­vá­rosa, Český Krumlov ne­ve­zetes­sé­geit is. Az uta­zást az ünnepi hangulat, a ka­rá­cso­nyi vá­sá­rok nyüzsgő forgataga, a belvárosok dísz­ki­vi­lágítása teszi teljessé. A kul­tu­rá­lis élmény és a fe­lejt­he­tet­len ka­rá­cso­nyi hangulat ga­ran­tált ezen az úton. Tartsanak velünk!

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 3 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

BBp biztosítást és a belépődíjakat.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1. nap: Brno (Brünn)
Elutazás Székesfe­hér­várról a Piac téri parkolóból 5.15-kor, Bu­da­pest­ről az autó­busz 6.30-kor indul a Déli pá­lya­ud­vartól. Utazás a Budapest – Tatabánya – Győr – Rajka út­vo­na­lon Brnóba, Csehország má­so­dik leg­na­gyobb váro­sába. Is­mer­ke­dés a szép bel­vá­rossal (Dóm, Piac tér, Régi vá­ros­háza stb.), majd sza­bad­idő a város­köz­pont­ban, séta, vásárlási lehe­tő­ség, ba­ran­go­lás a ka­rá­cso­nyi vásár területén. Délután to­vább­uta­zás a Prága környéki szállodába (3 éj).

2. nap: Prága
Prága az elmúlt években a világ egyik leg­lá­to­ga­tot­tabb városává vált, köszönheti ezt az európai fő­vá­rosok sorában egyedülállóan érintetlen vá­ros­ké­pé­nek, a középkortól a szecesszióig szinte minden időszakot felölelő építészeti örökségének. Vá­ros­né­zés a cseh fő­vá­ros­ban: Hradzsin, Szent Vitus-ka­ted­rá­lis, Aranyművesek utcája, Károly híd, Óváros tér a városházával, Vencel tér stb. A vá­ros­né­zés után marad elég sza­bad­idő a ka­rá­cso­nyi vásárok (Óváros tér, Vencel tér) egyéni fel­fe­de­zésére, a helyi specialitások kipróbálására, sétál­ga­tásra az ősi utcákon. Különleges élmény lesz a ka­rá­cso­nyi fényekkel kivilágított, szépen feldíszített prágai óváros.

3. nap: Karlovy Vary (Karls­bad), Prága
Kirándulás a nyugat-csehországi Karlovy Varyba, Európa egyik híres fürdőváro­sába. A szép fekvésű városban ma is sok pompás épület emlékeztet az Osztrák-Magyar Monarchia időszakára, amikor Karls­bad a nemzetközi arisztokrácia egyik fő ta­lál­ko­zó­he­lye volt.
Karlovy Vary után érkezés a prágai belvárosba a kora esti órákban. Közös séta, illetve sza­bad­idő az esti Prá­gá­ban.  Figyelem: A fél­pan­ziós felárat befizetőknek a vacsora ezen a napon Prágában, egy belvárosi étteremben lesz.

4. nap: Český Krumlov (Krumau)
Egy han­gu­la­tos kisváros, Český Krumlov meglá­to­ga­tásával veszünk búcsút Csehországtól. Ez a város egy kö­zép­kor­ból ránk maradt gyöngyszem, az UNESCO vi­lág­örök­ség része. A Vltava folyó kanya­ru­la­tában el­he­lyez­kedő óvárosa és meg­hök­ken­tően érdekes vára sokáig emlékezetes marad a turis­ták­nak. Hazautazás Ausztrián keresztül a Bécs – Hegyes­halom – Győr – Tatabánya út­vo­na­lon. Érkezés Buda­pest­re, majd Székesfe­hér­várra az esti órákban. Figyelem: A programok sorrendje a nyitvatartások függ­vé­nyé­ben fel­cse­ré­lőd­het.

Kapcsolódó cikkek

» Cesky Krumlov télen - Kovács Attila, 2016. szeptember. 13
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2014. június. 18
» Látnivalók Prágában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 26
» Amikor a telefon navigál egy prágai sörtúrán - Etédi Alexa, 2013. július. 08
» Prága eddigi legnagyobb panorámaképe - Etédi Alexa, 2013. június. 25
» Friss képek a prágai árvízről - Kovács Attila, 2013. június. 03
» Csak ritka alkalmakkor állíthatják ki a cseh koronát - Etédi Alexa, 2013. május. 13
» Prága "állatkerti" sörtúra - Szalai Krisztina, 2013. január. 28
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 3 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

BBp biztosítást és a belépődíjakat.

Helyszíni költségek leírása: 

Személyes kiadások, további étkezések, belépők.

Belépődíjak - az árak tájékoztató jellegűek!
Prága Hradzsin CZK 250,-
Drezda Zwinger EUR 9,-

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 százaléka, amely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belüli foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60 százaléka, amely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált luxusautóbusszal.

Szállás: 

3 éjszaka 2-3 ágyas, fürdő­szo­bás szállodai szobákban. A szép, új 4 csil­la­gos szálloda egy Prága melletti kisvárosban található (kb. 10-15 percre autóbusszal Prágától). A légkondicionált szobákban tv, telefon, széf és ingyenes in­ter­net­kap­csolat, a tágas fürdőszobákban für­dő­kád és hajszárító szolgálja a vendégek kényelmét. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
A területről: 
Drezdát Magyarországon már kevesebben ismerik. A város a 16. századtól kezdve virágzó kulturális és művészeti központ. A barokk idején élte virágkorát, itt éltek és alkottak a kor legnagyobb művészei is. A II. világháború során szinte porig rombolt város ma ismét régi fényében tündököl, a történelmi épületeket újjáépítették. A német karácsonyi vásárok jó része világhírű, nincs ez másképp Drezdában sem, itt is egészen különleges karácsonyi vásárok várják a láto­ga­tó­kat. A drezdai óvárosban a Miasszonyunk templo­ma környékén és a közeli Régi Piac téren cso­por­to­su­ló romantikus díszítésű bódékból számtalan kereskedő kínálja az ínycsiklandozó finomságokat, hagyományos kézműves ter­mé­ke­ket. Érdemes megkóstolni a forralt borokat és az eredeti drezdai karácsonyi kalácsot, a Christstollent is. A kulturális élmény és a felejthetetlen karácsonyi hangulat garantált ezen az úton.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!