A rettenthetetlenek földjén Skóciában

6 napos körutazás

"Skóciába menet mindig úgy érzem, mintha hazatérnék. A Felföld gyönyörű völgyei, misztikus tavak, és modern városok: minden megtalálható itt, melyekhez hangulatos zenék és ízek kapcsolódnak."

Alapár tartalmazza

A leírt alapprogramot
Szállást 3 csillagos szállodákban
Félpanziós ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A retúr repülőjegy alapárát
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Fix, foglaláskor telefonon választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, repülőjegy stornó biztosítást, helyszíni belépők összegét, fakultatív kirándulások költségeit.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3 csillagos szállodában.

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – GLASGOW – LOCH LOMOND – INVERARAY –
Menetrend függvényében repülés Glasgow-ba. Érkezés után buszos városnézésre indulunk Skócia legnagyobb városába. A keleti városrész határánál fekszik a Szent Mungo katedrális, amely a legrégibb és legnagyobb épségben megmaradt közép­kori templom Skóciában. Sétánk során láthatjuk a város szívében lévő George teret, a viktoriánus városházával és környékén több elegáns épülettel. A nyugati városrészben található a Kelvingrove Galéria, amely a második legnagyobb és leglátogatottabb művé­szeti gyűjtemény Nagy-Britanniában. Szemben vele a Glasgow-i Egyetem hatalmas épülete áll. Ezután elhagyjuk Glasgow-t és Loch Lomond felé vesszük az irányt, mely Nagy-Britannia leg­nagyobb víztömegű tava. Környéke népszerű kirándulóhely, ez Skócia első nemzeti parkja. Hajdanán itt bujkált a híres-hírhedt rablóvezér, Rob Roy. A tavat elhagyva megállunk az Inveraray kas­télynál, mely évszázadokig az Argyll család székhelye volt. 43 évbe telt mire felépítették, aztán 1877-ben részben leégett. A kastély szobái a Campbell klán történetét mutatják be, amely egykor az egyik legerősebb klán volt Skóciában. Kora esti órákban megérke­zünk szállásunkra, amely Fort William környékén lesz.

2. NAP: GLENCOE – FORT AUGUSTUS-VÍZLÉPCSŐ – URQUHART – LOCH NESS – INVERNESS
Reggeli után áthaladunk a komor szépségű Glencoe-szoroson, amelyhez az ország történelmének egyik legvéresebb eseménye fűződik („glencoe-i mészárlás” 1692-ben), majd Fort Williamnél fókanézési hajókázásra indulunk. Ezt követően megállunk a Fort Augustus-vízlépcsőnél, majd meglátogatjuk Skócia talán leg­romantikusabb kastélyának, az Urquhartnak romjait, mely a Loch Ness partján fekszik. A majd 300 méter mély tó adja a brit édesvízkészlet legnagyobb részét. Talán felbukkan a messze föl­dön híres szörny, Nessie is. A késő délutáni órákban Inverness – Felföld fővárosa – felé folytatjuk utunkat és kis sétát teszünk a településen. Este elfoglaljuk a közelben lévő szállásunkat.

3. NAP: EILEAN DONAN – ABERDEEN
Reggel nyugat felé folytatjuk utunkat és közben megállunk egy fotószünet idejére, mert gyönyörű szép kilátás tárul elénk a Skye-szigetre. A délelőtt további részében a Hegylakó című filmből is híressé vált Eilean Donan vár felé halad autóbuszunk. Megtekintjük azt a várkastélyt, amelyet méltóan Skócia egyik legszebb középkori emlékeként tartanak számon. Délután elha­ladunk az utolsó skót felkelést lezáró culloden-i csata mezeje mellett és megismerkedhetünk a híres skót whisky gyártási folya­matával egy helyi desztilláló üzemben, ahol a bemutató végén megkóstolhatjuk a hagyományos skót eljárással készült nedűt. Aki akar, vásárolhat is a termékekből. Szállásunkra utazunk.

4. NAP: ABERDEEN – DUNNOTTAR – GLAMIS – ST ANDREWS
Délelőtt Aberdeenben tartunk egy rövid buszos városnézést, majd a meredek tengerpartra épült Dunnottar vár romjainál kezdjük napunkat. Egy kis fotószünet után felkeressük a tün­dér- vagy kísértetkastélynak nevezett Glamis Castle-t is, mely Nagy-Britannia egyik leghíresebb várkastélya. Itt nevelke­dett gyermekkorában Elizabeth Bowes-Lyon, a jelenlegi angol királynő, II. Erzsébet édesanyja. Évszázadok óta baljós és tragi­kus események színhelye volt e kastély. Állítólag sok a vissza­járó szellem, ami még különlegessebbé teszi a hely hangulatát. Délután Skócia gyöngyszemével, St. Andrews-zal ismerked­hetünk meg. Gyalogos séta során láthatjuk a csodálatos ten­gerpartot, mellette a középkori vár és katedrális romjait és a látványos golfpályákat. Megtekintjük az ország legrégebbi egyetemét is, ahova Vilmos herceg és Katalin hercegnő járt. Szállás Edinburgh közelében lesz.

5. NAP: DUNFERMLINE – FORTH BRIDGES – STIRLING VÁR – FALKIRK KERÉK – EDINBURGH
Reggeli után átkelünk a Forth folyó híres közúti hídján, ahon­nan kiváló rálátás nyílik a XIX. század technikai bravúrjának tartott vasúti hídra, amelyet 2015-ben az UNESCO a világörök­ség részévé nyilvánított. Innen Skócia egyik legnagyobb és – úgy építészetileg, mint történelmileg – legfontosabb várához, Stirlinghez, látogatunk el. Neve a skót függetlenségi harcokhoz kapcsolódik. 1297-ben William Wallace, a Rettenthetetlen aratott itt fényes győzelmet az angolok felett. A területet Robert the Bruce király csatolta végleg Skóciához. A Stuartok ide­jén épült újjá és vált királyi rezidenciává. Itt koronázták meg Stuart Máriát és keresztelték meg fiát, Jakabot. A főváros meg­látogatása előtt még rövid megállót tartunk a Falkirk keréknél, a XXI. század technikai vívmányának tartott emelőszerkezetnél, majd Skócia legszebb városa, Edinburgh következik. Az óváros az UNESCO világörökség része. Napunkat a királyi vár meglátogatá­sával zárjuk. Itt őrzik többek között a skót koronázási ékszereket is. Szállás a főváros környékén.

6. NAP: EDINBURGH – ROSSLYN – REPÜLŐTÉR – BP.
Reggel buszos városnézéssel kezdünk: panoráma a Calton domb­ról, majd megtekintjük a Holyrood palotát, mely a királynő hiva­talos skóciai rezidenciája. Ezután szabadidő keretein belül még felkereshetjük a Royal Mile-t, a Princess Street-et vagy betérhe­tünk egy pub-ba a Rose Streeten ezután a Da Vinci kód című film (könyv) által híressé vált Rosslyn – kápolna megtekintése követ­kezik. Délután transzfer a reptérre, majd menetend függvényé­ben hazautazás Budapestre. Várható érkezés az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» A legendás Skócia - Kovács Attila, 2019. február. 18
» Skóciában... - Kovács Attila, 2018. július. 21
» Skócia tájain - Kovács Attila, 2017. december. 10
» Skócia öröksége - Kovács Attila, 2017. június. 25
» Hegymászás bringával - Danny MacAskill a Cullin gerincen - Kovács Attila, 2015. augusztus. 30
» Kalandok Skóciában... - Kovács Attila, 2013. március. 14

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A leírt alapprogramot
Szállást 3 csillagos szállodákban
Félpanziós ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A retúr repülőjegy alapárát
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Fix, foglaláskor telefonon választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, repülőjegy stornó biztosítást, helyszíni belépők összegét, fakultatív kirándulások költségeit.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.

Helyszíni költségek leírása: 
Inveraray kastély 12,50 GBP
Rosslyn Chapel 9 GBP
Glamis Kastély 15,50 GBP
Eilean Donan vár 10 GBP
lepárló 10 GBP
Historic Scotland Card - Explorer pass(7 nap) 35 GBP
hajókázás 17,50 GBP
Holyrood palota 15 GBP
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal.

Szállás: 

3 csillagos szállodában.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!