A tűz országa, Azerbajdzsán

8 napos körutazás Azerbajdzsánban

"Azerbajdzsán a Dél-Kaukázus egyik legkülönlegesebb országa, ahol a modern építészet a keleti hagyományokkal karöltve alkot egy egészen új világot."
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

A teljes alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 1 éj repülőn
Félpanziós ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A repülőjegyet illetékkel és csomaggal (ahol külön nincs feltüntetve)
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Fix, foglaláskor telefonon választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Részvételi díj nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást
fakultatív programok árát
helyi borravalókat.
egyéb személyes kiadásokat

Hossz: 
8 nap
Létszám: 
Maximum 20 fő

Szállás

3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – BAKU
Az esti órákban találkozó a repülőtéren, majd repülés Bakuba, éjszaka a repülőn.

2. NAP: BAKU
Október 13-án, várhatóan reggel 04:20-kor érkezünk az azerbajdzsáni fővárosba. A repülőtéren történő útlevélellenőrzést követően találkozunk az idegenvezetőnkkel, majd bepakoljuk csomagjainkat szállásunk csomagszobájába. Rövid felfrissülés után elfogyasztjuk reggelinket a szállodában. Ezután újult erővel megkezdjük városnéző túránkat Bakuban. Gyönyörű kilátás nyílik a városra és az öbölre, valamint a Tűz Tornyokra a Highland parkból és a Mártírok-völgyéből. Később fel­fedezzük az óvárost vagy, ahogy a helyiek hívják az Icheri Shehert. Itt láthatjuk az ókori városkapukat és a megerősített tornyokat. Megnézzük a Bukhara és Multan karavánszerájt. A karavánszerá­jok fontos találkozóhelyek voltak az ókorban, ahol a kereskedők és utazók pihentek meg hosszú útjuk során. 13 óra körül bejelent­kezünk szállodánkba. Tusolás, pihenés után, kb. 16 órakor folytat­juk programunkat. Az óváros két nevezetessége, a Szűz-torony és Shirvanshahs-palota az UNESCO Világörökségi listáján szere­pel. Bakuban egyedül az óvárosban tudjuk megtapasztalni a jel­legzetes keleties hangulatot, macskaköves utcákon sétálva ókori mecsetek és fürdők között. Tovább haladva érintjük a Nizami utcát, mely egy hatalmas sétáló- és bevásárlóút Baku belvárosában. Programunk végeztével vacsora egy helyi étteremben.

3. NAP: BAKU – ABSHERON-FÉLSZIGET – BAKU
Reggeli után egész napos túrára indulunk, hogy felfedez­zük az Absheron-félsziget látnivalóit. Elsőként ellátogatunk az Ateshgahba, a Tűzimádók Templomába. A templomot egy föld alatti üreg fölé építették, amely telve van gázokkal, melyek egy nyíláson keresztül kitörnek és ott „örökké égő tüzet” biztosí­tanak. A templom a zoroasztriánusok szent helye volt. Tovább utazva kívülről megtekintjük a Ramana kastélyt, majd a Yanar Dagot, más néven a Tűz-hegységet. A hegyoldalon megállás nél­kül lobog a tűz, melyet a hegy gyomrában található természetes eredetű gázok táplálnak. A lángok akár 3 m magasra is felcsapnak egy vékony, porózus homokréteg alól. Többek között ezért kapta Azerbajdzsán a „tűz országa” elnevezést. Később meglátogatjuk az „olajfúrótorony erdőt”. Az idegenvezető beszél majd nekünk Azerbajdzsán olajhoz fűződő történelméről. A nap utolsó állo­másaként megcsodáljuk a lélegzetelállító építészeti műremeket, a Heydar Aliyev Kulturális Központot. Szállás és vacsora Bakuban.

4. NAP: BAKU – LAHI – IVANOVKA – ISMAYILI
Reggel elhagyjuk Bakut és elindulunk Ismayilibe. Útközben megállunk a Diri Baba mauzóleumnál Marazában. Folytatjuk utunkat Shamakha városába, ahol megnézzük a Juma mecse­tet és a 7 tornyú Yeddi Gumbez mauzóleumot. Utunk során megállunk Girdimanchay kanyonnál, felkeresünk egy újabb ősi falut, Lahic-t, mely fontos állomás volt a középkori Selyemúton. Itt meglátogatunk patkolókovács, fazekas és szőnyeg­szövő műhelyeket. Következő megállónk egy igazi ritkaság. Meglátogatunk egy szovjet időkből maradt kolhozt, ez az egyet­len, ami megmaradt az országban. Az Ivanovka nevű falut molokánok alapították 1840-ben. Miután az ország levált a Szovjetunióról, kérték az elnököt, hogy Ivanovka megmarad­hasson eredeti állapotában. A faluban nincsen templom, csak egy imaház, ahova turisták nem mehetnek be. Programunk végén tovább utazunk Ismayilibe, ahol szállásunk lesz. Vacsora.

5. NAP: ISMAYILI – GABALA – SHEKI
Reggel indulás Sheki városába. Első megállónk a Shahdag Nemzeti Park lesz. Itt bölényetetést fogunk megnézni. A parkban élő állatokat Európából hoztak be, hogy ismételten meghonosít­sák a fajt az országban, ami korábban kihalt. Folytatjuk utunkat Gabalába. Felvonóval felmegyünk a Nohur-hegyi tóhoz, illetve megnézzük a Tufandag-hegységet is. Következő megállónk egy régészeti látványosság lesz. Megnézzük Chukhur, a korábbi kau­kázusi főváros maradványait. Megállunk a Chotari templomnál, és az Udi háznál, Nij faluban. Szállás és vacsora Shekiben.

6. NAP: SHEKI
A reggelit követően meglátogatjuk a helyi, keleti stílusú bazárt. Ezt követően a Kaukázus első temploma lesz a következő látvá­nyosság, mely Kish faluban található. Shekibe visszaérve folytat­juk a városnézést. Felfedezzük az óvárost. Megnézzük a középkori erődítményt, a Sheki Kán palotáját, ami nyári rezidencia volt. Ellátogatunk a Történeti Múzeumba és kívülről megtekintjük a Kerek templomot is. Meglátogatjuk a Shebeke kézműves műhelyt, ahol takalduzt is készítenek, mely Azerbajdzsán nemzeti hang­szere. A mai napi programot a Sheki karavánszeráj meglátogatá­sával fejezzük be, majd vacsora és szállás Shekiben.

7. NAP: SHEKI – BAKU
Reggeli után a nagy bazárban teszünk látogatást. Itt szabadprogram keretében lehetőség lesz szuvenír vásárlásra. Következő állomásunk Basqal falu lesz, ahol megismerhetjük a tradicionális női fejkendő, a kalagai készítésének menetét. A fej­kendő selyemből készül, geometriai vagy növényi minták díszí­tik, megfestése növényi alapanyagokkal történik. Programunk végén elindulunk Bakuba. Este vacsora és szállás.

8. NAP: BAKU – GOBUSZTÁN – BAKU
Reggel ellátogatunk a Bakutól 1 órányira lévő iszapvulkánhoz, ami Gobusztán közelében található. Az iszapvulkán egy geoló­giai képződmény, melyet iszap, víz, és gázok kitörése hoz létre. Ezt követően meglátogatjuk az UNESCO Világörökségi listá­ján szereplő Gobusztán Nemzeti Parkot. Az első itteni emberek a sziklába vésett rajzaikon örökítették meg mindennapjaikat. A több mint 5.000 éves(!) véseteken emberek, állatok, csata­jelenetek, rituális táncok, tevekaravánok, valamint a csillagok kerültek ábrázolásra. Több mint 6.000 véset van a sziklákon. Programunk végén visszamegyünk Bakuba. Útközben meg­nézünk egy olajkutat, amely a világon az első volt, melyet ipari kitermelésre használtak. Délután megnézzük még a Bibi- Heybat mecsetet, valamint a 2012-es Euróvíziós Dalfesztivál helyszíneként szolgáló Kristálypalotát. Programunk végén szabadidő vásárlási lehetőséggel, majd este gála vacsora egy helyi étteremben, folklór show-val. Szállás Bakuban.

9. NAP BAKU – BUDAPEST
Hajnalban transzfer a reptérre és hazaindulás Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés a reggeli órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelt értékei:
Baku két arca: ókori emlékek és modern metropolisz
A sokszínű azeri kultúra látványosságai
5.000 éves vésetek a Gobusztán Nemzeti Parkban
Fúrótornyok, felhőkarcolók, karavánszeráj

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Azerbajdzsán UNESCO világörökségi „Holdbéli tája” – a Gobusztán - Gőgös Norbert, 2012. április. 17

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

A teljes alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 1 éj repülőn
Félpanziós ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A repülőjegyet illetékkel és csomaggal (ahol külön nincs feltüntetve)
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Fix, foglaláskor telefonon választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást
fakultatív programok árát
helyi borravalókat.
egyéb személyes kiadásokat

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.

Helyszíni költségek leírása: 
Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülőjárat

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/

Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!