A rettenthetetlenek földjén - Körutazás Skóciában

6 napos körutazás Skóciában

Mi jut eszünkbe Skóciáról? A vad táj, a kilt szoknya, a Loch Ness-i szörny, a skót duda, a whiskylepárlók és a hamisítatlan humor. A vadregényes Skót Felföld egyedülállóan különleges vidék: zöldellő hegyoldalak, sziklás fjordok és tengerpartok, gyors hegyi patakok, ködfelhőbe tűnő tavak és ormok jellemzik. A régi emlékek szerelmeseit több száz éves apátságok, vár-maradványok, öreg hidak, történelmi városok várják. Walter Scott és Robert Burns hazája hívja most Önöket egy költői szépségű kirándulásra, melynek során azonosulhatunk a skót néplélekkel is, de nem leszünk „skótok” a programok tekintetében.

Alapár tartalmazza

Utazást repülővel helyben autóbusszal, szállást, félpanziós ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, helyszínen fizetendő költségeket, belépőket, fakultatív programokat, repülőtéri illetéket és a transzfert.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám 20 fő
Program: 

1. nap: Budapest – Glasgow – Rosslyn-kápolna – Melrose

Menetrend függvényében repülés Glasgow-ba. Érkezés után buszos városnézésre indulunk Skócia legnagyobb városába. A keleti városrész határánál fekszik a Szent Mungo katedrális, amely a legrégibb és legnagyobb épségben megmaradt középkori templom Skóciában. A város szíve a George tér a viktoriánus városházával és környékén több elegáns épülettel. A nyugati városrészben található a Kelvingrove Galéria, amely a második legnagyobb és leglátogatottabb művészeti gyűjtemény Nagy-Britanniában. Szemben vele a Glasgow-i Egyetem hatalmas épülete áll. Innen a skót határvidékre indulunk. Útközben megtekintjük a híres Rosslyn-kápolnát, majd továbbutazunk Melrose-ba. A város apátságát I. Dávid skót király építtette a XII. században. Ez Nagy-Britannia egyik legszebb apátsági romja, ahol titokban az egykori szentély falánál temették el Robert the Bruce bebalzsamozott szívét. Ezután felkeressük Sir Walter Scott hangulatos házát, mely festői környezetben, a Tweed-folyó mellett ékeskedik. Szállás Közép-Skócia.

2. nap: Forth Bridge – St. Andrews – Glamis – Dunnottar - Aberdeen

Reggeli után Firth of Forth tengeröböl mentén átkelünk a Forth folyó híres közúti hídján, ahonnan kiváló rálátás nyílik a XIX. sz. technikai bravúrjának tartott vasúti hídra, amelyet 2015-ben az UNESCO Világörökség részévé nyilvánítottak. Ezután Skócia gyöngyszemével, St. Andrews-zal ismerkedhetünk meg. Gyalogos séta során láthatjuk a csodálatos tengerpartot, mellette a középkori vár és katedrális romjait és a látványos golfpályákat. Megtekintjük az ország legrégebbi egyetemét is, ahova Vilmos herceg és Katalin hercegnő járt. Délután felkeressük a tündér- vagy kísértetkastélynak nevezett Glamis Castle-t, mely Nagy-Britannia egyik leghíresebb várkastélya. Itt nevelkedett gyermekkorában Elizabeth Bowes-Lyon, a jelenlegi angol királynő, II. Erzsébet édesanyja. Évszázadok óta baljós és tragikus események színhelye volt e kastély és állítólag sok a visszajáró szellem is. E különleges hangulatú helyszín után Aberdeen felé vesszük az irányt. Természetesen útközben a lélegzetelállítóan szép, meredek tengerpartra épült Dunnottar vár romjainál megállunk és idő illetve érdeklődés függvényében be is mehetünk. Szállás Aberdeen környékén.

3. nap: Aberdeen – Crathes-kastély – Tomnaverie Stone Circle – Whisky lepárló

Délelőtt Aberdeenben egy kisebb buszos városnézéssel kezdjük a napot, majd a XVI. században épült Crathes-kastély következik a programban. A bámulatos kastélykert több különleges virágnak és gyógynövénynek is otthont ad, és nyolc tematikus részre van osztva. Utunk következő állomása a több mint 4000 évvel ezelőtt épült Tomnaverie Kőtömb Kör, majd az elmaradhatatlan whisky lepárló üzem következik, ahol elmagyarázzák és bemutatják a gyártási folyamatot és a végén megkóstolhatjuk a hagyományos skót eljárással készült nedűt. Aki akar, vásárolhat is a termékekből. Szállásunk a Skót Felföldön lesz.

4. nap: Inverness – Loch Ness – Fort William

Reggel a Felföld fővárosában, Invernessben, városnézéssel kezdünk. A város a híres Loch Ness tó északi részén van. Ez a majd 300 méter mély tó adja a brit édesvízkészlet legnagyobb részét. Partján találhatók Skócia egyik legromantikusabb kastélyának, az Urquhartnak romjai. Innen csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre és a hatalmas égszínkék tóra. Talán felbukkan a messze földön híres szörny, Nessie. Ezt követően sétálhatunk egyet a Nessie központban, ahol emléktárgyakat vásárolhatnak. Folytatjuk utunkat Fort Williambe, ahol időjárás függvényében lesz lehetőség egy igazi fókanézéses hajókázásra. Szállásunk felé haladva áthaladunk a komor szépségű Glencoe-szoroson, amelyhez az ország történelmének egyik legvéresebb eseménye fűződik („glencoe-i mészárlás” 1692-ben). Szállásunk a Loch Lomond & The Trossachs Nemzeti Parknál lesz.

5. nap: Loch Lomond – Stirling – Falkirk – Edinburgh

Loch Lomond Nagy-Britannia legnagyobb víztömegű tava. Környéke népszerű kirándulóhely és ez Skócia első nemzeti parkja. Hajdanán itt bujkált a híres-hírhedt rablóvezér, Rob Roy. Kellemes sétára megállunk Luss városánál, amely egy festői szépségű régi bányaváros. A déli órákban Stirling vára következik. A Stirling Castle úgy építészetileg, mint történelmileg az egyik legnagyobb és legfontosabb vár Skóciában. Neve a skót függetlenségi harcokhoz kapcsolódik. 1297-ben William Wallace, a Rettenthetetlen, itt aratott fényes győzelmet az angolok felett. A területet Robert de Bruce király csatolta végleg Skóciához. A Stuartok idején épült újjá és vált királyi rezidenciává. Itt koronázták meg Stuart Máriát és keresztelték meg fiát, Jakabot. Ezután rövid megállót tartunk a Falkirk keréknél, mely a XXI. század technikai vívmányának tartott emelőszerkezet. Napunkat Edinburgh buszos városnézéssel zárjuk. A fővárosnak két része van; az Óváros, a maga szűk, sötét utcáival, és az Újváros, mely György-korabeli és elnevezése ellenére is már több mint 200 éves múltra tekint vissza. Gyönyörködhetünk a panorámában a Calton dombról, és láthatjuk a Holyrood palotát, mely a brit királynő hivatalos skóciai rezidenciája. Szállásunk Edinburghben lesz.

6. nap: Edinburgh – Budapest

Délelőtt meglátogatjuk a királyi várat, ahol a skót koronázási ékszereket is őrzik,majd szabadidő keretein belül rövid séta következik az Óvárosban, mely az UNESCO világörökség része. Kora délutáni órákban transzfer a repülőtérre, majd az esti órákban érkezés Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Kalandok Skóciában... - Kovács Attila, 2013. március. 14
» Egy tündéri kis település Angliában: Bibury - Kovács Attila, 2018. január. 14
» Skóciában... - Kovács Attila, 2016. szeptember. 26
» London ünnepi fényben - Kovács Attila, 2016. április. 01
» London időjárása - Etédi Alexa, 2014. február. 10
» Látnivalók Londonban: séta a Sohoban és Chinatown-ban - Etédi Alexa, 2014. február. 07
» Látnivalók Londonban: a Liberty áruház - Etédi Alexa, 2014. február. 06
» Londoni felhőkarcoló körkép - Etédi Alexa, 2014. február. 06
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást repülővel helyben autóbusszal, szállást, félpanziós ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, helyszínen fizetendő költségeket, belépőket, fakultatív programokat, repülőtéri illetéket és a transzfert.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, transzfer díj.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők.
Belépők ára: kb. 63 GBP/fő

Előleg: 

 A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal.

Szállás: 

 5 éjszaka ***-os szállodában 2 ágyas tusolós, WC-s szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!