A rettenthetetlenek földjén Skóciában

6 napos repülős utazás

"Skóciába menet mindig úgy érzem, mintha hazatérnék. A Felföld gyönyörű völgyei, misztikus tavak, és modern városok: minden megtalálható itt, melyekhez hangulatos zenék és ízek kapcsolódnak."

Alapár tartalmazza

A leírt alapprogramot, szállást 3 csillagos szállodákban, félpanziós ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig, a retúr repülőjegy alapárát, egy max. 20 kg-os feladható poggyászt, egy kézipoggyászt, Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára, fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon, útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére).

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illeték, fakultatív programok árát, repülőjegy stornó biztosítást, helyszíni belépők összegét, fakultatív kirándulások költségeit.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3 csillagos szállodában.

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – GLASGOW – LOCH LOMOND – INVERARAY-KASTÉLY – OBAN
Menetrend függvényében repülés átszállással Glasgow-ba. Érkezés után buszos városnézésre indulunk Skócia legnagyobb városába. A keleti városrész határánál fekszik a Szent Mungo katedrális, amely a legrégibb és legnagyobb épségben meg­maradt középkori templom Skóciában. Sétánk során láthatjuk a város szívében lévő George teret, a viktoriánus városházával és környékén több elegáns épülettel. A nyugati városrészben található a Kelvingrove Galéria, amely a második legnagyobb és leglátogatottabb művészeti gyűjtemény Nagy-Britanniában. Szemben vele a Glasgow-i Egyetem hatalmas épülete áll. Ezután elhagyjuk Glasgow-t és Loch Lomond felé vesszük az irányt, mely Nagy-Britannia legnagyobb víztömegű tava. Környéke népszerű kirándulóhely, ez Skócia első nemzeti parkja. Hajdanán itt bujkált a híres-hírhedt rablóvezér, Rob Roy. A tavat elhagyva megállunk az Inveraray kastélynál, mely évszázadokig az Argyll család szék­helye volt. 43 évbe telt mire felépítették, aztán 1877-ben részben leégett. A kastély szobái a Campbell klán történetét mutatják be, amely egykor az egyik legerősebb klán volt Skóciában. Kora esti órákban megérkezünk szállásunkra, amely Oban környékén lesz.

2. NAP: OBAN – GLEN COE – NEPTUN-VÍZLÉPCSŐ – EILEAN DONAN VÁR – INVERNESS
Reggeli után áthaladunk a komor szépségű Glencoe-szoroson, amelyhez az ország történelmének egyik legvéresebb ese­ménye fűződik („glencoe-i mészárlás” 1692-ben), majd meg­állunk a Neptun- vízlépcsőnél – a Kaledóniai Csatornánál – ahol hajókázásra is lesz lehetőség. Délután továbbindulunk a Hegylakó című filmből is híressé vált Eilean Donan vár felé, amelyet méltóan Skócia egyik legszebb váraként tartanak szá­mon. A környéken egy fotószünetet tartunk, mert gyönyörűen szép kilátás tárul elénk a Skye-szigetre. Ezután utunkat Loch Ness felé vesszük. A majd 300 méter mély tó adja a brit édes­vízkészlet legnagyobb részét. Talán felbukkan a messze föl­dön híres szörny, Nessie is. A késő délutáni órákban Inverness – Felföld fővárosa – felé indulunk. Este elfoglaljuk a közelben lévő szállásunkat.

3. NAP: INVERNESS – LOCH NESS – URQUHART KASTÉLY – ABERDEEN
Reggel egy kis sétát teszünk a Felföld fővárosában, majd meg­látogatjuk Skócia talán legromantikusabb kastélyának, az Urquhartnak romjait. Innen csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre és a látványos tóra. Délután elhaladunk az utolsó skót felkelést lezáró culloden-i csata mezeje mellett és megismer­kedhetünk a híres skót whisky gyártási folyamatával egy helyi desztilláló üzemben, ahol a bemutató végén megkóstolhatjuk a hagyományos skót eljárással készült nedűt. Aki akar, vásárolhat is a termékekből. Aberdeenben érkezve még tartunk egy rövid buszos városnézést, majd szállásunkra utazunk.

4. NAP: ABERDEEN – DUNNOTTAR – GLAMIS – ST. ANDREWS
Délelőtt a meredek tengerpartra épült Dunnottar vár romja­inál kezdjük napunkat. Egy kis fotószünet után felkeressük a tündér- vagy kísértetkastélynak nevezett Glamis Castle-t is, mely Nagy-Britannia egyik leghíresebb várkastélya. Itt nevel­kedett gyermekkorában Elizabeth Bowes-Lyon, a jelenlegi angol királynő, II. Erzsébet édesanyja. Évszázadok óta baljós és tragikus események színhelye volt e kastély. Állítólag sok a visszajáró szellem, ami még különlegessebbé teszi a hely han­gulatát. Délután Skócia gyöngyszemével, St. Andrews-zal ismerkedhetünk meg. Gyalogos séta során láthatjuk a csodála­tos tengerpartot, mellette a középkori vár és katedrális romjait és a látványos golfpályákat. Megtekintjük az ország legrégebbi egyetemét is, ahova Vilmos herceg és Katalin hercegnő járt. Szállás Glenrothes környékén lesz.

5. NAP: DUNFERMLINE – FORTH BRIDGES – STIRLING VÁR – FALKIRK KERÉK – EDINBURGH
Reggeli után átkelünk a Forth folyó híres közúti hídján, ahon­nan kiváló rálátás nyílik a XIX. század technikai bravúrjának tartott vasúti hídra, amelyet 2015-ben az UNESCO a világörök­ség részévé nyilvánított. Innen Skócia egyik legnagyobb és – úgy építészetileg, mint történelmileg – legfontosabb várá­hoz, Stirling–hez, látogatunk el. Neve a skót független­ségi harcokhoz kapcsolódik. 1297-ben William Wallace, a Rettenthetetlen aratott itt fényes győzelmet az angolok felett. A területet Robert the Bruce király csatolta végleg Skóciához. A Stuartok idején épült újjá és vált királyi rezidenciává. Itt koro­názták meg Stuart Máriát és keresztelték meg fiát, Jakabot. A főváros meglátogatása előtt még rövid megállót tartunk a Falkirk keréknél, a XXI. század technikai vívmányának tartott emelőszerkezetnél, majd Skócia legszebb városa, Edinburgh következik. Az óváros az UNESCO világörökség része. Napunkat a királyi vár meglátogatásával zárjuk. Itt őrzik többek között a skót koronázási ékszereket is. Szállás a főváros környékén.

6. NAP: EDINBURGH – ROSSLYN – BUDAPEST
Reggel buszos városnézéssel kezdünk. Gyönyörködhetünk a panorámában a Calton dombról és megállunk a Holyrood palo­tánál is, mely a királynő hivatalos skóciai rezidenciája. Ezután szabadidő keretein belül még felkereshetjük a Royal Mile-t, a Princess Street-et vagy betérhetünk egy pub-ba a Rose Streeten. Ezután a Da Vinci kód című film (könyv) által híressé vált Rosslyn – kápolna megtekintése következik. Délután transzfer a reptérre, majd menetend függvényében átszállással hazautazás Budapestre. Várható érkezés az esti órákban.

2020 nyári/őszi program:

1. NAP: BUDAPEST – GLASGOW – LOCH LOMOND – INVERARAY – FORT WILLIAM
Menetrend függvényében repülés Glasgow-ba. Érkezés után buszos városnézésre indulunk Skócia legnagyobb városába. A keleti városrész határánál fekszik a Szent Mungo katedrális, amely a legrégibb és legnagyobb épségben megmaradt középkori templom Skóciában.  Sétánk során láthatjuk a város szívében lévő George teret, a viktoriánus városházával és környékén több elegáns épülettel. A nyugati városrészben található a Kelvingrove Galéria, amely a második legnagyobb és leglátogatottabb művészeti gyűjtemény Nagy-Britanniában. Szemben vele a Glasgow-i Egyetem hatalmas épülete áll. Ezután elhagyjuk Glasgow-t és Loch Lomond felé vesszük az irányt, mely Nagy-Britannia legnagyobb víztömegű tava. Környéke népszerű kirándulóhely, ez Skócia első nemzeti parkja. Hajdanán itt bujkált a híres-hírhedt rablóvezér, Rob Roy. A tavat elhagyva megállunk az Inveraray kastélynál, mely évszázadokig az Argyll család székhelye volt. 43 évbe telt mire felépítették, aztán 1877-ben részben leégett. A kastély szobái a Campbell klán történetét mutatják be, amely egykor az egyik legerősebb klán volt Skóciában. Kora esti órákban megérkezünk szállásunkra, amely Fort William környékén lesz.

2. NAP: GLENCOE – NEPTUN-VÍZLÉPCSŐ – EILEAN DONAN – INVERNESS
Reggeli után áthaladunk a komor szépségű Glencoe-szoroson, amelyhez az ország történelmének egyik legvéresebb eseménye fűződik („glencoe-i mészárlás”1692-ben), majd megállunk   a Neptun- vízlépcsőnél - a Kaledóniai Csatornánál - ahol hajókázásra is lesz lehetőség. Délután továbbindulunk a Hegylakó című filmből is híressé vált Eilean Donan vár felé, amelyet méltóan Skócia egyik legszebb váraként tartanak számon. A környéken egy fotószünet erejéig tartunk szünetet, mert gyönyörűen szép kilátás tárul elénk a Skye-szigetre. Ezután utunkat Loch Ness felé vesszük. A majd 300 méter mély tó adja a brit édesvízkészlet legnagyobb részét. Talán felbukkan a messze földön híres szörny, Nessie is. A késő délutáni órákban Inverness – Felföld fővárosa – felé indulunk. Este elfoglaljuk a közelben lévő szállásunkat.

3. NAP: INVERNESS – LOCH NESS – URQUHART – ABERDEEN
Reggel egy kis sétát teszünk a Felföld fővárosában, majd meglátogatjuk Skócia talán legromantikusabb kastélyának, az Urquhartnak romjait. Innen csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre és a látványos tóra. Délután elhaladunk az utolsó skót felkelést lezáró culloden-i csata mezeje mellett és megismerkedhetünk a híres skót whisky gyártási folyamatával egy helyi desztilláló üzemben, ahol a bemutató végén megkóstolhatjuk a hagyományos skót eljárással készült nedűt. Aki akar, vásárolhat is a termékekből. Aberdeenben érkezve még tartunk egy rövid buszos városnézést, majd szállásunkra utazunk.

4. NAP: ABERDEEN – DUNNOTTAR – GLAMIS – ST ANDREWS
Délelőtt a meredek tengerpartra épült Dunnottar vár romjainál kezdjük napunkat. Egy kis fotószünet után felkeressük a tündér- vagy kísértetkastélynak nevezett Glamis Castle-t is, mely Nagy-Britannia egyik leghíresebb várkastélya. Itt nevelkedett gyermekkorában Elizabeth Bowes-Lyon, a jelenlegi angol királynő, II. Erzsébet édesanyja. Évszázadok óta baljós és tragikus események színhelye volt e kastély. Állítólag sok a visszajáró szellem, ami még különlegessebbé teszi a hely hangulatát. Délután Skócia gyöngyszemével, St. Andrews-zal ismerkedhetünk meg. Gyalogos séta során láthatjuk a csodálatos tengerpartot, mellette a középkori vár és katedrális romjait és a látványos golfpályákat. Megtekintjük az ország legrégebbi egyetemét is, ahova Vilmos herceg és Katalin hercegnő járt. Szállás Edinburgh közelében lesz.

5. NAP: DUNFERMLINE - FORTH BRIDGES - STIRLING VÁR - FALKIRK KERÉK - EDINBURGH
Reggeli után átkelünk a Forth folyó híres közúti hídján, ahonnan kiváló rálátás nyílik a XIX. század technikai bravúrjának tartott vasúti hídra, amelyet 2015-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. Innen Skócia egyik legnagyobb és – úgy építészetileg, mint történelmileg – legfontosabb várához, Stirling–hez, látogatunk el.  Neve a skót függetlenségi harcokhoz kapcsolódik. 1297-ben William Wallace, a Rettenthetetlen aratott itt fényes győzelmet az angolok felett. A területet Robert the Bruce király csatolta végleg Skóciához. A Stuartok idején épült újjá és vált királyi rezidenciává. Itt koronázták meg Stuart Máriát és keresztelték meg fiát, Jakabot. A főváros meglátogatása előtt még rövid megállót tartunk a Falkirk keréknél, a XXI. század technikai vívmányának tartott emelőszerkezetnél, majd Skócia legszebb városa, Edinburgh következik. Az óváros az UNESCO világörökség része. Napunkat a királyi vár meglátogatásával zárjuk. Itt őrzik többek között a skót koronázási ékszereket is. Szállás a főváros környékén.

6. NAP: EDINBURGH – ROSSLYN – REPÜLŐTÉR  – BUDAPEST
Reggel buszos városnézéssel kezdünk. Gyönyörködhetünk a panorámában a Calton dombról és megállunk a Holyrood palotánál is, mely a királynő hivatalos skóciai rezidenciája. Ezután szabadidő keretein belül még felkereshetjük a Royal Mile-t, a Princess Street-et vagy betérhetünk egy pub-ba a Rose Streeten ezután a Da Vinci kód című film (könyv) által híressé vált Rosslyn – kápolna megtekintése következik. Délután transzfer a reptérre, majd menetend függvényében hazautazás Budapestre. Várható érkezés az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» A legendás Skócia - Kovács Attila, 2019. február. 18
» Skóciában... - Kovács Attila, 2018. július. 21
» Skócia tájain - Kovács Attila, 2017. december. 10
» Skócia öröksége - Kovács Attila, 2017. június. 25
» Hegymászás bringával - Danny MacAskill a Cullin gerincen - Kovács Attila, 2015. augusztus. 30
» Kalandok Skóciában... - Kovács Attila, 2013. március. 14

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A leírt alapprogramot, szállást 3 csillagos szállodákban, félpanziós ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig, a retúr repülőjegy alapárát, egy max. 20 kg-os feladható poggyászt, egy kézipoggyászt, Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára, fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon, útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére).

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illeték, fakultatív programok árát, repülőjegy stornó biztosítást, helyszíni belépők összegét, fakultatív kirándulások költségeit.

Helyszíni költségek leírása: 
Inveraray kastély 12,50 GBP
Rosslyn Chapel 9 GBP
Glamis Kastély 15,50 GBP
Eilean Donan vár 10 GBP
lepárló 10 GBP
Historic Scotland Card - Explorer pass(7 nap) 35 GBP
hajókázás 17,50 GBP
Holyrood palota 15 GBP
 
Belépők ára: kb. 117 GBP
A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülős utazás Ferihegyről.

Szállás: 

3 csillagos szállodában.

Étkezés: 
Félpanziós ellátás.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!