A selyemút nyomán Orient-Expresszel

17 napos utazás vonattal a Selyemút nyomán

Luxus vonatutazás Oroszországon, Tükrmenisztánon, Üzbegisztánon keresztül.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Szállást 2 fős first class kupéban és 5* szállodákban, teljes ellátást, programokat a felsoroltak szerint, transzfereket a repülőtér és a szálloda között (Moszkva és Almaty), angol nyelvű idegenvezetést (angol, spanyol, portugál nyelvü idegenvezetés garantált, többi idegennyelv egyéni lekérésre).

Részvételi díj nem tartalmazza

Repülőjegyek költségét, az orosz vízumot, a türkmén vízum költségét, borravalókat, egyéb költségeket, útlemondási biztosítást, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást.
Hossz: 
17 nap

Szállás

2 éj Moszkvában 5*-os szállodában, 12 éj az Orient Expressz hálófülkéiben, 2 éj Almatiban 5*-os szállodában. 

Program: 

1. nap: Budapest - Moszkva
Érkezés Moszkvába, Oroszország fővárosába. Transzfer a szállodába, szabadidő. Szállás Moszkvában 5*-os szállodában.

2. nap: Moszkva
Egész napos moszkvai városnézés, amely során felkeressük a Vörös teret, a Kreml területét. Ebéd egy moszkvai étteremben. Sétát teszünk az Arbaton, megnézzük a Krisztus Megmentő székesegyházat, a legszebb metróállomásokat tekintjük meg. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Moszkvában 5*-os szállodában.

3. nap: Moszkva
Reggeli után a városnézés folytatása. Transzfer a vonathoz, majd elindulunk nagy utunkra az Orient Expresszel. Szállás a vonaton.

4. nap: Volgograd
Reggeli órákban érkezés Volgogradba. Városnézés a „Hősök városában”, amely során látogatás teszünk a Mamajev-dombon található 102 méter magasságú történelmi emlékkomplexumban. Ebéd után folytatjuk az ismerkedést Volgograd nevezetességeivel, meglátogatunk a híres Sztálingrádi csata panoráma múzeumot és a legendás Pavlov házat. Megnézünk egy szabadtéri kiállítást "Győzelmi fegyver" néven. Szabadidő. Szuvenír vásárlási lehetőség. Transzfer a vonathoz. Szállás az Orient Expresszen, utazás Asztrahány felé éjszaka.

5. nap: Asztrahány
A reggeli órákban vonatunk Asztrahányba érkezik, Oroszország egyik legdélebben fekvő városába. Városnéző túra, amely során megtekintjük a főbb látnivalókat: Kreml, Szent Vlagyimir templom, Angyali Üdvözlet kolostor,  Opera és Balettszínház, Nagy Péter szobra, Diadalív. Halpiac látogatása.
Kirándulást teszünk a városon kívüli egy helyi tokhal farmon. Betekintést nyerhetünk a fekete kaviár előállításának a rejtelmeibe. Vacsora a farmon. Transzfer a vasútállomásra. Indulás Asztranyból. Szállás az Orient Expresszen.

6. nap: Vonaton
Egész napot utazással töltjük a vonaton. Tavakban, folyókban, végtelen táj szépségében gyönyörködhetünk. Szórakoztató programok a vonaton. Szállás az Orient Expresszen.

7. nap: Urgencs - Khiva
Érkezés Urgencsbe. Transzfer Khivaba. Városnézés az Ichan-Kala műemlék-városrész építészeti együttesében (UNESCO védelem alatt) a 12-19. század gyönyörű alkotásai között. Az óvárosban paloták, mecsetek, mauzóleumok kápráztatják el a látogatót: az utolsó kán rezidenciája, Ismail Khodja mauzóleum, Mohammed Amin Khan medresze, Kalta Minor torony, Tas-Hovli palotája, Pahlavan Mahmud mauzóleuma, Juma mecset. Transzfer a vasútállomásra. Indulás tovább Urgencsből. Szállás az Orient Expresszen.

8. nap: Konyeurgencs - Derweze
Érkezés Türkmenisztánba, Dashoguzba. Utazás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Konyeurgencs romvárosába. Khorezm középkori perzsa fővárosát Timúr romboltatta le a XIV. század utolsó éveiben. Séta a romjaikban is csodálatos középületek között: Karavánszeráj kapu, Mamun minaret, II. Arslan mauzóleum, Khorezm Akadémia, Kutlug Timur minaret, Dash Metjid madrasza. Visszatérés a Dashoguz-ba. Folytatjuk utunkat vonattal Dashoguzból. Érkezés a délutáni órákban az Ichoguz állomásra. Transzfer Darwaza gázkráterbe. Továbbutazás a végtelen Kara-kum sivatag belső vidékére. Rövid séták és fotószünetek a mozgó homokdűnék között, a legszebb pontokon. Koraesti haladás a „semmi közepének” dűnéi között, Derweze, a Pokol kapuja felé. A „Pokol kapujának” mélyéről évtizedek óta lángok csapnak elő, a csillagos égbolt sötétjében hatalmas távolságról világít „Földünk tüzes lelke”. Az egészen elképesztő táj fényképezése. Nomád vacsoránk elfogyasztása sátortáborunkban, majd sötétedés után a lángoló kráter fényképezése. Vodka áldomás a tábortűznél, a megszámlálhatatlanul rengeteg csillag vigyázó mosolya alatt. Visszatérés a vonatra, majd tovább indulás. Szállás az Orient Expresszen.

9. nap: Ashgabat
Érkezés Ashgabatba a reggeli órákban.
Városnézésünk során megtekintjük a Turkmenbasy Ruhy-t Mecsetet és az első elnök mauzóleumát. Séta a Semlegesség kapuja emlékműnél. Utazás a Kopet Dag hegység lábaihoz, Nissza romvárosába. Az ókori Párthus-birodalom hegyi fővárosa ma UNESCO világörökségi védelem alatt álló ásatási terület. Ebéd egy városi étteremben.
Látogatás a Nemzeti Történeti Múzeumban, majd a Hippodrome-ban az Akhal teke lovak versenyén (Türkmenisztánban még a nemzeti ünnep is a lovak napja egyben), Seyit Jemaletdin mecsetromok, látogatás a világhírű türkmén szőnyegmúzeumban.
Séta a városi gyümölcs- és zöldségpiacon. Esti városnézés. Vacsora egy városi étteremben. Transzfer a vasútállomásra. Elutazás Ashgabatból.

10. nap: Merv
Érkezés Mary-be. Merv látogatása, amely oázis és egyben város a történelmi selyemút mellett, Mary közelében. Számos város létezett ezen a kultúra és a politika cseréje szempontjából jelentős stratégiai értékű helyszínen. Az ókori Merv helyét az UNESCO világörökségi helyszínként sorolja fel. Az "Ősi Merv" ma egy nagy régészeti park, amely bronzkori központok (i. e. 2500–1200), mint például Kelleli, Adji Kui, Taip, Gonur és Togoluk; valamint vaskori (i. e. 1200–300), mint például Yaz/Gobekli Depes és Takhirbaj Depe; a történelmi városközpont és a középkori város, Abdullah Khan Kala maradványait tartalmazza. Vacsora egy városi étteremben. Transzfer a vonathoz. Indulás Maryből Üzbegisztán felé.

11. nap: Bukhara
Érkezés Bukharába a délelőtti órákban. Bukhara, a 2500 éves város, belső negyedei a Világörökség védelme alatt állnak. A Selyemút legtipikusabb városában vagyunk. Valami különös atmoszféra lengi körül a helyet: tudósok, filozófusok, költők és vallásalapítók sorjáznak a történelmi időkből. Városnézés: Arc Citadel erőd, Samanides mauzóleum, Bolo-Hauz mecset, Coumpol bazár, Nodir-Divan-Beghí medresze, Lyabi-Khauz komplexum, Kalon minaret, Kalyan mecset, Miri Arab medresze. Ebéd egy városi étteremben. Transzfer a vonathoz. Szállás a vonaton.

12. nap: Szamarkand
Érkezés Szamarkandba a délelőtti órákban. Városnézés Szamarkandban: Gür Emír mauzóleum, látogatás a bazárban, majd a világ egyik legszebb terének (Regisztan tér) és az ott lévő Ulugbek, Shir-Dor és Tilya-Kori medreszek megtekintése. Ezt követően a Shaki Zindeh komplexumot (11-15. század), a Gür Emír mauzóleumot és a Bibi-Khonum mecsetet keressük fel. Ebéd egy városi éttermben. Transzfer a vonathoz. Indulás Szamarkandból Taskent felé. Éjszaka az Orient-Expresszen.

13. nap: Taskent
Érkezés Taskentbe a reggeli órákban. Városnézés Üzbegisztán fővárosában, Taskentben, az óvárosban. Az első írásos emlék a városról a 3. században jelent meg, a kínai, török eredetű elnevezés már utal széles kapcsolataira és a Selyemúton betöltött évszázadokra visszanyúló szerepére. Korabeli források a 11. századtól már Taskentként említik a nagyjelentőségű várost, melyet előbb Dzsingisz kán hódított meg, majd a 14. században Timur Lenk foglalta vissza és emelte birodalma központjává. Az óváros látnivalói: Barak kán medresze (16. sz.), Kaffal Shashi mauzóleum (15. sz.), Kukeldash medresze (16. sz.), a fenséges Djuma mecset a 9. századból. Később a modern Tashkent látnivalóit csodáljuk meg: Függetlenség tere, Navoi Színház tér, a Taskent Nemzeti Művészeti Múzeum, Amir Timur tér, a helyi „Broadway” sétáló utcákkal, szökőkutakkal. Ebéd egy városi étteremben. Transzfer a vonathoz. Indulás Kazahsztán irányába. Éjszaka a vonaton.

14. nap: Türkisztan
Érkezés Türkisztanba a reggeli órákban. Türkisztan Kazahsztán történelmi városainak egyike, régészeti emlékei a 4. századból származnak. A középkori város romjai a Szir-darja délkeleti részén fekszenek. A 15–18. században Türkisztan lett a Kazah Kánság fővárosa. A város több ezer zarándokot vonz. Egy helyi hagyomány szerint három türkisztani zarándoklat felér egy mekkai zarándoklattal. Kirándulás Sauranba. Sauran középkori település Kazahsztán déli részén. A középkor és a kazah kánság idején ez volt az egyik fő város a Syr Darya közelében. Gyalogos városnézés. Megcsodáljuk a középkorból szinte épen megmaradt mecseteket, majd transzfer a vonathoz. Indulás Almati felé. Éjszaka az Orient-Expresszen.

15. nap: Almati
Érkezés Almatiba a reggeli órákban. A csomagjainkat elviszik a szállodába. Ebéd egy városi étteremben. Városnézésünk során megismerkedünk a számos alkalommal nevet változtatott metropolisz történetével, a 7. századi szkíta időktől 1997-ig, amíg az ország fővárosa volt. Feljutás felvonóval a Kök-Töbére, a város, illetve a délre tornyosuló jég- és hófödte Kjungoj-alatau fényképezése. Séta a Panfilov-parkban, a Vernij erőd romjainál és az 1907-ben átadott, fából épített Vosznyeszenszkij katedrálisnál, a Tudományos Akadémia épületénél, majd a Köztársaság téren. A Függetlenségi Emlékmű megtekintése. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Almatiban 5* szállodában.

16. nap: Almati
Délelőtti órákban sétálunk a Zöld Bazárban, majd ellátogatunk az Állami Múzeumba, amely a legnagyobb múzeum Kazahsztánban, és az egyik legnagyobb múzeum Közép-Ázsiában. Ebéd egy városi étteremben. Kirándulás az Ile Alatau Nemzeti Park járművel is megközelíthető vidékeire, majd haladás 2.500 méter magasságig a Nagy Almati-tó 4.000 méter feletti csúcsokkal körbeölelt partjáig. Séta az álomszép, a gleccserolvadéktól halványkék tó partmenti ösvényein. A szigorúan védett tengerszem Almati víztározója, vize igazi magashegységi ásványvíz. A csodálatos panorámák, hófödte „piramisok” fotózása. Később a délután folyamán egy igazi kazah sólyomreptetést is megcsodálhatunk. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Almatiban 5* szállodában.

17. nap: Almati - Budapest
Reggeli majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer a repülőtérre. Menetrend szerinti járattal, átszállással hazarepülés Budapestre.

UNESCO Világörökségi helyszínek:
          A Kreml és a Vörös tér
          Üzbegisztán - Szamarkand
          Üzbegisztán - Bukhara
          Üzbegisztán – Khíva, Ichan-Kala
          Türkmenisztán – Konyeurgencs
          Türkmenisztán – Nissza

 

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Javasoljuk, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos utazási tanácsait ide kattintva tekintheti meg. >>>

Kapcsolódó cikkek

» A szamarkandi Gur Emir mauzóleum - Etédi Alexa, 2017. június. 20
» Moszkva és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 09
» Kerékpárkölcsönzők nyíltak Moszkvában - Etédi Alexa, 2013. június. 11
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
» Séta a Vörös-téren - Kovács Attila, 2011. december. 30
» Elbrusz, Kaukázus, Európa legmagasabb hegye - Kovács Attila, 2011. január. 13

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Szállást 2 fős first class kupéban és 5* szállodákban, teljes ellátást, programokat a felsoroltak szerint, transzfereket a repülőtér és a szálloda között (Moszkva és Almaty), angol nyelvű idegenvezetést (angol, spanyol, portugál nyelvü idegenvezetés garantált, többi idegennyelv egyéni lekérésre).

Részvételi díj nem tartalmazza: 
Repülőjegyek költségét, az orosz vízumot, a türkmén vízum költségét, borravalókat, egyéb költségeket, útlemondási biztosítást, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást.
Kötelező költségek: 

Repülőjegy, repülőtéri illeték, vízumdíj.

Helyszíni költségek leírása: 

Türkmén vízum költsége (határon fizetendő):14,- USD/ fő
Borravaló: kb. 210 Euro/fő vagy kb. 260 USD/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest 60napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Jelentkezéskor vissza nem téríthető foglaló fizetendő az alábbiak szerint:
First class és first class plus kupés elhelyezéssel: 1000 EUR/fő 
Business class és VIP kupés elhelyezéssel: 1600 EUR/fő

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 60 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal.
A repülőjegyeket jegykiállítás után az adott légitársaság feltételei szerint lehet módosítani vagy lemondani. 

 

Étkezés: 
A részvételi díj a vonaton teljes ellátást tartalmaz.
A területről: 
Az orosz föld egyik legrégebbi kereskedő útvonala Moszkvától Észak-Keletre indul, és gyűrűt képez a fontos kereskedővárosok sorából. Az út során megcsodálhatjuk a XII. –XVII. század orosz építészetének remekműveit, bejárhatjuk a gazdag és gyönyörű történelmi városokat, templomokat, hallhatjuk az ősi harangok zúgását, s egyben megismerjük az orosz középkor fényes éveit.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont

Vörös tér és Lenin mauzóleum

Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy a Vörös tér és a Lenin mauzóleum különleges helyszínek, amelyek kremli őrség hatáskörébe tartoznak. Sajnos előfordulhat, hogy különböző rendezvények, avatások, egyéb hivatalos és nem hivatalos események miatt előzetes tájékoztatás nélkül a tér lezárásra kerül, a mauzóleum pedig zárva tart.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!