A norvég fjordok és az Északi-fok - csoportos hajóút magyar idegenvezetővel 2023.06.17-29.

13 napos hajóút Norvégia partjainál

Norvégia fjordokkal és szigetek ezreivel erősen tagolt partvonala több mint 25 000 km hosszú. Csoportos utunk során Amszterdamól indulunk és a déli fjordok mellett felkeressük a hangulatos Geirangert, Oldent és Alesundot, valamint áthajózunk a Sarkkörön és kiszállunk az Északi-foknál is. Valódi mesevilágba csöppenünk, ahogy végighajózunk a lélegzetelállító, függőleges sziklafalak, az aláomló vízesések, a színes házakkal tarkított partmenti települések között. Utazásunk a maximumot nyújtja szemnek-szájnak, testnek és léleknek: Norvégia legszebb fjordjai még különlegesebb arcukat mutatják a tenger felől, fantasztikus fotótémaként szolgálnak még a hétköznapi utazóknak is. A Jewel of the Seas fedélzetén pedig minden adott egy kellemes és tartalmas utazáshoz: kényelmes kabinok, figyelmes személyzet, színvonalas szórakozási és kiváló étkezési lehetőségek.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegy Budapest-Amszterdam-Budapest útvonalon, a KLM járataival
Utasonként egy kézipoggyász és egy feladott poggyász (max. 23 kg)
Tizenkét éjszakás hajóút a Jewel of the Seas fedélzetén szállással belső, ablak nélküli kabinban (ablakos és balkonos kabin ára az "Árkalkuláció" gombra kattintva elérhető)
Repülőtéri illeték, kikötői illetékek és borravaló a hajón
Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással
Repülőtéri és kikötői transzferek
Városnézés Amszterdamban magyar nyelvű idegenvezetéssel
Magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt

Részvételi díj nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket és poggyászdíjakat
Kikötői illetékeket
Borravalókat a hajóút során
Fakultatív kirándulásokat a kikötések alkalmával
Utlemondási biztosítás
Beteség-, baleset-, piggyászbiztosítást

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám 20 fő.
Minimum létszám a fakultatív kirándulásokon: 16 fő.
3 és 4 ágyas kabinok lekérésre, a szabad helyek függvénye.
Az utazáson való részvétel feltétele a hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevél!
Az utasok és a személyzet védelme érdekében a Royal Caribbean hajók teljes személyzete rendelkezik koronavírus elleni oltással és a fedélzeten a szokásosnál is magasabb fokozatú higiéniai előírások vannak érvényben. Az utasokra vonatkozó protokoll (2022. aug. 22-től): 12 éves kortól a WHO által elfogadott oltások teljes körével és egy megerősítő oltással korlátozás nélkül lehet fedélzetre szállni. Amennyiben az utas oltatlan vagy csak alap oltottsággal rendelkezik, úgy szükséges egy indulást megelőző 3 napon belül végzett negatív teszteredmény felmutatása. 11 éves korig mentesülnek az utasok a tesztkötelezettség alól.
A hátralékfizetési határidő és a kötbársávok eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől! Hátralékfizetési határidő: 2023. április 12.  Lemondási feltételek, kötbérsávok: március 16.-április 12. 90 000 Ft/fő; április 13.-május 11. 50 %; május 12-26. 75 %; május 27-től 100 %.

Hossz: 
13 nap
Létszám: 
minimum 20 fő

Szállás

A Royal Caribbean International az innovatív óriáshajóiról és változatos fedélzeti szolgáltatásairól híres. A hajótársaság fantáziájának semmi sem szab határt, ha újításokról, egyediségről van szó. Több étterem és bár, kaszinók, medencék, spa és fitneszközpont, valamint különleges show-műsorok színesítik az utazást. A hajókon a gyerekek sem unatkoznak a különböző korcsoportokra szabott, változatos programok mellett.

A Jewel of the Seas álomhajó 90 000 tonnás és 2140 utast képes befogadni. A Radiance osztály tagja, ahol a napfényben úszó átriumok, a természetes fényt áteresztő üvegbelsők és tágas terek jellemzőek. A 2018-ban teljes felújításon átesett hajó újjávarázsolt formában, új, korszakalkotó szolgáltatásokkal és fedélzeti szórakoztató program-kínálattal várja utasait.

Program: 

június 17. szombat
Elutazás Budapestről Amszterdamba a KLM közvetlen járatával (6:35-8:40). Megérkezés után buszra szállunk és felkeressük a közeli tengerparti kisvárost, Haarlemet. A hangulatos tereket évszázados épületek keretezik, és fantasztikus múzeumokban, kellemes kávézókban tölthetjük el az időt. Délután transzfer a kikötőbe, felszálás a Jewel of the Seas hajóra. Kihajózás 17:00 órakor.

június 18. vasárnap
Tengeren. Ezen a napon a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük. Vegyünk részt egy színvonalas programon, pihenjünk egy jó könyvvel a medencék partján, merüljünk el a wellness központ szolgáltatásaiban vagy a hajó üzleteinek széles választékában!

június 19. hétfő
Geiranger, Norvégia (10:00 - 16:00)
Nem is gondolnánk erről a szinte megközelíthetetlen, fjord mélyén megbúvó kisvárosról, hogy Norvégia harmadik legforgalmasabb, tengeri hajókat fogadó kikötője. Pedig évi több százezer turista keresi fel a világ egyik legfestőibb környezetben fekvő települését, mely 2005-ben elnyerte az UNESCO világörökségi helyszín címét.

A Geirangerfjord festői vidéke - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
A környező hegyeken busszal felkapaszkodva csodáljuk meg a fjordvidék csodás panorámáját. Bár több kilátópontot is útba ejtünk, mindegyik különleges és egyedi élményt nyújt a látogatóknak. Az Ørnesvingenhez hajtűkanyarok sorát legyőzve jutunk fel, majd a Flydalsjuvetről csodáljuk meg az alattunk horgonyzó hajókat. Az 1500 méter magasan található Dalsnibba Európa legmagasabb, fjordvidéken épült kilátópontja, ahonnan az egész Geirangerfjord mellett a környező, hófödte hegyeket is belátni. Délután visszautazunk Geirangerbe.
Részvételi díj: 140 Euró/fő, helyben fizetendő.

június 20. kedd
Tengeren, átkelés az Északi-sarkkörön.

június 21-22. szerda és csütörtök
Honningsvåg, Norvégia (Északi-fok) (14:00 - másnap 16:00)
Norvégia legészakibb települése mindössze 280 lelket számlál. Ahogy végigsétálunk a városközponton, kitűnő üzletekbe és éttermekbe botlunk. Ha egyedi programra vágyunk, keressük fel a Perleporten kulturális központot vagy az Artico jégbárt! Honningsvåg temploma pedig azért is fontos nevezetesség, mert az egyetlen épület, amely túlélte a 2. világháború zivataros csatáit.

Nordkapp, az európai kontinens legészakibb pontja – fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel (június 21. délután)
Egy látogatás Honningsvågban nem lehet teljes az Északi-fok nélkül. Fantasztikus megtapasztalás a „Világ végén”, a meredek sziklafalon állni és a nyílt tengert kémlelni. Csak a jeges Spitzbergák szigetcsoport terpeszkedik köztünk és az Északi-sark között. Az Északi-fok jellegzetes építménye a földgömböt ábrázoló acélszobor, mely nem maradhat le egyetlen fotóról sem.
Részvételi díj: 59 000 Ft/fő.

Észak-Norvégia tájain - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel (június 22.) - szervezés alatt

június 23. péntek
Tengeren

június 24. szombat
Ǻlesund, Norvégia (10:00 - 18:00)
A lenyűgöző hegyekkel és fjordokkal körbevett, keskeny félszigetre épült Ǻlesund sokak szerint legalább olyan szép, mint Bergen. Az 1904-es nagy tűzvészben a város nagy része elpusztult és az akkor fénykorát élő német szecessziós művészeti irányzatban épült újjá. 2007-ben egy szavazáson a norvégok az ország legszebb városának választották.

A trollok útja - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Reggeli után busszal utazunk Norvégia egyik leglátványosabb panoráma útjához. Kanyonok, hajtűkanyarok, sebes folyású patakok, vízesések, hágók mellett vezet az út - lélegzetelállító panorámában lesz részünk. A Gudbrandsjuvet szurdokot a benne haladó sebes patak ma is formálja. Az 5 méter széles és 20-25 méter mély hasadék mentén kilátópontok találhatók, sőt hídon át is lehet kelni egyik oldalról a másikra. A fotószünet után folytatjuk az utat a Trollstiegen kilátóhoz, majd a Stigfossen vízesés felé, délután a Romdalsfjord mentén térünk vissza Ǻlesundbe.
Részvételi díj: 120 Euró/fő, helyben fizetendő.

június 25. vasárnap
Flåm, Norvégia (8:00 - 17:00)
A képeslapra illő, varázslatos Flåm a Sognefjord egyik ágában, az Aurlandsfjord mélyén bújik meg. A kis falu elhelyezkedése és a környező tájak annyira meseszerűek, hogy joggal ihlették meg a Disney-film, a Jégvarázs alkotóit.  Flåm egyik legkedveltebb látványossága a Flåmsbana, amely Európa egyik leglátványosabb hegyi vasútja. Ha Flåmból az ellenkező irányba utazunk, a Stegastein kilátóból bámulatos panorámában gyönyörködhetünk.

Flåmtól Myrdalig – fakultatív program magyar idegenvezetéssel
Flåmsbana a világ egyik legmeredekebb vasútvonala, mely káprázatos tájakon keresztül vezet felfelé, egészen a magas hegyek között rejtőző Myrdalig. A vasutat közel 100 éve kezdték építeni és azóta is tervezők munkáját dicséri. Myrdalban rövid szabadidő, majd a következő vonattal visszautazunk Flåmba.
Részvételi díj: 35 000 Ft/fő.

Stegastein kilátó – fakultatív program magyar idegenvezetéssel
A Stegasteinre busszal jutunk fel, számos hajtűkanyar legyőzése után. A 650 méter magasságban található kilátópont 30 méterre ugrik ki a sziklafalból, ezzel olyan érzetet kelt, mint ha a fjordok és a falvak felett, a természetben lebegnénk. A fantasztikus látvány garantált.
Részvételi díj: 19 000 Ft/fő.

június 26. hétfő
Olden, Norvégia (10:00 - 19:00)
A meredek hegyek, gleccserek és vízesések közé ékelődött Olden egy bájos kis falu, talán álmosnak is mondhatnánk, ám a nyári szezonban pezseg a látogatóktól. Kajakozás a fjordokban, túrázás a hegyekben vagy a közeli gelccserekhez, esetleg kerékpározás – csak néhány a számos kikapcsolódási forma közül, melyek segítségével a környéket felfedezhetjük. Nem véletlenül tartják számon Oldent a világ legjobb hajós úti céljai között.

Kirándulás a Briksdal-gleccserhez – fél napos fakultatív program magyar idegenvezetéssel
A Briksdal-gleccser Norvégia egyik legszebb természeti látványossága, a Jostedalsbreen Nemzeti Parkban található és 1200 méter magasról ereszkedik alá a Briksdalen völgyön keresztül. Európa legnagyobb szárazföldi gleccseréhez néhány kilométeres gyalogösvény is vezet, de mi nyitott elektromos kisautókkal, majd rövid sétával közelítjük meg azt. Kora délután visszaérkezés a kikötőbe.
Részvételi díj: 39 000 Ft/fő.

Loen Skylift – fakultatív program magyar idegenvezetéssel
Transzferbuszunk a néhány éve átadott, látványos panorámát ígérő Loen felvonó bázisánál tesz le bennünket. Innen alig hét perc alatt küzdjük le az ezer méteres magasságot a fjordot ölelő Hoven-hegy tetejéig. Mesés kilátás tárul elénk a Nordfjordra és a környező hófödte hegyekre. Ha kedvünk tartja, szabadidőnket a közeli túraútvonalak felfedezésére szánhatjuk és egyénileg is visszatérhetünk a hajóra (a transzferbuszok rendszeresen közlekednek, így igény szerint bármelyikkel visszajuthatunk a kikötőbe).    
Részvételi díj: 39 000 Ft/fő.

június 27. kedd
Molde, Norvégia (8:00 - 16:00)
A bájos Molde fjordok, hegyek és apró szigetek ölelésében fekszik. A 19. század óta vonzza a látogatókat, II. Vilmos német császár egyszer pl. "Észak Nizzájaként" beszélt a településről, de gyakran hívják a "Rózsák városának" is. A parkoktól zöldellő Molde nyáron rózsaágyásoktól illatozik, még a városháza tetején is meglep bennünket ez a látvány.

Molde és az Atlanti-út - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Első megállónk Bud lesz, ahol a világháborús erőd mellől gyönyörű kilátásban lesz részünk. A zöldellő földeket tagolt, sziklás partok váltják fel, ahogy közeledünk az Atlanti út felé. A kis szigeteket 8 híd köti össze, közülük a leglátványosabb 23 méter magasra ível. Ahogy a kanyargós úton haladunk, megértjük, miért ez lett a világ leglátványosabb útvonala, amely egyúttal az évszázad építménye díjat is elnyerte Norvégiában. Rövid pihenőt tartunk Eldhusoya településen, ahol a nemrég átadott gyalogösvényről csodás fotókat készíthetünk a tengerről és a környező tájról. Visszatérésünk előtt megállunk a Molde fölé magasodó Varden-hegyen, innen letekintünk a városra és a Romdalsfjord másik oldalán húzódó csipkés hegyekre.
Részvételi díj: 80 Euró/fő, helyben fizetendő.

június 28. szerda
Tengeren.

június 29. csütörtök
Érkezés Amszterdamba 6:00 órakor. Reggeli után kiszállás, majd ellátogatunk a Zaanse Schans szabadtéri néprajzi múzeumába, ahol a hollandiai tájak jellegzetes szélmalmai mellett a hagyományos mesterségek titkait (pl. sajtkészítés) is megismerjük. Délután már Amszterdammal ismerkedünk, városnézésünket pedig egy órás hajókázás teszi teljessé, ahol egészen más perspektívából, a kanálisokról szemlélve élvezhetjük a főváros egyedi hangulatát.
Délután transzfer a repülőtérre. Hazautazás a KLM közvetlen járatával (21:05-23:05).

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az utazás kiemelt értékei:

  • Izgalmas, látványos útvonal a norvég fjordok mentén, egészen az Északi-fokig
  • Repülés közvetlen járatokkal, kedvező menetrenddel
  • Pihenés luxuskörülmények között, kényelmes kabinok, kiváló konyha és számtalan szórakozási lehetőség a Jewel of the Seas fedélzetén
  • Fakultatív kirándulások minden kikötőből magyar kísérővel
  • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Utazása előtt ellenőrizze az aktuális beutazási szabályokat az alábbi linken, hiszen a feltételek teljesítése az utazó saját felelőssége. A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Kapcsolódó cikkek

» Amszterdam hangulata - Kovács Attila, 2022. december. 09
» Norvégia vadregényes tájain - Kovács Attila, 2022. május. 04
» Norvégia - Kovács Attila, 2021. április. 30
» Norvégia: hűsítő utazás a fjordok földjén - Kovács Attila, 2020. október. 31
» Napfelkelte Norvégiában - Kovács Attila, 2018. augusztus. 23
» Amszterdam egyedi hangulata - Kovács Attila, 2017. október. 28
» Norvégia hegyei között... - Kovács Attila, 2015. április. 28
» Amszterdami séta, eső után - Kovács Attila, 2015. március. 09

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

A Geirangerfjord festői vidéke - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Részvételi díj: 140 Euró/fő, helyben fizetendő.

Nordkapp, az európai kontinens legészakibb pontja – fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel (június 21. délután)
Részvételi díj: 59 000 Ft/fő.

Észak-Norvégia tájain - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel (június 22.) - szervezés alatt

A trollok útja - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Részvételi díj: 120 Euró/fő, helyben fizetendő.

Flåmtól Myrdalig – fakultatív program magyar idegenvezetéssel
Részvételi díj: 35 000 Ft/fő.

Stegastein kilátó – fakultatív program magyar idegenvezetéssel
Részvételi díj: 19 000 Ft/fő.

Kirándulás a Briksdal-gleccserhez – fél napos fakultatív program magyar idegenvezetéssel
Részvételi díj: 39 000 Ft/fő.

Loen Skylift – fakultatív program magyar idegenvezetéssel
Részvételi díj: 39 000 Ft/fő

Molde és az Atlanti-út - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel -
Részvételi díj: 80 Euró/fő, helyben fizetendő.

Minimum létszám a fakultatív kirándulásokon: 16 fő.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegy Budapest-Amszterdam-Budapest útvonalon, a KLM járataival
Utasonként egy kézipoggyász és egy feladott poggyász (max. 23 kg)
Tizenkét éjszakás hajóút a Jewel of the Seas fedélzetén szállással belső, ablak nélküli kabinban (ablakos és balkonos kabin ára az "Árkalkuláció" gombra kattintva elérhető)
Repülőtéri illeték, kikötői illetékek és borravaló a hajón
Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással
Repülőtéri és kikötői transzferek
Városnézés Amszterdamban magyar nyelvű idegenvezetéssel
Magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket és poggyászdíjakat
Kikötői illetékeket
Borravalókat a hajóút során
Fakultatív kirándulásokat a kikötések alkalmával
Utlemondási biztosítás
Beteség-, baleset-, piggyászbiztosítást

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám 20 fő.
Minimum létszám a fakultatív kirándulásokon: 16 fő.
3 és 4 ágyas kabinok lekérésre, a szabad helyek függvénye.
Az utazáson való részvétel feltétele a hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevél!
Az utasok és a személyzet védelme érdekében a Royal Caribbean hajók teljes személyzete rendelkezik koronavírus elleni oltással és a fedélzeten a szokásosnál is magasabb fokozatú higiéniai előírások vannak érvényben. Az utasokra vonatkozó protokoll (2022. aug. 22-től): 12 éves kortól a WHO által elfogadott oltások teljes körével és egy megerősítő oltással korlátozás nélkül lehet fedélzetre szállni. Amennyiben az utas oltatlan vagy csak alap oltottsággal rendelkezik, úgy szükséges egy indulást megelőző 3 napon belül végzett negatív teszteredmény felmutatása. 11 éves korig mentesülnek az utasok a tesztkötelezettség alól.
A hátralékfizetési határidő és a kötbársávok eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől! Hátralékfizetési határidő: 2023. április 12.  Lemondási feltételek, kötbérsávok: március 16.-április 12. 90 000 Ft/fő; április 13.-május 11. 50 %; május 12-26. 75 %; május 27-től 100 %.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak
Kikötői illetékek
Borravalók a hajóút során
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalók, személyes kiadások, további étkezések, fakultatív programok díja.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás repülővel: Budapest-Amszterdam-Budapest útvonalon, a KLM járataival

Étkezés: 

Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!