A varázslatos Azori-szigetek 2019.08.11-18.

Csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel

Ismerje meg velünk az Atlanti-óceán közepén fekvő varázslatos azori szigetvilágot! Körutazásunk során a Portugáliához tartozó különleges szigetcsoport három szigetét, São Miguelt, Picot és Faialt fedezzük fel. A vulkáni eredetű szigetek sajátos mikroklímával, kivételes természeti képződményekkel és káprázatos növényvilággal rendelkeznek. A gyönyörű táj egyedisége és egzotikuma mellett, a féltve őrzött helyi hagyományok és műemlékek, a kedves szigetlakók és tömegektől távol eső, nyugodt környezet teszik kihagyhatatlan úti céllá az Azori-szigeteket!

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet a Budapest-Lisszabon-Ponta Delgada és Horta-Lisszabon-Budapest útvonalon, átszállással, belső repülőjegyet Ponta Delgada és Pico-sziget között, személyenként egy kézipoggyásszal (max. 8 kg) és egy feladható poggyásszal (max. 23 kg), 3 éjszakára Ponta Delgadában a Neat Hotel Avenida **** hotelben kétágyas szobában, 1 éjszakára Madalenában a Hotel Caravelas**** szállodában kétágyas szobában, 2 éjszakára Hortában, a Hotel Horta**** szállodában kétágyas szobában, büféreggelit, az összes leírt program belépőkkel, ebéd italfogyasztással a második, harmadik, ötödik és hatodik napon, magyar nyelvű csoportkísérő és helyi idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, ajánlott szervízdíjat (helyszínen fizetendő), útlemondási biztosítást, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Minimum létszám 15 fő.
Program: 

1. nap: Elutazás Budapestről a TAP légitársaság járatával Lisszabonig (05:45-08:25), séta a városban (beutazás metróval, a jegy ára külön fizetendő). Délután átutazás Sao Miguel szigetére (16:45-18:10). Szállás elfoglalása a Neat Hotel Avenida-ban.

2. nap: Reggeli után egész napos kirándulás São Miguel sziget nyugati felébe. Hegyi utakon kanyarogva érjük el a Vista do Rei kilátóhelyet, ahonnan lélegzetelállító a kilátás Sete Cidades kék és zöld színekben pompázó krátertavaira. Ezután lemegyünk a kráter aljába, ahol megállunk a híres tavak partján. Utunkat folytatva kiérünk a nyugati tengerpartra, majd Mosteiros és Bretanha falvak érintésével jutunk el egy helyi étterembe, ahol a házigazdák tipikus azori ételekkel várnak minket. Délután Capelas hangulatos településén keresztül vezet az utunk egy ananászültetvényhez, ahol betekintést nyerhetünk ennek az egzotikus gyümölcsnek a termesztésébe és megkóstolhatjuk az ananászlikőrt is. Késő délután érünk vissza a szállodába. Szállás Ponta Delgadában.

3. nap: Délelőtt Európában unikumnak számító teaültetvénnyel és a Gorreana teagyár működésével ismerkedhetünk meg. Délben a termálvizéről és gejzírjeiről híres Furnasba érkezünk. Ebédünk a földben főtt Cozido das Furnas lesz, majd sétálunk a szigetcsoport legszebb botanikus kertjében és fürdünk a magas vastartalmú termál tóban. Délután a sziget déli partján vezet utunk, és megállunk a sziget legszebb tengerpartján, Agua de Altóban. Szállás Ponta Delgadában.

4. nap: Reggeli után gyalogos városnézés Sao Miguel szigetének székhelyében (Baixa - óváros, városkapu, Szent Sebestyén-templom, Október 5. tér, kikötő) és séta a Jardim António Borges botanikus kertben. Ezt követően  szabadprogram vagy fakultatív kirándulás a Tűz-tóhoz és a paradicsomi Caldeira Velha Nemzeti Parkhoz. Először felkeressük Ribeira Grandét, mely a sziget második legnagyobb városa, majd ellátogatunk a Caldeira Velha Nemzeti Parkba. Ez a szubtrópusi terület buja növényzetben és sziklaszirtekben gazdag, a geotermikus tevékenységnek köszönhetően hőforrások, vízesés és termáltó otthona, ahol kedvünk szerint meg is mártozhatunk. Ezt követően 900 méter magasságból tekintünk le az érintetlen Tűz-tóra. A program díja: 65 EUR/fő (helyszínen fizetendő). Délutáni transzfer a repülőtérre, ahonnan rövid repülőúttal átrepülünk Pico szigetére (17:35-18:25). Szállás elfoglalása a Hotel Caravelas-ban.

5. nap: Reggeli után felfedezzük a vulkánsziget legfőbb látványosságait: Sao Roque egykori bálnafeldolgozó üzemét, a híres hegyi utat 900 méter magasságban Cais do Pico felé, valamint Lajes do Pico városkát a Bálna Múzeummal. Ezután a déli parton haladva visszamegyünk Madalena városkába. Délben egy tipikus helyi étteremben ebédelünk, majd ellátogatunk a híres Verdelho borpincéhez és múzeumhoz, valamint megnézzük Madalena templomát. Este Faial szigetére hajózunk (30 perc). Szállásunk Hortában, a Hotel Hortaban lesz.

6. nap: Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk, mely során Faial gyönyörű szigetét fedezzük fel. Először felmegyünk az Esplamaca kilátóponthoz, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a vulkánokra és kalderákra. Továbbmegyünk egy szép hegyi úton, ahonnan rálátunk a Flamandok-völgyére, majd megérkezünk a sziget legmagasabb pontjára. Délben megebédelünk egy helyi étteremben, majd folytatjuk utunkat Capelinhos felé, mely a sziget leghíresebb látnivalója. Itt 1957-ben egy hatalmas vulkánkitörés volt, melynek nyomait még a mai napig jól láthatjuk. Az egykori kitörés epicentrumában megnézzük a helyi múzeumot, mely a kitörés drámai folyamatát tárja részletesen a látogatók elé. Ezután a nyugati parton megyünk vissza a szállodánkba. Szállás Hortában.

7. nap: Reggelit követően fakultatív bálna- és delfinles (a hajózás helyben fizetendő, 65 EUR/fő). Délután transzfer a repülőtérre és utazás Lisszabonon keresztül Budapestre (17:35-21:00, 00:25-05:00, másnap).

8. nap. Hazaérkezés Budapestre (05:00).

Kapcsolódó cikkek

» Az Azori-szigetek szépsége - Kovács Attila, 2018. október. 30

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Fakultatív programok
Félpanzió (6 vacsora helyi étteremben és szállodákban): 55.000 Ft/fő
Fakultatív kirándulás (Tűz-tó és Caldeira Velha): 65 €/fő helyszínen fizetendő
Hajózás és bálna-, delfinles:  65 €/fő helyszínen fizetendő
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet a Budapest-Lisszabon-Ponta Delgada és Horta-Lisszabon-Budapest útvonalon, átszállással, belső repülőjegyet Ponta Delgada és Pico-sziget között, személyenként egy kézipoggyásszal (max. 8 kg) és egy feladható poggyásszal (max. 23 kg), 3 éjszakára Ponta Delgadában a Neat Hotel Avenida **** hotelben kétágyas szobában, 1 éjszakára Madalenában a Hotel Caravelas**** szállodában kétágyas szobában, 2 éjszakára Hortában, a Hotel Horta**** szállodában kétágyas szobában, büféreggelit, az összes leírt program belépőkkel, ebéd italfogyasztással a második, harmadik, ötödik és hatodik napon, magyar nyelvű csoportkísérő és helyi idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, ajánlott szervízdíjat (helyszínen fizetendő), útlemondási biztosítást, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékek, ajánlott szervízdíj (helyszínen fizetendő).

Helyszíni költségek leírása: 

Ajánlott szervízdíj 15 €/fő (helyszínen fizetendő).

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Ajánlott szervízdíj
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel Budapest-Lisszabon-Ponta Delgada és a Horta-Lisszabon-Budapest útvonalon, átszállással, belső repülőjegy Ponta Delgada és Pico-sziget között.

Poggyászinformáció: személyenként 1 kézipoggyásszal (max. 8 kg) és 1 feladható poggyásszal (max. 23 kg).

Szállás: 

2 ágyas szobákban.

Neat Hotel Avenida ****

Hotel Caravelas ****

Hotel Horta ****

Étkezés: 
A részvételi díj büféreggelis ellátást tartalmaz. Ebéd italfogyasztással a második, harmadik, ötödik és hatodik napon.
A területről: 
Az Azori-szigetek az óceán fenekéről kiemelkedő vulkanikus szigetek. Mélyen az Atlanti Óceánban, Portugália partjaitól 1300 km-re találhatóak, 9 sziget látványos, vulkanikus tájaival. A természet szépségeire fogékony látogató a nyugodt civilizációjú, kényelmes tempójú világot ismeri meg Európa ezen egzotikus szegletében.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egy időben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrész mentes, ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!