A Riviéra és a Cinque Terre legszebb tájai

7 napos buszos utazás az olasz és a francia riviérán

Az olasz és a francia Riviéra valódi gyöngyszemeit fedezzük fel ezen a csodálatos utazáson. Az egy hetes a Cote' Azur kivételes klímáját élvezve eljutunk Nizzától a csodálatosan szép olasz táj, a Cinque Terre varázslatos vidékéig. Gyönyörű városok, lenyűgöző partok, ínycsiklandó gasztronómiai és emlékezetes kulturális értékek - a Riviéra esszenciáját ízleljük meg ezen az utazáson.

Alapár tartalmazza

6 éjszaka szállást **/*** szálloda 2 ágyas szobáiban a megadott ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést az utazás során.

Alapár nem tartalmazza

Baleset- betegség- és poggyászbiztosítást, az esetleges fakultatív programokat, egyéb étkezéseket és belépőket, kötelező útlemondási biztosítást, helyi idegenforgalmi adó.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
**
Létszám: 
min. 30 fő

Kapcsolódó cikkek

» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» A bringatúrák - Kovács Attila, 2012. január. 11
» Suhanás a hegyek felett - A világ leghosszabb canopy pályája - , 2018. május. 21
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2018. május. 07
» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2018. március. 08
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2018. március. 06
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Részletes program
1. nap: Budapest - Pisa

A RIviéra felfedezésére indulunk, de nem marad ki túránkból a festői Toszkána sem - a kora reggeli indulás után a délutáni órákban érkezünk meg a festői építészeti értékeiről híres Pisa városába. Itt a csodálatosan szép Campo de Miracoli, azaz a Csodák mezejének megtekintése vár ránk - a vakítóan fehér márványból épült Dóm, a híres akusztikával rendelkező Keresztelőkápolna és a világhírű Ferde Torony. Az Arno partján található hangulatos városban lesz a szállásunk ma este.

2. nap: Rapallo és Portofino Camogli és Menton

Ezen a napon a csodálatos Rapalloban kezdjük a délelőttöt egy napsütötte teraszon, egy igazi olasz fekete mellett. A színes házakkal és keskeny utcákkal ékes település magával ragadó hangulata után a világhírű Portofino-ba utazunk tovább. Az apró öbölben fekvő, egyedülálló látványt kínáló település valódi ékszerdoboz. Innen Camogli hamisítatlan, tengerparti olasz kisvárosának érintésével utazunk tovább Franciaországba, a híres Menton-ba, ahol a következő két éjszakát töltjük. Az este tehetünk egy sétát a Földközi-tenger partján kígyózó sétányon vagy fakultatív program keretében felkereshetjük az esti Monaco-t is.
 

 

3. nap: Saint Paul-de-Vence, Nizza és Eze

Ezen a napon Nizzát és környékét fedezzük fel. A gyönyörű tartomány szívében fekvő, gazdag múltú várostól nyugatra terül el a csodálatosan szép Saint Paul de Vence erődített városa. Ezt a csodálatos kis települést látogatjuk meg délelőtt. Innen Nizza napfényes tengerpartjára utazunk és felfedezzük az óvárost és a várat. Az éttermekkel, kávézókkal és régiségkereskedőkkel zsúfolt negyedek zsongása után a híres tengerparti sétányom frissülünk fel, majd irány a hegyekben található Éze városa. A 400 méter magas hegycsúcsra fecskefészekként tapadt városka nagyon hangulatos sikátorokkal, készműves boltokkal és helyi ízek kóstolóival várja a látogatókat. Este térünk vissza Mentonba.

4. nap: Monaco, Monte Carlo és San Remo Imperia

Ma a Mentonnal szomszédos miniállam, Monaco felfedezésével indítjuk a napot. Megnézzük a csillogó hercegség belvárosát és kikötőjét, ellátogatunk Monte Carlo-ba, megmásszuk a híres Monacoi Sziklát, ahol a hercegi palota és az Óceongráfiai Múzeum is található. A pazar és színpompás város felfedezése után újra Olaszországba, a  Riviéra Virágvárosába, San Remo-ba indulunk. A híres casino és a hangulatos belváros felfedezése után Imperia vár ránk, ahol az etét töltjük.

5. nap: Genova Portovenere és Lerici és La Spezia

Délelőtt a híres Genovában teszünk egy rövid sétát a belvárosban, majd tovább utazunk a Golfo del Poeti, azaz a Költők öble felé. A romantika korának angol költői és festői ültették be a köztudatba ezt a csodálatos tengerparti tájat, itt élt és alkotott Shelley, Byron, és itt áll a mai napig Orcy Emma, a Vörös Pimpernel írójának nyári palotája is. Az öböl nyugati csücskében találjuk a festői Portovenere települését, ami az mai nap legszebb látnivalója. A színes házak és a meredek sziklaszirten álló, márványhomlokzatú templom megigéző látványt nyújt. Innen a nyugalmas Lericibe utazunk, hogy a kikötőben ringatózó vitorlások és a büszke erőd látványával, illetve egy  ízletes pastával búcsúztassuk a napot. A városka bejárása után La Speziába utazunk, ahol két éjszakát töltünk majd.

6. nap: La Spezia és Cinque Terre - Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso al Mare

Ma Olaszország egyik legszebb táján, a valószínűtlenül gyönyörű Cinque Terre-n barangolunk. Reggel vonatra ülünk és azzal indulunk az egyébként hajón vagy gyalogosan megközelíthető települések felfedezésére. A meredek hegyoldalba épült, szűk szurdokvölgyekben vag yjól védhető sziklákon található, lenyűgözően szép települések közól Riomaggiore-val kezdünk. A kis faluból a Via del Amore-n, azaz a Szerelemesek Ösvényén sétálunk át a szomszédos Mamarola-ba. Innen vonattal jutunk át a a szépséges kilátást nyújtó Corniglia-ba, majd az egyik legszebb falucska, Vernazza következik. Itt elfogyaszthatunk egy helyi fagylaltot vagy a számos étterem egyikében, kiváló fehérborokkal kísért fogásokkal lakhatunk jól. A főtéren a halászok csónakjai között sétálhatunk, gyönyörködhetünk az apró kis tempolomban vagy felmászhatunk az őrtoronyba, esetleg ihatunk egy kávét az alatta található kilátóteraszon, majd továbbutazunk Monterosso al Mareba. Monterosso is nagyon hangulatos, homokos stranddal és kacskaringós utcákkal csábító telelpülés. Az esti órákban érünk vissza La Speziába.

7. nap: La Spezia - Budapest

Egész napos buszozás során, sok megállóval és pihenővel érünk haza Budapestre, a kora esti órákban

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

6 éjszaka szállást **/*** szálloda 2 ágyas szobáiban a megadott ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést az utazás során.

Alapár nem tartalmazza: 

Baleset- betegség- és poggyászbiztosítást, az esetleges fakultatív programokat, egyéb étkezéseket és belépőket, kötelező útlemondási biztosítást, helyi idegenforgalmi adó.

Kötelező költségek: 

kötelező útlemondási biztosítás
cinque terre card (10 EUR/fő)

Helyszíni költségek leírása: 

Pisa belépők:

Ferde torony: 18 euro

Dóm és keresztelőkápolna: 7 euro

Monaco, Hercegi Palota: 8 euro

Monaco, Óceánográfiai Múzeum: 14 euro

cinque terre card (10 EUR/fő)
idegenforgalmi adó

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
idegenforgalmi adó: kb. 2 EUR/fő/nap
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indlás esetén a teljes részvételi díj fizetenő! 

Hátralék: 

részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal idnulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Utazótáska/bőrönd (ebbe kerül a felszerelésed azon része, ami az aznapi túrákra nem szükséges), kis hátizsák vagy kézitáska (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk), naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő. Kényelmes cipő vagy szandál a kirándulásokra, papucs.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk gyakorlott gépkocsivezetővel. Oda- és visszaúton kb. 3 - 4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

elhelyezés 6 éjszakára, **/*** szállodák 2 fős szobáiban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Időjárás: 
Az éghajlat a partvidéken mediterrán jellegű, míg beljebb kontinentális. A partvidéken általában 30-35 C fok a nappali hőmérséklet, a hegyekben viszont hűvösebb is lehet, és csapadékra is számíthatunk.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegély nyújtásában tudnak segíteni, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!