A varázslatos Azori-szigetek 2019.08.11-18.

Csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel

Ismerje meg velünk az Atlanti-óceán közepén fekvő varázslatos azori szigetvilágot! Körutazásunk során a Portugáliához tartozó különleges szigetcsoport három szigetét, São Miguelt, Picot és Faialt fedezzük fel. A vulkáni eredetű szigetek sajátos mikroklímával, kivételes természeti képződményekkel és káprázatos növényvilággal rendelkeznek. A gyönyörű táj egyedisége és egzotikuma mellett, a féltve őrzött helyi hagyományok és műemlékek, a kedves szigetlakók és tömegektől távol eső, nyugodt környezet teszik kihagyhatatlan úti céllá az Azori-szigeteket!

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet a Budapest-Lisszabon-Ponta Delgada és Horta-Lisszabon-Budapest útvonalon, átszállással, belső repülőjegyet Ponta Delgada és Pico-sziget között, személyenként egy kézipoggyásszal (max. 8 kg) és egy feladható poggyásszal (max. 23 kg), 3 éjszakára Ponta Delgadában a Neat Hotel Avenida **** hotelben kétágyas szobában, 1 éjszakára Madalenában a Hotel Caravelas**** szállodában kétágyas szobában, 2 éjszakára Hortában, a Hotel Horta**** szállodában kétágyas szobában, büféreggelit, az összes leírt program belépőkkel, ebéd italfogyasztással a második, harmadik, ötödik és hatodik napon, magyar nyelvű csoportkísérő és helyi idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, ajánlott szervízdíjat (helyszínen fizetendő), útlemondási biztosítást, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Minimum létszám 15 fő.

Szállás

2 ágyas szobákban.

Neat Hotel Avenida ****

Hotel Caravelas ****

Hotel Horta ****

Program: 

1. nap: Elutazás Budapestről a TAP légitársaság járatával Lisszabonig (05:45-08:25), séta a városban (beutazás metróval, a jegy ára külön fizetendő). Délután átutazás Sao Miguel szigetére (16:45-18:10). Szállás elfoglalása a Neat Hotel Avenida-ban.

2. nap: Reggeli után egész napos kirándulás São Miguel sziget nyugati felébe. Hegyi utakon kanyarogva érjük el a Vista do Rei kilátóhelyet, ahonnan lélegzetelállító a kilátás Sete Cidades kék és zöld színekben pompázó krátertavaira. Ezután lemegyünk a kráter aljába, ahol megállunk a híres tavak partján. Utunkat folytatva kiérünk a nyugati tengerpartra, majd Mosteiros és Bretanha falvak érintésével jutunk el egy helyi étterembe, ahol a házigazdák tipikus azori ételekkel várnak minket. Délután Capelas hangulatos településén keresztül vezet az utunk egy ananászültetvényhez, ahol betekintést nyerhetünk ennek az egzotikus gyümölcsnek a termesztésébe és megkóstolhatjuk az ananászlikőrt is. Késő délután érünk vissza a szállodába. Szállás Ponta Delgadában.

3. nap: Délelőtt Európában unikumnak számító teaültetvénnyel és a Gorreana teagyár működésével ismerkedhetünk meg. Délben a termálvizéről és gejzírjeiről híres Furnasba érkezünk. Ebédünk a földben főtt Cozido das Furnas lesz, majd sétálunk a szigetcsoport legszebb botanikus kertjében és fürdünk a magas vastartalmú termál tóban. Délután a sziget déli partján vezet utunk, és megállunk a sziget legszebb tengerpartján, Agua de Altóban. Szállás Ponta Delgadában.

4. nap: Reggeli után gyalogos városnézés Sao Miguel szigetének székhelyében (Baixa - óváros, városkapu, Szent Sebestyén-templom, Október 5. tér, kikötő) és séta a Jardim António Borges botanikus kertben. Ezt követően  szabadprogram vagy fakultatív kirándulás a Tűz-tóhoz és a paradicsomi Caldeira Velha Nemzeti Parkhoz. Először felkeressük Ribeira Grandét, mely a sziget második legnagyobb városa, majd ellátogatunk a Caldeira Velha Nemzeti Parkba. Ez a szubtrópusi terület buja növényzetben és sziklaszirtekben gazdag, a geotermikus tevékenységnek köszönhetően hőforrások, vízesés és termáltó otthona, ahol kedvünk szerint meg is mártozhatunk. Ezt követően 900 méter magasságból tekintünk le az érintetlen Tűz-tóra. A program díja: 65 EUR/fő (helyszínen fizetendő). Délutáni transzfer a repülőtérre, ahonnan rövid repülőúttal átrepülünk Pico szigetére (17:35-18:25). Szállás elfoglalása a Hotel Caravelas-ban.

5. nap: Reggeli után felfedezzük a vulkánsziget legfőbb látványosságait: Sao Roque egykori bálnafeldolgozó üzemét, a híres hegyi utat 900 méter magasságban Cais do Pico felé, valamint Lajes do Pico városkát a Bálna Múzeummal. Ezután a déli parton haladva visszamegyünk Madalena városkába. Délben egy tipikus helyi étteremben ebédelünk, majd ellátogatunk a híres Verdelho borpincéhez és múzeumhoz, valamint megnézzük Madalena templomát. Este Faial szigetére hajózunk (30 perc). Szállásunk Hortában, a Hotel Hortaban lesz.

6. nap: Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk, mely során Faial gyönyörű szigetét fedezzük fel. Először felmegyünk az Esplamaca kilátóponthoz, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a vulkánokra és kalderákra. Továbbmegyünk egy szép hegyi úton, ahonnan rálátunk a Flamandok-völgyére, majd megérkezünk a sziget legmagasabb pontjára. Délben megebédelünk egy helyi étteremben, majd folytatjuk utunkat Capelinhos felé, mely a sziget leghíresebb látnivalója. Itt 1957-ben egy hatalmas vulkánkitörés volt, melynek nyomait még a mai napig jól láthatjuk. Az egykori kitörés epicentrumában megnézzük a helyi múzeumot, mely a kitörés drámai folyamatát tárja részletesen a látogatók elé. Ezután a nyugati parton megyünk vissza a szállodánkba. Szállás Hortában.

7. nap: Reggelit követően fakultatív bálna- és delfinles (a hajózás helyben fizetendő, 65 EUR/fő). Délután transzfer a repülőtérre és utazás Lisszabonon keresztül Budapestre (17:35-21:00, 00:25-05:00, másnap).

8. nap. Hazaérkezés Budapestre (05:00).

Kapcsolódó cikkek

» Az Azori-szigetek szépsége - Kovács Attila, 2018. október. 30

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Fakultatív programok
Félpanzió (6 vacsora helyi étteremben és szállodákban): 55.000 Ft/fő
Fakultatív kirándulás (Tűz-tó és Caldeira Velha): 65 €/fő helyszínen fizetendő
Hajózás és bálna-, delfinles:  65 €/fő helyszínen fizetendő
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet a Budapest-Lisszabon-Ponta Delgada és Horta-Lisszabon-Budapest útvonalon, átszállással, belső repülőjegyet Ponta Delgada és Pico-sziget között, személyenként egy kézipoggyásszal (max. 8 kg) és egy feladható poggyásszal (max. 23 kg), 3 éjszakára Ponta Delgadában a Neat Hotel Avenida **** hotelben kétágyas szobában, 1 éjszakára Madalenában a Hotel Caravelas**** szállodában kétágyas szobában, 2 éjszakára Hortában, a Hotel Horta**** szállodában kétágyas szobában, büféreggelit, az összes leírt program belépőkkel, ebéd italfogyasztással a második, harmadik, ötödik és hatodik napon, magyar nyelvű csoportkísérő és helyi idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, ajánlott szervízdíjat (helyszínen fizetendő), útlemondási biztosítást, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékek, ajánlott szervízdíj (helyszínen fizetendő).

Helyszíni költségek leírása: 

Ajánlott szervízdíj 15 €/fő (helyszínen fizetendő).

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Ajánlott szervízdíj
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel Budapest-Lisszabon-Ponta Delgada és a Horta-Lisszabon-Budapest útvonalon, átszállással, belső repülőjegy Ponta Delgada és Pico-sziget között.

Poggyászinformáció: személyenként 1 kézipoggyásszal (max. 8 kg) és 1 feladható poggyásszal (max. 23 kg).

Szállás: 

2 ágyas szobákban.

Neat Hotel Avenida ****

Hotel Caravelas ****

Hotel Horta ****

Étkezés: 
A részvételi díj büféreggelis ellátást tartalmaz. Ebéd italfogyasztással a második, harmadik, ötödik és hatodik napon.
A területről: 
Az Azori-szigetek az óceán fenekéről kiemelkedő vulkanikus szigetek. Mélyen az Atlanti Óceánban, Portugália partjaitól 1300 km-re találhatóak, 9 sziget látványos, vulkanikus tájaival. A természet szépségeire fogékony látogató a nyugodt civilizációjú, kényelmes tempójú világot ismeri meg Európa ezen egzotikus szegletében.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egy időben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrész mentes, ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!