A világ tetején a Himalája övezte országokban (Tibet, Nepál, Bhután)

15 napos Körutazás a világ tetején

A Himalája gleccserektől csillogó északi lejtőjén fekvő, nehezen megközelíthető Tibet és Nepál időtlen idők óta a meditáció és az aszkézis földje. A 19. századot megelőzően igen kevés utazó jutott el ide. Jöjjön velünk, nézze meg a Világörökség részévé nyilvánított Kathmandu-völgyet és a Potala Palota történelmi együttesét

Alapár tartalmazza

Nemzetközi repülőjegyeket, BBP-biztosítást, közlekedést Kathmanduban autóbusszal, a továbbiakban kisbuszokkal, elhelyezést: jó minőségű, középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas szobákban, reggelikkel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 260 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza

Belső repülőjegyeket, repülőtéri illetékeket, útlemondási biztosítást, vízumokat, belépőket és borravalókat, egyéb étkezéseket, egyéb személyes kiadásokat.

Hossz: 
15 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 14 fő
Program: 

1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal Kathmanduba. Étkezés és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: … Kathmandu (Nepál)
Megérkezés Kathmanduba, Nepál fővárosába. Meglátogatjuk az UNESCO Világörökségek részét képező Palota teret (Durbar Square) és felkeressük a templomot, ahol az ablakból ránk tekinthet az élő istennő, a kumari, aki egy óriási hatalommal bíró „vallási” vezető Nepálban. Felkeressük a Hanuman Dhoka-t, az egykori nepáli királyi palotát, a Basantpur teret, a Taleju és Kasthamandap templomokat, majd a Swayambhunath-ot, a világ egyik legrégebbi sztúpáját nézzük meg, amit a majmok szentélyeként ismernek. A legenda szerint a „magát megteremtő” sztúpához köthető a Kathmandu-völgy születése. Innen gyönyörű panoráma nyílik a városra. Vacsora. Szállás Kathmanduban.

3. nap: Kathmandu – Patan
Kora reggel fakultatív programlehetőségként részt vehetünk egy sétarepülésen, és a Himalája látványában gyönyörködhetünk, beleértve a világ legmagasabb hegycsúcsát is, a Mount Everestet (helyszínen fizetendő, kb. 210 USD – időjárás függvényében). Folytatjuk városnézésünket Kathmanduban. Felkeressük Pashupatinathot, a hinduk szentélyét, ahol a Himalájában lakó Shivát tisztelik, majd megnézzük a világ legnagyobb sztúpáját, a Boudhanatot. Ezt követően a szépség és a művészet városába, Patanba látogatunk, mely nagyon gazdag kulturális örökségéről híres. Megtekintjük a Mangala bazárt, a Mahaboudha templomot, és az Aranytemplomot. Visszautazás Kathmanduba. Vacsora. Szállás Kathmanduban.

4. nap: Kathmandu – Lhassa (Tibet – Kína)
Reggeli után elrepülés Lhassába, Tibet fővárosába, mely több mint 3600 méter magasan fekszik a tengerszint felett. Érkezést követően kis pihenés és akklimatizálódás, vagy a környék egyéni felfedezése. Vacsora. Szállás Lhassában.

5. nap: Lhassa – Potala Palota – Jokhang kolostor – Norbulingka
Reggeli, majd városnézés: először a dalai lámák egykori székhelyét, Tibet legfontosabb szimbólumát, a Potala palotát tekintjük meg, melyet Songtsen Gampo tibeti király építtetett. Az eredeti 9 emeletes építmény elpusztult, így 1645-ben az V. dalai láma újjáépíttette. Ezt követően a nyüzsgő Barkhor következik, majd megtekintjük a Jokhang kolostort, amely a tibeti zarándokok célállomása. Ezzel a szentéllyel került a buddhizmus Tibetbe, Lhassa városa pedig köré épült a hosszú évszázadok során. Felkeressük a dalai lámák egykori nyári palotáját, a Norbulingkát is. Vacsora. Szállás Lhassában.

6. nap: Lhassa – Sera kolostor – Gyangze – Shigatse
Reggeli után a Sera kolostor felkeresése, amely a sárga sapkás szerzetesrendnek épült; a rend alapítójának, Tsong Khapának egyik tanítványa építtette a XV. század elején. Mivel akkoriban a mögötte lévő hegyet virágzó rózsák borították, a nevét is innen kapta (Sera – rózsa tibeti nyelven). Utazás Gyangzén keresztül Shigatse-ba. Útközben jellegzetes tibeti tájakon utazunk keresztül, áthaladunk utunk legmagasabb pontján, egy 5080 méteres hágón. Megálló és fotóstop a Yamdrok-tónál, mely számos hósipkás hegycsúccsal van körülvéve. Továbbutazás Tibet második legnagyobb városába Shigatsébe. Vacsora. Szállás Shigatsében.

7. nap: Shigatse – Lhassa
Reggeli, majd felkeressük Tibet talán egyik legszebb kolostorát, a pancsen lámák székhelyéül szolgáló Tashilumpo kolostort. A zöldellő hegyoldal lejtőjén elterülő kolostorváros páratlan látványt nyújt. Visszautazás Lhassába. Vacsora. Szállás Lhassában.

8. nap: Lhassa – Kathmandu (Nepál) – Bhaktapur – Nagarkot
Reggeli után transzfer a repülőtérre és visszarepülés Kathmanduba. Megtekintjük az egyik ősi fővárost, Bhaktapurt, melynek építészeti emlékei a Világörökség részét képezik. Elsétálunk többek között az 55 ablakos Királyi Palotához, valamint a Fazekasok teréhez. Folytatjuk utunkat Nagarkot városa felé, mely több mint 2000 méter magasságban fekszik, így, ha az időjárás engedi lenyűgöző a kilátás a világ legmagasabb hegyláncára, a Himalájára. Vacsora. Szállás Nagarkotban.

9. nap: Nagarkot – Kathmandu – Paro (Bhután)
Reggeli előtt megcsodálhatjuk a napfelkeltét. Reggeli, majd visszautazás Kathmanduba. Elrepülés Paroba, Bhutánba. Megtekintjük a Nemzeti Múzeumot, majd a Rimpung Dzong kolostort, mely a Paro völgy 155 kolostorának egyike. Látogatás a tibeti hódítók támadásai ellen emelt Drukgyel Dzong erődítmény romjainál. A dzong épületei a mandalákkal és óriási Buddha szobrokkal nagyon jól tükrözik a bhutáni vallási építészetet. Vacsora. Szállás Paroban.

10. nap: Paro – Thimpu
Reggelit követően utunk egyik legérdekesebb és legnehezebb túráján veszünk részt a Tigris Fészke templomhoz. (A túra gyalogosan megerőltető lehet főleg felfelé, ezért a helyszínen van lehetőség ló, illetve öszvér bérlésére, ára kb. 20 USD. Lefelé gyalogosan jövünk.) Sétánk során, gyönyörű fenyőerdőn haladunk át, ahol a fák többségét spanyol moha fedi, illetve lengedező imazászlókat is láthatunk. Utazás Thimpuba, a Bhutáni Királyság fővárosába, mely a politikai és gazdasági központja is egyben az országnak. Városnézésünk során megtekintjük többek között a Chorten Emlékművet, ami Bhután harmadik királyának állít emléket, majd Bhután legnagyobb Buddha szobrát. Ezt követően felkeressük a Tashichhoe Dzong kolostort, mely Je Khenpo szellemi vezető nyári rezidenciája. Vacsora. Szállás Thimpuban.

11. nap: Thimpu – Phuntsholing
Reggeli után utazás a kereskedelmi fővárosba, Phuntsholing határvárosba (kb. 7 óra). Az agrárország legfőbb kereskedelmi partnerei Nepál, Banglades és India. Útközben megállunk a Kharbandi Gompa kolostornál. Vacsora. Szállás Phuntsholingban.

12. nap: Phuntsholing – Gangtok (Szikkim – India)
Reggeli után indulás Gangtokba, India szövetségi államának, Szikkimnek a fővárosába, mely egy kicsiny falucskából fejlődött Szikkim legnagyobb városává, amióta 1840-ben az Enchey buddhista kolostor egy zarándoklat központjává tette. Meglátogatjuk a tibeti buddhizmus XI. században kialakult, meditációra nagy hangsúlyt helyező Kagyü vonalának székhelyét, a Gangtok melletti Rumtek kolostort. A Kelet-Himalája legnagyobb kolostora hagyományos tibeti stílusban épült. Vacsora. Szállás Gangtokban.

13. nap: Gangtok – Dardzsiling (India)
Hajnalban a Tashi kilátóba érve madártávlatból csodálhatjuk meg a várost. Ezt követően utazás Namchiba, majd Szikkim védőszentjének, Guru Rinpoche 36 méteres szobrának felkeresése, valamint megtekintjük Kőrösi Csoma Sándor, a híres magyar tibetológus és nyelvtudós sírját. Megérkezés Dardzsilingbe, majd egy teaültetvény meglátogatása. Dardzsiling nevét Dordzse Ling, egykori kolostorról kapta, mely a mennydörgés palotáját jelentette. Vacsora. Szállás Dardzsilingben.

14. nap: Dardzsiling – Bagdogra – Delhi
Útban a repülőtér felé a Tigris csúcs felkeresése, ahonnan a páratlan panorámát csodálva búcsúzhatunk a Himalájától. Érkezés Bagdográba, ahonnan elrepülünk Delhibe. Vacsora. Szállás Delhiben.

15. nap: Delhi – Budapest
Transzfer a repülőtérre, és hazarepülés menetrend szerinti járattal. Hazaérkezés Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» India és Nepál - élmények Ázsiából - Turányi-Vadnay Szabolcs, 2011. január. 14
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2017. szeptember. 17
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2015. január. 23
» India: Varanaszi, India spirituális fővárosa - Etédi Alexa, 2014. március. 19
» India: Goa, India portugál szeglete - Etédi Alexa, 2014. március. 14
» A mogul India: A kertépítészet - Etédi Alexa, 2014. február. 27
» A mogul India: Lahore, a „mogulok kertje” - Etédi Alexa, 2014. február. 26
» A mogul India: Mumtaz Mahal, a világ legszeretettebb asszonya - Etédi Alexa, 2014. február. 26
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Nemzetközi repülőjegyeket, BBP-biztosítást, közlekedést Kathmanduban autóbusszal, a továbbiakban kisbuszokkal, elhelyezést: jó minőségű, középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas szobákban, reggelikkel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 260 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza: 

Belső repülőjegyeket, repülőtéri illetékeket, útlemondási biztosítást, vízumokat, belépőket és borravalókat, egyéb étkezéseket, egyéb személyes kiadásokat.

Kötelező költségek: 

Belső repülőjegy, repülőtéri illetékek
Vízumok és engedélyek (India, Bhután és Tibet)
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen fizetendő vízum kb: 25 USD/fő (Nepál)
Belépők és a program szerinti étkezések: 280 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Nepáli vízum illetve belépők kb. 310 USD (helyszínen fizetendő)
Előleg: 

I. részlet: előleg jelentkezéskor (a végösszeg 30%-a)

Hátralék: 

II. részlet: kb. 60 nappal indulás előtt (a végösszeg 20%-a)
III. részlet: fennmaradó összeg – kb. 30 nappal az út indulása előtt

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elrepülés Budapestről átszállásokkal Tibet fővárosába, Lhassába.

Szállás: 

Elhelyezés: jó minőségű, középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas szobákban, reggelikkel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Csomagolás: 
Vízum: 
Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie. Fontos! A kínai vízumot Budapesten csak magyar útlevéllel rendelkezőknek készítik el. A tibeti engedélyt irodánk is meg tudja kérni a kész kínai vízum alapján. Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják.
Biztosítás: 
A részvételi díj tartalmazza a BBP biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!